gtemata.com

Cum să deveniți cetățean indian

Conform legii indiene privind cetățenia și naționalitatea, constituția prevede o singură cetățenie pentru întreaga țară. Dispozițiile referitoare la cetățenie la începutul constituției sunt cuprinse în articolele 5-11 din partea a II-a a Constituției indiene. Legislația indiană relevantă este Legea Cetățeniei 1955, care a fost modificat prin Legea Cetățeniei (Amendament) 1986, Cetățenie (Amendment) Act 1992, cetățenia (Amendment) Act 2003 și cetățenie (Amendamentul) Ordonanța 2005. Cetățenia (Amendamentul ) Act 2003 a primit avizul conform al președintelui Indiei 07 ianuarie 2004 și a intrat în vigoare la data de 3 decembrie 2004. Cetățenia (Amendamentul) Ordonanța 2005 a fost promulgată de președintele Indiei și a intrat în vigoare la 28 iunie 2005.

paşi

Imagine intitulată Deveniți un cetățean indian Pasul 1
1
Obținerea cetățeniei prin naștere. Fiecare persoană născută în India din 26 ianuarie 1950, dar înainte de intrarea în vigoare a Legii cetățeniei (Amendament) din 1986 la 1 iulie 1987, este un cetățean indian prin naștere. O persoană născută în India de la 1 iulie 1987 este cetățean al Indiei dacă unul dintre părinți era cetățean indian în momentul nașterii. Cei născuți în India, pe 03 decembrie 2004 sau după această dată sunt considerate cetățeni din India numai în cazul în care ambii părinți sunt cetățeni indiani- dacă un părinte este un cetățean indian, iar celălalt nu este un imigrant ilegal în momentul nașterii lor, Cetățenia poate fi indiană sau străină.
 • Imagine intitulată Deveniți un cetățean indian Pasul 2
  2
  Obținerea cetățeniei prin coborâre. O persoană născută în afara Indiei din 26 ianuarie 1950, dar înainte de 10 decembrie 1992 cetățean indian prin descendență dacă tatăl său a fost un cetățean indian, la momentul nașterii sale. O persoană născută în afara Indiei în data de 10 decembrie 1992 este considerată cetățean indian dacă unul dintre părinți este cetățean indian în momentul nașterii sale. De la 03 decembrie 2004 încoace, oamenii născuți în afara Indiei nu sunt considerate orașele indiene cu excepția cazului în nașterea lor nu este înregistrat într-un consulat indian în termen de un an de la data nașterii. În unele cazuri, este posibil să le înregistrați după un an, cu permisiunea guvernului central. Cererea de înregistrare a nașterii unui copil ar trebui să fie efectuată la un consulat indian și trebuie să fie însoțită de un angajament scris de la părinți pe care el sau ea nu posedă un pașaport de o altă țară.
 • Imagine intitulată Deveniți un cetățean indian Pasul 3


  3
  Obțineți cetățenia cu înregistrarea. În conformitate cu secțiunea 5 din Legea cetățeniei din 1955, guvernul central se poate înscrie ca cetățean indian, la cerere, o persoană (alta decât un imigrant ilegal) care aparține uneia dintre următoarele categorii:
 • o persoană de origine indiană care a locuit în mod regulat în India timp de cinci ani înainte de a solicita înregistrarea;
 • o persoană de origine indiană care este rezidentă în mod normal în orice țară sau loc în afara Indiei;
 • o persoană căsătorită cu un cetățean indian și care locuiește în mod regulat în India timp de șapte ani înainte de depunerea cererii de înregistrare.
 • Imaginea intitulată Deveniți un cetățean indian Pasul 4
  4
  Pe lângă copiii minori ai cetățenilor indieni, cetățenii pot fi înregistrați și prin înregistrarea celor care se încadrează în următoarele categorii:
 • un adult cu capacități mentale depline, ale căror părinți sunt înregistrați ca cetățeni indieni, având în vedere șederea lor obișnuită în India timp de șapte ani;
 • un adult și în facultăți mintale complete, care a fost, sau ai căror părinți au fost în India, cetățean independent anterior, și a locuit în India, timp de un an, imediat înainte de depunerea cererii de înregistrare;
 • o persoană de peste 18 ani care a fost înregistrată în străinătate ca cetățean indian timp de cinci ani și care a avut reședința în India timp de un an înainte de depunerea cererii de înregistrare.
 • Imaginea intitulată Deveniți un cetățean indian Pasul 5
  5
  Obținerea cetățeniei prin naturalizare. Cetățenia indiană prin naturalizare poate fi dobândită de un străin care locuiește în India timp de doisprezece ani. Solicitantul trebuie să fi locuit un total de 11 ani în India pe o perioadă de 14 ani și trebuie să fi petrecut cu 12 luni înainte de depunerea cererii în India.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit