gtemata.com

Cum să ieșiți din lumea tunelului Warcraft

Psihologii încă mai hotărăsc dacă cea legată de jocuri video poate fi corect definită ca una reală dependenta

, majoritatea sunt de acord că utilizarea excesivă a acestei facilități de divertisment poate provoca probleme grave. Când un joc video cum ar fi World of Warcraft începe să producă efecte mai negative și pozitive, înseamnă că a venit timpul să recunoaștem cu sinceritate că nu vă bucurați într-un mod autentic fără consecințe.

paşi

Partea 1
Întrerupeți dependența WoW

Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 1
1
Alăturați-vă unei comunități online pentru persoane dependente de WoW (scurt pentru World of Warcraft). Vizitați comunitatea online "nu WoW" de pe site-ul reddit.com, acest site sau forumuri dedicate pentru sfaturi și sprijin din partea altor jucători sau a unor persoane experimentate.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 2
  2
  Obțineți ajutor de la oameni reali. Cereți ajutor de la prieteni și familie, mai ales dacă le-ați eliminat din viața dvs. din cauza dependenței. Invitați-i să vă susțină și să vă încurajeze.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 3
  3
  Creați o listă a beneficiilor pe care le puteți obține prin oprirea redării. Există multe aspecte ale vieții tale care se vor îmbunătăți imediat odată ce nu mai ești obsedat de joc:
 • Creșteți oportunitățile de a ieși împreună cu prietenii și de a încerca noi experiențe -
 • Veți recâștiga un ciclu de somn mai sănătos și mai performant și o vitalitate mai mare -
 • Puteți fi mai atent și concentrat la locul de muncă sau la școală,
 • Veți economisi bani pe care îi puteți cheltui pe alte activități -
 • Tulburările fizice, cum ar fi durerea de spate, durerea de încheieturi sau oboseala ochilor, vor dispărea.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 4
  4
  Identificați-vă ce vă face dependenți. Adesea, ceea ce vă ține online este obligațiile sociale față de prietenii și ghilda cu care sunteți conectați, simțul controlului și puterea induse de joc, pe lângă necesitatea constantă de a atinge noi obiective. Găsiți modalități de a transporta toate acestea în viața reală folosind sfaturile din acest articol.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 5
  5
  Urmăriți-vă progresul cu obiectivele dvs. în viața reală. Crearea unui sistem de recompense legat de obiectivele zilnice este o modalitate excelentă de a vă motiva să desfășurați activități care generează beneficii reale, cum ar fi exercițiul, socializarea cu oamenii pe care îi întâlniți sau căutați un loc de muncă nou.
 • Încercați să utilizați Habitica. Este o aplicație pentru creșterea productivității oamenilor în viața reală.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 6
  6
  Căutați un hobby diferit. Dedicat la citire, fotbal, baschet sau rugați-vă un prieten să vă implice în activitatea pe care o faceți în timpul liber. Uneori, chiar și jocul unui joc video offline poate fi o alternativă temporară.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 7
  7
  Începeți o activitate plină de satisfacții. Dacă viața dvs. actuală nu vă stimulează suficient și vă simțiți tristă sau deprimată, căutați o activitate plină de satisfacții care vă poate face fericiți și vă distrage atenția. Iată câteva idei simple pentru a începe cu:
 • Participați la cursuri online sau în institute specializate din orașul dvs. -
 • Voluntar într-o cantină fără adăpost sau donați carității suma pe care ați cheltuit-o pentru abonamentul dvs. lunar la WoW-
 • Oferiți-vă să ascultați problemele care vă afectează prietenul.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 8
  8


  Contactați un terapeut. Căutați un expert în terapia comportamentală cognitivă care vă poate ajuta să schimbați emoțiile și gândurile legate de jocurile video.
 • Partea 2
  Abandonând Jocul în fază

  Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 9
  1
  Luați o pauză de la ghilda cu care sunteți legat. Lăsați-l timp de o săptămână și spuneți colegilor de breaslă că nu veți fi disponibil la acea dată. După săptămână, evaluați pentru a prelungi perioada de pauză sau intervenți o săptămână de joc cu odihnă.
  • În timpul acestor perioade de repaus, configurați setările de chat ale jocului astfel încât prietenii să nu vă poată contacta - nu vă faceți griji, ei vor supraviețui chiar și fără dvs.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 10
  2
  Scoateți obiectele WoW și aurul pe care l-ați acumulat. Dați-le departe jucătorilor necunoscuți pentru a vă asigura că, dacă doriți să vă reluați pașii, nu veți reuși să vă recâștiga posesia. Această măsură servește pentru a reduce simțul împlinirii și dorința de a continua încercarea de a merge mai departe în joc și de a atinge diferitele obiective.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 11
  3
  Ștergeți caracterul dvs. preferat. Fii hotărât și șterge unul dintre cele mai puternice personaje pe care le ai - în acest fel vei elimina o altă legătură emoțională care te leagă de joc.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 12
  4
  Activați controlul parental. Cele mai multe sisteme de operare computere includ software de control al accesului pentru a limita timpul în care puteți utiliza computerul sau puteți accesa internetul. Cereți unui prieten să aleagă parola de configurare a controlului parental și să o păstreze în secret.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 13
  5
  Închide porturile routerului de rețea. Accesați pagina de configurare a ruterului rețelei și găsiți secțiunea privind setările de firewall sau protocoalele de rețea. Blocați accesul la porturile 1119 și 3724, astfel încât nimeni conectat la rețeaua dvs. de domiciliu să nu poată accesa serverele WoW.
 • Dacă nu găsiți aceste setări de configurare, efectuați o căutare online folosind modelul routerului dvs. de rețea pentru a obține instrucțiunile precise de urmat.
 • Imagine intitulată Break a World of Warcraft Addiction Pasul 14
  6
  Dezinstalați jocul. Mulți foști jucători dependenți de WoW au găsit imposibilitatea de a juca moderat, adesea cea mai sigură cale de urmat implică dezinstalarea jocului de pe computer, lăsând abonamentul la termenul natural.
 • Sfaturi

  • Dacă încercați să-i ajutați pe un prieten să-i învingă dependența, primul pas este acela de al face să recunoască existența problemei. Invitați a răspundeți la aceste întrebări simple pentru a afla cât de mult se învârte viața sa în jurul lumii jocurilor video.
  • Nu vă alimentați dependența, consultând în mod regulat forumuri și articole din World of Warcraft. Ajutați-vă prin eliminarea acestora de la preferințele browserului de internet pe care îl utilizați în mod normal.
  • Evitați participarea la activitățile recurente oferite de joc, cum ar fi questuri zilnice, raiduri săptămânale, managementul garnizoanelor și lupta împotriva PvP. În curând veți observa că, de cele mai multe ori petrecuți în joc, sunteți dedicați întotdeauna acelorași acțiuni repetitive și că, eliminându-le, nu veți mai avea prea mult timp să vă bucurați de joc în World of Warcraft.

  Avertismente

  • Nu uitați să anulați trecerea lunară plătită.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit