gtemata.com

Cum se utilizează un bilet

Bideu este o îngrijire medicală răspândită în multe părți ale lumii, dar nu în țările anglo-saxone. Chiar și în China, Orientul Mijlociu, America Latină sau Orientul Îndepărtat, nu este neobișnuit să găsim unul în baie. Este un instrument care garantează igiena sa intimă și care utilizează fluxul de apă pentru a efectua aceeași lucrare de hârtie igienică. În practică, este un bazin pe care îl puteți folosi pentru a spăla organele genitale și zona anală după folosirea toaletei. Oamenii care se nasc în țări în care bideul nu este folosit ar putea să-l privească cu suspiciune și să creadă că este dificil de folosit, dar nu este deloc așa, este un accesoriu foarte simplu și igienic.

paşi

Partea 1
Stați pe bideu

Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 1
1
Du-te mai întâi la toaletă. Scopul bideuului este să vă spălați după să fi folosit WC-ul. Puteți utiliza acest sanitar chiar dacă ați curățat cu hârtie igienică sau ați spălat numai cu apă. Unii oameni cred că bideul este un înlocuitor igienic pentru hârtie, dar mulți alții preferă să utilizeze ambele.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 2
  2
  Localizați bidet-ul. Cel mai adesea este montat lângă toaletă, fixat pe perete. Căutați un sanitar care arată ca o chiuvetă joasă sau un vas de toaletă cu o robinet. În unele cazuri, bidetele moderne sunt integrate în toaletă, astfel încât nu trebuie să stați pe alt sanitar. Există două tipuri principale de bideuri: toaletele separate care funcționează independent, care se găsesc în general în Europa și cele integrate în bolul toaletei, mai des întâlnite în Asia.
 • Bidet european: este un element individual, care este montat lângă toaletă. Uneori este pe partea cealaltă a băii și în unele cazuri trebuie să vă deplasați de la camera de toaletă la acel "baie". În orice caz, va trebui să te ridici de la toaletă și să stai pe bideu. Acesta este modelul original creat în Europa în secolul al XVIII-lea.
 • Bidea asiatică: în multe băi din Asia și America nu există suficient spațiu pentru a introduce un alt element sanitar, atât de multe bideuri sunt integrate în toaletă sau pot fi inserate. În acest fel nu trebuie să te ridici să te speli.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Bidet Pasul 3
  3
  Așezați-vă pe un bideu european. În cele mai multe cazuri, atunci când trebuie să utilizați acest model, este mai bine să stați pe el, cu fața întoarsă către tap - alternativ puteți sta și în cealaltă direcție, ca și cum ar fi o toaletă. În general, este mai ușor să controlați temperatura și debitul de apă dacă vă confruntați cu robinetul. În acest fel puteți vedea că apa curge și va fi mai ușor să vă spălați.
 • Dacă purtați pantaloni, va trebui să le eliminați pentru a putea să vă așezați. Dacă nu doriți să le eliminați cu totul, îndepărtați cel puțin un picior, astfel încât să puteți "călătorie" sanitar.
 • În cele din urmă, știți că modul în care stați este determinat și de poziția duzelor și de partea din corp pe care doriți să o spălați. Aceasta înseamnă că, dacă trebuie să spălați organele genitale, atunci este mai bine să stați în fața robinetului, dar dacă doriți să spălați anusul, ar trebui să stați înapoi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 4
  4
  Operați bidetul încorporat în toaletă. Căutați un buton de pe telecomandă "uscat" sau "spălare"- controalele sunt de obicei montate pe peretele din apropierea toaletei. În unele cazuri cheia este în toaletă. Va apărea un pulverizator care va clăti zonele intime cu un curent de apă.
 • Când ați terminat, trebuie doar să apăsați butonul "stop". Pulverizatorul va reintra în structura vasului de toaletă.
 • Partea 2
  spălare

  Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 5
  1
  Ajustați temperatura și rezistența jetului de apă, astfel încât acestea să fie confortabile. Dacă bideaua are apă caldă și rece, începe să deschidă cea fierbinte. Când atinge temperatura maximă, deschideți butonul de apă rece până când sunteți mulțumit de temperatură. Fiți foarte atenți atunci când rotiți butoanele, deoarece unele bidhete au un jet foarte puternic de apă, doar o rotație minimă. Uneori trebuie să țineți o cheie pentru a avea un flux constant de apă.
  • În țările cu un climat foarte cald, cum ar fi Orientul Mijlociu, ar trebui să începeți cu apă rece deoarece nu trebuie să așteptați să se încălzească și, dacă plecați cu apă fierbinte, puteți să vă ardeți părțile private.
  • Verificați unde este localizat pulverizatorul, altfel puteți fi surprins și primiți unul "duș neașteptat". Dacă bideul pe care îl folosiți are sprayul încorporat în cupă (este puțin probabil în Anglia datorită reglementărilor privind construcția), atunci ar trebui să îl acoperiți cu o mână și să apăsați sau să strângeți maneta direcționată situată între sau chiar în spatele robinetelor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 6


  2
  Stați pe bideu. Puteți să vă așezați sau să vă așezați în așa fel încât fluxul de apă să lovească zonele pe care trebuie să le spălați. În acest moment poți decide dacă să rămâi suspendat sau să stai jos. Amintiți-vă că majoritatea acestor obiecte sanitare nu au un loc, ci sunt proiectate pentru a permite utilizatorului să se aplece pe margine. Unele modele nu au un jet de apă, ci doar o robinet pentru a umple bazinul - în acest caz trebuie să vă folosiți mâinile pentru spălare.
 • Imaginea intitulată Folosiți un Bidet Pasul 7
  3
  Spălați zona genitală sau anală. Dacă utilizați un bidet cu un jet de apă, atunci puteți lăsa forța de curgere să-și facă treaba. Dacă în schimb modelul are doar un robinet, va trebui să vă folosiți mâinile. În ambele cazuri, totuși, ar trebui "strofinarti" pentru a vă curăța mai repede și mai eficient. În cele din urmă trebuie să vă spălați mereu mâinile!
 • Luați în considerare utilizarea hârtiei igienice și a bidetului. Puteți decide să utilizați cardul la sfârșit, să terminați lucrarea sau să-l umeziți cu apă și să frecați zonele intime.
 • Partea 3
  Faza finală

  Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 8
  1
  Uscați-te. Unele bideuri sunt echipate cu un jet de aer care vă permite să vă uscați. Căutați butonul "aer" sau "uscat" pe telecomanda bideului încorporat, ar trebui să fie aproape de cele care arată scrisul "spălare" și "stop". În alte cazuri există un prosop fixat pe un inel de lângă sanitar. Acest lucru este folosit în mod obișnuit pentru a usca organele genitale și mâinile, dar cineva o folosește pentru a usca stropirile de pe marginea bidetului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un bilet Pasul 9
  2
  Clătiți aparatul sanitar. După ce ați terminat, deschideți robinetul sau jetul de apă la o presiune foarte scăzută timp de câteva secunde, pentru a spăla bideul și a vă menține curat. Este o chestiune de discreție și de curtoazie față de utilizatorul următor.
 • Înainte de a ieși din baie verificați dacă ați închis robinetul și jeturile, altfel veți pierde multă apă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un Bidet Pasul 10
  3
  Spală-ți mâinile. Utilizați săpun și apă, așa cum faceți de obicei când mergeți la baie. Dacă nu aveți săpun, utilizați detergentul pe care îl găsiți.
 • Sfaturi

  • Instrucțiunile pentru utilizarea bidetelor moderne, cele integrate în toaletă, sunt, în esență, aceleași ca și modelele tradiționale, cu excepția faptului că puteți rămâne așezat pe toaletă fără a fi transferat la celălalt sanitar. Aceste bideuri sunt uneori gestionate electronic și au comenzi plasate aproape de utilizator. De obicei, acestea sunt echipate cu două pulverizatoare, unul scurt pentru anus și celălalt mai mult pentru organele genitale feminine - în alte cazuri există doar o duză cu două setări.
  • Iată câteva dintre avantajele folosirii bideului:
  • Persoanele cu motilitate redusă, cum ar fi vârstnic, persoanele cu handicap și bolnavii pot menține o bună igienă personală atunci când utilizarea duș sau a baie devine periculos sau nepractic.
  • Bideu este foarte util pentru persoanele care suferă hemoroizi, deoarece reduce nevoia de curățare cu hârtie igienică și, prin urmare, riscul de iritare a zonei.
  • Femeile cu menstruație pot trata mai bine igiena lor intimă, datorită bideului, pentru a reduce sau preveni infecțiile cu drojdie sau vaginita, mirosul rău și în același timp scuti o mică durere.
  • De asemenea, puteți folosi bideu pentru a vă spăla rapid picioarele.
 • Acestea sunt țările în care bideu este larg răspândită și utilizată: Coreea de Sud, Japonia, Egipt, Grecia, Italia, Spania, Franța, Portugalia, Turcia, Argentina, Brazilia, Uruguay, Venezuela, India și Pakistan.
 • Puteți să cumpărați această instalație sanitară și să o instalați. Unele modele au nevoie de o conexiune electrică, dar nu toate.
 • Avertismente

  • Curățați cu hârtie igienică cel puțin o dată după fiecare evacuare și înainte de a utiliza bidetul. Un exces de reziduuri fecale poate bloca scurgerea cu rezultate foarte neplăcute pentru persoana care va folosi sanitarul după tine.
  • Nu este recomandabil să beți apă din bideu. Debitul de apă poate sări de pe suprafețe murdare și devine contaminat.
  • Unii folosesc bidetul pentru a face baie la copil. Cu toate acestea, ar trebui să evitați acest lucru, cu excepția cazului în care aparatul sanitar este utilizat exclusiv în acest scop - nu uitați să întrebați persoana care are grijă de copil, deoarece bideaua pe care o utilizați pentru a le scăpa este similară cu cea tradițională.
  • Nu strângeți robinetul cu prea multă forță, altfel puteți deteriora garnitura din cauciuc.
  • Dacă vă aflați într-un loc unde igiena apei nu este garantată, evitați utilizarea bideului atunci când aveți iritații ale pielii sau vătămări corporale. Pielea este o barieră eficientă împotriva infecțiilor numai atunci când este intactă.
  • Reglați cu atenție atât presiunea, cât și temperatura apei - nu este recomandabil să ardeți pielea sensibilă a părților intime, în plus față de faptul că prea multă presiune ar putea crea o anumită iritare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit