gtemata.com

Cum să călătorești liber

Călătoriile obișnuite pot fi foarte scumpe, dar dacă nu aveți fonduri pentru a călători folosind mijloace tradiționale, există câteva modalități de a călători gratuit. Unele oportunități de călătorie gratuite vă oferă o recompensă pentru oprirea la destinație și plata pentru călătoria dvs. De asemenea, puteți combina o opțiune de călătorie gratuită cu o ofertă separată pentru locația de unde să stați.

paşi

Metoda 1
Călătorie liberă în general

Imagine intitulată Călătorie liberă Pasul 1
1
Alăturați-vă echipajului unui iaht sau unei nave de croazieră. Folosind această metodă, veți putea urmări rutele maritime cu bord și cazare incluse. Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, puteți chiar să câștigați bani în timp ce călătoriți. Lucrul pe un iaht tinde să fie mai puțin permanent și stabil decât să lucrați pe o navă de croazieră, dar pe acesta din urmă veți urma aceeași cale de fiecare dată când vă îmbarcați. Ambele iahturi și navele de croazieră necesită angajați cu anumite abilități. Veți avea mai multe șanse de a fi angajat dacă aveți cunoștințe de călătorie pe mare sau aveți abilități culinare, mecanice sau de navigare. Căutați oportunități de locuri de muncă online sau vizitați cel mai apropiat port pentru a întreba dacă au nevoie de ajutor.
 • Imagine intitulată Călătorii pentru drum liber Pasul 2
  2
  Candidați pentru o bursă pentru a pleca în străinătate. Dacă studiați în continuare, puteți găsi burse sau programe de schimb care vă vor permite să călătoriți gratuit, mai ales dacă mergeți la universitate. Există numeroase programe europene, de la Erasmus la Leonardo da Vinci. Obțineți informații la universitatea dvs. sau citiți apelurile regionale. În cele mai multe cazuri, veți putea să acoperiți o parte din costuri, în altele puteți plăti tot datorită bursei. Acest lucru depinde de cantitatea și de obiceiurile tale.
 • Imagine intitulată Călătorie liberă Pasul 3
  3
  Căutați concursuri și tombole. Dacă aveți o anumită abilitate, cum ar fi scrisul sau fotografia, puteți câștiga o excursie cu o revistă sau o editură. Nu ai abilități speciale? Puteți încerca în continuare să participați la competiții de companii aeriene, linii de croazieră, stațiuni, agenții de turism sau companii de aventură. Chiar și companiile care nu au nimic de-a face cu călătoriile, cum ar fi mâncarea sau cei care vând bucățile pentru câinele dvs., uneori organizează concursuri care oferă acest tip de premiu. Doar asigurați-vă că ați citit clauzele de imprimare de mici dimensiuni. Unele dintre aceste concursuri prevăd acoperirea costurilor întregii călătorii, în timp ce altele acoperă doar o anumită parte.
 • Metoda 2
  Metode gratuite de călătorie

  Imagine intitulată Călătorie liberă Pasul 4
  1
  Asigurați-autostopul. Această metodă nu este, în general, considerată cea mai sigură posibilă și nu este recomandată pentru cei care nu sunt capabili să se apere fizic împotriva unui potențial atac, dar mulți oameni pot călători în acest fel fără incidente. Luați în considerare această opțiune de călătorie cu o altă persoană pentru a vă crește șansele de a călători în siguranță. Ați putea vizita un site care vă permite să planificați o călătorie cu cineva, ceea ce este ceva mai liniștitor sau puteți încerca norocul pe drum. Autostopul în timpul zilei este mai prudent, dar întotdeauna utilizează bunul simț înainte de a decide dacă trebuie sau nu să intre într-o mașină. Dacă al șaselea simț vă spune să nu aveți încredere în șofer, este mai bine să o ascultați.
 • Imagine intitulată Călătorie liberă Pasul 5
  2
  Du-te pe bicicletă. Călătorește cu bicicleta poate dura mai mult și va trebui să aduceți o mulțime de hărți și o sursă de apă, dar este încă o metodă gratuită de a călători și este puțin mai sigură decât autostopul. Pentru a vă mișca cu prudență, este recomandabil să vă deplasați cu o altă persoană sau cu un grup mic și să pedalați pe cât posibil în timpul zilei.
 • Imagine cu titlul Travel for Free Pasul 6
  3
  Conectează celelalte vehicule. Oamenii care se mută într-un loc îndepărtat călătoresc adesea cu avionul, nu cu mașina, și de aceea au nevoie de cineva să-și transporte mașina în noua casă. Consultați companiile care administrează transferurile și cele care închiriază mașini pentru a afla dacă au locuri de muncă deschise. De asemenea, puteți să consultați ziarul, forumurile de pe internet și anunțurile persoanelor care au nevoie de un sofer pentru a-și aduce mașina. Probabil că va trebui să treci un cec penal pentru a profita de această opțiune. La urma urmei, companiile sau persoanele fizice doresc să se asigure că nu angajează un hoț de mașină în închisoare.


 • Metoda 3
  Locuri libere de ședere

  Imagine intitulată Călătorie pentru Pasul Pasul 7
  1
  Schimbați casa. Dacă sunteți dispus să permiteți altcuiva să stea în casă, puteți să vă alăturați unui program de schimb, care vă va permite să vă oferiți locuința în schimbul unei alte persoane. Puteți face acest lucru la nivel regional, național sau internațional. Cel mai simplu mod de a găsi pe cineva care să vă schimbe proprietatea este să vă înscrieți pentru un anumit site. Unele dintre aceste pagini sunt gratuite, în timp ce altele necesită o mică taxă de înscriere. Durata și termenii bursei sunt de obicei determinate de cele două părți implicate.
 • Imagine intitulată Călătorii pentru drum liber 8
  2
  Casa-sitting. Oamenii care intenționează să-și petreacă mult timp departe de casă ocazional angajează pe cineva care să aibă grijă de ei în absența lor. Casa de ședere poate cere doar ca tu să ții casa curată și să trăiești acolo, poate să faci niște sarcini de bază cum ar fi udarea plantelor sau verificarea corespondenței. Căutați prin anunțuri online naționale sau internaționale sau vizitați site-urile specializate în aceste servicii și aflați ce trebuie să faceți pentru a vă propune. Ar putea verifica fundalul înainte de a vă oferi o casă.
 • Imaginea intitulată Călătorii pentru drum liber 9
  3
  CouchSurfing. Dacă aveți prieteni sau cunoștințe într-un alt oraș, le puteți cere să se culce pe canapea în timpul vizitei dvs. În cazul în care nu cunoașteți pe nimeni, vă puteți alătura unei comunități online de couchsurfing. Prin intermediul acestor site-uri, puteți beneficia de recepția unei persoane care locuiește în orașul pe care doriți să-l vizitați. În schimb, va trebui să oferiți o cameră sau o canapea couchsurferilor interesați să vă vadă zona.
 • Imagine intitulată Călătorie liberă Pasul 10
  4
  Voluntar pe o fermă ecologică. Aceste locuri au, în general, resurse limitate pentru a angaja lucrători profesioniști, deci unii caută voluntari. Nu veți primi un salariu, dar cel puțin veți găsi o locuință. Multe dintre aceste ferme oferă și mese. Cea mai mare și cea mai utilizată organizație de voluntariat în ferme este WWOOF sau World Wide Opportunities on Farms Organic, care necesită o mică taxă. Dacă sunteți în căutarea unei oportunități complet gratuite, va trebui să citiți anunțurile și forumurile gratuite.
 • Imagine cu titlul Travel for Free Pasul 11
  5
  Introduceți o organizație voluntară pe termen lung. Există diverse asociații care vă vor permite să călătoriți în lume în schimbul muncii voastre, care ar putea fi fizică, cum ar fi construirea de case sau mai academice, cum ar fi predarea unei limbi sau susținerea unui curs artistic. Cele mai multe dintre aceste programe includ trimiterea unui portofoliu sau a unui CV pentru a aplica și pentru a trece un test de droguri și un control criminal de fond.
 • Imagine intitulată Călătorie pentru Pasul Pasul 12
  6
  Rămâi într-o cămin, oferindu-ți slujba în schimb. Pensiuni sunt deja celebre pentru oferirea de cazare ieftină călătorilor internaționali, dar unii dintre ei oferă un serviciu de hrană și cazare celor care doresc să lucreze acolo. Este posibil să aveți nevoie să curățați sau să gătiți, dar, în schimb, veți primi o cameră gratuită și, dacă sunteți cu adevărat norocos, mese libere. Luați legătura cu căminele din zona dvs. și întrebați dacă oferă aceste oportunități.
 • Avertismente

  • Fiți precauți când vă ocupați de străini. Deși mulți dintre oamenii cu care veniți în contact vor fi cu adevărat disponibili și respectabili, aveți riscul de a trece calea oamenilor periculoși. Faceți o mulțime de cercetări despre persoanele cu care intenționați să împărtășiți călătoria și cazarea. Dacă acest lucru nu este posibil, cel puțin fiți în gardă pentru a observa orice comportament suspect.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit