gtemata.com

Cum să câștigi un duel de săbii

Potrivit multor filme post-apocaliptice (cum ar fi Six String Samurai) într-o zi vom termina gloanțele. Cum vei supraviețui fără eroi de partea ta ca Arnold Schwarzenegger sau Mel Gibson? Citiți acest articol.

Notă: Nu vei deveni un spadasin expert, citind acest articol. Acest articol încearcă să enumere principiile de bază care sunt folosite pentru a exercita o sabie, complexitatea care stă în manipularea sabotului nu poate fi explicată prin citire (sau calculator). Prin urmare, veți avea nevoie de pregătirea constantă pentru a obține abilitățile necesare pentru a supraviețui (sau chiar pentru a câștiga mai bine) într-un duel cu sabia. Dacă sunteți într-adevăr interesat, înscrieți-vă pentru o locală Dojo (sală de gimnastică) sau vizitați site-ul SCA - în funcție de preferințele dvs. și permiteți-vă unui expert să vă ghideze. Amintiți-vă că lucrurile vor fi foarte diferite de la stil la stil, de la școală la școală și de la sabie la sabie și anumite lucruri din acest articol pot să nu fie potrivite pentru tine. Asigurați-vă că faceți dueli folosind săbii similare. Nu amestecați niciodată o sabie cu un coș cu coș cu cea a unui samurai. Dacă provocați pe cineva cu o altă sabie, aveți două șanse, fugeți sau trageți-i ca pe Indiana Jones.

paşi

Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 1
1
Desenați sabia înainte de a începe. Este nevoie de mai mult timp pentru a extrage sabia decât a fi afectată. Dimpotrivă, dacă sabia și teaca ta vă permit o remiză rapidă, atunci vă antrenați să o faceți, ar putea fi o mișcare de atac surprinzătoare. Acest concept este mai aplicabil stilului japonez, numit Iaido și Batto-jutsu, în care oamenii atacă în timp ce își trag sabia.
 • Imagine cu denumirea Câștigă un Swordfight Pasul 2
  2
  Relaxați-vă! Este normal să fiți tensionați într-o luptă, dar trebuie să încercați să rămâneți calm, să vă relaxați mușchii și să respirați în mod regulat. Dacă nu sunteți relaxat, nu veți putea să vă deplasați cu viteză și acest lucru ar putea fi fatal.
 • Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 3
  3
  Păstrați echilibrul bine pentru a vă putea ataca sau a vă apăra fără a fi lovit. Păstrați-vă întotdeauna picioarele aliniate cu umerii și când vă mutați, faceți-o cu picioarele în afară. Nu țineți niciodată picioarele aproape. Țineți sabia pentru ao manevra ușor. Observați-vă adversarul și atunci când vă atacă, faceți un contramăsură. Fii rapid. Când vă apărați, păstrați mereu lama sabiei aproape de corpul dvs. și întotdeauna încercați să vă luptați. Modul în care vă poziționați picioarele este esențial pentru echilibrul corpului. Cu cât țineți mai mult tălpile picioarelor în contact cu solul, cu atât mai puternice vor fi atacurile. Pentru a vă menține echilibrul, încercați să vă deplasați glisându-vă picioarele pe teren, în loc să le ridicați să meargă. Nu este bine să vă înclinați înainte ridicându-vă călcâiele, să aveți grijă cum vă puneți picioarele, deoarece adversarul vă poate face să coborâți cu ușurință atunci când vă atacă. Păstrați o poziție dreaptă cu pieptul și cu trunchiul înainte pentru a avea un echilibru bun atunci când atacați și păstrați-vă într-o poziție neutră pentru a evita mai bine atacurile care pot veni din orice direcție.
 • Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 4
  4
  Determinați situația. Cei mai buni luptători încearcă întotdeauna să afle locul, avantajele și resursele lor și cele ale adversarului. În mod ideal, ar fi bine să luați act de teren sau de loc în avans, cum ar fi cunoașterea poziției soarelui pentru a-l folosi pentru a orbi adversarul și dacă puteți, să faceți o idee despre stilul de luptă al adversarului. Este curajos sau precaut? Expert sau începător? Cu toții avem slăbiciuni, de exemplu, cei mici pot fi foarte puternici, în timp ce cei mai înalți se pot întinde mai bine, dar își lasă picioarele goale etc. Este posibil să nu aveți prea mult timp să pregătiți un plan, deci acționați repede.
 • Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 5
  5
  Luptați cu grijă. Dacă luptați din neglijență, în special împotriva unui adversar calificat, veți ieși din acțiune din cauza ignorării. Luptați cu atenție, păstrați întotdeauna controlul și concentrarea. Deci vei fi capabil să te aperi, așteptând ca adversarul tău să atace pentru a-i face un contramod. Adesea eschivarea este o tehnică bună în spații deschise sau dacă sunteți rapid chiar și într-o cameră.
 • Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 6
  6
  Trebuie să ai o apărare bună. Dacă nu puteți opri o lovitură, ar putea fi fatală, astfel încât întotdeauna să vă protejați în cel mai bun mod. Păstrați întotdeauna sabia de-a lungul întregului corp, de la trunchi la cap. Aceasta este o poziție bună indiferent de experiența dvs., care este folosită pentru a contra-ataca destul de repede și care vă permite să atacați din diferite unghiuri.
 • Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 7
  7
  Țineți sabia întotdeauna gata. În general, sabia trebuie să se extindă la o distanță confortabilă față de corp și spre gât sau ochii adversarului tău. Ar pune-o "pentru a indica". Ea servește ca gardă împotriva adversarului (care, la urma urmei, trebuie să-ți dea mai întâi sabia) și poate fi intimidantă, mai ales într-o luptă cu un începător.


 • Imagine cu denumirea Câștigați un Swordfight Pasul 8
  8
  Țineți coatele îndoite și aproape de corpul vostru. Un spadasin neexperimentat tinde să-și întindă brațele pentru a-și păstra oponentul la distanță, dar în acest mod vă va reduce șansele de a trage o lovitură eficientă. Înclinați sabia spre adversar și nu spre brațe.
 • Imagine cu denumirea Câștigați un Swordfight Pasul 9
  9
  Gândește-te de două ori, acționează odată. Din punct de vedere istoric, în cele mai multe cazuri începe o luptă adevărată cu sabia și se termină cu câteva lovituri, adesea durează 30 de secunde. Fii sigur de mișcările tale, pentru că dacă îți lipsești adversarul cu prima lovitură, acest lucru ar putea contracara cu o lovitură fatală și va termina duelul.
 • Imagine cu titlul Câștiga un Swordfight Pasul 10
  10
  Găsiți și mențineți o distanță adecvată pe baza sabiei dvs. și a adversarului dvs. Dacă aveți o sabie scurtă, apropiați-o și rămâneți lângă gardă. Dacă utilizați o sabie lungă, păstrați distanța. Dacă sabia este similară, ea rămâne în poziția de a lansa un atac prin trecerea înainte. Păstrați distanța necesară pentru a lovi adversarul. Distanța este unică pe baza înălțimii, lungimii sabiei, tipului de sabie și stilului de luptă.
 • Imagine cu denumirea Câștigați un Swordfight Pasul 11
  11
  Rămâi calm și sigur de tine. Atitudinea poate decide rezultatul unei lupte la fel de mult ca sabia în sine și este un stratagem efectiv. Dacă sunteți nervos sau speriat, adversarul ar putea profita de nesiguranța dvs., încercând să vă facă să faceți o greșeală pentru a putea ataca. Luptătorii liniștiți fac alții neliniștiți și suspiciosi. De asemenea, vă puteți arăta agresiv pentru a vă intimida adversarul sau pentru a vă arăta speriat să-l înșelați, încercând să-l facă să facă o mișcare falsă.
 • Imagine cu denumirea Câștigați un Swordfight Pasul 12
  12
  Cel mai important lucru de făcut atunci când începe lupta este de a găsi și de a controla "flux" de luptă. Este o modalitate foarte sofisticată de a rezuma acest concept într-o propoziție, dar este foarte important. Dacă puteți găsi și controla fluxul, veți putea influența direct întregul duel prin acțiunile dvs. Este un concept dificil de înțeles, dar data viitoare când lucrați, încercați. Găsiți modelele și fluxul dintre o mișcare și alta pentru a controla adversarul. Este nevoie de ani de practică pentru a face acest lucru, dar când veți reuși să faceți acest lucru, duelul va fi deja pe jumătate.
 • Imagine cu denumirea Câștigați un Swordfight Pasul 13
  13
  Nu utilizați niciodată mișcări prea complicate, de exemplu, nu rotiți, deoarece ați putea să vă lăsați fără acoperire. Doar dacă nu te lupți cu un începător, aceste mișcări nu au sens. Împotriva unui începător, totuși, mișcările capricioase pot fi folosite de la distanță pentru a intimida.
 • Sfaturi

  • Economisiți energia. Veteranii știu că o luptă pentru moarte necesită un efort incredibil, așa că nu pierdeți energia pentru a face sofisticate sau mișcări inutile. Supraviețuirea depinde de asta.
  • Formarea este vitală. Dacă te antrenezi bine, poate că poți folosi 10% din ceea ce știi într-un duel. Trebuie să acționați instinctiv, fără să vă gândiți. Tehnicile de bază sunt foarte utile pentru acest lucru, așa că sunt numite așa. Asigurați-vă că vă instruiți în mod constant cu trei tehnici esențiale și pentru o lungă perioadă de timp, deoarece acestea vor fi singurele lucruri disponibile într-un duel. În general, durează două luni pentru a învăța o tehnică și una pentru ao uita.
  • Nu merită să mori într-o singură poziție. Dacă te miști mereu liniar sau stai liniștit, vei fi limitat și un adversar experimentat va beneficia. Fiți gata să utilizați tot spațiul și să vă mutați în orice direcție de care aveți nevoie.
  • Alegeți arma cu atenție și, dacă este posibil, aduceți mai mult de una. S-ar putea rupe și va avea nevoie de altul. Asigurați-vă că aveți o combinație de arme care pot fi utile în diferite situații și se completează reciproc, precum și puterea dvs. Nu combinați armele ca o sabie cu o coadă cu coadă cu o sabie cu două mâini, încercați să aveți o sabie una lângă alta și o sabie cu două mâini, astfel încât să se completeze reciproc.
  • Dacă este posibil, evitați coliziunea cu mai mulți adversari. Dacă trebuie să lupți cu câțiva adversari, încercați să le manevrați astfel încât să se interfereze unul cu celălalt și apoi să aveți de a face cu unul câte unul.
  • Precizia este mai importantă decât puterea.
  • Fiți conștienți de terenul din jurul dvs. și utilizați-l în avantajul dvs. Împingerea unui adversar împotriva unui obstacol vă va ajuta cu siguranță. De asemenea, împingerea adversarului într-o poziție împotriva lumina soarelui îl poate orbi pentru moment, oferindu-vă șansa de a lansa un atac fatal.
  • O greșeală obișnuită este să lași picioarele expuse - o astfel de oportunitate nu poate fi pierdută. În general, dacă adversarul tău cade la pământ, lupta sa terminat.
  • Ai grijă de echipamentul tău. Armele și armura în stare bună nu vă vor lăsa ușor în timpul unei bătălii.
  • Uită-te cu atenție la adversar. Observați direcția în care arată - ar putea fi direcția pe care o vor ataca în curând. Când adversarul tău atacă, pumnii și umerii lui vor fi tari pentru o clipă.

  Avertismente

  • Cel mai important lucru pe care trebuie să-l amintiți este că luptele cu sabia nu sunt un joc. Este o activitate foarte serioasă. Săbii sunt concepute să ucidă, nu pentru nimic altceva. Trateaza o sabie cu acelasi respect cu care tratezi o arma de foc sa fie tratata de altii cu respect.
  • Atunci când practicați garduri (pentru distracție, ca și copiii cu betisoare de lemn), prima greșeală pe care o faceți este de obicei să lovești sabia și nu persoana. Dacă păstrați acest lucru în minte - adică, lovind persoana (mâna, trupul sau capul), nu sabia - puteți învinge mai ușor pe cei care vă atacă sabia (sau bagheta din lemn). Găsiți, de asemenea, o poziție bună și asigurați-vă de voi înșivă, astfel încât veți înfricta amatorii.
  • Așteptați să fie rănit sau, mai rău. Un războinic îngrijorat tinde să se imobilizeze în timpul bătăliei.
  • Se spune că cel mai bun războinic este cel care nu trebuie să tragă niciodată sabia. Acest lucru înseamnă că un spadasin are doar el însuși să se confrunte și nu are nevoie să o facă cu alții. Chiar mai bine, dacă te lupți, ia în considerare fuga. Un duel de săbii este o modalitate bună de a fi ucis și, de asemenea, dacă ieșiți în viață, nici măcar nu puteți spune autorităților locale (duelurile sunt ilegale). Optzeci la sută din timp este o tăietură de 7 cm în gât / față care este fatală sau debilitantă. Deci inseamna ca oricine pierde un duel sabie in lumea reala, este cel care moare repede si oricine castiga, moare incet. Ați ieșit nemaipomenită, vă considerați norocoși și încercați să evitați duelurile în viitor. Dacă se întâmplă cel mai rău și sunteți răniți, solicitați imediat asistență medicală.
  • Când utilizați o sabie cu două mâini, nu vă traversați brațele. Dacă o faceți, veți pierde controlul care poate fi fatal. Utilizați soclul descris mai sus.
  • Într-un duel în viața reală, regulile competițiilor competitive nu se iau în considerare. Nu există puncte și ori, iar codul de onoare nu este aplicat. Acesta este cazul în care trebuie să profitați de adversar, știind ce fel de persoană este, luptând fără a respecta codul sau ego-ul.
  • Apărarea este doar o tehnică parțială. Istoria artei de feronerie germană învață că este mai bine să păstrezi un adversar în apărare decât atacul. Utilizați aceste informații cu prudență.
  • Amintiți-vă că nu există premii pentru locul al doilea. Primul loc este acordat celor care sunt încă în picioare când duelul se termină. Locul al doilea se adresează celor care mor. Aceasta înseamnă că atunci când provocați pe cineva cu sabia sau cu orice altă armă, obiectivul dvs. nu este să câștigați un premiu, ci să supraviețuiți.
  • S-ar putea să știți despre stereotip, dar întotdeauna așteptați pentru neașteptate. Nu au existat reguli precise privind supraviețuirea în duelul unei sabii. Adversarul te-ar putea lovi cu piciorul, arunca fata in fata sau orice altceva pentru a te distra. Amintiți-vă că aceasta este o tactică pe care o puteți folosi și ea.
  • Aruncarea sabiei este rezervată numai celor care marșesc într-o bandă. Aruncarea unei sabie în luptă poate însemna pierderea armei și, prin urmare, fiind vulnerabilă la atac. Faceți "moară de vânt" cu o sabie cu două mâini, cu siguranță, intimidează un adversar neexperimentat - dar poate fi greu să o faci și nu funcționează împotriva adversarilor experimentați.
  • Nu întoarceți niciodată spatele. Deși ar putea fi o mișcare rapidă și eficientă, este inutilă și nu funcționează. Dărea adversarului tău înapoi, chiar și pentru o secundă, poate avea consecințe fatale, așa că nu o faci!
  • Nu lăsa niciodată sabia. Țineți-l strâns pentru a preveni o lovitură de la a vă lăsa să scăpați de sabie, găsindu-vă neajutorat. Ține-ți mâinile strâns pe mâner, dacă nu ai altă sabie cu tine.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit