gtemata.com

Cum să ieșiți dintr-o mașină care se ascunde pe o stâncă

În majoritatea accidentelor majore de mașină, cea mai bună modalitate de a scăpa este aceea de a rămâne în structura de protecție a mașinii. În cazul în care mașina a ajuns pe o stâncă, cu siguranță ar fi mai bine să ieșiți din ea. Dacă aș fi fost atât de „norocos“ pentru a opri chiar pe marginea unei stânci (nu caderci direct), cu roțile din față ale vehiculului dvs. agățat periculos în gol, ai fi în stare să scape înainte precipitatul mașină?

paşi

Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta` class=
1
Păstrați calm. Ideea de a fi pus pe o stâncă poate face pe cineva să se agite, dar cu cât vei fi mai calm și mai metodic, cu atât mai mari vor fi șansele tale de evadare. Cu excepția cazului în care mașina se mișcă sau se înclină (în cazul în care este mai bine să ieșiți cât mai repede posibil), luați câteva momente pentru a afla care este cea mai bună strategie de evadare.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta
  2
  Mențineți pedala de frână apăsată. Dacă vă puteți opri prin apăsarea frânelor, lăsați piciorul în poziție până când puteți trage frâna de mână. Ar putea fi singurul mâner care te împiedică să cad în gol.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta
  3
  Trageți frâna de mână. Trageți maneta frânei de mână, foarte lent și ușor: dacă aveți o mișcare suspectă, opriți-vă. După ce ați reușit, în cazul în care încă zdrobiți pedala de frână, puteți îndepărta încet piciorul.
 • Amintiți-vă că în practic toate vehiculele frâna de mână acționează numai pe roțile din spate, în timp ce pedala de frână este în principal pe cele din față (75% față și 25% spate).
 • Dacă mașina se rotește în direcția opusă și numai roțile din față ating suprafața, încercați să găsiți un obiect care vă ajută să țineți apăsată pedala de frână.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta` class=
  4
  Deschide ferestrele. Dacă trebuie să vă mutați în mașină pentru a vă asigura în siguranță, pregătiți-vă pentru ideea că va trebui probabil să ieșiți din fereastră.
 • Dacă mașina are geamuri electrice, coborâți ușa mașinii înainte de a părăsi scaunul șoferului (dar nu uitați să vă mutați decât dacă o puteți face fără a porni autovehiculul).
 • Dacă nu reușiți să coborâți fereastra, căutați un instrument cu care să o rupeți, cum ar fi o cheie sau o șurubelniță, și luați-o împreună cu dvs. atunci când vă deplasați la ușă.
 • Evident, va trebui să încercați să ieșiți din fereastră numai dacă ușa nu se deschide sau dacă deschiderea acesteia ar trebui să determine autovehiculul să se miște.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta
  5
  Opriți mașina. Dacă aparatul este încă pornit, opriți-l.


 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta
  6
  Scoateți centurile de siguranță. Când le eliberați, asigurați-vă că sunt poziționate astfel încât să aveți libertatea de a vă deplasa, fără a rămâne blocați. Cereți pasagerilor dvs. să facă același lucru.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta` class=
  7
  Deblocați ușile. În confuzia situației este ușor de uitat să fi blocat ușile. În acest caz, voi și pasagerii dvs. ați putea intra în panică dacă încercați să deschideți o ușă fără a reuși.
 • O persoană în panică ar putea încerca să forțeze ușa să o deschidă - această mișcare ar putea cauza mișcarea vehiculului.
 • Amintiți-vă să deblocați ușile este foarte important, mai ales dacă au fost pasageri în scaunele din spate (în special copiii, care ar putea să nu-și poată deschide propria ușă).
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta
  8
  Mutați cu atenție și în același timp. Dacă nu sunteți singur în mașină, planificați următoarele mișcări cu ceilalți pasageri. Persoanele care se află mai aproape de marginile stâncii, în general, ar trebui să fie primele care vor ieși: în acest fel greutatea nu va risca să se deplaseze către cea mai ascunsă parte a mașinii.
 • Călătorii din spate ar putea să treacă peste cele din față pentru a ieși - nu este o problemă, lucru important este să încerci să faci mișcările cât mai delicate posibil.
 • In cazul in care pasagerii ar putea ieși în același timp (de exemplu, în cazul în care au existat doar pasagerul șoferului și scaunul din față al vehiculului, cu ambele uși sau ferestre de la partea lor accesibilă), atunci se recomandă ca ambele să iasă în același timp.
 • Imaginea intitulată Ieși dintr-o mașină asta
  9
  Observați, ascultați și încercați să percepeți orice mișcare. În cazul în care simți chiar și cea mai mică mișcare, opriți-vă. Instinctul dvs. vă poate determina să ieșiți din mașină cât mai curând posibil, dar cel mai bine este să evitați, mai ales dacă există și alți pasageri care încă mai trebuie să plece.
 • În loc să acționați în grabă, opriți-vă pentru o clipă și încercați să înțelegeți dacă mișcarea este întreruptă sau nu.
 • Dacă trebuia să vă simțiți o mișcare mai pronunțată sau dacă mișcarea nu sa oprit imediat, este timpul să sari cât mai curând posibil și să sperăm că totul merge bine.
 • Sfaturi

  • Lăsați orice obiecte. Ar trebui să fie evident, dar încercați să nu aduceți nimic cu dvs. (deoparte, poate, telefonul dvs. mobil, dacă este aproape de mână). Dacă vă luați ceva în timp ce încercați să ieșiți din mașină, veți face dificilă mișcările, însă chiar și colectarea sau mișcarea obiectelor ar putea face vehiculul brusc instabil, chiar letal.
  • Sugarii și copiii mici trebuie să treacă prin fereastră sau ușă de către o persoană din interiorul vehiculului la una din exterior. La exterior nu există încă nici și nu sunt în măsură să transporte copilul în condiții de siguranță în afara vehiculului, încercați să-l plaseze pe sol sau în cazul în care nu puteți deschide ușa, arunca pe fereastră, urmărind un bun punct aterizare, ca un tufiș sau o iarbă. Dar încercați să fiți atenți!
  • În cazul în care partea din spate a vehiculului care urmează să fie plasat pe podea, puteți încerca să deschidă portbagajul (de multe ori există o comandă pe tabloul de bord al șoferului) și să se mute pasagerii de pe locurile posteriori- în acest moment toată lumea ar trebui să se deplaseze picioarele lor în afara al autovehiculului, apoi săriți la sol în același timp. În funcție de modelul mașinii, poate fi necesar să coborâți scaunele din spate pentru a face acest lucru.

  Avertismente

  • Nu încercați să porniți mașina când sunteți echilibrat pe o stâncă. Pornirea vehiculului și operarea motorului ar cauza mișcări excesive. Cu excepția cazului în care sunteți absolut sigur că puteți să vă mutați mașina din zona periculoasă, nu încercați nici măcar.
  • Dacă nu vă aflați într-un loc cu adevărat izolat, vă recomandăm să stați liniștiți și să așteptați ajutor! Fiecare mișcare, indiferent cât de atent, ar putea perturba echilibrul delicat al adăugării vehicul-, dacă sunteți conducătorul auto, amintiți-vă că sunteți, probabil, așezat chiar pe punctul de echilibru, ceea ce face fiecare miscare cu adevarat periculos. Dacă, pentru moment, situația nu pare a fi pe punctul de a cădea, nu vă puneți în pericol viața sau pe cea a altora care încearcă să iasă. Salvatorii sunt instruiți pentru a face față situațiilor de genul acesta și vor avea echipamentul, numerele și experiența necesare pentru a vă salva și poate și pentru mașina dvs.
  • Odată ieșiți, îndepărtați-vă de mașină și nu încercați să vă întoarceți. Dacă ați fost atât de norocoși că ați dispărut, nu riscați totul pentru a recupera ceva. Nici măcar nu mă murdărești pentru a verifica. Pleacă.
  • Amintiți-vă că este puțin probabil ca tehnicile utilizate în emisiunile de televiziune sau filmele să funcționeze. La televizor sau filme, atunci când o mașină agățat pe o stâncă, situația este controlată și sigură, astfel încât, indiferent de ceea ce fac actorii (care sunt cascadorul), chiar dacă astfel de acțiuni se pot dovedi fatale în viața reală.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit