gtemata.com

Cum să ieșiți din nisipurile în mișcare

Ești drumeții solo, înconjurat de natură, a pierdut în gândurile tale, atunci când dintr-o dată te afli prins în nisipuri mișcătoare și a început să se scufunde repede. Ești destinat să mori așa, în noroi? Nu chiar. Deși nu este chiar așa de periculos ca niște filme, unele fenomene conduc la gândire, fenomenul este real. Practic, fiecare sol nisipos sau noroios se pot transforma în nisipuri mișcătoare, suficient și supus vibrațiilor, similare cu cele care se resimt în timpul cutremurului saturat cu apă. Iată ce să faceți dacă sunteți într-o situație similară.

paşi

Partea 1
Scoateți picioarele

Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 1
1
Scapa de tot. Dacă vă sfârșiți în mișcări rapide și purtați un rucsac sau purtați ceva greu, scapă imediat de el. Având în vedere că corpul tau este nisip mai puțin grele, nu vă puteți scufunda complet, cu excepția cazului în care nu se confruntă cu panică și se încheie cu prea mult tam-tam, sau te voi trage în jos cu ceva greu.
 • Dacă aveți opțiunea de a elimina pantofii, pantofi fallo-, în special cele cu tălpi plate și inflexibile (multe cizme) creează o aspirație într-o încercare de a ieși din nisipurile mișcătoare. Dacă știți în prealabil că este posibil să întâlniți mișcări rapide, schimbați-vă cizmele și încălțămintea pe care le puteți ușor aluneca.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 2
  2
  Deplasați-o orizontal. Dacă simțiți că picioarele dvs. se blochează, faceți câteva pași înainte ca nisipul să se aplece. De obicei durează aproximativ un minut pentru ca băile rapide să devină lichide, astfel încât cel mai bun mod de a te elibera nu este să rămâi într-un singur loc.
 • Dacă picioarele se blochează, evitați să luați pași necoordonați pentru a încerca să ieșiți de acolo. Făcând un pas îndelungat, ar putea să vă deblocați un picior, dar și să vă faceți să vă scufundați mai departe și să nu vă puteți elibera complet.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 3
  3
  Stop. Dacă picioarele dvs. se blochează rapid, lăsați-vă să cădeți înapoi. Creșterea volumului scufundat va limita presiunea și ar trebui să vă eliberați picioarele și să le permiteți să iasă. Când simțiți că eliberați, puneți-vă de partea voastră și eliberați-vă de prinderea nisipului. Veți fi murdar cu noroi, dar acesta este cel mai rapid și mai sigur mod de a vă elibera.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 4
  4
  Ia-ți timp. Dacă sunteți blocați în mișcări rapide, mișcarea frenetică va face ca situația să se înrăutățească. Indiferent ce faceți, faceți-o încet. Aceasta încetinește mișcările și evită deplasarea noroiului. Vibrațiile cauzate de mișcările rapide pot transforma un sol relativ solid în bătături rapide.
 • Mai important, piesele rapide pot reacționa în mod neașteptat la mișcările dvs. Dacă vă mișcați încet, puteți reacționa mai ușor la o reacție neașteptată, permițându-vă să evitați scufundarea mai departe. Va trebui să fii foarte răbdătoare. În funcție de cantitatea de nisip pe care o aveți, este posibil să dureze câteva minute sau chiar ore pentru a ieși, încet și metodic.
 • Partea 2
  Ieșiți din Nisipurile Mutarea

  Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 5
  1
  Relaxați-vă. Vârtejul rapid nu este de obicei mai adânc decât o jumătate de metru, dar dacă treci peste o zonă foarte adâncă, poți să te scufunzi în șolduri sau piept în cel mai scurt timp. Agitandoti agravează situația, în timp ce, dacă rămâi calm, greutatea specifică mai mică a corpului tău îți va permite să plutești.
  • Respirați adânc. Respirația profundă nu numai că vă va ajuta să rămâneți calm, ci vă va permite să plutiți. Luați cât mai multă aer. Este imposibil "colaps" dacă plămânii sunt plini de aer.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 6
  2
  Așezați-vă pe spate și "înot". Dacă v-ați scufundat șoldurile sau chiar mai mult, aplecați înapoi. Cu cât distribuți mai bine greutatea, cu atât va fi mai greu să se scufunde. Acoperiți-vă pe spate și eliberați încet picioarele. Odată ce picioarele sunt libere, vă puteți salva prin folosirea brațelor pentru împingere. Dacă vă aflați în apropierea băncilor, puteți merge la continent.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 7


  3
  Folosiți un băț. Luați un băț mare cu tine pentru a verifica terenul de fiecare dată când vă deplasați pe pământ cu pietriș. De îndată ce simțiți că gleznele se scufundă, puneți bățul în poziție orizontală în spatele tău. Cădeți-vă pe spate la vârful polului. După câteva minute, veți ajunge la un echilibru și nu veți mai scufunda. Mutați bastonul într-o poziție nouă - puneți-l sub șolduri. Bastonul vă va împiedica să vă scufundați din nou, și puteți trage încet afară un picior, apoi celălalt.
 • Așezați-vă pe spate, cu picioarele și brațele odihnindu-se în întregime pe suprafață și folosiți bastonul drept ghid.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 8
  4
  Luați multe pauze. Munca care trebuie făcută ar putea fi obositoare, așa că va fi necesar să se gestioneze mai bine puterea proprie, fără a fi prea obosiți.
 • Trebuie să vă mișcați, deoarece nisipul ar putea bloca circulația, vă poate afecta picioarele și vă poate împiedica să vă eliberați fără ajutor.
 • Spre deosebire de ceea ce se vede la televizor și în filme, accidentele legate de gloanțele nu se datorează scufundării, ci a înecului sau a înecului la revenirea valului.
 • Partea 3
  Evitați nisipurile în mișcare

  Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 9
  1
  Aflați pentru a identifica zonele în care se găsesc adesea repere rapide. Deși este adevărat că nisipurile mișcătoare nu sunt constituite dintr-un singur tip de sol, puteți fi format în orice loc în care nămolul este amestecat cu sol nisipos, creând un noroi deosebit de dens. Învățarea de a prezice unde pot fi îndeplinite aceste condiții este cea mai bună modalitate de a evita să se termine în ea. Răsăriturile se găsesc de obicei pe:
  • Plaje supuse valului redus
  • Mlaștini sau mlaștini
  • Lângă țărmurile lacurilor
  • Aproape de izvoarele de apă dulce
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 10
  2
  Verificați pentru valuri. Acordați atenție terenului care arată instabil și umed, sau la nisipul care are noduri nenaturale pe suprafață. S-ar putea chiar să vedeți că scurgeri de apă de sub nisip, ceea ce face destul de ușor de recunoscut dacă sunteți suficient de atent.
 • Imaginea intitulată Ieșiți din Quicksand Pasul 11
  3
  Verificați pământul cu care vă confruntați cu un baston. Întotdeauna purtați un băț destul de robust cu dvs., pe care îl puteți folosi dacă aveți nevoie să rămâneți blocat sau să cercetați solul în fața dvs. în timp ce mergeți. Luând un băț cu tine ar putea face diferența între a fi împotmolit în rapid și o plimbare sănătos.
 • Sfaturi

  • Dacă faceți drumeții cu altcineva într-o zonă în care vă puteți întâlni cu ușurință cu nisip, duceți o frânghie de cel puțin 5 m lungime. În acest fel, dacă unul dintre cele două se termină cu pietriș, celălalt poate fi adăpostit pe continent și a aduce victima la siguranță. Dacă persoana de pe continent nu este suficient de puternică pentru ao scoate, funia ar putea fi legată de un copac sau ceva fixat astfel încât să se poată scoate din afară.
  • Relaxați-vă și stați cât puteți, fără a pierde controlul.

  Avertismente

  • Pășirea desculțată poate să nu fie de mare ajutor în cazul rapitorilor și vă poate expune la paraziți care penetrează prin piele, cum ar fi cocoșul sau căpușe.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un băț robust
  • O funie
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit