gtemata.com

Cum se utilizează tastatura calculatorului

Când trebuie să învățați cum să utilizați un computer, unul dintre cele mai importante lucruri este să aflați despre tastatură. Este principala metodă pe care o veți utiliza pentru a interacționa cu computerul și puteți efectua multe operații utilizând numai tastatura. În primul rând, trebuie să învățați arta de a scrie, o capacitate care va crește foarte mult productivitatea.

paşi

Partea 1
Stați la Computer

Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru calculator Pasul 1
1
Stați în poziția corectă. Pentru a evita tensionarea mâinilor, a spatelui, a gâtului și a altor articulații, trebuie să vă așezați în fața tastaturii în poziția corectă. Puneți-vă confortabil și înclinați-vă pe spatele scaunului. Coatele trebuie să fie orientate în jos pentru a facilita circulația. Picioarele trebuie să se odihnească pe pământ.
 • Birourile care trebuie folosite în timp ce se află în picioare se răspândesc din ce în ce mai mult, dar dacă nu au dimensiunea corectă, ele pot avea efecte negative asupra posturii. Acestea ar trebui să fie la înălțimea cotului, sau puțin mai mici. Monitorul trebuie să fie la nivelul ochilor, astfel încât să nu vă forțeze să vă îndoiți și ar trebui să fie la o distanță de aproximativ 60 de centimetri de dvs.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 2
  2
  Poziționați tastatura în centru. Pe măsură ce scrieți, bara de spațiu trebuie să fie poziționată central în raport cu corpul. Acest lucru vă împiedică să vă răsuciți pentru a ajunge la toate cheile.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 3
  3
  Încercați să nu vă odihniți încheieturile și palmele. Mâinile trebuie să se deplaseze deasupra tastelor. În acest fel, puteți ajunge la chei mutându-vă mâinile și fără a vă întinde degetele. Plasarea palmelor sau încheieturilor pe partea din față a tastaturii și întinderea degetelor poate fi din cauza sindromul tunelului carpian.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 4
  4
  Utilizați o atingere moale. Majoritatea tastaturilor sunt foarte sensibile și nu trebuie să apăsați mult tastele. Faceți o ușoară presiune și, în acest fel, veți putea fi și mai rapid.
 • Încercați să vă țineți încheieturile drept în timp ce scrieți. Rotirea încheieturilor poate fi inconfortabilă și poate afecta mușchii.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 5
  5
  Lasati mainile sa se odihneasca. Rămâneți pe mâini atunci când nu scrieți. Menținerea lor în tensiune chiar și atunci când nu scrieți poate provoca durere.
 • Partea 2
  Învață să scrii

  Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 6
  1
  Deschideți un procesor de text. Aproape toate calculatoarele au un procesor de text instalat. Chiar și un program de bază ca Notepad este bine. În acest fel, veți putea vedea ce scrieți în timp ce faceți exerciții.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 7
  2
  Găsiți poziția de bază cu ambele mâini. Poziția de bază este în cazul în care mâinile sunt atunci când începeți să scrieți și la care se întorc după ce ați apăsat o cheie. Majoritatea tastaturilor au tampoane mici pe tastele F și J. Aceste chei trebuie să fie poziționate pe aceste taste.
 • Ardeți ușor degetele și plasați-le pe cheile de lângă F și J.
 • Micul deget stânga se află pe A, degetul din stânga al inelului S și mijlocul din stânga pe D.
 • Micul deget drept se sprijină pe ò, degetul inelului din dreapta pe L și degetul mijlociu drept pe K.
 • Suprafața degetelor de pe bara de spațiu.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 8
  3
  Practic apăsați butoanele din poziția inițială. Obișnuiți să apăsați fiecare tastă cu degetul corespunzător. Repetați operația până când memorați pe ce tastă este pus fiecare deget.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 9
  4
  Utilizați tasta Shift pentru a scrie literele majuscule. Puteți scrie litere majuscule apăsând tasta ⇧ Shift în timp ce apăsați litera. Țineți apăsată tasta ⇧ Shift cu degetul mic al mâinii pe care nu o utilizați pentru a apăsa litera, apoi apăsați tasta cu litere pe care doriți să o scrieți.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru calculator Pasul 10
  5
  Aflați cum să utilizați și celelalte taste. Când ați memorat tastele de bază de poziționare, puteți începe să învățați să utilizați și celelalte taste de pe tastatură. Utilizați aceleași exerciții repetitive pentru a memora poziția celorlalte chei. Apăsați fiecare tastă cu cel mai apropiat deget.
 • Dacă țineți încheieturile în sus, puteți ajunge cu ușurință chiar și la cheile care sunt mai departe.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer 11
  6
  Practica scrierea unor propoziții simple. Acum, că sunteți capabili să ajungeți la aproape orice cheie fără a căuta, începeți să scrieți propoziții. Încercați să transcrieți ceva pe ecran fără să vă uitați la tastatură. O expresie ca "Dar vulpea cu saltul său a ajuns în Fido liniștită" conține toate literele alfabetului și vă permite să exersați toate cheile.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer 12
  7
  Stochează poziția simbolurilor și a punctuării. Caracterele de genul., -, și + sunt în partea dreaptă a tastaturii - puteți ajunge la aceste chei utilizând degetul mic drept. Multe simboluri pot fi scrise numai prin apăsarea simultană a tastei ⇧ Shift.
 • Există, de asemenea, simboluri deasupra numerelor din partea de sus a tastaturii. Pentru a le folosi, trebuie să apăsați ⇧ Shift împreună cu tasta numerică corespunzătoare.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer 13
  8
  Concentrați-vă mai mult pe acuratețe decât pe viteză. Deși a fi rapid poate fi util, nu este un avantaj dacă faceți o mulțime de greșeli. Viteza este dobândită prin practică, deci concentrați-vă toate eforturile pentru a evita greșelile. Veți învăța să scrieți mai repede și mai rapid, fără să-l realizați.
 • vedere acest ghid pentru mai multe sfaturi despre învățarea de a scrie.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 14
  9
  Găsiți un joc sau un program care vă învață să scrieți. Există multe programe și jocuri pentru toate vârstele care învață să scrie folosind exerciții simple. Ele pot face învățarea mai distractivă și ele ajută viteza și exactitatea.
 • Partea 3
  Utilizați tastele de navigare  Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 15
  1
  Mutați cursorul în sus, în jos, în stânga și în dreapta. Tastele de săgeată ↑ ↓ ← → sunt tastele principale de navigare. Puteți să le utilizați într-un procesor de text pentru a vă deplasa între linii sau în paginile web pentru a le parcurge sau chiar în cadrul jocurilor pentru a vă muta personajul. Utilizați mâna dreaptă pentru a utiliza aceste chei.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru calculator Pasul 16
  2
  Derulează rapid paginile. De asemenea, puteți răsfoi rapid paginile web sau paginile de document cu tastele ⇞ Page Up și ⇟ Page Down. Dacă utilizați un procesor de text, aceste taste vor muta cursorul pe o pagină în sus sau în jos. Dacă vă aflați într-o pagină web, aceste taste vor defila pagina unui ecran.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer 17
  3
  Mergeți la începutul sau la sfârșitul unei linii. Puteți, de asemenea, să mutați cursorul direct la începutul sau la sfârșitul unei linii cu tastele ⇱ Acasă și Terminare. Aceste chei sunt foarte utile în procesoarele de text.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer 18
  4
  Aflați diferența dintre tastele Ștergere și Backspace. Tasta Backspace ⌫ șterge caracterele din stânga cursorului, în timp ce tasta Delete șterge caracterele din dreapta cursorului.
 • De asemenea, puteți utiliza tasta Backspace pentru a reveni la pagina anterioară din browser.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru calculator Pasul 19
  5
  Utilizați butonul Insert pentru a activa modul de inserare. Butonul "Insert" modifică modul în care introduceți textul în procesorul de text. Când modul Inserare este activ, fiecare caracter introdus va înlocui caracterul imediat din dreapta cursorului. Când modul inserare este dezactivat, nu vor fi înlocuite caracterele.
 • Partea 4
  Aflați cum să utilizați tastatura numerică

  Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 20
  1
  Deschideți calculatorul. Utilizarea calculatorului este cel mai bun mod de a învăța cum să utilizați tastele de pe tastatura numerică. Puteți utiliza aceste chei pentru a efectua operațiuni în interiorul calculatorului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru calculator Pasul 21
  2
  Utilizați BlocNum pentru a activa tastatura numerică. Când tastatura nu este activată, tastele 8, 4, 6 și 2 vor avea funcția tastelor săgeți. Apăsați tasta NumLock pentru a activa tastatura.
 • Unele laptopuri nu au o tastatură numerică separată. Adesea trebuie să fie activată utilizând tasta Fn, care modifică funcțiile tastaturii.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 22
  3
  Găsiți poziția de bază. Ca și partea principală a tastaturii, tastatura numerică are și poziția de bază. Pe tasta 5 există o ușoară ușurare, similară cu cea pe care o găsiți pe tastele F și J. Plasați degetul mijlociu al mâinii drepte pe tasta 5 și indicatorul pe tasta 4. Poziționați degetul inelului pe tasta 6 și degetul mare pe 0. Degetul mic trebuie să se poziționeze pe tasta Enter.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 23
  4
  Introduceți numerele. Utilizați degetele pentru a apăsa tastele numerice și le veți vedea în calculator. Repetați exercițiul de mai multe ori pentru a memora poziția numerelor și a degetelor corespunzătoare.
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru calculator Pasul 24
  5
  Efectuați operațiuni. La marginile tastaturii numerice sunt simbolurile aritmetice. Puteți face diviziuni (/), înmulțiri (*), subtracții (-) și adăugiri (+). Utilizați aceste taste pentru a efectua toate calculele pe care le doriți.
 • Partea 5
  Luați cunoștință cu comenzile rapide de la tastatură

  ferestre

  Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer 25
  1
  Comenzi rapide pentru sistemul de operare. Puteți utiliza tastatura pentru a efectua diverse operații în Windows. Acestea se numesc comenzi rapide de la tastatură și pot fi utilizate în aproape orice sistem de operare și program. Ele sunt deosebit de utile atunci când nu puteți folosi mouse-ul sau pentru a salva timpul petrecut în navigarea diverselor meniuri. Iată câteva dintre cele mai frecvente comenzi rapide:
  • ⎇ Alt + Tab ↹: Comutați între ferestre
  • ⌘ Win + D: Minimizarea sau restaurarea tuturor ferestrelor
  • ⎇ Alt + F4: Închide programul sau fereastra deschisă
  • ^ Ctrl + C: Copiați obiectul sau textul selectat
  • ^ Ctrl + X: Tăiați obiectul sau textul selectat
  • ^ Ctrl + V: Lipiți obiectul sau textul copiat / tăiat
  • ⌘ Win + E: Porniți Windows Explorer
  • ⌘ Win + F: Deschide instrumentul de căutare
  • ⌘ Win + R: Deschide dialogul "alerga"
  • ⌘ Win + Pause: Deschide fereastra de proprietăți a sistemului
  • ⌘ Win + L: Deconectează utilizatorul
  • ⌘ Win: Deschide meniul Start
  • ⌘ Win + L: Modificați utilizatorul
  • ⌘ Win + P: Modificați ecranul utilizat
  • ^ Ctrl + Shift + ⎋ Escape: Task Manager (Task Manager)
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 26
  2
  Comenzi rapide ale procesoarelor de text. Multe aplicații au comenzile rapide de la tastatură. Acestea pot varia de la un program la altul, dar multe programe de procesare a textului folosesc aceleași comenzi rapide de bază. Iată câteva dintre cele mai frecvente:
 • ^ Ctrl + A: Selectați tot textul
 • ^ Ctrl + B: Editați textul selectat cu caractere aldine
 • ^ Ctrl + I: Modificați textul selectat în italic
 • ^ Ctrl + S: Salvați documentul
 • ^ Ctrl + P: Imprimare
 • ^ Ctrl + E: Aliniați la centru
 • ^ Ctrl + Z: Anulare
 • ^ Ctrl + N: Creați un document nou
 • ^ Ctrl + F: Găsiți textul în document
 • Mac

  Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 27
  1
  Comenzi rapide pentru sistemul de operare. Puteți utiliza tastatura pentru a efectua diverse operații în cadrul Mac OS X. Acestea sunt numite comenzi rapide de la tastatură și pot fi utilizate în aproape orice sistem de operare și program. Ele sunt deosebit de utile atunci când nu puteți folosi mouse-ul sau pentru a salva timpul petrecut în navigarea diverselor meniuri. Iată câteva dintre cele mai frecvente comenzi rapide:
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + A: Deschide dosarul aplicației
  • ⌘ Cmd + C: Copiați obiectul sau textul selectat
  • ⌘ Cmd + X: tăiați obiectul sau textul selectat
  • ⌘ Cmd + V: Lipiți obiectul sau textul copiat / tăiat
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + C: Deschide fereastra Computer
  • ⌘ Cmd + D: Duplicați obiectul selectat
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + D: Deschide dosarul desktop
  • ⌘ Cmd + E: Ieșire
  • ⌘ Cmd + F: găsiți toate potrivirile atributelor Spotlight
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + F: găsiți toate potrivirile din numele fișierelor Spotlight
  • ⌥ Opțiune + ⌘ Cmd + F: Deplasați cursorul în caseta de căutare a ferestrei Spotlight
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + G: Accesați dosarul
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + H: Deschide dosarul de domiciliu al contului de utilizator
  • ⌥ Opțiune + ⌘ Cmd + M: Minimizați toate ferestrele
  • ⌘ Cmd + N: fereastră nouă pentru Finder
  • ⇧ Shift + ⌘ Cmd + N: Dosar nou
  • ⌥ Opțiune + ⌘ Cmd + ⎋ Esc Deschide fereastra de închidere forțată
 • Imaginea intitulată Utilizați o tastatură pentru computer Pasul 28
  2
  Comenzi rapide ale procesoarelor de text. Multe aplicații au comenzile rapide de la tastatură. Acestea pot varia de la un program la altul, dar multe programe de procesare a textului folosesc aceleași comenzi rapide de bază. Iată câteva dintre cele mai frecvente:
 • ⌘ Cmd + A: selectați tot textul
 • ⌘ Cmd + B: Editați textul selectat cu caractere aldine
 • ⌘ Cmd + I: Modifică textul selectat cu caractere cursive
 • ⌘ Cmd + S: Salvați documentul
 • ⌘ Cmd + P: Imprimare
 • ⌘ Cmd + E: Aliniați la centru
 • ⌘ Cmd + Z: Anulați
 • ⌘ Cmd + N: Creați un document nou
 • ⌘ Cmd + F: Găsiți textul în document
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit