gtemata.com

Cum să câștig întotdeauna o discuție

Arta retorică a lui persuasiune

este un set subtil și foarte util de abilități de a stăpâni. Indiferent dacă vă place să discutați pentru distracție sau dacă sunteți implicat constant în discuții complicate, aceste linii directoare vă vor ajuta să negociem și să vă convingem adversarul că motivul este de partea dumneavoastră.

paşi

Partea 1
Alegeți subiectul dvs.

Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 1
1
Colectați motivele pentru care o anumită declarație poate fi adevărată sau nu. În ceea ce privește orice subiect specific, indiferent dacă ați ales-o, că ați fost desemnat sau că pur și simplu vă simțiți obligați să discutați, pentru orice motiv, în special, să generați cât mai multe afirmații pe care le puteți, atât în ​​favoarea cât și în contradicție. Mai devreme sau mai târziu veți avea o discuție complicată și destul de detaliată pe un subiect. Pentru a fi gata, trebuie să aveți o idee clară despre asta.
 • De exemplu, să presupunem că discutați cu cineva problema generală a controlului armelor. Punctul principal al discuției va fi dacă sunteți "împotriva" sau "în favoarea" a unei politici de control al armelor, însă, în realitate, întrebarea este mult mai complicată decât aceasta. Înainte de a decide în ce parte vă aflați, începeți să vă întrebați mai multe întrebări în profunzime pentru a restrânge problema, astfel încât să vă obligați să definiți termenii.
 • Ce vrei sa spui? "controlul armelor"? Care este scopul temei, din punct de vedere juridic și geografic? Ce înseamnă să fii "în favoarea"? Ce ar însemna să fie "împotriva"? De ce ar putea fi cineva în favoarea? De ce ar putea cineva să fie împotrivă?
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 2
  2
  Începeți să validați diferitele poziții prin teste. Dar așteptați - vă puteți întreba: De ce căutați dovezi în favoarea unei poziții pe care să nu o susțineți niciodată? Căutarea dovezilor care să susțină ambele poziții este o parte integrantă a înțelegerii, construirii și eventual explicării argumentului, indiferent de ce "parte" pe care intenționați să o susțineți. În acest moment, considerați-l mai mult un subiect de cercetare decât o modalitate de a crea o discuție.
 • Să presupunem că aveți o discuție cu părinții dvs. despre curvew și că unul din motivele pe care le-ați găsit în favoarea unei curți de dimineață devreme dimineața implică destul de odihnă. Părinții dvs. consideră că aveți nevoie de o odihnă suficientă în fiecare noapte pentru a vă asigura o sănătate fizică bună și pentru a ajunge acasă devreme, vă permite să vă odihniți suficient. În acest caz, ar putea fi o idee bună să căutați statistici privind câte ore de somn o persoană de vârsta dvs. are de fapt nevoie de somn și alte date despre efectele sociale și psihologice ale nevoii de a merge acasă prea devreme.
 • Aceasta poate ajuta la pregătirea notelor cu privire la biletele pentru acest proces dacă discutăm într-un mod oficial. Pe front, scrieți orice raționament pentru a sprijini: "Un timp curvew asigură un somn bun". Pe spatele biletului, scrieți referințele la testele pe care le-ați colectat.
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 3
  3
  Învățați-vă să vă întrebați "De ce" și "Cum?". Pentru fiecare afirmație pe care o generați pentru a susține sau împotriva unei teze specifice, calificați-o prin întrebarea de ce și cum funcționează această afirmație. De ce al doilea amendament al Constituției SUA garantează dreptul de a deține o armă? Cum funcționează astăzi? De ce este acest aspect important?
 • Răspunsurile la aceste întrebări ar trebui să fie folosite pentru a adăuga complexitate temei dvs.: "În timp ce un timp curvew asigură o cantitate sănătoasă de odihnă, impactul negativ asupra dezvoltării sociale a copilului depășește impactul fizic al somnului".
 • Imaginea intitulată Întotdeauna câștigați un argument Pasul 4
  4
  Evaluați motivele. Sunt câteva motive "cel mai bun" al altora. "Controlul armelor contravine celui de-al doilea amendament al SUA care garantează dreptul de a deține arme" este un exemplu mai bun de "controlul armei mă împiedică să mă distrez cu AK-47"deoarece prima se referă la drepturile universale articulate în documentele juridice, în timp ce acesta din urmă este imposibil de cuantificat sau evaluat în mod obiectiv. Adresați-vă "De ce?" a celei de-a doua declarații nu duce nicăieri, iar argumentația susținută în acest mod va cădea rapid.
 • Comandați bilete în ordinea calității raționamentului. Puneți cele mai bune argumente în rândul din față și cele mai proaste din partea de jos. Câte dintre acestea ați defini "bun" motive? Cati par sa faca apa?
 • Partea 2
  Structurarea argumentului dvs.

  Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 5
  1
  Dezvoltați motivele într-un argument. Când aveți o listă bună de raționamente și dovezi și ați folosit aceste teste pentru a vă califica afirmațiile, îngustându-le la un subiect, puteți începe să selectați cele mai puternice motive și să le organizați într-un argument.
  • O regulă bună este să vă opriți la trei puncte principale, dar nu există nici o lege sacră care să vă împiedice să aveți mai mult. Alege cele mai puternice raționamente pe care le ai. Dacă aveți cinci, cinci sunt. Argumentul tău va fi mai puternic.
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 6
  2
  Calificați fiecare declarație cu date, garanții și asistență. Filosoful britanic Stephen Toulmin a susținut că toate argumentele bune sunt făcute prin oferirea de date, ceea ce este dovada reală care susține afirmația care se face ("Copiii între 16 și 18 ani au nevoie de doar 6 ore de somn pentru a menține funcționarea sănătoasă a organismului").
 • Ce spune el "garanție" este conexiunea logică dintre datele și declarația care se face ("Deci, după cum puteți vedea, o curmă timpurie împiedică în mod inutil dezvoltarea socială") - garanțiile ar trebui să fie clar exprimate pentru fiecare declarație.
 • "suport" se referă în schimb la presupunerea făcută de garanție ("O întârziere a curții de acces asigură dezvoltarea socială").
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 7
  3
  Discutați contra-argumentele și disputele. Acum este sansa ta de a prezenta toate cercetarile pe care le-ai facut inainte, familiarizandu-te cu argumentele ambelor parti. Dacă ați făcut cercetarea din perspectiva persoanei cu care vorbiți, veți putea să-i prezentați argumentul înainte de ao face și astfel veți întări a ta, împiedicând cealaltă parte să noteze puncte.
 • "Acum, am putea spune că interacțiunile sociale nu contează atât de mult ca somnul suficient. Că pot socializa cât vreau la școală. Dar, după cum puteți vedea, faptele pur și simplu nu se potrivesc ...".
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 8
  4
  Încheiați argumentul dvs. prin expunerea implicațiilor raționamentului într-o acțiune. Întrebându-vă din ce în ce mai multe întrebări despre motivele dvs., vă veți apropia mai mult de un argument câștigător pe care îl puteți rezuma după prezentarea tuturor raționamentelor și testelor dvs. bune: "E adevărat că trebuie să dorm. Însă restricțiile nedrepte și strangularea socială care rezultă dintr-o perioadă de gardă prea devreme sunt disproporționate față de cantitatea de somn de care am nevoie".
 • Partea 3
  Atace Argumentul lor

  Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 9


  1
  Identificați erorile logice în argumentarea rivalilor dvs. O eroare logică este un defect în raționamentul utilizat în mod obișnuit pentru a face ca argumentele slabe să pară mai puternice. Studiați și învățați să le recunoașteți rapid și veți reuși să dezmembrați argumentele mai slabe. Învață să-ți eviți singur, pentru că pot slăbi argumentul tău. Iată câteva exemple de erori comune:
  • falsitate "diversiune" implică reprezentarea eronată a argumentului altcuiva de ao slăbi: "Dacă sunteți în favoarea curfews anticipate prea mult, cred că sunteți de asemenea în favoarea eliminării tuturor jocurilor video și trimiterea mea la o tabără de reabilitare fascistă".
  • atacul "ad hominem" implică atacarea personală a rivalilor dvs. pentru a-și slăbi argumentul: "Tata nu are prieteni. De ce trebuie să ascultăm ce crede el despre a ieși cu prietenii?".
  • "pantă alunecoasă" este vorba despre fundamentarea argumentului pe o relație falsă cauză-efect: "Astăzi trebuie să fiu acasă până la ora 9, data viitoare să nu mănânc chiar jetoane la bar".
  • Eroarea empirică utilizează o singură anecdotă ca dovadă a unei politici universale: "Stefano poate sta până la miezul nopții".
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 10
  2
  Atacă raționamentul lor. Acum că ați planificat și prezentat cazul dvs., puteți face multe pentru a crea deficiențe în argumentele opoziției. Amintiți-vă când ați încercat să vă dezvoltați argumentul, întrebați-vă "Cum?" și "De ce?" pentru a identifica punctele slabe ale unei declarații particulare. Faceți același lucru cu rivalii dvs. Dacă nu v-ați gândit la aceste lucruri înainte, așa cum ați făcut, veți avea avantajul.
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 11
  3
  Recitați partea Socrate. Socrates a fost un expert în conducerea unei conversații, de la altercații simple la disertație pe zone grele complicate, punând întrebări inquisitorial. Puneți întrebări pe care deja le știți că răspunsul este o modalitate bună de a câștiga puncte: "Deci, după cum mă obligați să mă duc acasă mai devreme, voi mai dormi mai devreme? De ce? Dacă sunt acasă, înseamnă că somn?".
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 12
  4
  Identificați punctele slabe ale acestora și pretindeți că nu știți, cerând clarificări. Dacă nu par să fi pregătit statistici pentru a susține o anumită problemă, întrebați dacă au dovezi care să susțină o anumită declarație.
 • Partea 4
  Modelarea argumentului dvs.

  Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 13
  1
  Alegeți un stil de prezentare bazat pe argumentul dvs. și pe audiența dvs. În textul vechi despre retorică, Aristotel descrie cele trei componente ale raționamentului: Pathos, Etos și Logos.
  • Persuasiunea bazată pe patos vizează emoțiile. Dacă vă puteți face adversarul să se identifice cu argumentul dvs., el va rupe securitatea în argumentația sa și va începe să simpatizeze cu a voastră.
  • Convingerea pe bază de logos vizează logica și faptele. Dacă discutați despre ceva pe care îl puteți cuantifica în numere, cum ar fi "cel mai bun" goleador al tuturor timpurilor, utilizarea statisticilor este un element important al argumentului tău. Un apel emoțional la un jucător, bazat pe faptul că el a fost cel mai bun sau cel mai caritabil tată nu va aduce multă apă în moara ta.
  • Etnologia bazată pe persuasiune exploatează o poziție de experiență sau o simplă credibilitate. Cuvântul înseamnă literalmente "caracter". Cineva cu un tatuaj nu poate fi neapărat expert în tatuaje, dar este în mod obiectiv mai mult "calificat" de alții pentru a vă oferi sfaturi despre asta. Puteți folosi acest lucru în avantajul dvs. conectându-vă la subiectul în cauză: "Ca fost expert militar și armament, vă pot spune că securitatea utilizării armelor este o calitate pe care fiecare o poate învăța".
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 14
  2
  Păstrați calm. Când discutați, mențineți calm și prezentați-vă argumentul într-un mod organizat. Când partea opusă ridică un punct, răspundeți întotdeauna cu ceva relevant pentru a vă susține teza.
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 15
  3
  Evitați plăcerea. Permiteți celeilalte părți să termine să vorbească și să le spună că ascultă ceea ce spun ei. Când vorbești și adversarul tău încearcă să se amestece, termină-ți punctul fără să-ți ridici vocea sau să vorbești mai repede, dar cu fermitate.
 • Dacă cealaltă parte nu înceta să vorbească și încearcă să-și afirme punctul de vedere fără a vă oferi spațiu, spuneți cu calm că ați avut amabilitatea să-i lăsați să-și termine propozițiile și ar dori să fie tratați în același mod. În acest fel, veți apărea ca partea cea mai politicoasă și mai matură și acest lucru adesea ajută la câștigarea unei discuții.
 • Imaginea intitulată Câștigați întotdeauna un argument Pasul 16
  4
  Pierde-te cu harul. Recunoașteți imediat erorile din raționamentul dvs. sau punctele slabe ale argumentului dvs. și treceți la alte lucruri. Învățați să identificați rapid terenul pierdut și să vă deplasați pe puncte mai puternice. Concentrați-vă pe imagine în ansamblul său și nu vă lăsați atrași în mici ciocniri.
 • Sfaturi

  • Folosiți tactici "copilărești", cum ar fi țipătul "Taci"aceasta va scădea doar credibilitatea argumentului tău. Cu siguranță va fi în detrimentul cauzei dvs.
  • Uneori este mai bine să fii parțial în acord cu adversarul tău. Găsiți un punct pe care amândoi credeți același lucru. De exemplu, "Sunt de acord cu ce crezi despre X, dar cred că nu înțelegi Y". În acest fel, adversarul dvs. va fi mai dispus să se convingă. Dar nu faceți greșeala de a împărți prea mult cu el.
  • Dacă vă aflați într-o stare stagnat, închide conversația cu întrebări semnificative înainte de a pleca, lăsați adversarul să gândească și să creadă că el este greșit, și se referă la concluzii mai târziu, lăsând ușa deschisă spre victorie.
  • Încearcă să nu folosești "cuvinte înșelătoare", tip: ar putea, poate, ar trebui, poate. Aceste cuvinte lasă o deschizătură mare în argumentul tău. Alte exemple includ fraze standard "O cantitate tot mai mare de dovezi arată că ..." (Acest lucru nu dovedește nimic), "Potrivit criticii ..." (Care critici, care sunt acreditările lor?), "Am auzit că ..." (Cine ți-a spus, unde este sursa?). Uneori, utilizarea acestor expresii este inevitabilă, dar încercați să fiți cât mai concreți.

  Avertismente

  • Știți când să vă opriți. Dacă reușești să faci cealaltă persoană furioasă, nu înseamnă că ai câștigat discuția, ci doar că ai început o luptă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit