gtemata.com

Cum să călătorești de la Shanghai la Hangzhou

Hangzhou este capitala provinciei Zhejiang din China. Renumit pentru istoria sa pitorească și bogată, Hangzhou a fost întotdeauna unul dintre cele mai mari situri turistice din China. Acesta este situat la mai puțin de 190 de kilometri de Shanghai, fiind un loc ideal pentru a petrece un weekend dacă sunteți în Shanghai și doriți să vedeți partea mai tradițională a Chinei. Există mai multe modalități de a călători de la Hangzhou la Shanghai. Mai jos veți găsi diferite rute listate pentru a alege în funcție de locul, bugetul, confortul și timpul disponibil.

paşi

Imagine cu denumirea Călătorie spre Hangzhou din Shanghai Pasul 1
1
Luați trenul. Este cel mai ieftin, mai sigur și mai confortabil mod de a călători de la Hangzhou la Shanghai. Există mai mult de 40 de trenuri la fiecare 24 de ore, de la Shanghai la Hangzhou, iar acum este disponibil și trenul rapid. Călătoria într-o singură direcție merge de la 45 de minute la o oră și costă în jur de 82RMB (10 €). Există trenuri care pleacă la fiecare 30 de minute (cel puțin în timpul orelor de vârf) de la stația Shanghai Hongqiao (cea de lângă aeroportul Shanghai SHA). Puteți găsi calendarele aici. Există mașini automate de bilete în limba engleză și reprezintă cea mai bună soluție pentru a cumpăra bilete. Trenurile ating o viteză de 350 km pe oră.
 • Costul unui singur bilet variază de la 20RMB (2,50 EUR) la 100RMB (12 EUR), în funcție de tipul de tren și de clasa de călătorie.
 • Calendarul actualizat în limba chineză poate fi găsit aici. Deși este în limba chineză, este ușor să citești orarul și numărul trenului. Puteți alege între stația de tren Shanghai ("上海") sau stația Shanghai South ("上 海南") în funcție de destinație. Există două stații care sosesc în Hangzhou: stația de tren Hangzhou ("杭州") sau Hangzhou East station ("杭州 东"). Gara Hangzhou este cea mai apropiată de principalele atracții turistice, deci dacă alegeți să luați trenul, încercați să evitați (dacă este posibil) să ajungeți la stația Hangzhou East. Este, de asemenea, o stație veche, astfel încât serviciile sunt relativ rare.
 • Există diferite tipuri de trenuri diferențiate între ele prin litera inițială a numărului trenului. Există de obicei patru tipuri de trenuri care merg de la Shanghai la Hangzhou. Cel mai rapid și mai confortabil tren pe care îl puteți găsi este trenul numit "Dong Che Zu" ("动 车 组") care începe cu litera "D", de exemplu "D689". Este nou și curat și durează doar o oră și 40 de minute pentru a călători de la stația Shanghai South Station la Hangzhou Station. Trenurile care încep cu litera "T" (de exemplu "T797") sunt trenuri exprese - în timp ce cele care încep cu litera "N" (de exemplu "N489") sunt trenuri rapide. În ansamblu, trenurile acceptabile, care călătoresc de la 2 la 2 ore și jumătate. Trenurile care încep cu litera "K" (de exemplu "K89") sau nu au nici o literă (de exemplu "1597") nu sunt recomandate. Se opresc de obicei între Shanghai și Hangzhou, ceea ce încetinește călătoria. În plus, majoritatea acestor trenuri sunt vechi și fără aer condiționat.
 • Imagine cu denumirea Călătorie spre Hangzhou din Shanghai Pasul 2
  2
  Călătoriți cu autobuzul. Autobuzul este cel mai convenabil mod de a călători în timpul zilei. Autostrada dintre Shanghai și Hangzhou este una dintre cele mai bune din China și este, cu siguranță, în conformitate cu standardele internaționale. În medie, acestea durează 2-3 ore de la stație până la stație.
 • Un bilet cu o singură cale costă 50RMB (6 €).
 • Comparat cu trenul, autobuzul este mai frecvent. Autobuzele pleacă aproape la fiecare 10-20 de minute, de la 8:00 la 20:00.
 • Există mai multe stații de autobuz în Shanghai - puteți alege de la cele mai apropiate de unde porniți. Cele mai multe autobuze ajung la Hangzhou East Station ("杭州 东"), care este o stație veche a cărei servicii lasă mult de dorit. Uneori, din cauza traficului teribil în jurul stației, va trebui să așteptați linii lungi pentru a obține un taxi.
 • Dacă plecați de la Aeroportul Internațional Shanghai Pudong, cel mai simplu mod de a ajunge la Hangzhou este să luați un autobuz de la distanță de la aeroport. Găsiți autobuzele la primul etaj la intrarea de plecare. Costul unui bilet dus-întors este de 100 de RMB (12 €). Călătoria durează aproximativ 3 ore în funcție de trafic. Cu toate acestea, există dezavantaje pentru a călători cu autobuzul. Primul este că frecvența cu care trec autobuzele este relativ scăzută. Pleacă la fiecare 3 ore între orele 9:00 și 18:00. Al doilea dezavantaj este că calitatea este mai săracă decât alte mijloace de transport.
 • Imagine cu denumirea Călătorie spre Hangzhou din Shanghai Pasul 3
  3


  Luați un taxi. Acesta este cel mai flexibil mijloc de transport, dar și cel mai scump mod de a călători în Hangzhou. Puteți lua un taxi aproape oriunde și oricând din Shanghai. În mod normal, este nevoie de 2 până la 4 ore de la un punct la altul, chiar dacă călătoria depinde de trafic, de unde plecați și de unde trebuie să mergeți.
 • Puteți alege să plătiți pe baza vitezometrului sau să negociați o sumă în avans. Se recomandă să negociați o sumă în avans, dar în același timp puteți rula tahometrul doar pentru a vedea cât de mult ați cheltui până la sfârșit. Costul total este de aproximativ 700-800 RMB (85 -100 €).
 • Dacă alegeți să luați un taxi, aveți grijă cu companiile de taxiuri. Au fost raportate mai multe episoade de răpire în timpul călătoriilor pe distanțe lungi. Este recomandabil să luați taxiuri de la marile companii, mai ales noaptea, deoarece acestea garantează corectitudinea șoferului și calitatea vehiculului. Mai mult, dacă aveți o problemă, este mai ușor să o raportați și să o rezolvați cu marile companii.
 • Există două companii mari de taxiuri în Shanghai: Dazhong și Qiangshen. Ambele garantează, de asemenea, serviciul de închiriere auto.
 • Imagine cu denumirea Călătorie spre Hangzhou din Shanghai Pasul 4
  4
  Închiriați mașina. Acesta este cel mai periculos mod de a merge la Hangzhou și mai puțin recomandabil. Serviciul de închiriere auto nu sa dezvoltat încă bine în China. Cu toate acestea, există mai multe servicii de închiriere de mașini disponibile, pe care le puteți găsi tastând în motoarele de căutare "Shanghai de închiriere auto". Cu toate acestea, considerați că rata accidentelor pe autostrăzi din China este foarte ridicată, că obiceiurile de conducere și legile privind traficul sunt diferite, că puteți conduce numai dacă aveți un permis de conducere chinez sau o permisă de conducere internațională temporară, iar călătoria pe distanțe lungi pe autostradă nu este recomandată străinilor.
 • Sfaturi

  • Ca turist străin în China, este bine să purtați întotdeauna cu tine un dicționar de buzunar italian-chinez. Dacă nu aveți un ghid local, este mai bine să luați transportul public, deoarece este mai sigur. Chiar dacă majoritatea personalului de la bord nu înțelege limba engleză, nu veți avea nici o dificultate în a vă face să înțelegeți scriind numărul autobuzului sau al trenului pe o bucată de hârtie pentru a cumpăra un bilet. De obicei, instrucțiunile serviciilor de transport sunt în limba engleză. O altă sugestie este să mormăi ceva într-un mod de neînțeles până când un student care vorbește engleza, milă, se apropie. Studenții chinezi tineri știu, de obicei, cum să fie foarte buni la turiștii străini.
  • Dacă intenționați să călătoriți între orele 8:00 și 20:00, ambele autobuze și trenuri reprezintă o soluție de călătorie excelentă. Dacă călătoriți noaptea, este mult mai bine decât trenul pentru calendare și securitate. Luând un taxi seara pentru o călătorie lungă, nu este recomandată în China.
  • Hangzhou este un loc popular atât pentru turiști, cât și pentru chinezi. Este o idee bună să cumpărați bilete de întoarcere de îndată ce ajungeți în Shanghai, deoarece trenurile se umple rapid. Puteți cumpăra bilete cu până la 10 zile înainte și, deoarece orele rămân neschimbate, vă puteți prezenta o bucată de hârtie cu data și numărul de tren sau de timp, dacă nu vorbiți chinezii. Biroul de bilete este întotdeauna plin, astfel încât, dacă nu cumpărați biletul în avans, calculați că vă va dura 15 până la 45 de minute pentru a face acest lucru.

  Avertismente

  • Bea apă îmbuteliată și nu o vei regreta

  Lucruri de care ai nevoie

  • bani
  • O hartă recentă
  • Un traducător (opțional)
  • Pașaport (pentru străini)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit