gtemata.com

Cum se utilizează un extractor Comedones

Un extractor comedone este un instrument care vă permite să eliminați puncte negre și pete albe de pe piele. În general, acesta are forma unui baston mic la capetele căruia sunt inele legate sau lame asemănătoare scalpelului. Extractorii Blackhead sunt concepuți pentru a îndepărta nucleul cosului și la fața neagră, fără a afecta pielea. Înainte de a utiliza unul, trebuie să pregătiți pielea pentru a evita imperfecțiunile sau infecțiile.

paşi

Partea 1
Dezinfectați fața

1
Dilați porii. Dacă înmuiați coșurile și punctele negre înainte de a continua extracția, faceți acest proces mai ușor datorită porilor mărit. Puteți face acest lucru plasând o cârpă caldă și umedă pe față timp de 2-3 minute sau luând un duș fierbinte. În acest fel, pielea este expusă aburului care dilată porii pielii.
 • 2
  Dezinfectați-vă pe mâini sau purtați mănuși. Pentru a împiedica bacteriile pe mâini să intre în contact cu fața, dezinfectați-le cu apă și săpun. Alternativ, puteți purta mănuși de unică folosință atunci când decideți să utilizați extractorul.
 • Aceste reguli simple de igienă vă protejează de infecții, dar reprezintă, de asemenea, un detaliu important atunci când suferiți de acnee, deoarece bacteriile înrăutățesc condițiile cosurilor de-a lungul timpului.
 • În plus, nivelul de igienă și curățenie este direct legat de capacitatea de a scăpa de acnee.
 • 3
  Steriliză zonele care trebuie tratate. Înainte de a utiliza extractorul, trebuie să dezinfectați capetele negre astfel încât bacteriile să nu fie împinse din greșeală în pori. La urma urmei, obiectivul dvs. este tocmai acela de a elimina agenții patogeni de pe piele! Utilizați tampoane de bumbac înmuiate în alcool denaturat pentru a curăța și steriliza puncte negre înainte de a utiliza extractorul.
 • Nici măcar să nu neglijezi instrumentul. Amintiți-vă că dacă extractorul nu este sterilizat, acesta va anula toate eforturile dvs. și va introduce și mai multe bacterii în pori.
 • Îndepărtați-l cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool denaturat înainte de a continua.
 • Partea 2
  Utilizați extractorul Comedoni

  1
  Alegeți modelul corect de extractor pentru tipul de acnee. Punctele negre pot fi eliminate cu un extractor normal, în timp ce cele albe trebuie gravate cu o lamă similară cu cea a unui bisturiu înainte de a se îndepărta. Cel mai obișnuit extractor de comedone are două capete, fiecare cu inele de diferite dimensiuni. În acest fel puteți alege vârful care se potrivește cel mai bine tipului și dimensiunii imperfecțiunii pe care trebuie să o eliminați de pe față.
  • Alternativ, există modele care la un capăt au un inel de extragere pentru puncte negre și, pe de altă parte, o lamă ascuțită pentru a sparge punctele albe înainte de a le elimina. În acest caz, va trebui să faceți o practică pentru a utiliza instrumentul în cel mai bun mod.
  • Dacă nu reușiți să rupeți pete albe cu lama, atunci ar trebui să îngrijiți dermatologul sau un cosmetician expert.
  • Dacă utilizați bara incorect, ați putea provoca cicatrici și alte imperfecțiuni ale feței. Cu toate acestea, sfârșitul dedicat extracției de puncte negre este cu siguranță mai ușor și mai sigur de utilizat acasă.


 • 2
  Îndepărtați capul negru cu extractorul de capăt negru. Pentru a face acest lucru, trebuie să plasați cusca în centrul inelului de la capătul instrumentului. Apoi apăsați o presiune și scoateți ușor extractorul de la o parte la alta. În acest fel, tot materialul care blochează porii este extras și veți observa de asemenea și sebumul care va călcâi.
 • 3
  Dacă puteți folosi lama, puteți elimina și punctele albe. Mai întâi trebuie să tăieți pielea pentru a deschide cusatura. Apoi, trebuie să așezați inelul la celălalt capăt al extractorului, astfel încât punctul alb să fie în mijloc. Deci trebuie doar să mutați extractorul la stânga și la dreapta în timp ce aplicați o anumită presiune. Materialul care blochează foliculul va ieși.
 • Dacă aveți teama de a utiliza lama, atunci ar trebui să investiți într-un tratament estetic sau dermatologic (întotdeauna încredințat unor persoane competente și cu experiență). În caz contrar, orice greșeală din partea dvs. ar putea deveni cicatrice.
 • 4
  Aveți grijă de sângerare. În unele cazuri, pielea sângerează puțin după extracție. Îndepărtează-l încet cu tifon pentru a absorbi sângele. Dacă faceți întreaga procedură corectă, sângerarea nu trebuie să dureze mai mult de câteva secunde.
 • 5
  Procesul se încheie prin dezinfectarea zonei tratate. Dacă doriți să fiți foarte atent în prevenirea infecțiilor, utilizați alte tampoane de bumbac înmuiate în alcool pentru a curăța pielea, care este acum liberă de cosuri. De asemenea, va trebui să dezinfectați extractorul înainte de ao depozita. Amintiți-vă că toate grijile și eforturile pe care le dedicați igienei și curățeniei se vor transforma într-un succes major în lupta împotriva acneei.
 • Sfaturi

  • Dacă nu puteți extrage cu ușurință spotul negru după câteva minute, repetați tratamentul cu aburi pentru față sau utilizați o cârpă caldă pentru a vă asigura că porii s-au dilatat suficient pentru a permite ca obstrucția să scape.

  Avertismente

  • Nu folosiți niciodată degetele pentru a zdrobi cosuri sau puncte negre, deoarece ați agrava inflamația sau infecția prin promovarea producerii de puroi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit