gtemata.com

Cum să câștigi în Dama

Ești gata să învingi prietenii și rudele în dame? Aflați regulile de bază ale acestui joc și veți avea un mare avantaj față de adversari la nivel amator. Dacă reușiți să jucați la un nivel mai înalt, atunci știți că există strategii specifice care vă pot crește șansele de a câștiga. De asemenea, puteți lua în considerare posibilitatea de a vă înscrie într-un turneu sau într-un turneu "studiu" cu un expert, pentru a vă îmbunătăți jocul.

paşi

Partea 1
Creșterea probabilității de victorie

Imagine cu denumirea Câștig la dame Pasul 1
1
Angajați să promoveze cel mai mare număr de dame în dame. În acest joc, oricine posedă un număr mai mare de doamne are și un avantaj mai mare. Încercați să promovați cât mai multe piese, pentru a avea mai multe șanse de a câștiga jocul.
 • Pentru a pune acest sfat în practică, încercați să aduceți una din piesele dvs. într-o zonă în care există câțiva pioni opuși sau sunt aranjate foarte larg. Dacă puteți să protejați această piesă prin sacrificarea altora, atunci aveți mai multe șanse să o faceți o doamnă.
 • Puteți citi secțiunea de strategii pentru a afla cum să "evita adversarul" și să învingă o doamnă inamic.
 • Imagine cu denumirea Câștig la Dame Pasul 2
  2
  Ultimul rând trebuie să rămână intact până când sunteți forțat să mutați piesele care îl compun. Este imposibil ca adversarul dvs. să aibă doamne, dacă rândul de jos este complet ocupat. Această strategie vă permite să împiedicați celălalt jucător să aibă prea multe avantaje la începutul jocului. În plus, de îndată ce începeți să mutați pionii ultimului rând, veți avea mai multe posibilități de mișcare.
 • Amintiți-vă că nu puteți ține ultima rând intact pentru totdeauna. Când aveți câțiva pioni sau veți vedea oportunitatea unui schimb favorabil, nu trebuie să ezitați să mutați și aceste piese.
 • Imagine cu denumirea Câștig la Dame Pasul 3
  3
  Advance pionii în grupuri strânse sau în perechi. În acest al doilea caz, vorbim despre mișcare "în tandem"deoarece piesele sunt una lângă alta pe diagonală. Dacă păstrați piesele aproape împreună, adversarul va avea mult mai multe probleme să le prindă.
 • "Asigurați-vă urmați" un pion sa mutat de la altul, deci va fi mai puțin spațiu pentru capturile inamice. Dacă puteți pune două bucăți "în tractare", atunci sunteți mai sigur, deoarece puteți bloca prizele din două direcții.
 • Citiți secțiunea despre strategii pentru a afla cum să creați una "capcana cu doi pioni".
 • Imagine cu denumirea Câștig la Dame Pasul 4
  4
  Când sunteți în față, sacrificați bucăți. Se presupune că pierde o bucată pentru "mânca" doi adversari sunt întotdeauna avantajoși, dar uneori chiar și un schimb de egalitate are avantajele sale, dacă aveți un număr mai mare de pioni decât celalalt jucător.
 • De exemplu, dacă aveți cinci pioni și oponentul dvs. doar patru, atunci situația de pe masa de joc este aproape egală. Dar când sacrificați trei dintre piesele voastre pentru a capta cât mai mulți dintre dușmanii voștri, atunci veți termina cu două piese în comparație cu celălalt jucător (doi împotriva unuia!).
 • Imagine cu denumirea Câștig la dame Pasul 5
  5
  Preia controlul asupra centrului bordului. Dacă aveți unele piese în această zonă a "teren de joc" atunci veți avea mai multe opțiuni disponibile și o mișcare mai rapidă pentru a ajunge la partea dorită. De asemenea, dacă ocupați centrul, împiedicați adversarul să facă același lucru și să-l priveze de un avantaj.
 • Este nevoie de puțină practică pentru a afla câte bucăți trebuie să utilizați pentru a ocupa zona centrală într-un anumit joc. Ca regulă generală, ar trebui să încercați să ocupați suficiente poziții astfel încât adversarul să nu se poată apropia în siguranță de nici o parte, cu excepția marginilor extreme. Când ați atins acest obiectiv, nu măriți numărul de dame din această secțiune, în caz contrar "colmatarea" damiera și reduce șansele de mișcare.
 • Partea 2
  Strategii pentru capturarea pionierilor

  Imagine cu denumirea Câștig la dame Pasul 6
  1
  Sacrifici piesele pentru avantaje. Regula lui "luarea obligatorie" solicită jucătorului să "mânca" o piesă a adversarului dacă apare ocazia. Evaluați bine dispoziția consiliului, dacă ați decis să forțați adversarul să mănânce una dintre piesele dvs., pentru că ați putea considera că merită să sacrificați piesa.
  • Dacă încercați să promovați un coș de cumpărături, dar adversarul îl urmărește, atunci puteți sacrifica o piesă mai puțin importantă pentru a distrage atenția celuilalt jucător de la dvs. "doamnă viitoare".
  • Dacă aveți piese dispuse în diagonală și o purtați una în față pentru a forța adversarul într-o strângere, piesa inamicului se poate apropia de tine la rând. În acest caz, aveți grijă să nu exportați în mai multe puncte de vânzare.
 • Imagine cu denumirea Câștig la Dame Pasul 7


  2
  Încercați strategia "capcana cu doua piese". În acest caz, trebuie să așteptați ca piesele să fie aranjate în funcție de un anumit tipar pe foaie. Numărul piesei dvs. 1 trebuie să fie în coloana cea mai stângă sau cea dreaptă, aproape de marginea câmpului de joc. Cea de-a doua piesă ar trebui să fie un rând înaintea numărului 1 și plasată în diagonală. Pe aceeași diagonală ar trebui să existe un spațiu gol și apoi o piesă inamic (piesa A) urmată de o altă piesă opusă (piesa B), un rând din spate.
 • Mutați numărul 2 pe adversar, pentru al expune la captare.
 • Regula obligatorie de alegere dictează că adversarul sare și mănâncă bucata 2, dar nu poate face același lucru cu piesa 1, deoarece se află pe marginea plăcii.
 • După ce adversarul a capturat numărul 2, puteți folosi numărul 1 pentru a sări peste chit.
 • Scenariul descris mai sus arată un schimb la fel de interesant. Cu toate acestea, după configurarea capcanei, puteți aștepta posibilitatea unei capturări duble.
 • Imaginea intitulată Câștig la dame Pasul 8
  3
  Încercați să "evita adversarul". În acest caz, trebuie să vă împărțiți piesele în două grupuri, unul în dreapta (A) și unul în partea stângă (B). Puteți folosi acești termeni pentru a determina ce piese să se miște în timpul diferitelor faze ale jocului.
 • Deplasați jetoanele grupului A numai la începutul jocului, bazându-vă pe cele ale celuilalt grup numai atunci când nu este util să mutați primul.
 • Când începeți să capturați și să pierdeți dame, asigurați-vă că "sacrificiu" mai mult decât cele din grupa A ori de câte ori este posibil.
 • După câteva mâini, adversarul dvs. va fi concentrat numai pe o parte a grupului A, astfel încât să puteți profita pentru a aduce piesele B înainte și pentru a ocupa pozițiile solide și apoi a promova piesele, după ce adversarul sa epuizat apărarea lui.
 • Partea 3
  Pregătește-te pentru un turneu

  Imagine cu denumirea Câștig la Dame Pasul 9
  1
  Decideți ce reglementare să urmați. În unele turnee regulile de bază ale duo-ului internațional sunt valabile, în altele există în schimb regula trei mișcări, care limitează posibilitatea de mișcare a jucătorilor în faza de deschidere, forțându-i la o serie de trei mișcări în ordine (toate acestea pentru a limita posibilitatea unui joc între doi jucători specialiști).
 • Imagine cu denumirea Win by Checkers Pasul 10
  2
  Studiați un manual de strategie care este potrivit pentru regulile pe care doriți să le respectați și nivelul dvs. de joc. Cele mai recente texte conțin sugestii strategice destul de moderne, dar pentru un novice ele nu sunt foarte importante. Răsfoiți un text în bibliotecă sau librărie pentru a găsi un ghid util și distractiv de citit.
 • Imagine cu denumirea Win by Checkers Pasul 11
  3
  Practicați și memorați anumite secvențe de deschidere. Dacă trebuie să respectați regula de trei mișcări, găsiți un manual care explică deschiderile specifice. Dacă trebuie să jucați într-un turneu duo internațional, alegeți deschiderea pe care o preferați și jucați, astfel încât să vă puteți confrunta cu orice reacție adversă.
 • Veți observa că este, de asemenea, util să memorați dispozițiile privind jocul în mijlocul jocului sau la sfârșitul jocului - cu toate acestea, există puține șanse de a se împiedica într-o situație specifică în timpul unui turneu, în timp ce dispozițiile standard de deschidere sunt mult mai probabile.
 • Imagine cu denumirea Câștig la Dame Pasul 12
  4
  Joacă împotriva celui mai puternic adversar pe care îl puteți găsi. Dacă te compari cu jucătorii experimentați care doresc să-ți împărtășească cunoștințele, atunci vei avea mai multe șanse să le îmbunătățești. Acest lucru ar însemna înscrierea la un turneu sau găsirea unui expert în zona dvs. - cu cât adversarul dvs. este mai puternic și cu atât mai mult veți învăța.
 • Sfaturi

  • Studiați adversarul. Adesea a "eroare" de la un jucător experimentat este, în realitate, o capcană. Evaluați situația cu mult înainte de a captura o piesă disponibilă.

  Avertismente

  • Nu avansați singur singur pion, dacă aveți alții să îl sprijiniți. La începutul jocului, când încă mai aveți multe piese, ar trebui să le folosiți pentru a vă proteja reciproc.
  • Nu te juca grabnic. Când este vorba despre capturarea pionierilor opuși, un jucător neexperimentat este tentat să profite de avantajul imediat, dar adesea aceasta înseamnă că se încadrează într-o capcană, mai ales cu un adversar "navigated".
  • Nu setați jocul prea defensiv. Regula de obligație de a deține, în cele din urmă, vă cere să renunțați la o atitudine defensivă. Încercarea de a vă promova damele la dame este mult mai eficientă decât încercarea de a împiedica adversarul să facă același lucru pe cheltuiala dvs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit