gtemata.com

Cum să trăiești fără bani

A trăi fără bani este în contrast cu concepția tipică despre succes și fericire care caracterizează societatea de astăzi. În orice caz, este o alegere care afectează tot mai mulți oameni. Pe lângă reducerea stresului cauzat de îngrijorările economice, trăirea fără bani oferă multe beneficii, cum ar fi reducerea impactului asupra mediului, învățarea înțelegerii și aprecierea mai bună a ceea ce aveți, conducând la un stil de viață mai semnificativ ... Chiar dacă decideți în cele din urmă să nu urmați tehnicile descrise în acest articol la scrisoare, următoarele sfaturi vă vor ajuta să reduceți deșeurile în viața de zi cu zi.

paşi

Partea 1
Planificați un plan

Imagine intitulată Live fără bani Pasul 1
1
Înainte de a vă angaja să trăiți fără bani, încercați să reduceți cheltuielile. Decizia de a trăi fără bani are puterea de a-și schimba radical viața, mai ales pentru cei care locuiesc cu alți oameni și / sau au cineva să plătească. Ar trebui să începi mici și să nu cheltuiți bani pentru o săptămână sau o lună, pentru a înțelege dacă acest stil de viață este potrivit pentru dumneavoastră. Există mai multe modalități de a reduce cheltuielile zilnice. Chiar dacă decideți în sfârșit că trăirea fără bani nu este pentru dvs., aceste tehnici vă vor ajuta să economisiți bani.
 • Dacă locuiți într-o zonă unde vă puteți deplasa pe jos sau cu bicicleta, puteți evita folosirea mașinii și plata cheltuielilor aferente (benzină, taxe de trecere, parcare, întreținere), alegând mai mult "ecologic", care vă permite să faceți o mișcare mică.
 • Încercați să nu cumpărați o săptămână. Pentru gătit, utilizați numai mâncarea pe care o aveți în cămară sau în frigider. Există multe site-uri care ajută la pregătirea felurilor de mâncare cu ingrediente deja disponibile.
 • Dacă vă place să ieșiți în timpul liber, căutați inițiative gratuite. Pe site-ul orașului dvs. sau în ziarul local, evenimentele și activitățile sunt de obicei publicate gratuit. Pe lângă faptul că cărțile pot fi împrumutate și utilizate pe internet, bibliotecile publice permit adesea închirierea de filme fără costuri. A face o plimbare sau de a juca cu prietenii și familia este întotdeauna gratuit.
 • Pe internet puteți găsi multe site-uri care oferă sfaturi și trucuri pentru a trăi fără bani.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 2
  2
  Luați în considerare nevoile dvs. (și cele ale familiei dvs.). Dacă ești singur, trăiesc fără bani va fi mult mai ușor decât să o faci cu o familie dependentă. Este într-adevăr un mare efort, deci trebuie să vă asigurați că nevoile dvs. principale pot fi totuși îndeplinite fără bani.
 • De exemplu, dacă dvs. sau membrul familiei dvs. aveți nevoie de vizite medicale frecvente sau de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, trăirea fără bani nu este cea mai potrivită opțiune.
 • Dacă locuiți într-un loc caracterizat de condiții meteorologice extreme, de exemplu, este foarte cald sau rece, trăiesc fără a avea capacitatea de a controla temperatura nu este sigur. Această nevoie este deosebit de importantă cu o familie care include copii sau vârstnici, mai predispuse la boli și riscuri grave asociate cu căldură sau frig.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 3
  3
  Citiți alte experiențe. Există oameni care au adoptat un stil de viață nomad, cum ar fi germanul Heidemarie Schwermer, și alții care urmează un stil de viață complet diferit față de cel tradițional: un exemplu este Daniel Suelo, care locuiește într-o peșteră. Citirea poveștilor altor persoane vă va ajuta să vă decideți dacă sunteți gata să acceptați o astfel de provocare.
 • Omul fără bani de Mark Boyle spune această experiență de la bun început. Autorul a scris, de asemenea, un blog, o carte numită Manifestul fără bani(o traducere italiană nu este disponibilă) și un site web dedicat unei vieți cu costuri reduse denumit Streetbank.
 • Omul care a abandonat banii de Mark Sundeen este o biografie a lui Daniel Suelo, un bărbat care a trăit fără bani de peste 14 ani.
 • Un documentar 2012 intitulat A trăi fără bani Vorbește despre viața Heidemarie Schwermer, o femeie germană care a condus acest stil de viață încă din anii 1990.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 4
  4
  Luați în considerare ce trebuie să investiți. Unii factori care facilitează acest stil de viață, cum ar fi grădini de legume, panouri solare, toalete de compostare și fântâni, necesită o investiție inițială. Beneficiile financiare ale reducerii sau chiar eliminării aproape tuturor cheltuielilor zilnice uzuale sunt semnificative, dar nu este posibil să le obținem de la o zi la alta.
 • Dacă locuiți într-un oraș și / sau nu aveți propria casă, posibilitățile sunt reduse. Ar trebui să faceți niște cercetări pentru a înțelege ce se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 5
  5
  Amintiți-vă că unele cheltuieli vor fi întotdeauna necesare. De exemplu, dacă aveți nevoie de un anumit medicament, nu trebuie să întrerupeți administrarea acestuia o dată, înainte de a consulta un medic. Dacă nu puteți sau nu doriți să vă vindeți casa, trebuie să continuați să vă plătiți creditul ipotecar pentru a evita executarea ipotecilor și evacuări.
 • Dacă vă decideți să păstrați un loc de muncă, trebuie să continuați să plătiți impozite.
 • Luați în considerare toate cheltuielile pe care le veți fi responsabile, chiar dacă vă decideți să vă schimbați viața, în caz contrar riscați să aveți probleme cu legea.
 • Partea 2
  Soluții pentru locuințe

  Imagine intitulată Live fără bani Pasul 6
  1
  Trăiți într-un mod alternativ. Căutați sau construiți o casă care funcționează datorită energiei regenerabile, cum ar fi energia solară sau vântul. Utilizați apa dintr-un puț sau dintr-un pârâu din apropiere. Instalați o toaletă de compost: va economisi apă, va ajuta mediul și va produce del "gunoi" pentru o grădină de legume.
  • Dacă nu vă puteți permite o locuință reală cu toate aceste facilități, luați în considerare un camper. Cu o casă mobilă, va fi mai ușor să găsiți un loc lângă apă.
  • Platformele Earthship sunt case ecologice și economice construite cu deșeuri precum anvelope vechi și sticle de bere. Adesea, aceste materiale sunt disponibile gratuit sau la un cost redus și este, în general, posibilă comerțul cu alte forțe de muncă.
  • Dacă vă decideți să nu mutați casa sau să nu aflați că trăirea fără bani nu este pentru dvs., elemente precum panourile solare și toaletele compost sunt ideale atât din motive bugetare, cât și din motive de mediu.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 7
  2
  Voluntar la o fermă ecologică. Oportunități la nivel mondial privind fermele ecologice Este o organizație bine-cunoscută și respectată care oferă oportunități de voluntariat în întreaga lume. Trebuie să plătiți o mică taxă de membru pentru serviciu și, de obicei, vă permite să obțineți cazare și cazare într-o unitate. Unele ferme acceptă familii întregi.
 • Dacă decideți să vă oferiți voluntar în țări din afara UE, vă informați mai întâi despre ceea ce aveți nevoie pentru a obține un permis de ședere. În plus, veți avea nevoie de bani pentru a plăti călătoria.
 • Voluntariatul pe o fermă biologică este, de asemenea, ideal pentru dobândirea de competențe care ar putea fi utile atunci când cresc culturi.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 8
  3
  Mergeți la o comunitate asemănătoare cu dvs. Există multe comunități de cooperare care împărtășesc locuințe, scopuri și idealuri. Ele sunt, de asemenea, numite comunități intenționate, municipalități, co-ops, ecovillages și case de colaborare. Dacă vă puneți abilitățile sau mâncarea la dispoziția dumneavoastră, puteți obține cazare și să fiți sprijinit. Veți găsi mai multe informații despre aceste comunități on-line.
 • Înainte de a trăi într-un astfel de loc, trebuie să contactați comunitatea și să o vizitați. Acest stil de viață nu este pentru toată lumea: trebuie să vă asigurați că noua dvs. casă posibilă este bună pentru personalitatea și valorile voastre.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 9
  4
  Deveniți un supraveghetor de casă. Dacă nu aveți probleme de a vă deplasa dintr-un loc în altul, obținerea reputației de proprietar responsabil și de încredere este ideală pentru călătorii și de a trăi confortabil. Alăturați-vă unei organizații online, cum ar fi Trusted House Sittersa Mind My House. De asemenea, vă puteți face cunoscut în zona dvs.: alții vor ști că se pot întoarce la dvs. atunci când trebuie să-și părăsească casele pentru a merge în vacanță.
 • Dacă sunteți în căutarea unei case temporare, planurile dvs. sunt foarte flexibile sau sunteți interesat să întâlniți oameni noi, puteți chiar să vă gândiți la organizații precum Couchsurfing sau The Hospitality Club.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 10
  5
  Trăiți în contact cu natura. Un efort este necesar pentru a dezvolta abilitățile necesare, dar în plus față de casele obișnuite există multe alte locuri de trai, cum ar fi peșteri și adăposturi naturale. Pentru a afla mai multe, citiți acest articol.
 • Amintiți-vă că acest stil de viață este obositor și necesită o bună stare de sănătate și abilități motorii excelente. Dacă nu sunteți la fel de sănătos ca un pește, aveți copii sau bătrâni responsabili, nu este cea mai bună soluție.
 • Deplasați-vă într-un loc cald. A trăi în aer liber este mai ușor într-un loc care nu se caracterizează prin schimbări mari de temperatură, ploi abundente sau ierni dure.
 • Imaginea intitulată
  6
  Luați în considerare aderarea la o comunitate religioasă. Multe religii au comunități care renunță la bunuri materiale, cum ar fi mănăstirile budiste și sangha sau mănăstirile creștine. Aceste grupuri vă vor oferi, de obicei, necesități de bază, cum ar fi haine, un acoperiș și alimente, în schimbul serviciului și angajamentului dumneavoastră.
 • Dacă, în lumina valorilor și credinței tale, crezi că această experiență este potrivită pentru tine, poți să faci cercetări online sau să contactezi comunitatea la care vrei să te alături.
 • Comunitățile religioase acceptă de obicei persoane singure. Dacă aveți o familie, este puțin probabil ca această opțiune să fie pentru dvs.
 • Partea 3
  Căutați și cultivați produsele alimentare

  Imagine intitulată
  1
  Aflați despre alimentele pe care le puteți crește și căuta. Dacă doriți să mergeți în căutare de hrană, cumpărați un manual bun pe plantele care cresc în zona dvs. pentru a înțelege care sunt comestibile și care sunt otrăvitoare. Cartea lui Richard Mabey intitulată Mâncare gratuită. Ghid practic și ilustrat pentru peste 100 de cadouri de natură Este un manual disponibil pe scară largă care a primit recenzii bune. Dacă doriți să cultivați, trebuie să cunoașteți cele mai eficiente metode de împărțire a terenurilor, plantarea semințelor și îngrijirea culturilor.
  • Aflați dacă regiunea dvs. oferă asistență tehnică și servicii de informații agricole. Acest proiect vizează difuzarea cunoștințelor în agricultură, modul de cultivare, căutarea de alimente în natură și așa mai departe. În general, acesta este un serviciu gratuit.
  • Amintiți-vă că produsele alimentare cresc într-un mod sezonier. În mod obișnuit, boabele sunt recoltate în timpul verii, iar merele și fructele uscate în toamnă. Legumele sunt adesea disponibile pe tot parcursul anului. Dacă sunteți în căutarea de alimente sau aveți o grădină de legume, asigurându-vă că aveți o varietate bună de culturi pe tot parcursul anului vă va ajuta să urmați o dietă echilibrată din punct de vedere nutrițional.
 • Imaginea intitulată
  2
  Du-te în căutare de hrană în natură. Colectarea alimentelor sălbatice care cresc în zona dvs. este o distracție plăcută și ecologică și puteți pregăti și alimente sănătoase. Chiar dacă locuiți într-o zonă rezidențială, vecinii dvs. pot avea copaci din care au mai mult fructe decât pot folosi. Înainte de colectare, totuși, cereți întotdeauna permisiunea.
 • Evitați colectarea fructelor sau a altor alimente care par să fi fost consumate parțial de un animal, despicate după căderea din copac sau par a fi rău: probabil că conțin bacterii periculoase.
 • Evitați colectarea fructelor și legumelor în apropierea unor drumuri sau zone industriale aglomerate: poluarea cauzată de mașini sau fabrici a contaminat probabil terenul. În schimb, căutați hrana în zonele rurale mai puțin dezvoltate, departe de impactul automobilelor, industriilor și tehnologiei.
 • Nu mâncați niciodată ceva ce nu puteți identifica. Dacă nu sunteți sigur de un produs alimentar, evitați mai bine.
 • Imaginea intitulată
  3
  Cereți resturi în magazine, pe piețele agricole și în restaurante. Multe supermarketuri și restaurante aruncă alimente nedorite sau în exces, dar și cele expirate, dar comestibile. Cereți unui manager să explice politica magazinului sau a politicii locale referitoare la aceste produse. De asemenea, puteți să întrebați vânzătorii de pe piețele agricole dacă au aruncat fructele și legumele pe care le-ar putea oferi.
 • Acordați atenție cărnii, produselor lactate și ouălor: riscul este mai mare din punct de vedere bacterian și există un risc de boli legate de alimente.
 • Magazinele independente sau magazinele de familie pot fi mai bine înțelese de lanțurile mari, dar nimic nu vă împiedică să întrebați în toate magazinele pe care le doriți.
 • Încearcă să te cunoști în zonă. Multe familii pierd de mii de euro pe an, aruncând alimentele pe care nu le mănâncă. Ai putea posta pliante pentru a te prezenta si pentru a-ti schita pe scurt obiectivele. Mulți sunt fericiți să doneze mai puține fructe proaspete, legume sau conserve.


 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 15
  4
  Încearcă troc pentru a obține niște mâncare. Blocarea sau negocierea este utilă pentru a atrage prețul, vă permite să urmați o dietă variată și să obțineți produse utile în schimbul unor lucruri pe care nu mai aveți nevoie. Cineva poate fi dispus să vă ofere mâncare sau alte bunuri în schimbul unei varietăți de locuri de muncă, cum ar fi spălarea ferestrelor sau tăierea iarbă.
 • Luați în considerare ce puteți face schimbul. Crezi legume pe care vecinii nu le au? Aveți abilități care ar putea fi utile pentru cineva? De exemplu, ați putea schimba cartofii pe care îi creșteți, fructele de mere pe care le colectați, abilitatea de a picta sau babysit și experiența dvs. ca un câine în schimbul fructelor pe care nu le puteți crește sau recolta de unul singur.
 • Rețineți un lucru: pentru ca o negociere să fie eficientă, ambele părți trebuie să obțină un beneficiu. Faceți o cerere onestă. O oră de muncă ca babysitter este într-adevăr în valoare de cinci kilograme de mere proaspete? Sau merită doi?
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 16
  5
  Crește-ți alimentele. Arta cultivării este avantajoasă din punct de vedere economic, este, de asemenea, plăcută să trăiești datorită darurilor naturii și muncii tale. Puteți chiar să vă implicați în această activitate într-un mediu urban sau rezidențial. Probabil nu veți trăi exclusiv pe mâncarea pe care o creșteți pe cont propriu, dar aceste alimente vor fi mai sănătoase și mai ieftine decât cele găsite în magazine.
 • Stabiliți ce ar trebui să cultivați în zona voastră. Cea mai ușoară modalitate de a afla care plante cresc în regiunea dvs. este să mergeți la o fermă sau să discutați cu cineva care deține o grădină de legume destul de mare. Diferențele în ceea ce privește clima și solul afectează o mulțime de fructe și legume pe care le puteți dezvolta.
 • Construiți o seră. Utilizând saci de gunoi reciclați și un cadru din lemn, puteți dezvolta plante rezistente, cum ar fi cartofi, varză de Bruxelles și ridichi. Este cea mai bună soluție dacă trăiți într-un loc răcoros, astfel încât să puteți cultiva chiar și atunci când a nins.
 • Adresați-vă vecinilor dacă sunt interesați să gestioneze împreună o grădină. Dacă împărțiți lucrarea și timpul necesar pentru a crește ceva în schimbul unui teren mai mare și a unei game mai variate de produse agricole, puteți să vă diversificați dieta. De asemenea, veți reduce volumul de muncă și veți face prieteni.
 • Imaginea intitulată
  6
  Pregătiți compostul pentru grădina de legume. Alimentele care nu mai sunt comestibile sunt perfecte pentru fertilizarea solului, apoi pentru creșterea fructelor, legumelor și cerealelor.
 • Partea 4
  Faceți cunoștință cu alte nevoi

  Imaginea intitulată Live fără bani Pasul 18
  1
  Învață să tranzacționezi. Multe site-uri Web, cum ar fi Freecycle, oferă liste de articole și abilități disponibile gratuit. Cineva oferă pur și simplu lucruri care nu mai au nevoie de ele, dar este, de asemenea, posibil să găsească oameni dispuși să comercializeze obiecte pentru a primi un serviciu.
  • Căutați elementele pe care doriți să le eliberați. Coșul de gunoi al unei persoane poate fi o adevărată comoară pentru alta, așa că, în loc să vă vindeți pantofii vechi sau un ceas pe eBay sau să-l aruncați, încercați să îl schimbați cu elementele sau serviciile de care aveți nevoie.
  • Amintiți-vă că puteți, de asemenea, să faceți schimb de servicii: dacă trebuie să faceți ceva de lucru acasă, încercați să vă oferiți timpul sau abilitățile în schimbul reparației de care aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Live fără bani Pasul 19
  2
  Pregătiți produse de igienă personală acasă. Puteți să vă plantați săpun în grădină pentru a obține săpunuri și șampoane. Pentru a avea o pastă de dinți naturală, puteți folosi bicarbonat de sodiu sau sare simplă.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ruine în coșul de gunoi. Multe aruncă lucruri care pot fi utile pentru cei care trăiesc fără bani. Ziarele pot fi folosite ca hârtie igienică. Magazinele pot arunca produse de îngrijire personală (cum ar fi odorizante sau paste de dinți) care sunt încă în siguranță, în ciuda faptului că au trecut data de expirare.
 • Multe magazine și restaurante aruncă mâncarea. Ar trebui să evitați tot ce conține carne, lapte și produse lactate, pește sau ouă. Același lucru se aplică și alimentelor care emit un miros putrezit sau altminteri ciudat. Alimente precum pâinea, alimentele conservate și ambalate (de exemplu, așchii de cartofi) sunt, de obicei, sigure, dar trebuie să fie bine închise, fără lovituri, spărturi sau protuberanțe.
 • Amintiți-vă că gunoiul poate prezenta pericole, cum ar fi sticla spartă, șobolani și deșeuri organice. Dacă vă decideți să rumați, pregătiți-vă: obiecte cum ar fi cizme de cauciuc, mănuși și torțe vă pot ajuta să o faceți în siguranță.
 • Nu vă grăbiți într-o zonă care are interdicția de a vă interzice. Este ilegal și cu siguranță nu este cazul de a fi oprit de poliție sau chiar de arestat.
 • Imaginea intitulată
  4
  Organizați un schimb de active. Dacă aveți produse în stare bună, pe care nu le mai folosiți, invitați prieteni și vecini să aducă bunuri pe care doresc să le scape pentru un motiv sau altul. Puteți publica această întâlnire prin afișarea de fluturași în jur sau pe Facebook și alte rețele sociale.
 • Un schimb este ideal pentru aruncarea de haine care sunt mari pentru copiii lor sau jucării pe care nu le mai folosesc. Puteți face schimb de cărți pe care le-ați citit deja pentru a obține altele noi, dar și pentru a scăpa de lenjerie de pat și de prosoape suplimentare, pentru a putea obține produse de care aveți nevoie mai mult.
 • Imagine intitulată
  5
  Coaseți hainele. Încercați metoda barterului pentru a obține un kit de cusut și țesătură. Apoi, oferiți bunuri în schimbul lecțiilor de cusut. Puteți căuta țesături, prosoape și foi neutilizate sau în stare bună: veți avea nevoie de ele pentru a crea haine. Magazinele de materiale și hainele de mărgele pot avea resturi de țesături și poate că le vor da fără probleme.
 • Reparați găurile, lacrimile și cusăturile uzate. Tăiați bucăți de pânză de haine pe care nu le puteți purta, astfel încât să le puteți folosi ca petice, dacă este necesar.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pasul 23
  6
  Organizați un schimb de competențe. Nu tranzacționați numai produse și servicii! Creați un grup în cadrul căruia membrii pot să-și învețe reciproc abilitățile. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a socializa și a face prieteni fără a cheltui bani.
 • Partea 5
  Organizați-vă cu Mișcările

  Imaginea intitulată
  1
  Vând sau schimbă mașina. Deținerea unei mașini este practic imposibilă fără bani, dacă nu cunoașteți un mecanic care să accepte metoda barterului și o stație de benzină care vă permite să lucrați în schimbul combustibilului.
  • Dacă într-adevăr trebuie să păstrați o mașină, informați-vă dacă regiunea dvs. oferă stimulente celor care utilizează metoda de parcurgere a carburanților și căutați un site care să corespundă nevoilor dumneavoastră. Poate că veți putea să lucrați cu alți oameni care vă vor ajuta să finantați combustibilul și întreținerea mașinii.
 • Imagine intitulată Live fără bani Pas 25
  2
  Încercați să vă faceți o plimbare. Mulți oameni folosesc mașina în fiecare zi pentru a merge la serviciu, în școală și în alte locuri. Oferiți bunuri și servicii în schimbul unei călătorii.
 • Site-uri precum BlaBlaCar vă pot ajuta să găsiți o plimbare prin împărtășirea mașinii cu alte persoane.
 • Dacă trebuie să faceți o călătorie lungă, puteți să vă gândiți la autostop, dar cu prudență: poate fi foarte periculos, mai ales dacă călătoriți singur.
 • Imaginea intitulată
  3
  Ia o bicicletă. Dacă călătoriți în mod regulat pe distanțe lungi și nu puteți merge pe jos, pedalarea este un mod rapid și ecologic de mișcare. De asemenea, vă va ajuta să vă mențineți în formă!
 • Puneți o coș de gunoi pe partea din față și din spate a bicicletei pentru a transporta alimente și alte obiecte.
 • Imaginea intitulată
  4
  Păstrați-vă sănătoși. Plimbarea este cel mai simplu, cel mai accesibil și mai ieftin mod de a vă deplasa. Un corp sanatos și hidratat poate merge cel puțin 30 kilometri pe zi fără efort, dar veți avea nevoie de pantofi adecvați, de apă și de alimente pentru ao face.
 • Pregătiți un plan de urgență pentru mers pe jos în timpul iernii. O furtună de zăpadă ușoară se poate transforma imediat într-o furtună, deci dacă trebuie să călătoriți la mai multe mile de acasă, poate deveni o problemă. Încercați să fiți însoțit de un prieten sau să vă asigurați că cineva știe unde mergeți și la ce oră ar trebui să vă întoarceți.
 • Sfaturi

  • Începeți treptat. O persoană care plătește o chirie, cumpără haine, are o mașină și lucrează de la 9 la 17 nu poate trece cu greu la o viață fără bani pe termen scurt. Pentru a începe, concentrați-vă mulțumirea emoțională și distracția asupra activităților care nu necesită bani, cum ar fi în aer liber cu prietenii, mai degrabă decât să vă culcați într-un restaurant, plimbându-vă mai degrabă decât cumpărături și așa mai departe.
  • Trăiește-te cu oameni cu o mentalitate similară cu a ta. Efectuarea acestui stil de viață este mult mai ușoară într-un grup: este posibil să împărtășiți munca, să combinați diferite abilități și să vă confruntați cu obstacole într-un mod cooperativ. Indiferent dacă vă mutați într-un ecovillage sau dezvoltați un grup de prieteni care au interese și ambiții similare, posibilitatea de a vă împărtăși experiențele va fi satisfăcătoare din punct de vedere emoțional și practic.
  • Mutați într-un loc mai cald. Cultivarea, în aer liber și trăirea în adăposturi artizanale simple este mai ușor în locuri care au un climat blând pe tot parcursul anului.

  Avertismente

  • Evaluați-vă regulat dieta pentru a vă asigura că urmați o dietă echilibrată și păstrați-vă bine.
  • Dacă locuiți cu copii sau vârstnici, amintiți-vă că acești subiecți sunt mai vulnerabili la bolile alimentare, la temperaturile extreme și epuizarea cauzate de efort fizic. Nu le puneți în situații periculoase.
  • Fii atent. Stingerea, trăirea în contact cu natura și luarea de plimbări lungi sunt toate activități potențial riscante. Încercați să vă protejați siguranța în cel mai bun mod.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit