gtemata.com

Cum se utilizează un obiectiv M42 pe un Canon EOS DSLR

Ca o alternativă la lentilele scumpe, mulți au montat un obiectiv M42 (denumit în mod obișnuit "firul Pentax") pe Canon DSLR. Obiectivul M42 este disponibil pe scară largă și adesea mult mai puțin costisitor decât echivalentele mai moderne, realizate pentru multe SLR-uri de 35 mm din anii `60 și `70. Spre deosebire de alte suporturi, are o adâncime de câmp foarte asemănătoare cu cea a EOS, ceea ce înseamnă menținerea capacității de a se focaliza infinit.

Nu este un obiectiv util pentru fotografierea sportivă care necesită focalizare rapidă, de exemplu, deoarece trebuie aproape întotdeauna să se facă manual. Nu este deosebit de potrivit pentru fotografii instantanee, deoarece fotografiile au nevoie de timp pentru a fi configurate. Dar, uneori, economiile sunt importante, sau ar putea avea o mulțime de ținte M42 în jurul valorii. Poate doriți doar să vedeți ce fotografii fac obiectivele vechi. Dacă este așa, ar fi bine să încercați unul cu ajutorul SLR-ului dvs. digital EOS.

paşi

1
Înșurubați adaptorul pe M42. Acest lucru este suficient - dar să fie blând la turele timpurii, pentru a nu ruina obiectivul sau adaptorul.
 • 2
  Aliniați semnul roșu de pe adaptor, dacă există unul, cu cel de pe mașină. Obiectivul (sau, mai degrabă, adaptorul atașat) ar trebui să intre într-un loc fără prea mult efort, ca orice obiectiv Canon.
 • 3
  Rotiți adaptorul și obiectivul în sens orar până când auziți "clic". Din nou, este aceeași procedură ca celelalte obiective.
 • 4
  Setați modul la "AV (prioritate diafragmă)". Deoarece aparatul va avea nici o modalitate de a controla diafragma obiectivului, acest lucru va fi singurul mod de a opera (cu excepția manual (M), care, cu toate acestea, ar putea fi prea complicat). "Prioritatea aperturii" înseamnă că expunerea va fi controlată de aparat prin adaptarea vitezei de declanșare în funcție de diafragma aleasă.
 • 5


  Setați corecția dioptriilor. Deoarece veți utiliza focalizarea manuală, este esențial ca vederea din vizor să fie cât mai clară posibil și este posibil să nu fi fost nevoită să o faceți cu foc automat. Focalizați obiectivul pe ceva la o distanță cunoscută (sau pur și simplu focalizați infinit și direcționați-vă spre ceva puțin mai îndepărtat de cel mai aproape de obiectiv). Priviți vizorul și schimbați setarea dioptrii de la unul până când imaginea devine clară.
 • 6
  Stabiliți obiectivul la "manual" (M) cu manetă manuală / automată. Cu o mașină normală M42, în modul „Auto“, un comutator în mașină ar elibera un punct în obiectivul înapoi pentru al bloca pe deschiderea selectată în timpul focalizarea, sau de a lua o fotografie. Desigur, caroseria EOS nu are această conexiune, așa că va trebui să o blocați manual.
 • 7
  Setați obiectivul la cea mai largă diafragmă, care este cel mai mic "f /". Acest lucru este de a face ecranul cât mai luminos posibil pentru focalizare.
 • 8
  Concentrați-vă pe un subiect bine luminat. Întrucât de multe ori nu veți avea ajutoare pe oglindă, cum ar fi un inel de micro-prisme, să se concentreze mai precis, ar putea fi o experiență bizară. Uneori este util să continuați să rotiți inelul până când vă aflați în foc, transformați-l "puțin mai mult" până când acesta nu mai este focalizat și apoi aduceți-l înapoi. Odată ajuns în centrul atenției, ea scade deschiderea unei perechi de stop-acest lucru vă va oferi o mai mare profunzime a câmpului pentru a compensa eroarea de focalizare inevitabilă, cu toate acestea mici.
 • 9
  Faceți fotografii. Luați o mulțime de fotografii de subiecți bine luminați. Urmăriți-le pe LCD- ecran este probabil ca obiectivul dvs. sub- sau supra-expune în mod continuu, în anumite condiții (de exemplu, Pentacon 50mm 1.8 tinde să supra-expune aparatul de aproximativ + 1 / + 2 EV), astfel încât veți avea nevoie. ..
 • 10
  Setați o compensare a expunerii. Compensarea pe un EOS menține controlul automat al declanșatorului, "dar" sub sau supra-extinde imaginea cu o anumită sumă. Experimentați cu diferite grade de compensare și faceți toate fotografiile pe care trebuie să le învățați.
 • 11
  Ieșiți și începeți să faceți mai multe fotografii. Fiecare obiectiv are limite și mulți au puncte forte. În cele din urmă, le puteți descoperi numai încercându-le și luând cât mai multe fotografii pe cât poți.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Un Canon EOS DSLR. Aceste instrucțiuni pot sau nu pot fi complet utile pentru SLR-urile cu perie EOS.
  • Un adaptor pentru M42. Există opinii contradictorii între cei care au folosit inelele mult mai scumpe cu cipurile de confirmare-AF pentru a decide dacă le merită cu adevărat.
  • Un scop M42. Puteți găsi recenzii și detalii despre lentilele cu focalizare manuală, inclusiv o mare cantitate de lentile M42, pe forum [1]. Când alegeți orice obiectiv, este foarte important să "alegeți unul cu comutatorul dintre focalizarea manuală / automată". În caz contrar, în funcție de adaptor, este posibil să rămâneți în permanență în deschiderea deschisă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit