gtemata.com

Cum se utilizează ajustarea automată a vitezei într-o mașină

În multe mașini în zilele noastre există o reglare automată a vitezei standard. Acest sistem (cunoscut și sub denumirea ACC - Adaptive Cruise Control) ajustează automat viteza unui autovehicul. Funcționează înlocuind acceleratorul mașinii pentru a menține o viteză stabilă determinată de șofer. Utilizarea reglajului automat al vitezei poate fi folosit pentru a vă odihni picioarele și pentru a vă stabiliza vehiculul în timp ce conduceți pe un drum drept.

conținut

paşi

1
Conduceți pe un drum până când ajungeți la 60 km / h.
 • 2
  Pe volan sau pe pârghiile de lângă volan trebuie să existe un buton care activează ajustarea automată a vitezei. Împingeți bine pedala cu piciorul pentru a nu scădea viteza mașinii.
 • 3
  Pe volan, în timp ce împingeți ferm pedala de accelerație, apăsați butonul de reglare automată a vitezei. Dacă volanul dvs. are o pârghie pentru a activa acest sistem, uitați-vă la săgeata de pe pârghie pentru a afla care este calea de împingere a acesteia pentru ao face să funcționeze.
 • 4
  Când părăsiți pedala de accelerație, veți observa că ritmul pe minut a scăzut. Este normal: înseamnă pur și simplu că sistemul de reglare automată a vitezei a fost activat. O lumină pe tabloul de bord vă va spune probabil totul.
 • Felicitări! Ați putut activa ajustarea automată a vitezei!

 • 5
  Pentru ao opri, împingeți pedala de frână sau apăsați din nou butonul (sau apăsați maneta) din sistem și vă puteți recupera posesia acceleratorului vehiculului.
 • Sfaturi

  • Motivul pentru care este mai bine să activezi acest sistem cel puțin la 60 km / h este că în majoritatea mașinilor există o limită minimă de viteză care să o facă să funcționeze - dacă încercați să o activați când treceți prea lent, nu va începe.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit