gtemata.com

Cum se utilizează o linie dublă în WordPad

Scrieți un document cu WordPad, dar nu găsiți opțiunea care vă permite să aveți o interliniere dublă? Nu va trebui să apăsați butonul Trimiteți la sfârșitul fiecărei linii! Puteți aplica spațierea cu două rânduri într-un text deja scris sau setați noul document pentru a avea o spațiere dublă între linii automate. Urmați pașii din acest ghid pentru a seta o distanță dublă în WordPad.

paşi

Metoda 1
Aplicați o distanțare între două linii la un text existent

Imagine intitulată Spațiu dublu pe WordPad Pasul 1
1
Selectați textul în care doriți să aplicați o distanță dublă. Dacă doriți să aveți o linie dublă doar pentru o porțiune a textului existent, va trebui să o selectați cu mouse-ul sau puteți selecta întregul text utilizând comanda rapidă "Ctrl + A". În ambele cazuri, la textul selectat se va aplica o spațiere dublă.
 • Imagine intitulată Spațiu dublu pe WordPad Pasul 2
  2
  Apăsați combinația de taste "Ctrl + 2". În acest fel, textul selectat va avea o interliniere dublă. În cele mai recente versiuni ale programului WordPad, puteți apăsa butonul "Spațiere linie" din secțiunea "Paragraf" din bara de instrumente și apoi selectați valoarea "2" din meniul derulant.
 • Puteți reveni la o singură linie selectând textul care vă interesează și utilizând combinația de taste "Ctrl + 1" sau "Ctrl + 5" pentru a avea un interval de 1,5.


 • Metoda 2
  Spațierea automată a liniei duble

  Imagine intitulată Spațiu dublu pe WordPad Pasul 3
  1
  Selectați pagina albă a documentului cu butonul drept al mouse-ului. Înainte de a începe să scrieți textul, puteți seta întregul document să aibă o distanță dublă, astfel încât să nu trebuiască să îl modificați mai târziu după terminarea textului. Selectați pagina goală cu butonul drept al mouse-ului și alegeți elementul "Paragraf" din meniul contextual care a apărut.
 • Imagine intitulată Spațiu dublu pe WordPad Pasul 4
  2
  Selectați spațiul dorit. În interiorul panoului "Paragraf" veți găsi secțiunea "Spațiere". Utilizați meniul derulant al elementului "Distanță linie" pentru a selecta valoarea "2". În acest fel, tot textul scris de acum încolo va avea automat o spațiere dublă.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit