gtemata.com

Cum să trăiți cu un buget restrâns

Nimeni nu a spus că trăirea pe un buget restrâns este ușoară sau distractivă. Dar, abordând lucrurile în mod corect, veți putea economisi bani, evitând renunțarea la râs cu prietenii, distracție și dragoste. Dacă doriți să trăiți într-un buget strâns, trebuie să fiți conștienți de fiecare bănuț pe care îl cheltuiți și trebuie să încercați întotdeauna să obțineți cât mai mult din banii pe care îi aveți. În curând vă puteți bucura de viața dvs., fără să vă faceți griji că o mulțime de creditori au bătut la ușă.

paşi

Partea 1
Respectați bugetul pe care l-ați impus

Imagine intitulată Live On at Strict Budget Step 1
1
Stabiliți un buget. Dacă doriți să puteți trăi într-un buget strâns, va trebui să calculați exact cât cheltuiți și cât câștigați în fiecare lună. Puneți-vă la o masă cu toate declarațiile dvs. bancare, toate facturile, chitanțele, salariile și orice altceva de care aveți nevoie pentru a vă calcula cheltuielile. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți cât de mulți bani vorbim, precum și cât de mult va trebui să eliberați.
 • Estimați cât câștigați în fiecare lună.
 • Dacă aveți alte surse de venit, cum ar fi banii câștigați prin efectuarea de treburi în jur sau banii trimise de părinții dvs., păstrați și ei.
 • Urmăriți-vă cheltuielile. Indicați cât cheltuiți pentru facturi, cumpărături, chirie, benzină și așa mai departe. De aici veți realiza ce cheltuieli pot fi reduse și care sunt imuabile (cum ar fi închirierea, dacă nu vă decideți să vă mutați casa).
 • Vezi dacă câștigi cât cheltuiți. Scopul este să ajungeți la sfârșitul lunii cu mai multe venituri pe care le ieșiți, astfel încât să puteți lăsa ceva de fiecare dată de fiecare dată sau cel puțin să nu faceți roșu.
 • Imagine intitulată Live On at Strict Budget Step 2
  2
  Vezi unde poți face tăieturi. Acum, este timpul să analizați cu atenție toate cheltuielile dvs. pentru a afla unde să tăiați. De asemenea, puteți asocia fiecare tip de cheltuială cu o culoare diferită, astfel încât să puteți vedea imediat dacă banii au fost cheltuiți pentru alimente, ieșiri, haine și așa mai departe. Vedeți care sunt cele mai multe cheltuieli și încercați să aflați unde să tăiați.
 • Dacă îți dai seama că ai cheltuit 25% din venitul tău lunar pe haine, în viitor, întreabă-te dacă chiar trebuie să mergi la cumpărături. Chiar ai nevoie de mai multe haine sau vrei doar pentru că îți place cumpărăturile?
 • Dacă vă dați seama că cea mai mare cheltuială a fost pentru excursii, puteți căuta noi modalități de a mânca și de a te distra fără să părăsiți casa.
 • Nu trebuie să vă faceți griji oricum, gândindu-vă că de fiecare dată când părăsiți casa, veți ajunge să cheltuiți o mulțime de bani. Căutați modalități mai ieftine de a vă distra în aer liber, cum ar fi drumeții, baschet sau doar o zi plăcută de soare, având un picnic plăcut cu prietenii dvs. Anumite activități vă vor permite să ieșiți și să vă distrați fără a cheltui prea mulți bani.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 3
  3
  Planificați cheltuielile cât mai mult posibil. Încercați să setați un plafon lunar maxim pentru fiecare tip de cheltuială. Desigur, dacă vă închideți bugetul alimentar înainte de sfârșitul lunii, nu va trebui să renunțați la foamete, dar ar trebui să încercați să cheltuiți cât mai puțin posibil. Având un plan de cheltuieli deja vă poate ajuta să țineți mai bine evidența cheltuielilor dvs. - chiar dacă ar părea o provocare, dacă marcați fiecare cheltuială pe care o susțineți, va fi mult mai ușor să trăiți în cadrul posibilităților dvs. economice.
 • Există mai multe aplicații smartphone, cum ar fi Managerul de cheltuieli sau Cheltuieli, care vă pot ajuta să stabiliți un buget și să urmăriți cheltuielile.
 • Un alt lucru pe care îl puteți face este să păstrați bani în numerar pentru a petrece în fiecare lună cum vă place. Veți realiza mult mai bine decât ați cheltuit dacă utilizați numerar în loc să aruncați cardul de fiecare dată când veți avea șansa.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 4
  4
  Se despart dorințele de necesități. O altă modalitate de a vă întâlni cu un buget stabilit este să vă puteți deosebi bine atunci când într-adevăr aveți nevoie de ceva, deoarece credeți că aveți nevoie de ea. Faceți o listă cu toate lucrurile pe care le cumpărați în mod regulat și vedeți dacă puteți scăpa de ele pe cheltuiala dvs. sau cel puțin dacă le puteți cumpăra mai rar. Veți realiza că reușiți să economisiți bani ca niciodată, fără a vă lipsi de plăcerile vieții de zi cu zi. Iată câteva lucruri de început:
 • Dacă mâncați afară, evitați să comandați starterul și luați cina la domiciliu.
 • Chiar aveți nevoie de pedichiură și manichiură de două ori pe lună? Vedeți dacă puteți reduce cheltuielile dvs. doar o dată pe lună sau o dată la două luni.
 • Poate crezi că nu vei reuși să trăiești fără să ai biletul de sezon anual pentru a-ți urma echipa preferată, dar ai putea economisi o gramada de bani dacă te-ai dus doar la câteva jocuri pe an uitându-te la restul de acasă.
 • Chiar trebuie să te îmbeți de fiecare dată când ies cu prietenii? Dacă uneori alegeți să rămâneți treaz și să fiți șoferul desemnat, puteți economisi toți banii pe care îi cheltuiți de obicei în Taxi. Acestea fiind spuse, evitați să conduceți beți doar pentru a economisi bani! Un alt lucru pe care îl puteți face dacă știți că aveți nevoie de un taxi înapoi acasă este să încercați să obțineți pe cineva care să vă treacă sau să faceți o plimbare pentru a economisi bani.
 • Chiar trebuie să cumperi o revistă când mergi la cumpărături? Poate că ar trebui să citiți mai bine știrile online sau să vă abonați la revista respectivă, dacă acoperiți atât de des că este convenabil.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 5
  5
  Căutați modalități de a vă mări veniturile. Desigur, una dintre cele mai ușoare căi de a trăi într-un buget restrâns este să găsești modalități de a câștiga mai mulți bani, astfel încât să nu trebuie să-ți faci griji pentru asta atât de mult încât să nu-i exagerați. Chiar dacă lucrați câteva ore suplimentare pe săptămână, veți avea nevoie de bani în plus pentru a cheltui rapid. Iată câteva lucruri pe care le puteți face:
 • Vedeți dacă aveți posibilitatea să faceți o babysit sau un câine pentru câteva ore pe săptămână. Începeți prin a întreba în cartier dacă cineva are nevoie de o mână.
 • Puteți câștiga niște bani suplimentari prin livrarea ziarelor.
 • Vedeți dacă puteți câștiga bani prin îndrumarea copiilor din cartier.
 • Deveniți un shooper mister, un șofer pentru Uber, sau similar, pentru a câștiga câțiva euro în plus.
 • Dacă aveți un loc de muncă, cereți-i șefului să facă mai multe ore sau să vă poată lua mai mult pentru a obține o creștere.
 • Dacă rămâneți departe de casă timp de câteva zile, puneți-vă casa pe Airbnb.
 • Partea 2
  Petreceți banii în moduri inteligente

  Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 6
  1
  Petreceți puțin pentru a cumpăra haine. Puteți cumpăra lucruri frumoase fără a vă termina în mod necesar toate economiile. Pentru a găsi hainele pe care le doriți, cheltuiți puțin este suficient pentru a avea o mică răbdare și previziune. Iată câteva sfaturi pentru cumpărături:
  • Alege magazine cunoscute pentru prețuri scăzute. Nu le judeca înainte de a intra, veți observa că puteți găsi o mulțime de lucruri frumoase, dar ieftine.
  • Așteptați până când articolele care vă plac sunt reduse. Nu există nici un motiv să cumperi ceva la prețul total.
  • Cumparati haine de sezon la sfarsitul sezonului, nu la inceput. Cumpărați articolele când sunt super-reduse, ele vor servi anul următor, în loc să cheltuiți mai mult pentru a le obține la începutul sezonului.
  • Unele lanțuri mari vă vor restitui diferența dacă prețul unui articol de îmbrăcăminte pe care tocmai l-ați cumpărat scade în următoarele zile, datorită unei noi reduceri.
  • Întotdeauna amintiți-vă pentru a verifica calitatea a ceea ce cumpărați. Este mai bine să cumperi un pulover de calitate, chiar dacă este mai scump, pentru că vă va dura de ani de zile, spre deosebire de unul economic care nu ar veni la sfârșitul sezonului.
  • Învățați să coaseți. Acesta vă va ajuta să economisiți bani deoarece puteți repara elementele deteriorate în loc să cumpărați altele noi.
  • Încearcă să ia în considerare chiar și magazinele care vând articolele folosite. Veți găsi lucruri frumoase și amuzante la o fracțiune din prețul la care hainele sunt vândute în magazinele obișnuite.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 7
  2
  Petreceți inteligent atunci când mâncați sau beți în afara. Cu siguranță nu poți deveni un pustnic doar pentru că te-ai decis să trăiești într-un buget strâns. Uneori se va întâmpla să ieși să mănânci sau să beți o cafea cu un prieten și există modalități de a face acest lucru fără a cheltui o avere. Iată câteva sfaturi:
 • Dacă un prieten vă cere să faceți o băutură, alegeți un loc care are oferte bune pentru ora fericită, astfel încât să puteți profita la maximum de banii pe care îi cheltuiți.
 • Dacă nu trebuie să conduceți și apoi vă pregătiți pentru o noapte împreună cu prietenii, beți ceva acasă înainte de a ieși (de preferință în companie) pentru a nu pierde bani cu cocktailuri extravagante atunci când sunteți afară.
 • Dacă vă duceți la cină cu un grup destul de mare de persoane, încercați să vă asigurați că factura este separată și nu împărțită în părți egale. Chiar dacă va fi mai incomod pentru toată lumea, cel puțin veți evita să plătiți mai mult decât ar trebui să aveți.
 • Când ieșiți să mâncați, încercați să luați o gustare acasă pentru a nu fi foame la restaurant. Dacă ați venit la restaurantul flămând, ați risca să comandați prea multe lucruri și apoi să regretați mai târziu.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 8
  3
  Petreceți mai puțin pentru a viziona filme. Mergeți la cinema cu prietenii este cu siguranță un mod distractiv de a vă petrece timpul, chiar dacă prețul biletelor este ridicat, și trebuie să adăugați parcare, gustări și băuturi. Ați putea cheltui 20 € pentru a viziona un film. Dacă doriți să vedeți un film, dar în același timp economisiți bani, soluția este să îl urmăriți acasă cu prietenii. Iată cum puteți face:
 • Reconstruiți un cinematograf în casa dvs. pentru dvs. și prietenii dvs. Faceți camera confortabilă și confortabilă și nimeni nu va regreta sala unui cinematograf rece și rece.
 • Pregătiți popcorn și gustări ieftine pentru a vă bucura acasă.
 • Rugați-i pe prietenii dvs. să aducă niște DVD-uri sau să folosească servicii precum Netflix, astfel încât să nu trebuiască să cheltuiască bani pentru a închiria un film.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 9
  4
  Știind cum să faci cumpărături este esențială. Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cheltuiți cu înțelepciune este de a face cumpărăturile cât mai eficient posibil. Există multe trucuri pentru a obține cele mai multe din banii pe care îi cheltuiți atunci când mergeți la cumpărături, fără a renunța la mese delicioase. Iată câteva sfaturi pentru a salva atunci când faceți cumpărături:
 • Întotdeauna să aveți o listă de cumpărături cu dvs. Asigurați-vă că ați cumpărat numai lucrurile care apar pe listă, în loc să risipiți bani cumpărați lucruri pe care niciodată nu le mâncați impulsiv.
 • Pregătiți meniul pentru întreaga săptămână înainte de a merge la cumpărături. Vă va împiedica să cumpărați prea multe produse proaspete sau prea multă carne, alimente care ar fi rău dacă nu ați avea timp să le folosiți. Dacă vă dați seama că pentru a se asigura că materiile prime pe care le utilizați sunt întotdeauna proaspete, ar trebui să mergeți la cumpărături de două ori pe săptămână, faceți-o.
 • Obișnuiți-vă să terminați tot ce aveți în cămară înainte de a adăuga mai mult. Procedând astfel, veți evita să ieșiți din mâncare și apoi aruncați-o, pierzând bani.
 • În loc de produse de marcă, cumpărați produsele cu marca supermarketului în care vă aflați. Veți economisi mai mult de 10% din cheltuielile totale și veți găsi că aveți aproximativ aceleași produse.
 • Cumpărați în cantități mari când puteți. Dacă găsiți un pachet mai mare decât de obicei, cumpără un produs pe care știi să fii capabil de a termina totul înainte de a expira, cum ar fi o sticla de iaurt mare sau cea mai de petrol, ar trebui să-l prefere părții mai mici în cazul în care aceasta a însemnat să cheltuiți mai puțin pe termen lung.
 • Mergeți la cumpărături la scurt timp după masă. Aceasta va împiedica foamea să vă împingă să cumpărați tot ce arată bine!
 • Dacă observați că ceva cumpărați în mod obișnuit este în vânzare, cum ar fi cerealele pentru micul dejun, cumpărați cât mai multe pe care credeți că le puteți utiliza înainte de expirarea acestora.


 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 10
  5
  Încercați să vă distrați la locul dvs. în loc să ieșiți. Un alt mod de a cheltui banii inteligenți este să-și petreacă mai mult timp acasă, în loc să meargă la bar sau la restaurant, unde totul ar fi de zece ori mai scump. Iată câteva modalități de a te distra fără a trebui să pleci de acasă:
 • Sărbătoriți-vă ziua de naștere organizând o petrecere la domiciliu în loc să ieșiți și să sfârșesc să vă petreceți un munte de bani fără să-l realizați. Creați o listă de redare cu melodiile preferate, pregătiți niște pumn, unele aperitive și decorați-vă casa pentru o petrecere.
 • Depășind o cheltuială pentru a cumpăra jocuri precum Twister, Monopoly, Forza Quattro sau Cluedo vă poate garanta zeci de ore de distracție. Este o investiție care, susținută doar o singură dată, va face ca starea acasă să fie mult mai distractivă și este o modalitate de a cheltui bani mult mai bine decât să-i cheltuiți pe lucruri care "ar fi utilizați" doar o singură dată, ca mâncare și băutură.
 • În loc să ieșiți, petreceți timp acasă cu iubita, răsfățați-vă cu brânză, biscuiți și o sticlă de vin drăguță. Chiar și casa ta poate fi potrivită pentru o seară romantică, dacă poți crea atmosfera potrivită.
 • Invitați cei mai apropiați prieteni la casa dvs. să facă toate cookie-urile împreună sau să facă ceai. Poate fi un mod distractiv de a petrece timp și de a cheltui bani inteligenți, în loc de cei 4 euro necesari pentru a bea o ceașcă de ceai într-o cameră, puteți petrece 25 de cenți care o beau acasă.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 11
  6
  Abandonați vicii și obiceiuri proaste. Oprindu-se să faceți unele dintre lucrurile pe care le gândiți să economisiți bani, veți termina să o salvați. Iată câteva lucruri care trebuie limitate sau abandonate pentru a ajunge la sfârșitul lunii cu mai mulți bani în buzunar:
 • fumat
 • Beți prea mult
 • jocuri de noroc
 • Cumpărați bilete pentru loterii
 • Comandați impulsiv produsele pe care le vedeți la teleshopping
 • Partea 3
  Aflați cum să salvați

  Imagine intitulată Live On at Strict Budget Step 12
  1
  Utilizați cupoane. Cupoanele nu sunt lucruri bătrâne, puteți să le folosiți pentru a obține reduceri la produsele pe care le utilizați în fiecare zi. Verificați pliantele pe care le primiți prin poștă de la diferite supermarketuri, căutați oferte online și încercați să profitați de orice ofertă pentru produsele pe care le cumpărați în mod regulat și de care aveți cu adevărat nevoie. Așadar, evitați să cumpărați ceva folosind un cupon doar pentru că este redus și apoi nu se utilizează niciodată.
  • Ai putea obține cupoane pentru a cheltui o anumită sumă la același supermarket. Asigurați-vă că păstrați-le pe toate și le folosiți înainte de expirarea lor.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 13
  2
  Nu pierdeți bani cu curentul. Un alt mod de a reduce costurile este să cheltuiți mai puțin pe energie electrică. Iată câteva sfaturi pentru salvarea facturii:
 • Reduceți numărul luminilor aprinse. Porniți lumina numai în încăperile pe care le utilizați.
 • Opriți televizorul dacă nu îl urmăriți. Mai degrabă decât să-l lase cu volumul la minim pentru ore sau să se uite la ea cu un ochi în timp ce luați masa, sa concentrat pe un singur lucru la un moment dat și lăsați-l pe numai dacă îți pasă cu adevărat ceea ce transmite.
 • Unele aparate vă vor costa bani chiar și atunci când nu sunt în uz, doar pentru că au mufa conectată la o priză. Dacă doriți cu adevărat să economisiți bani, când ați terminat să utilizați un aparat sau alt dispozitiv electric, deconectați-l.
 • Unele companii de energie au rate diferite pentru orele de vârf și în afara orelor de vârf, le puteți utiliza pentru a economisi bani atunci când utilizați aparate cum ar fi mașini de spălat vase și mașini de spălat. Informați-vă pentru a înțelege dacă în compania dvs. ar trebui să utilizați anumite aparate în timpul orelor în afara orelor de vârf, care de obicei sunt cele pe timp de noapte.
 • Evitați păstrarea încălzirii la maxim. Folosind o pătură suplimentară pe timp de noapte sau purtând haine suplimentare în timpul zilei vă veți economisi o mulțime de bani în fiecare lună.
 • Dacă într-adevăr doriți să economisiți pe costurile de facturi și chirie, ia în considerare posibilitatea de a căuta un coleg de cameră, în scopul de a împărți cheltuielile.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 14
  3
  Mâncați acasă cât mai des posibil. Una dintre principalele modalități prin care oamenii își pierd banii consumă prea des. Puteți salva sute de euro pe lună, consumând acasă, în loc să mănânci atunci când vă simțiți prea obosit să gătiți. Chiar dacă nu trebuie să evitați să ieșiți alături de oameni numai pentru a evita consumul de alimente, există modalități de a face o alimentație la domiciliu o alternativă mai bună și mai ieftină.
 • Dacă prietenii tăi vă propun să luați masa, oferiți-i să gătească ceva pentru toată lumea din casa dvs. sau spuneți-i că preferați să beți o băutură. Puteți fi sincer cu privire la faptul că faceți acest lucru pentru a economisi bani.
 • Asigurați-vă că meniul dvs. săptămânal de casă conține diferite feluri de mâncare gustoase, astfel încât perspectiva de a mânca acasă nu te sperie.
 • Asigurați-vă că întotdeauna aveți gustări ieftine în congelator. Ei vor fi minunați când sunteți prea obosit să gătești și ei vor evita să cheltuiască prea mulți bani atunci când decideți să comandați alimente.
 • Faceți cafea la dumneavoastră acasă. Cumpărarea anumitor cafele în fiecare zi la bar sau într-o cantină ar costa mai mult de 20 de euro pe săptămână. Există modalități mai bune de a cheltui acești bani.
 • Luați în considerare grădinăritul. Acesta poate fi un hobby relaxant și, în același timp, vă va ajuta să economisiți bani pe fructe și legume.
 • Amintiți-vă că puteți petrece o seară romantică și acasă, cu ajutorul unei sticle de vin și o cină gătită la domiciliu. Nu va fi nevoie să ieșiți și să ajungeți la cheltuieli de peste 100 de euro doar pentru că este o programare.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 15
  4
  Învață să spui nu. Una dintre cele mai ușoare căi de a trăi într-un buget restrâns este să învățați să nu spuneți lucruri care ar costa o mulțime de bani. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să se oprească distractiv din senin, dar aceasta înseamnă că va trebui să învețe să înțeleagă când să refuze anumite oferte care, dacă în week-end cu prietenii sau o persoana draga care vrea un schimb de cadouri generoase Crăciun.
 • Încercați să fiți confortabil spunând oamenilor pe care încercați să le salvați și dacă refuzați ofertele, nu este pentru că nu doriți să petreceți timp cu ei. De asemenea, puteți sugera alternative mai ieftine pentru a vă petrece timpul împreună.
 • Nu este nevoie să refuzați totul. Dacă sunteți pe moarte pentru a merge cu prietenii la un concert care va avea loc în orașul tău, spune-i că voi fi acolo, dar apoi renunță la alte afară cu prietenii, dacă aceasta înseamnă a cheltui mai mulți bani.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 16
  5
  Exercițiu fără a cheltui bani. Numeroși oameni cheltuiesc bani pe cursuri și treceri de sală de gimnastică care sfârșesc să fie neutilizate. Dacă doriți să economisiți bani fără a renunța la exerciții, iată câteva sfaturi pentru dvs.:
 • Fugiți în aer liber în loc de a alerga la sala de sport. Dacă este prea rece, căutați un tip de exercițiu alternativ pe care îl puteți face în interior.
 • Dacă vă place yoga, dar nu vă puteți permite să plătiți pentru un curs, căutați cursuri de donație în zona dvs. Unele centre de yoga organizează cel puțin o astfel de lecție pe săptămână și le puteți participa în timp ce plătiți doar ceea ce vă puteți permite. Alternativ, puteți face yoga singur în casa dvs.
 • Investește pentru videoclipuri pentru antrenamente. Chiar dacă le cumperi, vei cheltui câteva euro, le poți folosi nenumărate ori direct în casa ta și vei economisi o grămadă de bani. În plus, va fi un mod mai distractiv de a face o antrenament decât de a participa la cursuri în camera înghesuită a unei săli de sport.
 • Imaginea intitulată Live On at Strict Budget Step 17
  6
  Salvați pe transport. O modalitate de a trăi pe un buget strâns este de a salva pe transport. Există numeroase moduri de a face acest lucru, indiferent de modul dvs. de transport preferat. Iată câteva sugestii:
 • Folosiți bicicleta ori de câte ori este posibil, în loc să utilizați mașina sau să luați autobuzul. Dacă simți că nu ai timp să te plimbi sau să te plimbi, înlocuiți unul dintre antrenamentele săptămânale pe jos sau cu bicicleta într-unul dintre locurile unde trebuie să mergeți.
 • Dacă conduceți, încercați să aflați dacă puteți face carpooling și apoi asigurați-vă că aveți pasageri care contribuie la costul benzinei.
 • Verificați toți distribuitorii din zona dvs. pentru a vedea care este prețul cel mai scăzut. Salvarea chiar și câțiva cenți pe litru pe termen lung vă va permite să salvați o sumă acceptabilă.
 • Utilizați transportul public cât mai des posibil, în loc să conduceți. Chiar dacă pare să cheltuiți mai mult pe bilete, nu veți cheltui bani pe benzină și pe taxe. În plus, este o modalitate excelentă de a respecta mediul!
 • Sfaturi

  • Reuzați resturile de produse alimentare. Dacă ceva a avansat de la cină cu o seară înainte, aduceți resturile la pranz la serviciu sau la școală.
  • Unele biblioteci vă permit să închiriați gratuit CD-uri și DVD-uri. Dacă vă place să vizionați filme, emisiuni TV, documentare sau să ascultați muzică, consultați biblioteca din zona dvs. dacă oferă și acest tip de serviciu.
  • Luați în considerare posibilitatea de a merge la banca de hrană sau caritas dacă aveți nevoie de ajutor cumpărarea de alimente.
  • Dacă nu doriți să renunțați la satelit sau cablu TV, dar nu aveți o bibliotecă publică lângă dvs., Netflix este o alternativă excelentă dacă este disponibilă în țara dvs.

  Avertismente

  • Nu vă limitați la a clona cărțile TV prin satelit sau la alte acțiuni ilegale, deoarece va trebui să plătiți o amendă sau să vă confruntați cu alte consecințe mai grave.
  • TV prin satelit, un telefon fix și conexiune la internet sunt foarte scumpe. Tăiați și pe aceste lucruri, dacă este necesar.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit