gtemata.com

Cum se utilizează un termometru rectal

Termometrul rectal este de obicei utilizat pentru a lua temperatura unui copil. Cu toate acestea, poate fi folosit și pentru bolnavii vârstnici. În timpul acestei practici trebuie să aveți grijă, deoarece poate sparge peretele rectal sau poate provoca un alt tip de durere. Iată câteva sfaturi pentru utilizarea unui termometru rectal în siguranță și eficient.

paşi

Imaginea intitulată Utilizați un termometru rectal Pasul 1
1
Cumpărați un termometru digital cu vârf flexibil. Mânerul trebuie să fie mai lat decât vârful. Mânerul larg împiedică introducerea termometrului prea mult în rect. Puteți găsi aceste tipuri de termometre la farmacii și parafarmacie și de obicei au prețuri rezonabile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru rectal Pasul 2
  2
  Pregătiți-vă să utilizați termometrul. Curățați vârful cu apă și săpun sau alcool și aplicați vaselină pentru a ușura inserția. Dacă preferați, puteți folosi și un termometru cu tubul de unică folosință, dar acordați atenție: se poate desprinde de la termometru când se măsoară febra.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru rectal Pasul 3
  3
  Plasați pacientul pe stomac, cu fese orientate în sus. Dacă luați temperatura la un copil, îl puteți pune în poală cu picioarele în picioare sau pe covorașul schimbător. Un copil este uneori mai confortabil dacă îl lăsați pe spate și-l țineți picioarele, pentru că tocmai este poziția pe care o ia atunci când își schimbă scutecul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru rectal Pasul 4
  4


  Porniți termometrul și introduceți-l cu grijă în rect. Pentru a facilita acțiunea, lărgi fesele pentru a pune termometrul în locul potrivit. Introduceți-l pentru 2-2,5 cm.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru rectal Pasul 5
  5
  Țineți termometrul în timp ce măsurați temperatura. În același timp, fixați cu siguranță rinichii pentru a împiedica mișcarea copilului. Este important să rămână nemișcat atunci când termometrul este introdus, astfel încât să nu se rănească în timpul procedurii. Dacă se mișcă prea mult, termometrul poate să nu funcționeze sau să deterioreze rectul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru rectal Pasul 6
  6
  Odată ce timpul necesar a trecut, scoateți cu atenție termometrul și citiți temperatura. Temperatura administrată rectal este de obicei cu 0,5 grade C mai mare decât cea administrată oral. Când îl scoateți, asigurați-vă că tubul de unică folosință este scos din rect dacă ați folosit acest tip de termometru.
 • Imaginea intitulată Folosiți un termometru rectal Pasul 7
  7
  Curățați temeinic scula înainte de ao depozita. Utilizați apă și săpun sau alcool și uscați-o, apoi puneți-o înapoi în ambalajul său - acum este gata de utilizare data viitoare.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Termometru digital rectal
  • Apă și săpun sau alcool denaturat
  • vaselina
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit