gtemata.com

Cum să călătorești în lume

Călătorind în întreaga lume este din ce în ce mai accesibilă. Secretul? Planificați și cumpărați bilete în avans. Costul nu poate fi comparat cu frumusețile pe care le veți vedea și cu amintirile pe care le veți păstra pentru întreaga viață. Sunteți gata să vă împachetați?

paşi

Metoda 1
Trucuri pentru a cheltui mai puțin

Imaginea intitulată Călătoria în jurul lumii Pasul 1
1
Cumpărați un singur bilet "Around-the-World", evitați rezervarea unei duzini de zboruri unice. Cele trei alianțe ale celor mai mari companii aeriene din lume sunt Star Alliance, cea mai cunoscută și mai experimentată din industrie, Oneworld și Skyteam.
 • Star Alliance oferă pachete de 29.000, 34.000 sau 39.000 de mile. Pentru a obține o idee, 29.000 de mile vă vor duce în jurul a trei continente, 34.000 mile în patru și 39.000 mile în cinci sau șase. Cu cât aveți mai multe mile, cu atât mai multe destinații se pot vedea și viceversa. Fiecare trecere prevede un număr maxim de 15 escale (o escală este considerată o ședere de 24 de ore într-o destinație) și puteți cumpăra bilet la clasa I, în care de afaceri sau de agrement. Star Alliance cere pasagerilor să plece și să se întoarcă în aceeași țară, deși nu în mod necesar în același oraș (există, de asemenea, pasaje limitate în regiuni geografice mondiale).
 • Oneworld oferă două tipuri diferite de promoții: unul bazat pe segmente și altul pe kilometri. Global Explorer este biletul cel mai convențional și se bazează pe kilometri. Există trei niveluri: 26.000, 29.000 și 39.000 în clasa turistică, plus 34.000 în clasa întâi și în afaceri. La fel ca în Star Alliance, toate mile sunt numărate, inclusiv segmente terestre.
 • Skyteam oferă biletele Round the World. Acest grup include 19 companii aeriene, inclusiv Alitalia, și vă permite să aleagă mai mult de 1.000 de destinații din 187 de țări și să se desfășoare în ritmul lor propriu (puteți utiliza cardul pentru o perioadă cuprinsă între 10 zile și un an) . Acesta oferă patru pachete de mile: 26.000, 29.000, 33.000 și 38.000.
 • Călătoria cu avionul este mai scumpă decât alte mijloace. Utilizați site-uri web care compară rate precum Travelsupermarket, Skyscanner și Kayak. Rezervați zboruri pe Travelocity, pe Expedia și pe Opodo. Acordați o atenție deosebită restricțiilor. Multe bilete in jurul-Lumea vă solicită să meargă întotdeauna în aceeași direcție ca și, de exemplu, de la Los Angeles la Londra și de la Londra la Moscova-ar putea să nu obține de la Los Angeles la Paris și de la Paris la Londra. Acest lucru ar necesita mai multă pregătire.
 • 2
  Obțineți un card de credit pentru a colecta mile. În cazul în care ratingul dvs. de credit este pozitiv, aveți niște economii și nu vă este teamă de utilizarea cardurilor de credit, puteți câștiga mii și mii de kilometri pentru alocarea zborurilor dumneavoastră.
 • Ofertele sunt foarte multe. Majoritatea băncilor au o versiune de card de credit asociată unei companii aeriene, cum ar fi American Airlines Citi (dacă locuiți în Statele Unite). Ar trebui să cheltuiți o anumită sumă de bani într-o perioadă de timp, dar recompensele sunt substanțiale. Veți avea nevoie de aproximativ 120.000 de mile pentru a obține un bilet pentru a călători în întreaga lume.
 • Puteți, de asemenea, să vă alăturați programului de zbor frecvent al companiei aeriene preferate și să câștigați puncte de fiecare dată când călătoriți.
 • 3
  Luați în considerare metode alternative de călătorie. Mulți oameni nu-ți plac acest tip de card de credit. Organizarea unei călătorii în acest mod necesită mult pregătire și, bine, o anumită sumă de bani. Din fericire, nu există opțiuni mai ieftine, adesea mai interesante și promițătoare.
 • Când călătoriți în Europa, puteți profita de ofertele low cost ale companiilor aeriene: Ryanair, Easyjet, Vueling, AirEuropa ...
 • Călătorește cu trenul. Amtrak este compania națională de cale ferată din Statele Unite. În Europa, puteți cumpăra un eurail (pentru cetățenii non-europeni) sau un pachet Interail (pentru cetățenii europeni) pentru a călători cu trenul de la o țară la alta. În Asia, transsiberianul merge de la Moscova la Beijing, unde este posibil să se prindă o legătură cu Shanghai și Tokyo.
 • O trecere globală în Eurail costă în jur de 500 $ (390 €) și vă duce în 24 de țări diferite.
 • Pentru a trece de la Moscova la Beijing prin calea ferată Siberian, cu opriri în Irkutsk și Ulaanbaatar, este nevoie de 2.100 $ (€ 1635) - se va deplasa, timp de 16 zile fără bibelouri. Costul este ușor mai mic pentru fiecare persoană suplimentară.
 • Călătoriți cu autobuzul. În Statele Unite, o poți face cu Greyhound. În Europa, Eurolines oferă un bilet pentru a ajunge la 45 de orașe europene. Megabus vă permite să călătoriți din oraș în oraș în America de Nord și Europa. În America de Sud, compania Crucero del Norte vă va duce în țări precum Argentina, Chile, Uruguay, Paraguay și Brazilia.
 • Aproape toate autobuzele interurbane au aer condiționat, la bord toalete și scaune rabatabile cu tetiere și se oprește pentru mesele sunt fixate la mai multe ore, de obicei în timpul pe care le mananci de obicei.
 • Un bilet dus-întors de la Lille la Londra cu Eurolines poate costa cel puțin 36 de dolari (28 de euro). Dacă vizitați doar o mână de orașe, aceasta poate fi o bună alternativă la Eurail sau la Interail. Această companie oferă, de asemenea, o toleranță de două pungi de dimensiuni medii în plus față de restul valizelor.
 • Călătorie cu navă / feribot. Croazierele pot fi ieftine dacă considerați că sunt incluse cazare și mese. La Cunard operează de-a lungul rutelor transatlantice. Un bilet de la New York la Hamburg (pentru a vă simți ca pe Titanic!) În prezent costă aproximativ 1400 $ (1090 €). TheCruisePeople compară prețurile croazierelor.
 • 4
  Întrebați dacă aveți nevoie de viză. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă opriți în Saigon și să fiți certați și trimisi înapoi în Hong Kong. În unele țări, veți putea plăti un preț exorbitant pentru a obține imediat un permis de ședere, dar mai bine să vă informați înainte de a pleca.
 • Durata șederii și cetățenia dvs. sunt doi factori importanți. Majoritatea occidentalilor cred că pot merge oriunde vor, fără nici o problemă. Din păcate, nu funcționează așa. Faceți toate cercetările necesare cu mult timp în urmă (poate dura săptămâni sau luni pentru a obține aprobarea pentru viză). Trebuie să cunoașteți legile migratoare ale locurilor pe care le vizitați.
 • În mod obișnuit, permisul turistic durează 90 de zile - în unele cazuri poate fi reînnoit. În unele țări, cum ar fi Argentina, în cazul în care, prin expirarea celor trei luni pe care doriți să se oprească mai mult, puteți ieși și din țară pentru câteva ore (puteți lua feribotul și du-te la Uruguay) și să vină înapoi, așa că va ștampila pașaportul pentru încă trei luni .
 • Metoda 2
  Găsirea locuinței

  Imagine intitulată Călătoria în jurul lumii Pasul 2
  1
  Căutați hoteluri și pensiuni. Desigur, dacă aveți rude sau prieteni în zonă, puteți să le opriți. Dar dacă nu cunoști pe nimeni, va trebui să faci o căutare. Unele locuri de cazare lasă ceva de dorit, deci fiți informați cu atenție.
  • Nu lăsa o pensiune rea să distrugă totul. Există mai multe lanțuri cu o bună reputație și nu trebuie să vă bateți în întuneric pentru a le găsi. Faceți clic pe https://hihostels.com/ pentru a găsi numeroase opțiuni. Dacă doriți să împărtășiți cazare cu străini, veți salva și cunoașteți o mulțime de oameni noi. Cel mai important este să alegeți locul potrivit. Vă rugăm, de asemenea, să evaluați recenziile Trip Advisor.
 • 2
  Luați în considerare couchsurfing sau woofing. Aceste forme de ospitalitate sunt din ce în ce mai răspândite. Continuă https://couchsurfing.org/ pentru a găsi o canapea ...
 • Dacă vrei să rămâi puțin mai mult, gândește-te la woofing. Veți lucra pe o fermă ecologică timp de cel puțin două săptămâni în schimbul unui acoperiș deasupra capului și al meselor. Puteți îmbunătăți abilitățile dvs. manuale și puteți afla mai multe despre cultura locală în comparație cu ceea ce ați putea ști când vă aflați într-un hotel și vedeți ce este în mini-bar.
 • 3
  Casa de ședere, care este mult mai bună decât couchsurfing, vă oferă posibilitatea de a opri într-un loc gratuit, tot ce trebuie să faceți este să hrăniți pisica. Două dintre cele mai mari site-uri sunt https://housecarers.com/ și https://mindmyhouse.com/. Odată ce ați plătit o taxă de înregistrare, puteți publica anunțul dvs. (nu uitați că va trebui să vă vindeți) și pentru a cunoaște proprietarii care doresc să-și părăsească casele în mâinile unor persoane de încredere.
 • În mod evident, cererea depășește oferta. Când vă înscrieți, faceți niște cercetări și creați un profil uimitor. Luați în considerare candidatura un fel de interviu de angajare, deoarece veți găsi mii de concurenți. Scoateți din masă în orice fel posibil.
 • Metoda 3
  Pregătiți călătoria

  1


  Nu-ți umple prea mult valizele. Dacă nu ai un asistent personal pentru a răspândi covorul roșu înainte de a merge cu setul de 12-pungi, ar fi mai bine să aduci câteva pungi cu tine. De mai multe ori va trebui să le trageți și să efectuați diverse check-in-uri și check-out-uri. Fiind împovărat vă va face să vă obosiți și mai mult, în special în timpul așteptărilor lungi. Având câteva bagaje ușoare vă va permite, de asemenea, să faceți cumpărături în timpul călătoriilor dvs. și să încercați produsele tipice ale locurilor pe care le vizitați.
  • În plus față de hainele de bază, câteva cărți, unele produse de igienă personală și unele gadget-uri electronice mici, asigurați-vă că aduceți un adaptor internațional. Veți fi foarte recunoscători atunci când veți fi în Phnom Penh cu computerul descărcat și cu necesitatea de a face o rezervare urgentă.
 • 2
  Stabiliți un buget bazat pe locul unde veți merge și cât timp vă veți opri. Indiferent dacă te duci într-o țară din prima, a doua sau a treia lume, vor exista întotdeauna cheltuieli neprevăzute, deci va trebui să obții niște bani de urgență.
 • Evident, țările din prima lume (Europa, America de Nord, Japonia ...) sunt cele mai scumpe. Țările lumii a doua sunt puțin mai dificil de definit, dar ele sunt dezvoltate cumva (Mexic, țări din Europa de Est, China, Egipt ...). Țările din Lumea a Treia sunt cele mai ieftine, deși, uneori, ele pot ascunde capcanele (majoritatea țărilor din Africa și Asia de Sud-Est, Bolivia, Peru ...).
  Imaginea intitulată Călătoria în jurul lumii Pasul 6
 • 3
  Gândește-te la siguranța ta. Călătorind în întreaga lume poate fi periculoasă, deci luați măsurile de precauție corespunzătoare:
 • Informați-vă banca. Unele bănci anulează imediat cardurile de credit în cazul în care observă o activitate suspectă. Pentru a evita acest lucru, sunați înainte de a pleca și trimiteți itinerariul exact. De asemenea, apelați la întoarcere.
 • Nu puneți obiecte de valoare într-o pungă care să poată rupe sau tăia cu ușurință fără să-l observați. Cumpărați un transportator de mici dimensiuni pentru a păstra cu dvs. și păstrați-vă banii în bani, cardurile de credit și pașaportul.
 • Metoda 4
  Trai într-un mod ușor și economic

  Imaginea intitulată Călătoria în jurul lumii Pasul 3
  1
  Magazin pentru cumpărături. Gătirea ta va costa foarte mult costurile.
  • A trăi ca un rezident local este mult mai plină de satisfacții decît călătoria în calitate de turist. Du-te la supermarket-uri, brutării și magazine locale pentru a descoperi arome locale. Nu numai că veți salva, veți face și noi experiențe de viață.
 • Imaginea intitulată Călătoria în jurul lumii Pasul 5
  2
  Faceți niște cercetări. Cele mai multe orașe mai mari sunt atât de pline de viață încât nu veți pierde niciodată opțiunile de a te distra.
 • Du-te la site https://timeout.com/ pentru a obține o listă a ceea ce puteți face și pentru a vedea în diferite orașe.
 • Ghizi turistici sunt folositori, dar uneori ei induc in eroare. Dacă spun despre "cel mai bine păstrat secret al unui oraș", atunci toată lumea va începe să meargă acolo. Considerați-o ca un punct de referință general, dar luați totul cu clești.
 • Întrebați-vă. Cine cunoaște orașul mai bine decât locuitorii locali? Dacă locuiți într-un hotel sau în pensiune, întrebați personalul. Dacă faceți couchsurfing, întrebați persoana care vă găzduiește: probabil vă va duce în jur. Nu vă faceți griji dacă nu vorbiți limba: veți putea să comunicați într-un fel sau altul.
 • Imaginea intitulată Călătoria în jurul lumii Pasul 4
  3
  Păstrați legătura cu familia și prietenii. Din motive de securitate, conectați-vă la internet la fiecare două sau trei zile pentru a trimite un e-mail, astfel încât să știe unde vă aflați în situații de urgență.
 • Nu este dificil să obțineți un telefon ieftin dacă rămâneți într-o zonă pentru un timp.
 • Purtați-vă departe cu computerul dacă lucrați sau dacă aveți nevoie de el din orice motiv. În caz contrar, va fi dezordonat, ca să nu mai vorbim că ar putea să o fure de la tine. Veți găsi puncte de internet peste tot. Sau, dacă aveți un smartphone, profitați de conexiunile Wi-Fi.
 • 4
  Profitați din experiență. O călătorie ca asta schimbă viața. Lasă-mă să o fac. Faceți cunoștință cu oameni noi, nu faceți niciodată lucruri și nu învățați. Asta ar putea fi singura ta șansă.
 • Urmați curentul. Dacă întâlniți un grup de columbieni care caută un loc unde să se scufunde, urmați-i. În cazul în care 100 de persoane coadă în sus pentru a vedea o piesă într-un bar din New York, alăturați-vă. Spontaneitatea plătește.
 • Uitați de tacâmuri și paste făinoase. O mică voce vă va spune să nu îndrăznești, dar ignorați-o. Intra in restaurantele locale, face ceea ce fac localnicii. Nu există suveniruri mai bune ale amintirilor.
 • Sfaturi

  • Scoateți asigurarea internațională de sănătate indiferent de locul în care vă deplasați, astfel încât să puteți obține asistență medicală dacă este necesar.
  • Doar aduceți lucrurile esențiale. Luați un rucsac și plecați. O experiență de acest fel este doar o dată trăită în viață, deci nu aveți nevoie decât de inimă și de suflet. Încredereți oamenilor potriviți pentru a descoperi cartierele și mâncărurile cele mai exotice.
  • Aflați despre monedele pe care le veți folosi în timpul călătoriei. Deși controalele călătorilor sunt sigure, este dificil să le folosiți în țări mai mici. Puteți găsi aproape întotdeauna un ATM, unde puteți retrage bani în moneda locală.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că ați fost vaccinat (în unele cazuri veți avea nevoie, de exemplu, de vaccinul împotriva febrei galbene, hepatitei și tifosului).
  • Dacă preferați să rămâneți cu o familie care găzduiește studenți și călători, discutați cu membrii prin Skype. Este important să le cunoaștem mai bine. De asemenea, verificați opiniile lăsate de oaspeții anteriori.
  • Aflați mai multe despre țările pe care le vizitați contactând Ministerul Afacerilor Externe, astfel încât să rămâneți departe de regiunile expuse riscului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit