gtemata.com

Cum să te îmbraci pentru o înmormântare

Înmormântările sunt ocazii triste în care trebuie să respectăm atmosfera și să ne îmbrăcăm în mod corespunzător. Îmbrăcămintea potrivită este întunecată și fără prea multe bluze. Alegeți mai multe haine subțiri cu culori închise și nu exagerați accesoriile. În unele cazuri, familia afectată de indoliate poate cere în mod explicit o anumită culoare sau un anumit tip de clothes- în astfel de circumstanțe, puteți ignora practica: dorințele familiei decedatului sunt întotdeauna cel mai important lucru să ia în considerare pentru o înmormântare .

paşi

Partea 1
Alege hainele potrivite

Imaginea intitulata Dress for a Funeral Step 1
1
Alegeți o rochie neagră sau întunecată. De obicei, la înmormântare se îmbrăcămintează în negru. Cu toate acestea, nu toți respectă cu strictețe această tradiție. Nu este neobișnuit să vezi oameni purtând haine de culoare gri sau întunecate. Dacă preferați să evitați negrul, încercați să vă orientați pe o culoare întunecată și sobră.
 • Dacă optați pentru altceva decât negru, limitate la nuanțe întunecate și neutre. Albastru, gri, verde închis și maro sunt bine.
 • Cu toate acestea, fiți informați cu privire la tipul de înmormântare înainte de a alege îmbrăcămintea. Dacă este tradițional, prudența nu este niciodată prea mare, deci optează pentru negru clasic.
 • Imaginea intitulata Dress for a Funeral Step 2
  2
  Evitați culorile luminoase. Nu trebuie să purtați niciodată culori vii pentru o înmormântare. Culorile primare, cum ar fi albastru, roșu și galben, pot fi ofensatoare sau nerespectate. Roșu în unele culturi este considerat o culoare de folosit atunci când sărbătorește ceva, așa că evită-l.
 • Culorile luminoase ar trebui să nu fie absolut parte din hainele tale. O rochie neagră cu o bandă roz în partea de jos sau un costum negru cu o cămașă roșie cu buton nu este potrivită pentru o înmormântare.
 • Se întâmplă foarte rar, dar există o excepție de la această regulă. În unele ocazii, membrii de familie afectați de doliu pot necesita mai multe culori vii sau o anumită culoare pentru a onora decedatul. În acest caz, respectă întotdeauna voința familiei.
 • Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 3
  3
  Încercați să fiți formali, dacă nu este necesar contrariul. De obicei, funeraliile sunt evenimente triste. Ai putea purta un costum pe care l-ai purtat pentru un interviu de loc de muncă în loc de o rochie pe care ai folosi-o pentru a merge la disco. În unele cazuri, familia poate necesita o îmbrăcăminte mai puțin formală pentru a onora decedatul. Cu toate acestea, dacă nu se specifică altfel, încercați să fiți oficial.
 • Costumele negre, gri sau întunecate sunt o alegere excelentă. Cravatele și pantalonii ar trebui să aibă o nuanță foarte asemănătoare. De asemenea, puteți combina o cămașă cu buton și o cravată, atâta timp cât ambele sunt colorate în culori închise.
 • În general, pentru o înmormântare, rochii și fuste lungi sunt mai potrivite. Evitați să purtați articole de îmbrăcăminte prea potrivite, deoarece riscați să aveți un costum mai potrivit pentru o excursie de seară decât pentru un eveniment formal. Chiar și o cămașă și o pereche de pantaloni eleganți, ambele colorate la culoare, sunt o opțiune bună.
 • Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 4
  4
  Acordați atenție lungimii mânecilor. În general, pentru o înmormântare este mai bine să nu găsiți prea mult, deci este recomandabil să evitați hainele fără mâneci sau mânecile foarte scurte. Mai degrabă, de preferință la cămăși cu mâneci lungi. Dacă doriți o rochie neagră fără mâneci, încercați să vă acoperiți brațele cu un șal sau un șal.
 • Imagine intitulată Dress for a Funeral Step 5
  5
  Optați pentru un element mai simplu, dacă pantalonii sau fusta au modele geometrice. Fanteziile sunt bune, în aceste ocazii, cu condiția ca ele să nu fie prea strălucitoare. O fustă cu model floral sau o cămașă dungată în culoare închisă este suficient de sobră pentru o înmormântare. Cu toate acestea, trebuie evitate modelele cele mai strălucitoare și sclipitoare, mai ales dacă acestea conțin culori strălucitoare. De exemplu, o cămașă neagră cu puncte polare roșii nu este o alegere bună pentru o înmormântare.
 • Totuși, ca întotdeauna, nu uitați să respectați dorințele familiei decedatului. În unele cazuri poate fi necesară o fantezie specială.
 • Partea 2
  Alegeți accesoriile

  Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 6
  1
  Alegeți o pereche de pantofi elegant, dar confortabil. Este deosebit de important dacă trebuie să participați la o trezire sau o înmormântare înainte sau după înmormântare. În aceste ocazii te plimbi și stai mult timp, așa că pantofii trebuie să fie confortabil. De exemplu, tocurile înalte nu sunt ideale. Asigurați-vă că alegeți o pereche de încălțăminte formală și de culoare închisă.
  • O alegere bună este pantofii negri eleganți sau balerinele negre. Pentru o înmormântare, ele sunt de asemenea excelente în verde, albastru sau gri închis.
  • În cazul în care funcția nu este foarte formală, adidași sau adidași (atâta timp cât întuneric) pot de asemenea să funcționeze. Cu toate acestea, încercați să nu fiți prea sportivi sau casual.
 • Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 7
  2
  Alegeți o cravată sobră. Dacă doriți să purtați o cravată, asigurați-vă că nu este fals. În general, ar trebui să evitați pe cei cu culori strălucitoare sau modele luminoase - pentru că o înmormântare ar fi mai bună dacă ar fi solidă sau fără modele. Asigurați-vă că alegeți o culoare mai închisă, cum ar fi verde, albastru sau gri închis.
 • Cu toate acestea, există excepții de la această regulă. De exemplu, dacă doriți să purtați o cravată care ți-a fost dată de către decedat, familia ta ar putea aprecia acest gest. Aflați dacă gestul va fi apreciat, pentru a vă asigura că nu este luat în mod greșit.
 • Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 8


  3
  Moderați trucul. Dacă intenționați să purtați machiaj, încercați să nu exagerați. Rețineți că aceasta este o ocazie formală. Deci, cum eviți să ai un machiaj greu și strălucitor în birou, așa că trebuie să o faci chiar și la o înmormântare.
 • Cel mai bun lucru este un voal ușor de fundație și un ruj nud. Adăugați o nuanță de fard de obraz, dacă doriți, precum și o fard de ochi și o rimel foarte delicată.
 • Ca întotdeauna, există excepții în funcție de dorințele familiei decedatului. De exemplu, dacă trebuie să mergeți la înmormântarea unei persoane care a lucrat în teatru, membrii familiei pot solicita un truc mai încărcat și mai vizibil.
 • Imaginea intitulata Dress for a Funeral Step 9
  4
  Alegeți bijuterii tradiționale. Dacă vă este teamă să alegeți bijuteriile greșite, nu trebuie să le purtați deloc. De fapt, în acest fel, aspectul tău va fi și mai sobru și auster. Cu toate acestea, dacă doriți să adăugați o bijuterie, limitați alegerea dvs. la cele mai clasice. Un șir de perle este mult mai potrivit decât un colier masiv și strălucitor.
 • Dacă purtați cercei, alegeți o pereche simplă. Pandantive sau cercuri mari sunt un pic prea strălucitoare pentru o înmormântare. În schimb, alegeți cercei pentru buton.
 • Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 10
  5
  Alegeți un pătrat de culoare adecvat. Dacă vă place să purtați acest accesoriu, considerați că ar trebui să fie întunecată. Păstrați nuanțe precum albastru, verde și gri închis. De obicei, o batistă de buzunar roz nu este potrivită pentru o înmormântare.
 • Partea 3
  Țineți cont de alți factori

  Imaginea intitulata Dress for a Funeral Step 11
  1
  Luați în considerare problemele credinței. Dacă ritualul funerar este religios, pot exista reguli speciale privind îmbrăcămintea. Prin urmare, asigurați-vă ce mărturisire a decedatului a aparținut și faceți unele cercetări rapide. Vedeți dacă există precepte religioase cu privire la îmbrăcăminte în caz de doliu. Trebuie să respectați întotdeauna credința persoanei dispărute.
  • De exemplu, unele religii pot cere femeilor o sobrietate extremă în timpul înmormântării. Deci, nu este potrivit să apară cu o rochie sau o fustă prea scurtă.
  • Căutând pe internet, puteți afla despre diversele ritualuri religioase. Cu toate acestea, este mai bine să întrebați unii membri ai familiei, vă poate oferi indicații mai adecvate privind îmbrăcămintea.
 • Imaginea intitulată Dress for a Funeral Step 12
  2
  Luați în considerare diversele obiceiuri culturale. Dacă decedatul a venit dintr-un mediu cultural diferit de al tău, poate fi indicat că este îmbrăcat în anumite culori. Deși cele întunecate sunt folosite în mod tradițional în funeralii occidentale, nu este sigur că acest obicei se aplică și altor culturi.
 • De fapt, în unele culturi durerea dolului este asociată cu culori mai vii. De exemplu, culoarea dolului în Coreea este albastră, în timp ce în Egipt, Etiopia și Mexic este galben.
 • În unele culturi din Orientul Mijlociu, albul este considerat culoarea dolului.
 • Imaginea intitulata Dress for a Funeral Step 13
  3
  Nu neglija condițiile meteorologice. Dacă înmormântarea sau înmormântarea are loc în aer liber, luați-o în considerare. De exemplu, doriți să aduceți o umbrelă în cazul ploii sau al unei blănuri dacă este rece. Asigurați-vă că aceste accesorii sunt, de asemenea, indicate pentru înmormântare.
 • Chiar și cu o umbrelă și un impermeabil, amintiți-vă că mergeți la un serviciu funerar. Astfel, nu este deloc adecvat să se prezinte într-un astfel de context cu o umbrelă roz șocantă. În schimb, ar fi mai adecvat să poarte un negru și un impermeabil negru.
 • Chiar și blana sau blana ar trebui să fie întunecată. Ar putea fi prost gust pentru a merge la o înmormântare în aer liber purtând un strat alb.
 • Imaginea intitulă Dress for a Funeral Step 14
  4
  Respectați dorințele celui decedat. Ar trebui să satisfaceți întotdeauna diferitele nevoi, chiar și atunci când acestea devin neobișnuite. Dacă familia favorizează o anumită culoare sau motiv pentru ceremonia funerară, faceți tot posibilul pentru a satisface această solicitare. Dacă membrii familiei decid să-și dea cele mai bune considerații celui decedat cu o altă funcție, aceștia își vor respecta dorințele fără a acorda importanță etichetei.
 • Sfaturi

  • Dacă nu sunteți sigur, contactați familia pentru a afla ce fel de îmbrăcăminte doriți sau cereți altcuiva dacă hainele pe care le alegeți sunt potrivite pentru o înmormântare.
  • Dacă ceremonia funerară este foarte tradițională, femeile pot purta și o pălărie simplă și elegantă.
  • Familia ar putea alege să organizeze o înmormântare mai solemnă. În acest caz, dacă nu sunteți membru al familiei, nu vă fie teamă să întrebați ce este cel mai potrivit cod de îmbrăcăminte.

  Avertismente

  • Este recomandat un truc simplu: rimel rezistent la apă, un văl de umbre a ochiului sau o linie de creion de lumină.
  • Oferiți-vă scaunul sau umbrela pentru persoanele în vârstă sau pentru mamele cu copii mici.
  • Poate fi dificil să te plimbi cu tocuri înalte pe un teren înverzit, mai ales dacă plouă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit