gtemata.com

Cum să vindeți software

Indiferent cât de capabil sau inovator ar putea fi un programator, trebuie să găsiți clienții dacă doriți să câștigați bani din programul pe care l-ați creat. Înțelegerea modului în care vă comercializați software-ul, fie că vindeți programe gata de utilizare pentru cei care au nevoie de el, fie că găsiți o piață de nișă care are nevoie de acest program.

paşi

Metoda 1
Vânzarea de programe gata de utilizare

Imagine intitulată Vânzare de software Pasul 1
1
Găsiți clasa de probleme care sunt rezolvate de programul dvs. sau motivul pentru care merită să cumpărați. Ar putea fi un RPG (joc de rol) pentru un smartphone, un program simplu de calcul tabelar, fără bibelouri sau alt tip de software.
 • Dacă ați creat singur software-ul, consultați Termenii și condițiile pentru site-urile web pe care le-ați încărcat sau în care v-ați înregistrat pentru ao vinde, pentru a vă asigura că aveți în continuare drepturile de a le vinde.
 • Dacă ați achiziționat drepturile de revânzare a programului, citiți toate clauzele pentru a vă asigura că știți toate drepturile și limitările legate de vânzarea programului.
 • Imagine intitulată Vânzați software Pasul 2
  2
  Încearcă să-ți dai seama cine ar fi interesat de programul tău. Un fan al jocurilor de căutare care utilizează un smartphone ar putea să vă aprecieze RPG-ul. Între timp, un proprietar de mici afaceri care dorește doar să-și înregistreze veniturile poate prefera o foaie de calcul foarte simplă, fără acele bibelouri în care ar putea fi împotmolit folosind unul dintre foile de calcul comerciale.
 • Imagine intitulată Vânzați software Pasul 3
  3
  Pregătiți un plan de marketing pentru a vă ajuta să vizați acea parte a pieței care ar putea fi interesată de programul dvs. Există site-uri pe care oamenii care vă alcătuiesc pe piața vizată, cine ar putea să vă ofere un comentariu despre programul dvs. sau cineva care scrie recenzii despre tipul de software pe care l-ați planificat?
 • Imaginea intitulă Vindeți software-ul Pasul 4
  4
  Examinați piața. Trebuie să cunoașteți concurența și prețurile pe care le practicați.
 • Dacă nu există programe similare cu ale dvs. pentru a vă referi, evaluați costurile programului în raport cu alte software-uri similare cu ale dvs., chiar dacă sunt legate de alte sectoare, dacă există.
 • Dacă programul dvs. este versiunea simplificată a altui, luați în considerare prețul versiunii complete când decideți prețul dvs.
 • Imagine intitulată Vânzați software Pasul 5
  5
  Decideți cum cumpărătorii potențiali vor primi fișiere de programe. Doriți să vindeți software-ul de pe site-ul dvs. pentru al putea descărca? În acest caz, din momentul în care programul începe să colecteze favoarea publicului, site-ul dvs. va trebui să aibă o lățime de bandă adecvată. Preferi să te bazezi pe un alt site pentru al distribui, cu riscul ca anumiți potențiali cumpărători, iritați, să nu cumpere?
 • Imagine intitulată Vânzați software Step 6
  6
  Pregătiți un site web care utilizează un coș de cumpărături prin care vă veți vinde programul, permițând cumpărătorilor să aleagă dacă să le descarce direct sau chiar să le primească pe CD-ROM.
 • Imagine intitulată Vânzare de software Pasul 7
  7


  Mergeți la lucru și începeți să implementați planul de marketing care vă va permite să vă comercializați programul.
 • Metoda 2
  Planificați programul pentru a vinde

  Imaginea intitulă Vindeți software-ul Pasul 8
  1
  Examinați piața de referință. De la cine este compus, ce vrei, ce vrei și de ce ai nevoie?
 • Imaginea intitulă Vindeți software-ul Pasul 9
  2
  Elaborați un plan de marketing pentru tipul de piață pe care l-ați identificat, pentru persoanele pe care trebuie să le adresați și pentru nevoile pe care le-ar putea întâlni un program.
 • Imaginea intitulă Vindeți software-ul Pasul 10
  3
  Realizați programul sau achiziționați drepturile de a vinde software care satisface nevoile pieței pe care ați identificat-o.
 • Imaginea intitulă Vindeți software-ul Pasul 11
  4
  Pregătiți-vă magazinul virtual pentru vânzările online.
 • Imaginea intitulă Vindeți software-ul Pasul 12
  5
  Luați testele necesare pentru a verifica funcționarea corectă a magazinului dvs. online și începe vânzarea.
 • Sfaturi

  • Utilizați prețurile competiției ca indicii brute, nu le luați ca piese turnate. Faceți, de asemenea, o comparație între produsele competitive și ale dvs., în ceea ce privește interfața și caracteristicile. Fiecare tip de piață are produse mici, medii și de vârf. Există versiuni Open Source gratuite pentru multe tipuri de software, dar companiile continuă să câștige prin vânzarea produselor lor.

  Avertismente

  • Citiți întotdeauna Termenii și condițiile (ToS) în legătură cu orice instrument utilizat în procesul de vânzare a programului. Acestea includ drepturile blogurilor în care veți publica comentariile dvs. și detalii despre contractul de program pe care îl utilizați pe site-ul dvs. pentru a crea coșul de cumpărături. Unele companii ale companiilor includ clauze prin care li se acordă toate drepturile tuturor materialelor trimise prin intermediul programelor lor, care, pe de o parte, nu vă permit să alegeți un alt furnizor pentru acest serviciu și cealaltă parte le permite să revândă produsul fără să câștigi nimic.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit