gtemata.com

Cum să călătorești numai

Călătorind singur înseamnă să trebuiască să facă față fiecărui aspect al călătoriei fără a se bucura de sprijinul altor călători în ceea ce privește securitatea, fondurile sau orice circumstanțe neprevăzute. Dar se spune că este o alegere greșită, într-adevăr, dacă este abordată în mod corect, o călătorie singură se poate transforma într-o aventură care vă va permite să întâlniți mulți noi prieteni.

paşi

Metoda 1
Înainte de călătorie

Imagine intitulată Călătorii singuri Pasul 1
1
Urmați câteva lecții de limbă locală înainte de a începe călătoria. Nu trebuie să vă prefaceți că vorbiți fluent o limbă nouă, la fel de mult ca și învățarea comunicării de bază. În viața de zi cu zi sau în situații de urgență, cunoașterea unor cuvinte poate face diferența.
 • Imagine intitulată Călătorii singure Pasul 2
  2
  Fiți bine informați cu privire la tot ceea ce trebuie să știți despre țara în care călătoriți, să vă uitați la geografia sa, să învățați despre normele culturale și politice. Veți evita potențialele riscuri sau neînțelegeri și veți putea comunica mai bine cu localnicii.
 • Petreceți câteva minute studiind utilizările și obiceiurile locului pe care doriți să-l vizitați. În unele culturi, anumite gesturi considerate inofensive pot fi ofensatoare sau chiar obscene și invers.
 • Aflați de asemenea despre regulile referitoare la îmbrăcămintea bărbaților și a femeilor și cum să interacționați cu persoanele de sex opus. Aceste obiceiuri pot varia enorm de la o țară la alta.
 • Imagine intitulată Călătoriți singuri Pasul 3
  3
  Lăsați o copie a itinerarului dvs. complet, cu informații de contact, la cel puțin o persoană în care aveți încredere. Mai mult de unul ar fi ideal.
 • Nu gândiți că puteți utiliza întotdeauna telefonul în timp ce călătoriți în străinătate. Este posibil să nu fie compatibil cu rețelele locale. Rețeaua cea mai răspândită din lume este GSM, dar, de exemplu, în Statele Unite, există alte rețele CDMA care nu sunt compatibile cu GSM. Chiar dacă aveți o rețea, atunci nu se spune că puteți avea un semnal bun.
 • Încercați să modificați manual banda de frecvențe a telefonului dvs. mobil.
 • Dacă telefonul dvs. nu lucrează în străinătate, luați în considerare cumpărarea cartelelor preplatite sau a cartelelor locale. Având un telefon mobil funcțional vă va crește siguranța și va fi utilă în caz de nevoie.
 • Metoda 2
  În timpul călătoriei

  Imagine intitulată Călătorii singuri Pasul 4


  1
  Crede-ți instinctele. Dacă ceva nu te inspiră sau pare prea bun pentru a fi adevărat, poate că nu este adevărat.
 • Imagine intitulată Călătorii singuri Pasul 5
  2
  Stabiliți zile și ore pentru a vă apela pe cei dragi și decideți cu ei cum să faceți dacă o dată nu trebuie să îi contactați.
 • Imagine cu titlul Travel Alone Pasul 6
  3
  Când este posibil, rezervați camera în avans și citiți regulile. Aflați mai multe despre încetarea activității unor structuri și despre momentul în care trebuie să vă înregistrați.
 • Verificați toate opțiunile posibile înainte de a alege cazare pentru noapte. Uitați-vă înainte de a confirma și, dacă este posibil, chiar înainte de a se întuneca. Nu vă fie frică să cereți altă cameră sau să schimbați structura, dacă nu vă simțiți în siguranță. Ai putea pierde depozitul, dar este un preț ridicol în comparație cu securitatea personală.
 • Dacă vă simțiți singuri, pensiunile sunt cele mai bune locuri pentru a întâlni alți călători care călătoresc singuri sau în grupuri. În unele țări ați putea chiar să vă faceți prieteni în timp ce călătoriți în transport - în alte locuri, cu toate acestea, de exemplu London Underground, oamenii tind să nu interacționeze.
 • Împărtășirea experiențelor cu călătorii întâlniți pe drum este, probabil, cel mai mare avantaj al călătoriilor singure. Dar chiar și în acest caz, să vă bazați pe intuiția dvs. și să încercați să lăsați pe cineva să știe unde mergeți și cu cine.
 • Imagine intitulată Călătorii singuri Pasul 7
  4
  Lăsați-vă obiectele de valoare într-un loc sigur, într-un buzunar ascuns în haine, sau mai bine acasă. Din moment ce călătoriți singur, este recomandabil să nu atrageți atenția hoților.
 • Pensiunile tind să fie locuri foarte prietenoase și informale. Proprietarii sunt în mod normal oameni cinstiți, dar mărul putred se găsește aproape peste tot. Acordați atenție la ceea ce părăsiți în cameră, purtați o centură cu un buzunar interior pentru a ține banii în timp ce dormiți sau căutați un loc sigur în care puteți stoca valorile dvs. în timpul zilei sau peste noapte.
 • 5
  Socializați cu localnicii, inclusiv personalul hotelului, pensiuni și restaurante, cereți informații despre locurile de vizitat și zonele de evitat.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit