gtemata.com

Cum să câștigi la Risiko

risc

este un joc de strategie foarte distractiv, dar nu este ușor să câștigi în același timp. Jucătorii începători pot avea dificultăți în a câștiga un joc. Primul pas trebuie să fie să învățați bine regulile jocului - pentru asta puteți consulta acest ghid pentru mai multe informații despre cum să jucați Risiko. Odată ce ați master regulile de bază ale jocului, puteți crește șansele de a câștiga prin extinderea cunoștințelor de strategii posibile, dar fără a uita că cel mai bun mod de a învăța este întotdeauna și numai practica.

paşi

Metoda 1
Cucerirea și întreținerea teritoriilor

Imaginea intitulată Câștiga la riscul jocului Pasul 1
1
Alege cu înțelepciune continentele pentru a cuceri. În primele etape ale jocului, cucerirea uneia sau mai multor continente în întregime poate fi o strategie excelentă, dar trebuie să acordăm o atenție deosebită alegerii continentelor care încearcă să ocupe. Fiecare dintre continentele prezente în joc are avantajele și dezavantajele sale, însă aspectul principal care trebuie luat în considerare atunci când se alege este izolarea. Cele mai izolate continente sunt mai ușor de cucerit, dar în același timp mai dificil de utilizat ca punct de plecare pentru o tactică expansionistă. Având în vedere aceste considerente, cel mai bun sfat este să alegeți un continent care să fie în conformitate cu strategia de joc pe care doriți să o adoptați.
 • De exemplu, Oceania (alcătuită din Australia, Noua Guinee și Indonezia) este relativ simplu de cucerit și controlat, tocmai pentru că este un continent izolat cu un singur punct de acces. În același timp, însă, este foarte dificil să vă extindeți imperiul din acest punct. În cele mai avansate faze ale jocului, ați putea fi victime ale atacurilor jucătorilor cu cele mai puternice armate. Din aceste motive, cucerirea Oceaniei poate fi un avantaj, dar va rămâne atât de mult pentru cei care știu să facă față slăbiciunilor sale.
 • Imagine intitulată Câștigă la riscul jocului Pasul 2
  2
  Evaluați cu atenție armatele suplimentare care sunt garantate de controlul total al fiecărui continent. În ceea ce privește armatele suplimentare primite la începutul fiecărei runde de joc, unele continente sunt mai profitabile decât altele. Înainte de a alege ce continent să încerci să cucerești, este bine să afli numărul de armate bonus la care vei avea dreptul. De exemplu, deținerea întregii Europe garantează 5 armate suplimentare la începutul fiecărei runde de joc, în timp ce Africa permite doar 3 armate să fie acordate.
 • Cele mai bune continente de cucerit sunt Europa și Asia, deoarece acestea dau cel mai mare număr de armate bonus. Dacă este posibil, ar trebui să încercați să cuceriți totalitatea unuia dintre aceste două continente.
 • Imagine cu denumirea Câștigați la riscul jocului Pasul 3
  3
  Atac cu numărul corect de armate. Folosirea unui număr corespunzător de armate pentru a ataca un adversar poate spori foarte mult șansele de a câștiga. Regula generală adoptată de mulți intenționează să atace un teritoriu opus cu un număr dublu de armată în comparație cu cei prezenți în apărare. Această tactică crește șansele de succes în cucerirea teritoriului ales. Este bine să vă amintiți că, înainte de a trece la atac, este necesar să mutați numărul de armate alese într-unul din teritoriile adiacente celui pe care doriți să-l atacați.
 • De exemplu, dacă teritoriul pe care doriți să-l învingeți este apărat de două armate, trebuie să continuați atacul cu cel puțin 4 armate.
 • Imagine cu titlul Câștigă la riscul jocurilor Pasul 4
  4
  Determinați câte armate pleacă pentru a apăra un teritoriu. În majoritatea cazurilor, cele mai mari beneficii vor fi obținute prin acumularea majorității armatelor din teritoriile de frontieră. Este bine să-și concentreze armatele în apărarea acestor teritorii pentru a reduce șansele adversarilor de a identifica un punct slab și de a fi copleșiți. Toate teritoriile în interiorul frontierelor sale, nu se poate ajunge direct de la atacul unui adversar ar trebui să fie apărat de un număr minim de armate, dar este întotdeauna mai bine pentru a evita teritorii apărate de un individ înarmat, deoarece acestea ar putea deveni cu ușurință obiectivul principal al adversarii.
 • Metoda 2
  Gestionați adversarii

  Imagine intitulată Câștiga la riscul jocului Pasul 5
  1
  Verificați numărul armatelor adversarilor la sfârșitul fiecărei runde de joc. Pentru a număra numărul armatelor deținute de adversari la sfârșitul fiecărui joc, jocul este o strategie excelentă. Acest pas vă va ajuta să determinați care este cea mai mare amenințare și cea mai slabă legătură din grupul adversarilor dvs.
  • Încercați să fiți discreți în timpul contorizării și nu o faceți cu voce tare. În caz contrar, adversarii ar putea observa tactica ta și ar fi suspicios.
 • Imagine intitulată Câștiga la riscul jocului Pasul 6
  2
  Înconjoară teritoriile opuse. Dacă în cursul jocului aveți ocazia să înconjurați un teritoriu inamic, este bine să o faceți fără ezitare. Această tactică vă permite să cuceriți un teritoriu fără prea multe dificultăți, având certitudinea că va fi o represalii imediate de către adversarul atacat. În plus, oferă avantajul de a împiedica un alt jucător să cucerească același teritoriu de interesul nostru.
 • Imagine intitulată Câștiga la riscul jocurilor Pasul 7
  3
  Incetineste expansiunea unui adversar pentru a preveni ca acesta sa devina prea puternic. Pe parcursul jocului, în cazul în care unul dintre adversarii ar trebui să consolideze prea mult și / sau să fie în procesul de a cuceri întregul continent, ar putea fi util să se adopte o strategie obstrucționistă pentru el pentru a încetini expansiunea. Această strategie constă în desfășurarea de către adversar a unui număr considerabil de armate în teritoriile lor prezente pe continentul cucerit. În acest fel, va fi posibil să încetinească sau să blocheze progresul, împiedicând-o să obțină un avantaj considerabil în momente prea rapide.


 • Imagine cu denumirea Câștigă la riscul jocului Pasul 8
  4
  Creați o alianță cu un jucător de putere egală. Prin jocul lui Risiko, alianțele pot fi de mare ajutor. Alăturați-vă unui alt jucător vă permite să vă uniți forțele pentru a vă contracara pe cei mai periculoși adversari și pentru a crește șansele lor de succes. În acest moment, trebuie remarcat faptul că alianțele sunt întotdeauna doar temporare, deoarece mai devreme sau mai târziu, în timpul jocului, va trebui să lupte împotriva fiecăreia dintre adversarii pentru a ajunge la victoria finală.
 • Imagine intitulată Câștigă la riscul jocului Pasul 9
  5
  Încearcă să câștigi încrederea celorlalți jucători. Approcciandosi modul fraudulos în joc ar putea rula riscul de a deveni ținta preferată a tuturor adversarilor, sau de a nu putea să înăsprească negocieri favorabile cu nimeni. Prin urmare, este în interesul tuturor să joace în mod cinstit și transparent pentru a încerca să câștige încrederea celorlalți jucători. La începutul jocului este bine să evitați să mințiți sau să rupeți cuvântul dat.
 • Când jucați întotdeauna cu aceleași persoane, este bine să rețineți că orice tactică necinstită aplicată în jocurile anterioare va fi reținută de ceilalți jucători.
 • Imagine intitulată Câștiga la riscul jocului Pasul 10
  6
  Negocierea cu adversarii atunci când este posibil. A fi în competiție cu unii adversari pentru cucerirea unui grup de teritorii ar putea degenera jocul într-o bătălie care se va încheia cu excluderea din jocul unuia dintre jucători. În loc să lupți cu adversarii care ocupă teritoriile adiacente ale dvs., este mai bine să încercați să deschideți negocieri pentru a reduce șansele de a fi loviți prea repede din joc.
 • Sfatul este prin urmare să încercați să încheiați un acord cu un alt jucător. De exemplu, în cazul în care cele mai multe dintre armatele sunt situate pe continentul african și un adversar ocupă cea mai mare parte America de Sud, poate fi avantajos să se încheie un acord de non-agresiune, până când ambele nu va avea posibilitatea de a extinde imperiul la nord .
 • Metoda 3
  Îmbunătăți jocul

  Imagine intitulată Câștiga la riscul jocului Pasul 11
  1
  Trebuie să fii sigur că înțelegi regulile jocului. Când ne apropiem de Risiko pentru prima dată, cunoașterea completă a regulilor jocului ne poate ajuta să adoptăm o strategie corectă. Cunoașterea regulilor vă permite, de asemenea, să identificați oponenții care trișau sau care nu respectă încercarea de a obține un avantaj personal. Pentru a înțelege pe deplin cum să jucați Risiko, trebuie să citiți cu atenție regulile jocului în întregime.
 • Imaginea intitulată Câștigă la riscul jocului Pasul 12
  2
  El joacă adesea cu adversarii experți. Este cunoscut faptul că practica este perfectă, deci cu cât aplicați mai mult, cu atât mai ușor devine adoptarea unei strategii de joc câștigătoare. Redarea cu adversarii mai experimentați care doresc să-și împărtășească cunoștințele este cu siguranță utilă.
 • Imagine intitulată Câștiga la riscul jocurilor Pasul 13
  3
  Utilizați cele trei strategii de bază descrise în regulamentul Risiko. Manualul de instrucțiuni al jocului sugerează jucătorului trei tactici diferite care îl pot ajuta să se îmbunătățească și să se familiarizeze cu Risiko în primele câteva jocuri. Pentru a vă îmbunătăți tacticile de joc, încercați să aplicați aceste strategii simple ori de câte ori este posibil. Iată cele trei recomandări conținute în regulament:
 • Cucerirea continentelor pentru a primi armate suplimentare de armare. Cu cat este mai mare numarul de armate pe care jucatorul va avea dreptul, cu atat puterea de foc este mai mare. Scopul este, prin urmare, de a putea obține cât mai multe întăriri posibil.
 • Verificați întotdeauna cu atenție limitele teritoriilor dvs. Dacă un adversar intenționează să vă atace, este foarte probabil că, ca o primă mișcare, va încerca să acumuleze un număr mare de armate într-unul dintre teritoriile învecinate.
 • Apărăți granițele de atacurile adversarului. Este necesar să se implementeze armatele de întărire de-a lungul teritoriilor de graniță, astfel încât este dificil pentru adversari să vă pătrundă imperiul.
 • Sfaturi

  • Încercați să organizați un joc săptămânal cu prietenii și rudele, astfel încât să vă puteți exersa și să vă perfecționați strategia și tactica.

  Unele strategii

  1. Gestionarea armelor de armare

  Când, la începutul fiecărei runde, primiți armate suplimentare de întărire, este bine să folosiți aproximativ o treime pentru a consolida apărarea unei zone strategice pentru a vă atinge obiectivul și a utiliza celelalte două treimi pentru a încerca să cucerești o nouă teritoriu. Aplicarea acestei strategii necesită timp, dar vă permite să creați o armată largă.

  2. Apărați Oceania

  Oricine cu puțină experiență în jocul Risiko știe această strategie. Cu o gestionare atentă a armatelor lor, jucătorul care deține controlul total al Oceaniei, în ciuda faptului că și-a pierdut toate celelalte teritorii în același timp, poate reuși să câștige jocul. Prin urmare, strategia este simplă: cuceri Oceania și transformați-o într-o adevărată cetate impregnabilă. Transformarea Oceaniei în sediul central va avea un număr destul de mare de șanse de victorie.

  Lucruri de care ai nevoie

  • risc
  • Prieteni cu care să se joace
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit