gtemata.com

Cum să trăiești ca un minimalist

Minimalismul este o alegere care încurajează un stil de viață fără excese. Decizia de a trăi în simplitate, cu mai puține obiecte posibile, este un scop de a ne simți liber de presiunile consumismului și materialismului. Când aveți o mentalitate orientată spre minimalism, puteți începe o viață mai simplă prin eliminarea efectelor personale excesive. Gândindu-vă la o scară mai largă, puteți lua în considerare reducerea mobilierului, locuirea într-o casă mai mică sau scăparea de mașină. Modul minimalist de viață nu are reguli specifice și este suficient de flexibil pentru a se adapta la nevoile dvs., indiferent de circumstanțe.

paşi

Partea 1
Introduceți modul de gândire corect

Imaginea intitulată
1
A se vedea avantajele unei vieți minimaliste. În mare parte, este de fapt o practică de conștientizare - actul de a scăpa de simțul posesiei este o modalitate de a scăpa de materialism, consumism și distragerea lumii moderne. Evaluați următoarele beneficii:
 • Mai puțină concentrare asupra activelor materiale pentru a dedica mai mult împlinirii personale -
 • Mai puțin accent pe banii câștigați -
 • Mai puțin mizerie și mai mult spațiu liber.
 • Imaginea intitulată
  2
  Limitați angajamentele sociale. O viață socială frenetică este împotriva principiilor minimalismului: mai puțină tulburare, mai puțin stres și posibilitatea de alocare a energiei altor lucruri. Luați inițiativa și eliminați prietenii dăunătoare, în loc să se concentreze asupra oamenilor care contribuie la fericirea și bunăstarea ta. Nu trebuie să te simți obligat să menții relații sociale care nu aduc beneficii calității vieții tale, de exemplu:
 • Prietenii cu oameni care nu le pasă de cele mai bune pentru tine -
 • Relații afective "trageți și arc" care provoacă tristețe.
 • Imagine intitulată Live Like a Minimalist Step 3
  3
  Reduceți activitatea în mediile sociale. Păstrați doar câteva aplicații și dezactivați toate celelalte. Această opțiune minimalist vă permite să reduceți numărul de notificări și alerte primite în timpul zilei, care poate crește până la punctul în care devine excesivă și cauza stresului cu excepția cazului în care doriți să dezinstalați aplicații, cel puțin dezactivați notificările și verificări pentru actualizări ori de câte ori doriți.
 • Imaginea intitulată Live Like a Minimalist Step 4
  4
  Adere la o comunitate minimalistă. Există multe, online și în viața reală, în Europa, precum în Statele Unite, Canada și Australia, care se concentrează pe un stil de viață minimalist. Puteți găsi grupurile de întâlnire care se adună în unele orașe și oferă o oportunitate unică de a împărtăși momentele cu alții care au făcut aceeași alegere de viață, în afară de faptul că poți învăța lucruri noi de la ei. Căutați grupuri care se întâlnesc în zona dvs. sau faceți o căutare online pentru a găsi o comunitate virtuală a altor minimaliști ca dumneavoastră.
 • Partea 2
  Scapa de excesul de bunuri personale

  Imaginea intitulată
  1
  Faceți o listă cu lucrurile pe care nu le folosiți și scapați de ele. Mergeți în jurul casei și faceți o listă cu toate articolele pe care nu le folosiți, dar care pentru alte persoane ar putea fi foarte utile și plăcute (cum ar fi placa de vafe, dacă vă dați seama că nu le mâncați niciodată). Observați diferitele elemente și întrebați-vă dacă le veți folosi în următoarele 3-6 luni - dacă răspunsul este negativ, eliberați-le în următoarele moduri:
  • Dându-le prietenilor sau familiei, ar dori -
  • Punerea anunțurilor de vânzări online -
  • Organizarea unei vânzări sub casă
  • Du-le la un magazin de mâna a doua
  • Donația acestora unei asociații de caritate din zona dvs.
 • Imaginea intitulată
  2


  Ștergeți hârtia. Documentele necinstite pot crea o mulțime de confuzie și pot face mai dificilă găsirea celor cu adevărat importante atunci când aveți nevoie de ele. Organizați un repulist inițial împărțind documentele în categorii (de exemplu cele referitoare la impozite, garanții, manuale de utilizare, declarații bancare etc.). Ia un dulap sau lianți pentru a stoca documente importante și asigurați-vă că pentru a arunca în reciclarea cărțile care nu aveți nevoie (e-mail nu mai folosiți, magazine de publicitate și așa mai departe), imediat ce realizezi nu mai au nici o valoare pe . Pentru a reduce stocarea documentelor, deschideți un cont bancar și alte servicii similare online, astfel încât nu mai există corespondență pe suport de hârtie.
 • Imaginea intitulată Live Like a Minimalist Step 7
  3
  Eliberați dulapurile. Examinați conținutul acestora și cel al altor mobilier cu coșuri sau diverse și eliminați orice îmbrăcăminte care nu vă mai încadrează, care este îndoită sau nu purtată timp de câteva luni. Împărțiți-vă hainele, încălțămintea, cizmele, îmbrăcămintea și accesoriile în aer liber - puneți totul într-un recipient și duceți-l la o asociație locală de voluntari. Îndepărtați îmbrăcămintea uzată sau deteriorată sau folosiți-o în alte scopuri (de ex., Cârpe de curățare de uz casnic sau ca material de bricolaj).
 • Imaginea intitulată
  4
  Aruncați lucruri care nu mai sunt utile. S-ar putea să aveți în continuare câteva obiecte în casa dvs. care ar trebui să fie aruncate, pentru a face loc și pentru a evita utilizarea lor în viitor. Mâncarea expirată, condimentele și condimentele, precum și produsele prea vechi de machiaj sunt doar exemple de lucruri pe care ar trebui să le arunci imediat, pentru a nu risca să le folosiți. Verificați periodic aceste articole la fiecare câteva luni pentru a vă asigura că nu le acumulați atunci când acestea sunt inutilizabile.
 • Partea 3
  Evaluați schimbările mari

  Imaginea intitulată
  1
  Scapa de mobilierul excesiv. Pentru a trăi pe deplin ca un minimalist, ar trebui să te gândești să scapi de mobilierul care ți se pare inutil. De exemplu, tabelele nu sunt întotdeauna utile, dar ele tind să se umple cu obiecte decorative disordine-, de asemenea, ferestre (și ornamentele) sunt adesea în contradicție cu un stil de viață minimalist, precum și plante mari home theater- vindeți sau dați mobilier excelent și bucurați-vă de spațiul pe care l-ați eliberat.
 • 2
  Luați în considerare trecerea la o casă mai mică. Cu scopul de a reduce obiectele materiale și de a simplifica mediul înconjurător, aceasta este o opțiune pe care o puteți lua în considerare. Deși societatea modernă vă încurajează să alegeți o casă impresionantă, mai mare și mai mare "vis"în schimb, optarea pentru o locuință redusă poate fi o ocazie excelentă pentru bunăstarea ta. O casă sau un apartament mai mic ca o alegere stil minimalist de viață vă poate face mai fericiți din următoarele motive:
 • Aceasta înseamnă mai puțină datorie și riscuri financiare mai mici -
 • O casă mică necesită mai puțină întreținere,
 • Când este mai mică, la prețuri mai accesibile, este și mai ușor să vinzi (dacă decideți să o faceți)
 • Este puțin probabil să acumulați tulburare.
 • Imaginea intitulată Live Like a Minimalist Step 10
  3
  Gândiți-vă la posibilitatea de a călători fără mașină. Deși trăiesc fără mașină nu este o condiție prealabilă pentru o viață minimalistă, este totuși de preferat. Printre cheltuielile pentru combustibil, reparații, întreținere și diverse taxe, deținerea unei mașini necesită în mod constant energie și bani. Unii minimaliști au nevoie de ea pentru anumite circumstanțe ale vieții (de exemplu, au copii sau trebuie să meargă la serviciu cu mașina), dar puteți alege să o utilizați numai atunci când este strict necesar. Dacă aveți șansa de a face fără ea, puteți face viața mai ușoară prin utilizarea transportului public, taxiuri, servicii precum Uber sau chiar pe jos.
 • Imaginea intitulată
  4
  Vorbește despre schimbări importante în viață cu cei dragi. Dacă nu locuiți singuri, este important să alegeți alegeri minimaliste cu ei și să fiți de acord. Dacă sunteți interesat să vă alăturați schimbărilor vieții, trebuie să discutați modalități de a adapta spațiile și obiectele comune, precum și de a deveni consumatori responsabili și minimaliști. Dacă nu doriți să împărtășiți acest stil, luați în considerare limitele și parametrii modificărilor minimaliste pe care doriți să le faceți, pentru a găsi un compromis potrivit între spațiile partajate, obiectele și bunurile de consum. Este important să discutați și să discutați toate variantele înainte de a le face, pentru a evita posibilele conflicte.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit