gtemata.com

Cum să vinzi o locuință mobilă

Deși poate fi mai ușor decât vânzarea unei case "normal", chiar și cea a casei mobile necesită o planificare. Pentru a vă asigura că puteți stabili cel mai bun preț evitând diverse probleme, este bine să învățați cum să pregătiți casa de vânzare mobilă, să o faceți publicitate eficientă și să încheiați singur tranzacția. Citiți acest articol pentru mai multe informații.

paşi

Metoda 1
start

Imagine intitulată Vânzarea unui mobil mobil Pasul 1
1
Curățați casa mobilă. Înainte de a evalua casa sau de a încerca să o vindeți sau să o arătați cuiva, trebuie să vă petreceți o anumită perioadă de timp curățând-o de sus în jos. Eliminați toate elementele inutile, plasându-le într-un loc separat, cum ar fi un depozit sau oferindu-le altor membri ai familiei. Veți putea vinde o casă curată mai rapidă decât una neglijată.
 • Luați perspectiva unui posibil cumpărător. Este important să înlăturați orice păr de animale de companie și să curățați covorul, făcând casa dvs. mobilă cât mai confortabilă și mai curată posibil. Ferestrele, băile și bucătăria nu ar trebui să aibă nici măcar o pată dacă speră să o vinzi la un preț bun.
 • Imagine intitulată Vânzarea unui mobil mobil Pasul 2
  2
  Faceți reparațiile necesare înainte de a vinde proprietatea. Acordați o atenție deosebită diferențelor de înălțime, problemelor hidraulicii, tuturor celorlalte caracteristici pe care le-ați putea îmbunătăți și care ar putea împiedica o persoană să cumpere casa dvs. mobilă. Chiar dacă nu este plăcut să cheltuiți bani pentru a rezolva ceva într-o casă unde nu veți mai trăi, încercați să o considerați o investiție care va ridica prețul de vânzare.
 • Efectuarea de fotografii care ascund orice scurgere poate părea o idee bună, dar oricine va lua un tehnician pentru a verifica starea proprietății va observa și vă va cere să le reparați. Vândă-ți casa mobilă în mod corect și ai grijă de problemele care trebuie rezolvate.
 • Imagine intitulată Vânzarea unui mobil mobil Pasul 3
  3
  Determinați valoarea casei dvs. mobile. Înainte de a pune în vânzare, trebuie să înțelegeți cât de mult merită și cât de mult trebuie să vă întoarceți dacă aveți un împrumut deschis. Determinați prețul dvs. de vânzare consultând instituțiile de credit și aflați cât de mult lipsește plătirea creditului ipotecar.
 • Una dintre cele mai ușoare modalități de a vă evalua casa mobilă este să angajeze un inspector pentru a verifica proprietatea. Expertiza este o etapă care probabil va fi făcută de potențialul cumpărător, așadar citatul dvs. vă va ajuta, de asemenea, să gestionați tranzacția și să îi convingeți pe cumpărători să nu le inspecteze la rândul lor.
 • Rezultatele evaluării casei pot fi urmărite online fără costuri mari. S-ar putea să vă gândiți la verificarea mobilehome.net.
 • Imagine intitulată Vindem o locuință mobilă Pasul 4
  4
  Consultați-vă cu proprietarul terenului pentru a afla dacă există restricții în vecinătate înainte de a posta un semn de vânzare. Dacă o puteți face și nu există restricții cu privire la poziția în care se află casa dvs. mobilă, plasați semnul de vânzări în grădină sau pe o fereastră din partea din față a casei.
 • Dacă locuința dvs. mobilă se află într-o comunitate pentru case mobile sau rulote, ar trebui să informați cât mai curând posibil proprietatea pe care intenționați să o vindeți și trebuie să înțelegeți, de asemenea, dacă un potențial cumpărător ar dori să trăiască în interiorul acest context. Adesea, în cadrul acestor parcuri, cumpărătorul trebuie să completeze o formă specifică de acceptare a regulamentului, în cazul în care dorește să păstreze locuința mobilă în cadrul aceleiași structuri.
 • Metoda 2
  Puneți proprietatea în vânzare

  Imagine intitulată Vânzați o locuință mobilă Pasul 5
  1
  Luați niște poze. Prima impresie este întotdeauna cea mai importantă, fă o serie de fotografii care arată că locuința mobilă este atractivă și de dorit. Faceți fotografii imediat după curățare și după eliminarea tuturor obiectelor care vă aparțin.
 • Imagine intitulată Vindem o locuință mobilă Pasul 6
  2
  Publicați-vă casa online și în cadrul site-urilor dedicate. Cea mai bună modalitate de a atrage potențialii cumpărători este să faceți publicitate casei dvs. mobile în baze de date dedicate, cum ar fi Mobile Homes By Owner, pe care le puteți găsi aici precum și pe orice ziar și ziar comercial care publică anunțuri mici. Cu cât promovați mai mult casa dvs., cu atât mai multe șanse de a vinde rapid vor crește.
 • Pentru a vă face publicitate online, trebuie să vă înscrieți pentru planuri speciale de abonament. De obicei, aveți posibilitatea de a alege între un plan de abonament mai ieftin, care vă permite să publicați o fotografie și o primă care vă permite să publicați mai multe fotografii la un preț mai mare. Orice ați alege anunțul dvs. va fi vizibil online la prețul stabilit până la vânzare.
 • O altă idee bună este să explorați opțiunile gratuite, cum ar fi Craiglist, care vă permite să scrieți rapid un anunț, cu lungimea și cu informațiile pe care le doriți. Din moment ce ziarele percep, de obicei, o rată a cuvintelor, anunțurile tind să fie scurte și schematice, ceea ce face uneori dificil de citit.


 • Imagine cu titlul Vindem o locuință mobilă Pasul 7
  3
  Arătați-vă disponibil pentru inspecții și pentru a vedea casa. Pregătește-te: dacă ți-ai făcut bine treaba, vei fi contactat de mulți oameni care vor să vadă casa ta mobilă și să îți pună mai multe întrebări. Încercați să setați ore specifice pentru a afișa casa sau pentru a organiza câteva zile "deschisă publicului" astfel încât oamenii interesați să îl poată vizita în același timp.
 • Trebuie să fii atât hotărât și flexibil și să negociați prețul. Nu vă lăsați influențați, dar nu respingeți nici măcar oferte serioase, chiar dacă acestea sunt inferioare celor pe care sperați să le primiți inițial. A închide o vânzare este mai bună decât să o faci.
 • Imagine intitulată Vânzați o locuință mobilă Pasul 8
  4
  Închideți afacerea. Când ați găsit pe cineva care dorește să facă o ofertă pe care credeți că este acceptabilă, completați documentele necesare pentru finalizarea vânzării. Selectați o dată posibilă de intrare pentru cumpărător și dați cheile noului proprietar al casei mobile.
 • Metoda 3
  Finalizați vânzarea

  Imagine intitulată Vindem o locuință mobilă Pasul 9
  1
  Transferați proprietatea către noul proprietar. Toată documentația trebuie transferată noului proprietar. În funcție de modelul casei mobile pe care o vindeți, probabil că va trebui să faceți o schimbare de proprietate, similară cu cea necesară pentru autoturisme. Puteți face acest lucru printr-un model disponibil la Civil Motorization, care va fi semnat de cumpărător.
 • Imagine intitulată Vindem un Acasă Mobilă Pasul 10
  2
  Dacă este necesar, furnizați un certificat de posesie. În unele state este necesar să se prezinte un certificat de posesie sau de ședere. Acest lucru poate fi transferat noului proprietar. Scopul documentului este de a păstra la zi un registru al rezidenților într-o anumită zonă și este necesar să se adapteze planurile de asigurare și urbanism.
 • Imagine cu titlul Vindem un Acasă Mobilă Pasul 11
  3
  Furnizați o chitanță de vânzări. De fiecare dată când o vânzare este încheiată, pentru a fi legal, este necesar să se completeze o chitanță de vânzări pentru a finaliza tranzacția. Acesta este un pas important pentru a proteja eventualele plângeri și litigii în cazul în care cumpărătorul a trebuit să-și schimbe opinia cu privire la achiziție. Contactați biroul din țara dvs. pentru a afla documentele și procedurile necesare pentru finalizarea chitanței de vânzare în statul dvs.
 • Imagine intitulată Vânzarea unei case mobile mobile 12
  4
  Dacă nu puteți închide vânzarea ia în considerare posibilitatea de a angaja un agent imobiliar. Vânzarea casei singure ar putea dura mult timp. Dacă sunteți prea ocupat cu munca, copiii și alte responsabilități, este posibil să nu aveți suficient timp să vă ocupați de aceasta. Nu investiți tot timpul dvs. în vânzarea casei, vă puteți baza pe o agenție imobiliară pentru a termina lucrarea rapid și eficient.
 • Sfaturi

  • În anunțul dvs., includeți informații privind închirierea terenurilor și taxele, astfel încât cumpărătorul să poată lua o decizie în cunoștință de cauză prin faptul că are toate informațiile referitoare la proprietatea dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit