gtemata.com

Cum se utilizează un termometru

Febră este o creștere a temperaturii corpului. Cazurile de febră ușoară sunt adesea benefice, deoarece reprezintă un mecanism de apărare a organismului împotriva infecțiilor. Multe microorganisme patogene proliferează în intervale de temperatură înguste, astfel încât febra scăzută împiedică reproducerea. În unele cazuri, cu toate acestea, febra poate fi legată de boli de țesut conjunctiv sau neoplazie. Febra mare (peste 39,5 ° C pentru adulți) este potențial periculoasă și ar trebui adesea verificată cu ajutorul unui termometru. Există mai multe tipuri și modele de termometre, specifice diferitelor zone ale corpului. Cea mai bună alegere este determinată de vârsta pacientului cu febră - de exemplu, unele termometre sunt mai potrivite pentru copiii mici. Când ați găsit cel mai bun instrument, utilizarea acestuia este destul de simplă.

paşi

Partea 1
Alegeți cel mai bun termometru

Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 1
1
Utilizați un termometru rectal pentru nou-născuți. Cel mai bun mod de a măsura febra depinde în principal de vârsta pacientului. Pentru copiii cu vârsta de până la șase luni, metoda recomandată este folosirea unui termometru digital pentru a măsura temperatura rectală (anal), deoarece este considerată cea mai corectă.
 • Ceara în urechi, infecții și mici canale urechile curbate interferează cu precizia termometrelor urechilor care, din aceste motive, nu sunt cele mai potrivite pentru nou-născuți.
 • Unele cercetări sugerează că termometrele care măsoară temperatura arterei temporale sunt alternative valabile, datorită preciziei și reproductibilității rezultatelor. Puteți găsi artera temporală în regiunea templului pe cap.
 • Academia Americană de Pediatrie descurajează utilizarea termometrelor vechi cu mercur. Sticla se poate sparge și mercurul este toxic pentru oameni, astfel încât termometrele digitale sunt opțiuni mai sigure.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 2
  2
  Alegeți cu atenție unde să măsurați temperatura unui copil mic. Pentru copiii cu vârsta de până la cinci ani, măsurarea rectală a temperaturii corporale, efectuată cu un termometru digital, este încă considerată cea mai corectă. Puteți utiliza un termometru pentru a chiar și pe urechi copii mici pentru a obține măsuri generale (cel mai bun din lipsa de informații), dar până la trei ani sau cam asa ceva masuratori in rect, sub brate si in artera temporala apropiate sunt considerate mai precise. Având în vedere că cazurile de febră ușoară sau moderată pot fi mai periculoase pentru copii decât pentru adulți, este deosebit de important să se obțină măsurători exacte la o vârstă fragedă.
 • Infecțiile la urechi sunt frecvente și apar frecvent la sugari și copii mici. Inflamațiile pe care le provoacă interferează cu măsurarea efectuată de termometrul cu infraroșu pentru urechi. Ca urmare, temperaturile detectate cu acest instrument sunt deseori mai mari decât cele reale.
 • Termometrele digitale normale sunt destul de versatile și pot măsura temperatura sub limbă, sub armpits sau în rect, și sunt potrivite pentru copii, copii mici, tineri și adulți.
 • Imaginea intitulată Folosiți un termometru Pasul 3
  3
  Alegeți un termometru și măsurați temperatura oricăror copii și adulți mai mari. După vârsta de cinci ani, copiii dezvoltă mai puține infecții ale urechilor și este mult mai ușor să le curățați pentru a elimina ceara în exces. Ceara din canalul urechii previne măsurarea corectă a temperaturii, deoarece semnalul infraroșu nu scapă de timpan. În plus, canalele urechii copiilor cresc și devin straighter cu trecerea timpului, ca rezultat, mai mult de cinci ani, toate tipurile de termometre, folosite în toate zonele corpului, furnizează rezultate similare în ceea ce privește precizia.
 • Termometrele pentru urechi digitale sunt adesea considerate cea mai simplă și cea mai rapidă metodă de măsurare a temperaturii corpului.
 • Utilizarea unui termometru digital normal este foarte precisă, dar este, fără îndoială, metoda cea mai neplăcută și mai laborioasă.
 • Benzile sensibile la căldură care trebuie aplicate pe frunte sunt confortabile și economice, dar nu sunt la fel de precise ca și termometrele digitale.
 • Există câteva termometre "din față" care nu folosesc benzi de plastic. Ele sunt mai scumpe, ele sunt de obicei utilizate în spitale și utilizează tehnologia infraroșu pentru a obține măsurători în zona temporală.
 • Partea 2
  Utilizați diferite termometre

  Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 4
  1
  Utilizați un termometru digital oral. Măsurarea din gură este considerată o reprezentare fiabilă a temperaturii corpului, dacă termometrul este introdus adânc sub limbă. Pentru a utiliza această metodă de măsurare, luați termometru digital și accendilo- apoi glisați vârful de metal într-un nou capac de plastic de unică folosință (dacă este disponibilă) - se introduce cu grijă adânc sub language- strânsă cu buzele delicat în jurul termometrului până când auziți "bip". Poate dura câteva minute, deci respirați din nas în timp ce așteptați.
  • Dacă nu aveți un capac de unică folosință, curățați capătul sondei cu apă caldă și săpun (sau alcool), apoi clătiți cu apă rece.
  • Așteptați 20-30 de minute după fumat, după ce mâncați sau beți lichide reci sau fierbinți înainte de a măsura febra orală.
  • Temperatura corporală a oamenilor este în medie de 37 ° C (deși poate varia în funcție de mulți factori), dar temperaturile orale măsurate cu un termometru digital tind să fie ușor mai mici, în medie de 36,8 ° C
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 5
  2


  Utilizați un termometru digital rectal. Măsurarea rectală este de obicei rezervată sugarilor și copiilor de vârstă mică, dar este o metodă foarte precisă pentru adulți, chiar dacă este mai degrabă neplăcută. Înainte de a introduce un termometru digital în anus, asigurați-vă că îl lubrifiați cu vaselină. De obicei, lubrifiantul trebuie aplicat peste capacul sondei, pentru a facilita inserția și pentru a reduce disconfortul. Separați fese (procedura este mai ușoară dacă pacientul se află pe stomac) și introduceți vârful termometrului la cel mult 1,5 cm în rect. Nu împingeți niciodată dacă întâlniți rezistență. Așteptați beep-ul timp de aproximativ un minut, apoi îndepărtați încet termometrul.
 • Aveți grijă deosebită când spălați mâinile și termometrul după o măsurare rectală, deoarece bacteria E. coli care este în scaun poate provoca infecții grave.
 • Pentru măsurători digitale, termometre digitale flexibile tip tip sunt mai potrivite.
 • Măsurile rectale pot fi cu un grad mai mare decât cele luate în gură și sub axială.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 6
  3
  Utilizați un termometru digital sub brațe. Suprafața axilară este un alt punct în care temperatura poate fi măsurată, chiar dacă nu este considerată ca fiind precisă ca gura, rectul sau urechea (membrana timpanului). După ce ați acoperit sonda termometrului cu capacul din plastic, asigurați-vă că brațul este uscat înainte de a introduce instrumentul. Țineți instrumentul în mijlocul axei (îndreptat în sus spre cap), apoi aduceți brațul aproape de corp pentru a evita dispersarea căldurii. Așteptați câteva minute înainte de ao auzi "bip".
 • Așteptați cel puțin o oră după o activitate fizică intensă sau o baie caldă înainte de a măsura temperatura corpului.
 • Pentru o mai mare acuratețe, măsurați temperatura sub ambele axe și calculați media celor două valori.
 • Măsurătorile axilare cu un termometru digital tind să fie mai mici decât cele luate în alte puncte, cu o medie de 36,5 ° C.
 • Imaginea intitulată Folosiți un termometru Pasul 7
  4
  Utilizați un termometru pentru urechi. Aceste instrumente au o formă diferită de termometrele digitale normale, deoarece sunt proiectate special pentru a intra în canalul urechii. Ele măsoară razele infraroșii (căldura) reflectate de timpan. Înainte de a începe, asigurați-vă că canalul urechii este fără ceară și uscat. Acumularea de ceară și alte reziduuri din canal reduce precizia măsurătorii. După ce porniți termometrul și aplicați capacul steril pe vârf, țineți capul în continuare și trageți înapoi vârful urechii pentru a extinde canalul și pentru a facilita introducerea instrumentului. Nu este necesar să atingeți timpanul cu vârful, deoarece instrumentul este proiectat să măsoare semnalul de la distanță. Apăsați termometrul împotriva canalului urechii pentru al face să adere la piele, apoi așteptați "bip" care comunică succesul operației.
 • Cel mai sigur și mai eficient mod de a curăța urechile este de a utiliza unele picaturi caldute de ulei de măsline, ulei de migdale, ulei mineral sau ureche specială picături să se înmoaie ceara, apoi se clătește totul cu apă pulverizată dintr-un mic instrument specific pentru curățarea cauciucului pentru urechi. Este mai ușor să le curățați după un duș sau o baie.
 • Nu utilizați un termometru pentru urechi dacă aveți infecții, răni sau dacă vă recuperați din intervenția chirurgicală în zona respectivă.
 • Avantajul termometrului este că măsurătorile sale sunt rapide și destul de precise, dacă sunt utilizate corect.
 • Termometrele pentru urechi sunt mai scumpe decât instrumentele digitale obișnuite, dar prețul acestora a scăzut mult în ultimii zece ani.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 8
  5
  Utilizați un termometru de bandă din plastic. Aceste instrumente sunt ținute pe frunte și sunt destul de frecvente pentru măsurarea temperaturii copiilor, deși acestea nu sunt întotdeauna exacte. Ei folosesc cristale lichide care reacționează la căldură prin schimbarea culorii pentru a indica temperatura pielii, dar nu cea a corpului. De obicei, ele se aplică orizontal pe frunte timp de cel puțin un minut, înainte de a fi verificate. Înainte de a le folosi, asigurați-vă că pielea nu este transpirată sau arsă de soare - aceste condiții afectează măsurarea.
 • Este dificil să măsurați cu această metodă zeci de grade, deoarece cristalele lichide schimbă culoarea într-un interval de temperatură.
 • Pentru o mai mare acuratețe, aplicați banda cea mai apropiată de templu (deasupra arterei temporale aproape de păr). Sângele din artera temporală are o temperatură mai asemănătoare cu cea a corpului intern.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru Pasul 9
  6
  Învățați să interpretați măsurile. Amintiți-vă că nou-născuții au temperaturi mai scăzute decât adulții - în general, mai puțin de 36,1 ° C, comparativ cu 37 ° C pentru adulți. Din acest motiv, o măsurătoare care indică febră scăzută pentru un adult (de exemplu 37,8 ° C) poate fi mai îngrijorătoare pentru un copil mic sau mic. În plus, diferitele tipuri de termometre măsoară temperaturile medii diferite deoarece sunt folosite în anumite părți ale corpului. De exemplu, copilul dvs. are febră dacă: măsura rectală sau auriculară este de 38 ° C sau mai mult, măsura orală este de 37,8 ° C sau mai mult, măsurarea axilară este de 37,2 ° C sau mai mult.
 • În general, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă: copilul dvs. (cu o durată de 3 luni sau mai puțin) are o temperatură rectală de 38 ° C sau mai mare - bebelușul dvs. (cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 luni) are o temperatură rectală sau auriculară care depășește 38.9 ° C - bebelușul (de la 6 până la 24 de luni) are o temperatură care depășește 38.9 ° C cu orice termometru mai mult de o zi.
 • Aproape toți adulții sănătoși pot tolera febră mare (39-40 ° C) pentru perioade scurte de timp fără probleme. Dacă temperatura atinge 41-43 ° C (o condiție cunoscută sub numele de hiperpirexie), este necesară îngrijirea medicală. Temperaturile peste 43 ° C sunt aproape întotdeauna fatale.
 • Sfaturi

  • Citiți cu atenție instrucțiunile de pe termometru. Chiar dacă aproape toate termometrele digitale funcționează în același mod, trebuie să vă asigurați că utilizați instrumentul specific pentru perfecțiune.
  • Pregătiți termometrul pentru a măsura prin apăsarea butonului de alimentare - asigurați-vă că citirea este la zero înainte de a aplica capacul de plastic de unică folosință peste vârful sondei.
  • În farmacie puteți cumpăra capace de plastic de unică folosință. Ele nu costă foarte mult și sunt adesea de dimensiuni universale.
  • Copiii nu-și reglează bine temperatura corpului atunci când sunt bolnavi și pot deveni mai degrabă reci decât frig și febril.
  • Așteptați 15 minute înainte de a măsura temperatura dacă ați băut ceva rece sau fierbinte.

  Avertismente

  • O temperatură a urechii de 38 ° C sau mai mare este considerată febră, dar dacă copilul dvs. are peste un an, bea fluide, se joacă și doarme în mod normal, de obicei, nu este nevoie de un tratament medical urgent.
  • Temperaturile care depășesc 38,9 ° C, combinate cu simptome precum iritabilitate, disconfort, letargie, tuse medie și severă și diaree necesită o vizită la medic.
  • Simptomele febrei ridicate (39,4-41,1 ° C) includ de multe ori halucinații, confuzie, iritabilitate severă și convulsii - acestea sunt considerate urgențe medicale și ar trebui să căutați imediat tratament.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit