gtemata.com

Cum să trăiești într-un Yurt

Un yurt (ger) este o structură foarte simplă și tradițională similară unui cort folosit de-a lungul secolelor de populațiile asiatice nomade, variind de la Mongolia până la Anatolia Centrală. Yurtul a evoluat de-a lungul timpului de la a fi o locuință modă pentru nomazi și soldați la una pentru hippii sau pustnici, venind la versiunile modernizate de astăzi, adesea folosite de industria călătoriilor și petrecerea timpului liber pentru experiențele " scăpa de haos ".

În plus, ele pot reprezenta și reședințe pentru persoanele care doresc să trăiască fără prea multe sarcini, fără a renunța la confort, având acces la electricitate și tehnologie (dacă se dorește), rămânând în același timp în buget. Vreți să știți dacă trăirea într-un yurt ar putea fi potrivită pentru dvs. pentru un sezon sau pentru o viață? Luați în considerare posibilitatea de a urma aceste sugestii.

paşi

Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 1
1
Îți amintești de ce vrei să trăiești într-un yurt. Există multe motive pentru care ați putea decide să trăiți într-un cort, din economie, pentru a urma un stil de viață nomad și durabil. Citiți, veți descoperi că mulți oameni care trăiesc în curți nu sunt înclinați să considere această soluție în termeni de permanență, și anume să pună bazele și să locuiască în același loc de mulți ani. Cu toate acestea, ca și cele mai multe alegeri ale stilului de viață, depinde în întregime de dvs. dacă doriți să vă transformați acasă permanent sau să o utilizați numai din motive nomadice sau dintr-un mediu de mijloc, ca o retragere anuală de vară. Cumpărați sau construiți un yurt pentru ei dumneavoastră nevoile și motivele dvs. și să vă stabiliți preferințele pentru o gestionare durabilă. Probabil o idee bună pentru a citi cărți despre istoria și cultura actuală, care singularizează companiilor occidentale de a înțelege ceea ce este tendința actuală despre ceea ce înseamnă să trăiești într-un cort, și alege propriul mod de abordare informat.
 • Luați notă de faptul că trăirea într-un yurt nu este sinonim cu ruperea vieții moderne, cu excepția cazului în care aceasta este o decizie personală. Puteți trăi într-o manieră tehnologică, puteți utiliza electricitatea și vă puteți furniza cortul cu mobilierul IKEA, dacă asta doriți.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 2
  2
  Alege-ți yurtul. Vrei să construiești unul de la zero sau să îl comandi pe internet? Aruncați o privire la schemele de realizare online pentru a vedea dacă construirea unei persoane este prea mult pentru abilitățile dvs. manuale sau dacă acceptați provocarea. Dacă nu, aruncați o privire asupra celor de vânzare, indiferent dacă sunt noi sau folosite. Unele companii din America de Nord și Europa sunt renumite pentru producerea de corturi de bună calitate, confortabile și bine concepute, și de a face cercetări online.
 • Un cort costă aproximativ 1.500-4.000 € dacă cumpărați un kit și poate dura aproximativ două zile pentru al asambla.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 3
  3
  Înființați-vă yurtul. Evident, localizați-l într-un loc permis de lege, cum ar fi pământul dvs. Ocuparea proprietății altora ilegal nu este cu adevărat o opțiune bună de a trăi într-un yurt, deoarece mutarea unui cort de acest tip necesită mult mai mult efort decât să mutați un cort normal și tot ce aduceți în jurul campingului. Ca și cum acest lucru nu este suficient, plasând un yurt pe un anumit teren și hotărând să locuiți permanent acolo, ați putea schimba folosirea terenului sau ar trebui să solicitați o autorizație de construire. Apoi consultați-vă municipalitatea pentru a înțelege care sunt avantajele și dezavantajele de a trăi într-un loc de muncă cu jumătate de normă sau cu normă întreagă. Printre alte considerente, în timp ce pregătiți yurtul, nu uitați să îl așezați într-un loc unde nu este în contact direct cu vânturile puternice și nu poate fi afectat de o inundare instantanee sau de o avalanșă de zăpadă posibilă în timpul iernii. Verificați cu atenție caracteristicile terenului și evaluați toate riscurile potențiale înainte de al trage.
 • Plasarea yurtului sub un deal îi poate proteja de vânturi.
 • Încercați să înțelegeți unde se colectează apa pe teren. Îngrijirea acestuia va evita riscul inundațiilor.
 • Imagine intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 4
  4
  Pregătiți baza yurtului. Murdăria și grăsimile nu sunt ideale pentru a vă simți sub picioare în locul în care locuiți. Din acest motiv ele sunt construite prin crearea unui cadru circular format din scânduri de lemn care sunt încrucișate și care introduc doi stâlpi în partea centrală a structurii, conectat la cel care reprezintă cadrul superior - podeaua este acoperită cu covoare după construirea unei baze. Avantajul creării unei baze va permite, de asemenea, ștanțarea părților din exterior, unde puteți să vă așezați, să aveți un grătar, să îmbrăcați hainele etc.
 • Găsiți covoare, covoare și alte obiecte pentru a acoperi podeaua și a obține beneficii cum ar fi căldură și confort. Mai bine, optați pentru o podea plutitoare sau creată de o serie de scânduri din lemn, acoperite cu covoare, pentru a finaliza perfect munca.
 • Încercați să creați o bază mobilă. În acest fel, când sunteți lovit de instinctele dvs. nomade, puteți să-l luați cu voi.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pas 5
  5
  Decorați-l cu tot confortul de acasă pentru a crea un spațiu perfect în care să trăiți. Înainte de a adăuga mobilier, gândiți-vă cum să împărțiți camera. O cameră rotundă poate fi dificil de oferit, mai ales pentru că este un spațiu unic și trebuie să încercați să o transformați într-o bucătărie mică, într-un dormitor și într-o cameră de zi. Cu toate acestea, folosind mobilierul ca partiții, puteți crea diferite spații în acest cerc. De exemplu, plasarea unui raft în centrul yurtului poate servi drept un excelent separator între diferitele zone și de aici puteți continua să furnizați spațiul cu alte piese de mobilier, cum ar fi pat, frigider și o masă.
 • Adăugați o masă și scaune, un raft de bibliotecă, scaune confortabile de lectură, un birou și un scaun, precum și o cameră pentru încălzirea camerei, ca o sobă din fontă. Dacă nu doriți să adăugați un pat real, utilizați un pat pliabil sau gonflabil, la fel ca cele pe care le folosiți de obicei pentru oaspeți.
 • Imagine intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 6
  6
  Adăugați unele mașini de gătit. Veți avea nevoie să mâncați și, în măsura în care alimentele dvs. ar putea fi rezultatul rumării dvs., va trebui totuși să gătiți. Găsiți o sobă potrivită pentru gaz sau lemn, care poate fi utilizată și pentru încălzire, ca o sobă de lemn din fontă. Asigurați-vă că are un orificiu de aerisire în exterior printr-un perete cortar, pentru a preveni ca vaporii nocivi să rămână în încăpere. Este posibil să aveți nevoie de ajutor profesional pentru a instala această parte a cortului.
 • Obțineți oale și un fierbător de fier pentru aragaz. Sau găsiți mai multe produse de gătit bune - încercați să aruncați o privire la magazinele de mâna a doua sau cele specializate în camping sau să întrebați prietenii dvs. dacă au oale de acest gen care nu mai sunt folosite.
 • Pentru a găti și pentru a curăța fără dificultate, asigurați-vă că iaurtul este situat în apropierea unei surse de apă curată sau că va trebui să căutați apă toată ziua. O cisternă mică pentru colectarea apei de ploaie ar putea fi o soluție bună, mai ales dacă nu aveți o sursă din apropiere. De asemenea, apa poate fi colectată de pe acoperiș prin instalarea unui sistem special pentru această sarcină.
 • Dacă recoltați lemnul pentru a încălzi mediul și pentru a găti, asigurați-vă că faceți acest lucru în mod durabil, pentru a minimaliza impactul asupra mediului înconjurător. Veți avea nevoie de toate unitățile de lemn necesare, mai ales dacă locuiți într-un yurt și vă aflați în fața unei iarnă cu zăpadă în stil alpin.
 • Având un gratar propan ca o sursă suplimentară de gătit este o investiție înțeleaptă - gestionarea acesteia va costa aproximativ 400 de euro pe an.
 • Veți afla că sobele de ardere a lemnului produc mai puțin condens decât cele cu gaz.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 7


  7
  Gândiți-vă la aspectul băii. Veți avea nevoie de o zonă pentru a face un duș sau o baie și o toaletă - unii chiar creează un sistem sanitar în corturile lor, dar, în general, optează pentru abluții și curățenie în exterior. Puteți folosi toaleta uscată și unii oameni care trăiesc în yurt folosesc de fapt așa-numita "toaletă de compost" pentru a transforma fecalele umane în compost. Pentru a face un duș, puteți crea un sistem simplu prin alunecarea apei dintr-o găleată sau o pungă de plastic așezată pe un copac și folosind energia solară pentru ao încălzi. Va trebui să faceți niște cercetări despre ceea ce este preferabil în funcție de locul în care ați decis să trăiți.
 • Pentru a spăla în timpul iernii, va trebui să lucrați cu soluții alternative și tolerabile.
 • Este recomandabil să așezați toaleta în vânt sau la o anumită distanță de yurt, astfel încât mirosul rău și zboară să nu intre în cort (deși o toaletă uscată bine întreținută nu ar trebui să aibă această problemă). Pe de altă parte, nu doriți să fie atât de departe încât să transformați o schimbare în ploaie pentru a merge la toaletă într-o expediție mare.
 • Faceți o baie într-un curs dacă este destul de cald în timpul lunilor mai blânde.
 • O altă idee bună este să aveți o zonă generală pentru spălarea echipamentelor și a lucrurilor murdare.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 8
  8
  Agregați-vă sursa de energie. Electricitatea poate fi furnizată datorită serviciului clasic al rețelei electrice (dar acest lucru nu este recomandat deoarece scopul yurturii se bazează pe trăirea într-un mod durabil) sau prin utilizarea unui generator. Dacă aveți panouri solare sau vă sunt echipate pentru energie eoliană, puteți obține energie electrică instalând acumulatoare (pe care ar trebui să le puneți într-un loc din apropiere), dacă știți cum să le conectați. Veți avea nevoie de energie electrică pentru frigider, lumini și alte elemente electronice pe care intenționați să le utilizați.
 • Pentru iluminare, găsiți lămpi cu gaz, alimentate de la baterie sau alimentate de un alt sistem de operare, asigurându-vă că le puteți folosi în siguranță în interiorul cortului. Păstrați lumânările disponibile pentru situații de urgență, dar luminile LED sunt, de asemenea, o investiție excelentă. Domul din partea centrală superioară a yurtului vă va oferi destulă lumină naturală.
 • Luați în considerare modul în care vă veți spăla hainele. Vrei o mașină de spălat mini sau te vei întoarce în oraș pentru a folosi o spălătorie? Alegeți cea mai bună soluție pentru nevoile dvs. - cele mai multe articole de îmbrăcăminte pot fi spălate cu mâna, cu excepția cazului în care sunt foarte murdare. Apoi, puteți decide, de exemplu, să spălați haine foarte murdare în fiecare lună în rufe și să mâncați toate celelalte haine.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 9
  9
  Acasă Connect. Chiar și într-un yurt ar trebui să puteți naviga online. Există o serie de modalități pe care le puteți face, inclusiv prin cablu, prin satelit, prin bandă largă rurală, pe un semnal FM sau 3G. Selectați unul care vă convine și unde vă aflați. Unii oameni folosesc internetul pentru a descărca filme, pentru a putea fi la curent cu ultimele filme!
 • Imaginea intitulată Traieste într-un Yurt Pasul 10
  10
  Luați în considerare creșterea legumelor lângă yurt. Această sursă de trai ar putea fi parțială sau totală pentru dvs. și pentru alți rezidenți și ați putea lua în considerare, de asemenea, creșterea animalelor pentru a obține lapte, ouă și carne.
 • Pregătiți compostul cu resturile de alimente și utilizați-le ca îngrășământ.
 • Imaginea intitulată Traieste într-un pas Yurt 11
  11
  Apreciez timpul petrecut în viața ta. Fie că trăiește acolo pentru un sezon sau o viata, vei descoperi că vei deveni una cu natura, deoarece vremea, desigur, va avea un impact mai mare asupra you- florei și faunei trăiesc netulburat în jurul tău și nevoia de a avea toate resursele necesare pentru a fi autosuficient vă va permite să înțelegeți că viața poate fi atât simplă, cât și dificilă - este firesc că este așa. Ar trebui să descopere bucuria de a trăi viața cu indispensabile, dar, de asemenea, să înțeleagă că puteți obține mai multe beneficii decât ceea ce aveți sau ce observați, ceva ce poate că nu ar fi luate în considerare. Și, în timp ce vă place locul în care ați construit iurta dvs., unii experți în acest stil de viață recomandat pentru a încerca să nu trăiască în același loc pentru prea mult timp, subliniind importanța acestui aspect, deoarece scopul inițial de a trăi în un cort trebuie să fie nomazi, să se miște și să descopere noi locații. Deși acest lucru nu poate funcționa pentru dvs., schimbarea ar putea fi cu ușurință începutul unei noi aventuri frumoase!
 • Oamenii care trăiesc în yurt raportează un sentiment de confort și siguranță și se simt acasă trăind în aceste structuri, în ciuda perceperii complete a impactului naturii. Această legătură reprezintă o parte importantă a dragostei pe care anumiți oameni o simt în legătură cu acest stil de viață și nu este ceva care poate fi înțeles fără a fi experimentat-o.
 • Sfaturi

  • Obțineți o mulțime de pături și alte articole calde pentru a vă menține răcoroase. Cele mai bune yurturi au pereți izolați - dacă intenționați să trăiți acolo pe tot parcursul anului, nu ratați acest aspect! Chiar și animalele de companie pot ajuta la creșterea căldurii, precum și sentimentul de a fi acasă.
  • Va crește familia? Puteți adăuga mai multe yurturi și le puteți conecta prin anumite structuri modulare.
  • Încercați să aveți cărți și cărți de note, pixuri și creioane disponibile. Iurțile te inspiră să reflectezi și să citești în profunzime, de asemenea, pentru că nu mai e altceva de făcut. Dacă sunteți un artist, aduceți toate materialele necesare.
  • Milioane de oameni din Asia Centrală își petrec toată viața în yurt - nu este neobișnuit și este perfect fezabil.
  • Unele yurturi au chiar și aer condiționat, dar trebuie să decideți dacă aveți nevoie să le instalați pe baza motivelor pentru care alegeți să trăiți într-un cort.
  • Încercați să aveți o mulțime de baterii aproape de mână.
  • Dacă nu aveți energie electrică, investiți într-un radio portabil.
  • Utilizați un telefon mobil solar pentru telecomunicații.
  • Este probabil o idee bună să aveți un magazin sau un garaj pentru a stoca instrumente pentru prelucrarea lemnului, ferăstraie cu lanț, unelte pentru grădinărit și orice mijloace de locomoție. Nu va fi mai bine să-i păstrați în jurământ, iar dacă aveți nevoie de ele pentru a vă supraviețui, un magazin sau un garaj este o investiție bună.
  • În majoritatea cazurilor, zăpada va aluneca de pe acoperiș în lunile de iarnă după ce au acumulat câțiva centimetri.

  Avertismente

  • Respectați toate regulile de construcție relevante sau vă pot cere să eliminați yurtul.
  • Luați în considerare posibilitatea unui incendiu și stabiliți mai multe rute de ieșire pentru a scăpa.
  • Dezasamblați iurtul dacă nu locuiți în acesta în timpul iernii și este poziționat într-o zonă umedă, ca o pădure. Fără lucrările de încălzire și dispozitivele de menținere a acesteia, cortul este supus mucegaiului și descompunerii și nu va rezista la iarnă.
  • Dacă locuiți în iurt în timpul iernii și plouă mult, veți avea probleme cu noroiul - este inevitabil.
  • Unele dintre dezavantajele de a trăi într-o iurtă: furtuni pot distruge în funcție de gravitație iurtele poate încălzi incredibil de rapid și să fie foarte cald zgomot exterior auzi și tu pe dinăuntru ai absolut nici o intimitate, mai ales dacă acțiuni cu alte oameni- în timpul iernii aveți nevoia de a ieși, dacă nu puteți să-l facă pentru weeks- iurtele necesită întreținere constantă, astfel încât acestea sunt sigure și locuibile.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Yurt
  • mobilier
  • Acoperire de la sol
  • încălzire
  • Uscată toaletă
  • Dus de energie solară
  • Unelte pentru grădinărit și plante
  • Capanno / garaj opțional
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit