gtemata.com

Cum să trăiești cu o persoană în vârstă

A trăi cu o persoană în vârstă implică satisfacții enorme, dar și numeroase provocări. Noi trebuie fii răbdător

și cuprinzătoare. Este probabil ca cei care sunt în vârstă să se considere mai degrabă o persoană autosuficientă, care, evident, nu-i place să fie controlată și asistată. Cu toate acestea, în unele cazuri este foarte probabil să nu aibă grijă de el însuși sau să aibă nevoie de ajutor. dacă tu esti singur șiasculta plasând anumite limite (de timp, capacitate și resurse), puteți trăiți fericit cu ea și tu o vei pune în poziția de a avea o viață la fel de liniștită cu tine.

paşi

Imaginea intitulată
1
Stabiliți limite cu toți cei care împărtășesc spații vitale cu voi, atât fizic cât și mental. Nu plătiți în mod arbitrar fără permisiune.
 • Imaginea intitulată
  2
  Aflați cum să vă acceptați deciziile. Poate că nu poate să ridice obiecte care cad din mâini, să curețe după ce a folosit bucătăria sau baia, să nu uită să oprească lumini și aparate sau să blocheze ușa. Nu presupuneți că este neglijent sau deliberat nepăsător. Oferiți-vă să vă înlocuiți, dacă puteți, și așteptați să determinați dacă ceea ce ați interpretat ca fiind inatent a fost intenționat. De exemplu, poate prefera să lase lumina de pe hol în timpul nopții.
 • Imaginea intitulată
  3
  Distingeți între ceea ce poate fi îmbunătățit și ceea ce nu poate fi îmbunătățit în ceea ce privește sănătatea, limitările funcționale și mobilitatea. Nu credeți că din cauza vârstei sale, condițiile sale de sănătate sunt normale. Astăzi, multe cercetări arată că nu numai că puteți rămâne sănătos până în ultimul an de viață, dar și că anumite condiții fizice și psihice sunt reversibile datorită consumului adecvat de nutrienți și controlului regulat al metabolismului. Discriminarea împotriva persoanelor în vârstă există, de asemenea, în comportament indulgent, deci nu trebuie să cădeți în capcana gândirii "nu se poate face".
 • Imaginea intitulată În direct cu o persoană în vârstă Pasul 4
  4
  Studiați împreună toate medicamentele (cu acordul dvs.). Ea enumeră medicamentele și avertismentele privind interacțiunile medicamentoase, dar și instrucțiunile care necesită un aport eventual pe un stomac gol sau plin și așa mai departe.
 • Imaginea intitulată
  5
  Acordați atenție schimbărilor în starea de spirit sau comportament. Adesea, o persoană în vârstă nu recunoaște că ceva o deranjează, că ea simte, că nu doarme sau că are probleme cu mâncarea. Acestea ar putea fi simptome pentru care trebuie să solicitați ajutor medical.
 • Imaginea intitulată În direct cu o persoană în vârstă Pasul 6
  6
  Păstrați casa organizată și în ordine, mai ales dacă persoana are o mobilitate redusă, utilizați un walker, unul scaun rulant sau alte instrumente care vă ajută să vă deplasați sau dacă aveți deficiențe de vedere. Dacă se află în cadrul posibilităților dvs. economice și persoanele în vârstă pot utiliza mijloace de mobilitate, vă recomandăm să le instalați. Ar putea fi mânerele de siguranță pentru toaletă și cadă, un loc în duș sau unul rampă pentru persoanele cu handicap. O alternativă economie de spațiu la rampă este un lift pentru scaune cu rotile.
 • Imaginea intitulată
  7
  Aveți grijă de temperatura la domiciliu. Persoanele în vârstă pot fi foarte sensibile la frig și uneori la căldură.
 • Imagine intitulată Trăiește cu o persoană în vârstă Pasul 8
  8
  Aflați despre nevoile dietetice speciale, consumul de sare și așa mai departe. Persoanele în vârstă trebuie adesea să urmeze diferite restricții în materie de alimentație și să lupte cu ispita, la fel ca oricine altcineva. Zahărul și sarea sunt două alimente destul de limitate pentru persoanele în vârstă.


 • Imaginea intitulată În direct cu o persoană în vârstă Pasul 9
  9
  Oferiți persoanei în vârstă respectul și intimitatea pe care le merită. Deși nu este ușor pentru ambii, atunci când are nevoie de ajutor în igiena personală, este necesar să se rezerve confidențialitatea și spațiul personal pe care îl merită în măsura în care este posibil să se miște fără să se simtă în dificultate sau incomod.
 • Imaginea intitulată
  10
  Acordați atenție escrocherilor și fraudelor care exploatează și jefuiesc persoanele în vârstă. Acestea pot fi comise de escroci, de vânzători și de cei care operează prin prefacerea că sunt organizații religioase. Nu vă jigniți dacă ofertele dvs. de ajutor sunt examinate cu meticulozitate.
 • Imaginea intitulată În direct cu o persoană în vârstă Pasul 11
  11
  Aveți grijă de documentele dvs. dacă nu o puteți face singur. Dacă intenționați să le încredințați, acestea ar trebui să includă informații despre familie și cum să contactați rudele, urgențele medicale, banca, asigurările și alte informații despre activele lor.
 • Imaginea intitulată În direct cu o persoană în vârstă Pasul 12
  12
  Ajutați-o să păstreze un aspect prezent și ordonat, dacă puteți. Persoanele în vârstă deseori nu pot taie unghiile mâinilor și picioarelor, a pieptene sau a perie, să poarte și fixați-vă pantofii.
 • Imaginea intitulată
  13
  Fii respectuos, politicos și conștient de sentimentele pe care le simte la fel de mult ca și ideile lui. Nu o tratați ca un copil. Persoanele în vârstă au trăit într-un mod mai complex decât ne putem gândi. Întrebați-i câteva întrebări, aflați din experiențele ei și încurajați-o să fie fericită.
 • Imaginea intitulată
  14
  Sprijină autonomia sa, invocând-o pentru a lua decizii în viață, și nu-i pasă de alegerile lui. Fiecare adult are puterea de a-și lua propriile decizii, dacă nu chiar toate, deci să-i îmbunătățească capacitatea de a decide cât mai mult posibil. Nu presupuneți că din cauza vârstei dvs. nu sunteți în măsură să vă ocupați de afacerile dvs., chiar dacă nu sunteți de acord cu ea.
 • Imaginea intitulată În direct cu o persoană în vârstă Pasul 15
  15
  Înțelege contextul socio-economic și evenimentele importante din viața sa. A trăi în timpul unui conflict armat, o perioadă de depresiune economică, dezastre și răsturnări politice are consecințe semnificative asupra creșterii unei persoane, mai ales în anii adolescenței când se formează caracterul și temperamentul.
 • Sfaturi

  • Respectați-vă cererea de a avea porțiuni mai mici de hrană. Nu este util să spunem "Mănâncă tot ce poți". Este suficient să consumi ceea ce simți că mănânci.
  • Când puteți, ascultați povestirile unei persoane în vârstă. Experiențele sale de viață vă pot învăța ceva și chiar vă pot lămuri.
  • Persoanele în vârstă nu călătoresc bine din cauza problemelor de vedere, a puținelor energii fizice și a incontinenței - totul poate fi rezolvat și îmbunătățit.
  • Cu cât persoana este mai activă, cu atât mai bine va fi sănătoasă. Deci, știți când puteți interveni și când este mai bine să vă abțineți. Orice persoană în vârstă care poate merge în continuare suficient de bine nu trebuie să stea prea mult timp, deoarece coagularea sângelui și circulația pot să scadă până la membrele periferice, provocând daune.
  • Există o gamă largă de produse în vânzare pentru a ajuta persoanele în vârstă să facă față vieții cotidiene. Unele pot fi utile, cum ar fi reviste, casete audio și CD-uri, telefoane hands-free și încălzitoare pentru picior. Dar întotdeauna întrebați ce poate fi potrivit și binevenit.

  Avertismente

  • Dacă o persoană vârstnică ia diferite medicamente, consultați farmacistul pentru informații despre interacțiunile medicamentoase și efectele secundare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit