gtemata.com

Cum sa te imbraci in stilul Harajuku

stilul Harajuku

a apărut printre adolescenți pe străzile din apropiere de Gara Harajuku, în Shibuya, Japonia. Deși a atras atenția multor oameni datorită cântăreței americane Gwen Stefani, evoluția stilului nu a început cu siguranță și nici nu se va termina cu ea. La fel ca multe modă stradală, este dificil să o caracterizezi, deoarece se schimbă în mod constant și din cauza numeroaselor manifestări. Nu există o abordare care să urmărească acest stil "dacă aș fi terminat cu șablonul"dar dacă vrei să te îmbraci așa, iată câteva sfaturi pentru a începe.

paşi

Metoda 1
Originile stilului Harajuku

1
Compus și (dis) combină diferite moduri. Un fapt cunoscut de stil Harajuku (cum ar fi de Halloween în Japonia în fiecare duminică) este că a început atunci când adolescenții din județ a început să se integreze îmbrăcăminte tradițională japoneză, în special kimono, și sandale geta în garderoba lor. Anterior, ei purtau cel mai mult haine influențate de Occident, dar amestecul tradiției și modernității a creat un nou stil. Printre alte exemple de amestec și de potrivire este posibil să includeți aspectul punk cu uniforma școlară de sex feminin sau aspectul gotic cu hainele de marcă. În Harajuku, amestecarea diferitelor stiluri și amestecarea culorilor și modelelor este foarte încurajată: poți să faci ce vrei, cu condiția ca tinuta ta să fie o expresie ponderată a individualității tale (citește secțiunea "Sfaturi").

Metoda 2
Ce să poarte pentru a avea un stil Harajuku?

1
Familiarizați-vă cu schimbările de modă din districtul Harajuku. Este imposibil să descriem un "stil Harajuku". Multe stiluri au apărut și s-au dezvoltat pe străzile din Harajuku, iar mulți băieți și fete de la Harajuku integrează unul sau mai multe dintre aceste stiluri definite cumva în echipamentul lor.
 • Lovitura gotică a goticului implică utilizarea de haine gotice, feminine și elegante pentru a arăta ca o păpușă victoriană.
 • Aspectul Sweet Lolita a fost puternic influențat de epoca anului Rococo și de toate celelalte subculturi Lolita. Se concentrează mult mai mult pe aspectul copilului și se bazează pe culori delicate și teme tipice imaginarului copiilor. Alice in Tara Minunilor, fructe, dulciuri si personaje din basmele clasice precum Little Red Riding Hood sunt teme recurente in stilul Sweet Lolita.
 • Punk-ul japonez, inspirat de mișcarea punk-ului, a început în Londra în anii șaptezeci, amplifică rebeliunea cu haine, accesorii, trucuri și piercinguri deasupra.
 • Cosplay implică îmbrăcarea ca personajul preferat de desene animate / anime sau jocuri video.
 • Stilul Decora favorizează culorile luminoase, aspectul și accesoriile de la cap până în picioare. "Decoreaza-te" cu jucarii si bijuterii din plastic si nu e neobisnuit ca oamenii cu acest stil sa aiba atat de multi sa-si asculte zgomotul ori de cate ori se misca.
 • Stilul Kawaii (a cărui traducere literală din japoneză înseamnă "drăguț") Subliniază jocul copiilor: personaje anime, fuste flushate, culori pastelate, jucării și așa mai departe.
 • Stilul Wamono se referă la costumul tradițional japonez, amestecat cu moda occidentală.

Metoda 3
Sfaturi specifice Harajuku

1
Haine stratificate. Una dintre amprentele lui Harajuku este stratificarea. Pulovere, veste sau jachete pe bluze purtate pe tricouri, haine peste jambiere și așa mai departe. Îmbrăcați-vă hainele (sau simțiți-vă că ați făcut-o purtând flush-uri, de exemplu), vă permite să amestecați și să potriviți o varietate mai largă de stiluri diferite și să adăugați mai multe dimensiuni echipamentului dumneavoastră.
 • 2
  Personalizați-vă hainele. Piesele second-hand și stilurile "do-it-yourself" sunt ingrediente populare într-un costum Harajuku. Poți purta o fustă de flori, dar gândește-te cum ar fi mai frumos dacă ai aruncat un arc sau dacă ai crea un tiv mai neregulat sau unghiular. Armați-vă cu foarfece și clei și faceți haine cumpărate în magazinele proprii. Sau puteți să mergeți și să coaseți bucățele. Decuparea țesăturii pentru a crea colțuri și linii îndrăznețe poate face chiar și o rochie neagră foarte simplă, atât de remarcabilă și originală.


 • 3
  Puneți accesoriile. Utilizați toate cele mai excentrice pe care le aveți: curele, cercei, cleme, bijuterii și pungi. Amintiți-vă că accesoriile pot fi colorate și captivante, și nu ar trebui să fie împerecheate cu haine. De exemplu, în stilul Harajuku Decora, accesoriile împletesc un costum de la cap până în picioare, iar obiecte precum clopotele sunt uneori utilizate pentru a adăuga o dimensiune auditivă dulapului.
 • 4
  Faceți o pauză cu părul și machiajul. Stilul Harajuku nu se oprește la haine. Pigtails și alte coafuri drăguț sunt deosebit de populare, ca și vopseaua. Machiajul creativ, chiar și teatral, poate adăuga o atingere suplimentară.
 • 5
  Purtați tot ce vă convine. Stilul Harajuku nu este, desigur, un protest împotriva modului principal și a comerțului (așa cum a fost punk), ci un mod de îmbrăcare în funcție de ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Dacă credeți că legătura curcubeu și polka dot sunt în regulă cu o rochie tipărită, rochie de genul asta!
 • Metoda 4
  Spuneți brânză!

  Imaginea intitulă Dress Style Harajuku Step 8
  1
  Zâmbiți și spuneți Chiizu (Versiunea japoneză a "brânzei")! Dacă te îmbraci după stilul Harajuku în afara acestui cartier, probabil îți vei aminti mai mult decât o privire de la oameni care nu au nicio idee despre sensul tău internațional de modă. Dacă atenția nu este pozitivă, zâmbiți cu har și continuați să vă faceți afacerea. Dar dacă oamenii vă pun întrebări sau doriți să faceți poze, puneți-vă! Oamenii din Harajuku sunt mândri de stilul lor, și tu ar trebui.

  Sfaturi

  • Mulți oameni vor crede în mod eronat că îmbrăcămintea conform stilului Harajuku înseamnă doar "a face o mizerie de haine și accesorii". Deși punerea împreună a diferitelor stiluri și geometrii pare a fi un joc de noroc, este important să vă calibrați stilul. Studiind modul în care oamenii se îmbracă în cartierul comercial Harajuku, veți observa că îmbrăcămintele complicate sunt alese cu grijă pentru a transmite o anumită imagine, lucru pe care o combinație casuală și nemuritoare nu o va face niciodată.
  • Contrar credințelor populare, stilul Harajuku nu ea este doar o femeie. Deși unele variante se dau mai mult fetelor decât băieților (de exemplu, stilul goticului Lolita), multe dintre trăsăturile de stil sunt neutre în ceea ce privește sexul. La urma urmei, totul depinde de ce e bine pentru tine, de ce doar fetele ar trebui să se distreze?
  • Stilul Harajuku se schimbă foarte repede. Urmăriți evoluția prin citirea unor reviste precum "FRUIT" și "Style-Arena.jp" (vedeți secțiunea "Surse și citate" de mai jos). Aceste titluri și altele asemănătoare oferă multe imagini ale echipamentelor Harajuku și sunt actualizate săptămânal sau lunar. Dacă vrei să te îmbraci după stilul Harajuku, uite la fotografii este o modalitate bună de a te inspira.
  • Stilul Harajuku este, de asemenea, cunoscut sub numele de "moda FRUIT" pentru cei care urmăresc revista, dar niciunul dintre acești termeni nu este folosit în mod obișnuit de japonezi care întruchipează stilul când se descriu.

  Avertismente

  • Nu fi târât de loialitate față de o marcă. Deși este bine să favorizeze anumite mărci (mai ales pentru că loialitatea față de marcă este larg răspândită în Japonia), The Harajuku se învârte în jurul crearea de look-ul, apoi, dacă doriți să arate ca manechine ale mall-ului sau a persoanelor înfățișate în cataloagele, poate că va fi modă, dar nu unică. Nu vă fie teamă să amestecați o rochie Calvin Klein cu o pereche de blugi și amfibieni uzate, uzate.
  • Nu vă faceți griji cu privire la ceea ce alții vă vor gândi. Oamenii ar putea crede că ești ciudat. Oamenii asiatici vă pot numi "gaijin", dar dacă sunteți fericiți, nu vă schimbați pentru ceilalți.
  • În multe locuri, stilul Harujuku nu este deloc comun, nu te poți îmbrăca și trebuie să mergi în parte. Când umbli pe stradă, oamenii se vor uita la tine. Continuați cu capul susținut și mândriți de ceea ce purtați sau veți arăta ca un poser.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit