gtemata.com

Cum să utilizați o deschizător de hârtie

Uneori este nevoie de ceva timp pentru a învăța cum să folosești o deschizător de conserve. Dacă nu l-ați folosit niciodată înainte, ar putea părea un instrument destul de ciudat. Cu toate acestea, cu puțină practică și instrucțiuni, veți putea să deschideți un borcan înainte de a-l observa.

paşi

Metoda 1
Aparat de deschidere manual

Imaginea intitulată Utilizați o deschizător de cutii Pasul 1
1
Înțelegeți diferitele părți care alcătuiesc un deschizător de conserve. Deși poate părea un instrument simplu, este compus din trei piese distincte. Cele două mânere lungi de care aveți nevoie "apuca" marginea borcanului sunt pârghii. Butonul care este folosit pentru a roti recipientul este montat pe o axă și este conectat la o roată. În cele din urmă, roata care taie marginea recipientului se numește roată de tăiere.
 • Cutia de staniu a fost inventată de un englez la începutul anilor 1800. Unele abilități au fost necesare pentru a deschide primele modele, iar oamenii au folosit pietre, dălți sau cuțite pentru al forța. În cele din urmă, în 1858, a apărut primul deschizător de conserve, ceea ce a facilitat foarte mult lucrul.
 • 2
  Deschideți cele două mânere ale instrumentului. Puneți panza dințată pe marginea recipientului. Acest lucru aliniază automat roata de tăiere cu circumferința cutiei. Închideți mânerele prin apăsarea fermă a acestora. Cu puțină practică, veți putea înțelege când ați poziționat corect deschizătorul de cutii.
 • Atâta timp cât nu ați dobândit puțină familiaritate, va trebui să faceți mai multe încercări.
 • 3
  Începeți să rotiți butonul atunci când simțiți o prindere fermă a sculei de pe cutie. Dacă nu acordați atenție acestui detaliu, deschizătorul de conserve se poate aluneca și se desprinde. Este o unealtă ascuțită, deci trebuie să fii foarte atent. Prin rotirea butonului de acțiune, roata de tăiere va începe să afecteze suprafața superioară a cutiei.
 • 4
  Continuați astfel prin rotirea butonului până când ați tăiat întreaga circumferință. Procedând astfel, puteți imprima sigiliul borcanului prin deschiderea acestuia de-a lungul marginii superioare. După ce ați terminat toate rundele, capacul se va scoate automat din deschizătorul de conserve. Aruncați cu atenție discul metalic și bucurați-vă de conținutul recipientului.
 • Metoda 2
  Dispozitiv de deschidere pentru cutii electrice

  1
  Ridică capul deschizătorului de conserve. Puneți cutia în partea superioară și din spate a capului. Asigurați-vă că marginea recipientului se află între elementul de tăiere și roată.
 • 2
  Coborâți capul odată ce recipientul este în poziția corectă. Această operație activează automat deschizătorul de conserve și recipientul va începe să se rotească. Țineți-l în timp ce acesta se rotește pentru a împiedica răsfrângerea.


 • 3
  Lăsați magnetul să atragă borcanul, în timp ce tăierea progresează. În acest fel capacul se ridică ușor. Odată ce întreaga circumferință este tăiată, puteți ridica capul aparatului. Scoateți cu grijă borcanul.
 • 4
  Scoateți capacul de pe magnet. Luați-o între degete fără a vă odihni pe marginea ascuțită. Aruncați capacul și bucurați-vă de conținutul recipientului.
 • Metoda 3
  Remorcher tradițional pentru conserve

  1
  Fiți foarte precauți și susțineți partea din "lamă" a deschizătorului de conserve pe marginea recipientului, perpendicular pe suprafață. Apoi, aplicând o forță controlată, împingeți-o în jos prin perforarea metalului. Cu un mic exercițiu, veți putea să faceți această mișcare fără probleme.
  • Unii oameni apreciază cu adevărat acest tip de deschizător de conserve și îl preferă și pentru modele mai moderne.
 • 2
  Continuați cu prudență în timpul acestei operații. Dacă nu țineți bine mânerul pe cutie sau dacă lama nu este suficient de ascuțită, instrumentul poate aluneca. În acest caz, dacă deschizătorul de conserve a fost înclinat într-o anumită direcție, ar putea să vă desființeze. Până când ați practicat de câteva ori, ar fi mai bine să efectuați aceste operațiuni sub supravegherea unui expert.
 • Imaginea intitulată Utilizați un dispozitiv de deschidere a unui canel 11
  3
  Țineți deschizătorul cu marginea lamei cu fața în jos. Acum, introduceți lama în gaura pe care tocmai ați practicat-o și, de această dată, trebuie să rămână paralelă și cât mai aproape de marginea recipientului. Împingeți lama din nou, dar ușor, pentru a deschide o altă gaură.
 • 4
  Așezați unul dintre crestături la capătul deschizătorului de conserve de deasupra marginii ridicate a cutiei. Ridicați și coborâți lama cu o mișcare de rotire, pivotând pe marginea cutiei pentru a tăia capacul de-a lungul întregii circumferințe. Amintiți-vă că marginea borcanului este foarte ascuțită, nu vă puneți mâinile lângă el. Acum că borcanul este deschis, bucurați-vă de conținutul său.
 • Avertismente

  • Indiferent de tipul de deschizător de conserve pe care îl folosiți, este important să aveți o mână stabilă, în caz contrar, lama sculei ar putea aluneca și vă va răni. Dacă vă simțiți nesigur în ceea ce faceți, cereți-i pe cineva să vă ajute.
  • Asigurați-vă că suprafața pe care o faceți este solidă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit