gtemata.com

Cum se utilizează testul de sarcină

Testele de sarcină la domiciliu detectează prezența hormonului hCG (gonadotropină corionică) în urina femeii. Cunoscută ca hormonul sarcinii, hCG se găsește exclusiv în corpul unei femei însărcinate. Testele de sarcină sunt disponibile în aproape toate supermarketurile și, de asemenea, online. Citiți acest ghid pentru a afla cum să îl utilizați.

paşi

Metoda 1
Înainte de a efectua testul

Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 1
1
Cumpărați un test de făcut acasă. Există mai multe branduri pe piață, deci nu contează pe care alegeți. Toate testele de sarcină la domiciliu funcționează la fel: interceptează hCG în urină. Când achiziționați testul, verificați data de expirare de pe ambalaj și asigurați-vă că cutia este intactă, fără nici o ruptură sau îndoială care ar putea afecta rezultatul. Alegeți un brand care are două bastoane în cutie, mai ales dacă testul pe care doriți să-l faceți este mai devreme. Astfel puteți aștepta câteva săptămâni înainte de a încerca din nou în cazul unui rezultat negativ.
 • Unii experți spun că este mai bine să cumpărați testul în comerțul cu amănuntul unde există o înlocuire constantă, astfel încât veți avea mai multe șanse să cumpărați un nou test în loc de unul care a fost pe raft de luni de zile. De asemenea, dacă ați făcut testul la domiciliu timp de câteva luni, poate că ar fi mai bine să aruncați și să obțineți unul nou, mai ales dacă l-ați păstrat într-un loc cald sau umed, doi factori care pot influența rezultatul.
 • Unele mărci susțin că au posibilitatea de a raporta sarcina exact în ziua în care ați pierdut ciclul sau chiar mai devreme. Este adevărat că unele teste sunt foarte probabil să detecteze cele mai ridicate niveluri de hCG, dar sarcina poate fi prea devreme și corpul dumneavoastră poate să nu aibă destule produse încă. În acest caz, veți avea un rezultat negativ, chiar dacă sunteți gravidă.
 • Multe mărci de supermarketuri generice sunt produse de o singură companie cu aceeași tehnologie. Deci, nu vă faceți griji cu privire la calitate dacă încercați să economisiți bani.
 • Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 2
  2
  Gândiți-vă când să faceți testul. Majoritatea experților recomandă să așteptați cel puțin o zi de la data prevăzută a ciclului înainte de a lua testul la domiciliu, chiar dacă este mai bine să petreceți o săptămână întreagă. Poate fi dificil dacă sunteți nerăbdător să aflați, dar așteptarea vă asigură că ridicați nivelurile hCG pentru a vă asigura un rezultat adevărat.
 • HCG se dezvoltă la o femeie numai după ce ovulul fertilizat a fost implantat în uter. Implantul are loc de obicei în a șasea zi după ce sperma întâlnește oul. De aceea, testele la domiciliu nu vor găsi nici o urmă de hCG dacă o faceți prea curând.
 • Este mai bine să faceți primul test de dimineață atunci când urina este concentrată și nivelul hormonilor este ridicat.
 • Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 3
  3
  Citiți cu atenție instrucțiunile. Deși cele mai multe teste sunt la fel, este important să urmați instrucțiunile. Pot exista specificații pentru fiecare test, cum ar fi metoda de colectare a urinei, cât timp urina trebuie să fie în contact cu becul etc.
 • Este mai bine să vă familiarizați cu simbolurile în primul rând: nu veți dori să vă lăsați anxietatea să vină prin instrucțiuni de îndată ce rezultă rezultatul.
 • Ar trebui să existe un număr gratuit pentru a apela dacă aveți întrebări sau preocupări cu privire la modul de testare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 4
  4
  Pregătiți-vă. Luarea unui test de sarcină la domiciliu poate fi o sursă de stres, mai ales dacă sunteți nerăbdător să aveți un anumit rezultat, mai degrabă decât altul. Faceți-l în intimitate, oferindu-vă cât mai mult timp de care aveți nevoie sau sunați-vă partenerul sau un prieten care rămâne în afara ușii care vă vorbește. Spălați-vă mâinile cu apă caldă și săpun, apoi scoateți becul din plastic.
 • Metoda 2
  Faceți testul

  Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 5


  1
  Gata, ai grijă, du-te! Așezați-vă pe toaletă și pipi direct pe bastonul sau sticla inclus în ambalaj, în funcție de tipul de test. Ar trebui să utilizați un eșantion de urină, luând-o de la cursul de apă, adică mai întâi lăsați să picure puțin, apoi colectați-l.
  • Dacă trebuie să urinați direct pe băț, asigurați-vă că respectați corect instrucțiunile. Cu unele teste, va trebui să o faci pentru o anumită perioadă de timp, de exemplu 5 secunde, nu mai mult, nu mai puțin. Utilizați un cronometru pentru a vă ajuta.
  • În acest caz, asigurați-vă că aveți partea absorbantă direct în contact cu pipa și rotiți-o astfel încât fereastra să fie în sus.
 • Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 6
  2
  Utilizați dropper-ul dacă trebuie să turnați puțin pipi la test. Acest lucru se face de obicei cu teste care au sticla. Se toarnă urina până la nivelul indicat. În mod alternativ, unele mărci vă cer să introduceți partea absorbantă a testului în urină colectată. Țineți-l timp de 5 până la 10 secunde sau pentru timpul necesar instrucțiunilor.
 • Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 7
  3
  Stai. Plasați testul pe o suprafață curată lavabilă cu fereastra în sus. Așteptați, de obicei între 1 și 5 minute - chiar dacă unele teste necesită până la 10 pentru un rezultat precis. Citiți instrucțiunile pentru a afla cât de mult.
 • Încearcă să nu fixezi stick-ul tot timpul, sau se va opri minutele și vei deveni și mai anxios. Faceți ceva pentru a vă distrage de la a bea o ceașcă de ceai, întindeți sau exersați.
 • Unele bastoane au simbolul unui cronometru pentru a arăta că testul avansează. Dacă este în felul acesta, dar pe ecran nu apare nimic, este probabil ca testul să nu funcționeze corect și ar trebui să utilizați altul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un test de sarcină la domiciliu Pasul 8
  4
  Verificați rezultatele. Odată ce timpul raportat a trecut, verificați rezultatul. Simbolurile folosite pentru a indica dacă sunteți gravidă sau nu pot varia de la test la test, deci citiți din nou instrucțiunile dacă nu sunteți sigur. Majoritatea testelor utilizează un semn + sau -, un cod de culoare sau un cuvânt "gravidă" sau "nu este însărcinată" pe un display digital.
 • Uneori, o linie sau un simbol va apărea slab pe afișaj. Dacă se întâmplă acest lucru, considerați-l oricum un rezultat pozitiv, deoarece indică faptul că testul a găsit hormonul hCG în urină. Fals-pozitive sunt foarte rare.
 • Dacă rezultatul este pozitiv: trebuie să faceți o programare la medic pentru confirmare. De obicei, în acest caz se efectuează un test de sânge.
 • Dacă rezultatul este negativ: așteptați încă o săptămână și, dacă nu ați avut încă ciclul, repetați testul. Falsurile negative sunt destul de frecvente, mai ales dacă faceți o greșeală pentru a calcula data de ovulație și pentru a lua testul prea curând. De aceea multe teste de acasă au două bastoane. Dacă al doilea test este negativ, faceți o întâlnire la medic și aflați dacă există probleme care ar fi putut bloca ciclul sau au cauzat simptome de sarcină.
 • Sfaturi

  • Evitați să beți prea mult înainte de a lua testul, deoarece ați diluat urina și rezultatul ar putea fi un rezultat negativ.

  Avertismente

  • Absențele ciclice, creșterea în greutate, greața și alte simptome asociate frecvent cu sarcina pot fi, de asemenea, asociate cu alte probleme fizice grave care trebuie tratate. Nu le ignorați bazându-vă numai pe rezultatele testului la domiciliu: mergeți la medic.
  • Chiar dacă acestea sunt rare, false pozitive se întâmplă din când în când. Acestea sunt mai probabile dacă ați avut o sarcină chimică (când oul fertilizat nu se dezvoltă), dacă ați avut grijă care conținea hCG sau dacă ați utilizat un test expirat sau defectuos.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit