gtemata.com

Cum să verificați dacă ambreiajul pentru pantofi auto

Pentru mulți șoferi, schimbarea treptei de viteză pe o mașină cu transmisie manuală reprezintă o parte esențială a conducerii. Din nefericire, dacă conduceți adesea pe drumuri foarte aglomerate, unde sunteți forțat să continuați opririle și plecările, ați putea dezvolta obiceiuri proaste în utilizarea ambreiajului, ceea ce la rândul său poate face să alunece sau să ruineze cutia de viteze. Pentru a afla cum să recunoașteți un ambreiaj care alunecă, puteți citi cărți sau puteți lua cursuri, dar în acest articol puteți găsi câteva idei care să pornească de la identificarea acestui tip de problemă. Această informație se referă în mod specific la un ambreiaj cu o pompă hidraulică și nu se adaptează la cele cu racorduri mecanice.

paşi

Imaginea intitulată Diagnostice ambreiajul în mașină Pasul 1
1
Aflați cum funcționează ambreiajul. Deși sistemul de ambreiaj și discuri de presiune se uzează treptat în timp, performanța sistemului începe să se înrăutățească dramatic și, fiind atent cum declanșează, un automobilist competent este capabil să perceapă alunecarea. Iată câteva semne de urmărit:
 • Schimbarea vitezei motorului care nu produce o accelerație evidentă. Dacă creșteți turația motorului, dar mașina are o anumită ezitare să accelereze, cauza ar putea fi ambreiajul care nu transmite în mod corect creșterea puterii roților prin transmisie.
 • Schimbați înălțimea pedalei la care șoferul simte în general ambreiajul cuplat.
 • Când se încarcă o încărcătură, este percepută o altă putere a motorului. Un ambreiaj alunecător reduce cantitatea de energie transmisă pe roțile motoare.
 • Imaginea intitulată Diagnostice ambreiajul în mașină Pasul 2
  2
  Acordați atenție mirosului de ardere care provine de pe capotă. Acest lucru ar putea fi rezultatul unei scurgeri de ulei sau al deteriorării cablului electric (ambele sunt probleme grave, dar nu sunt legate de ambreiaj), dar și simptomul alunecării ambreiajului.
 • Imaginea intitulată Diagnostice o ambreiaj în mașină Pasul 3
  3
  Apăsați pedala de ambreiaj. Ar trebui să îl înlocuiți dacă este necesară o mică mișcare pentru ao dezamorsa. În general, pedala are 2-4 cm "joc" înainte de acționarea mecanismului ambreiajului. Dacă ambreiajul se dezactivează prea devreme, înseamnă că acesta este deja parțial decuplat chiar și atunci când pedala nu este apăsată.
 • Imaginea intitulată Diagnostice ambreiajul în mașină Pasul 4
  4


  Inspectați nivelul lichidului ambreiajului. Verificați rezervorul de lichid lângă pompa de frână. Rezervorul trebuie să fie plin până la vârf sau nivelul lichidului trebuie să fie între crestăturile "minim" și "maxim" care sunt gravate pe corpul rezervorului în sine. Dacă este necesar, completați-vă.
 • Unele automobile utilizează pompa de frână a ambreiajului. În acest caz, asigurați-vă că există suficient lichid în pompă.
 • Imaginea intitulată Diagnostice ambreiajul în mașină Pas 5
  5
  Luați un test drive. Verificați dacă este necesar să aduceți motorul la un număr mai mare de rotații pentru a atinge o anumită viteză. În acest caz, ar putea fi necesar să înlocuiți ambreiajul.
 • În timp ce conduceți un al treilea treaptă de viteză, încercați să urcați în al doilea și apoi eliberați pedala de ambreiaj. Dacă numărul de rotații nu crește brusc, atunci ambreiajul trebuie schimbat.
  Imaginea intitulată Diagnostice o ambreiaj în mașină Pas 5Bullet1
 • Un alt mod de a determina dacă ambreiajul are nevoie de reparații este să ruleze un test într-o parcare. Conduceți mașina în treapta a treia sau a patra și, fără a scoate piciorul de pe pedala de accelerație, apăsați pedala de ambreiaj pentru ao elibera. Turația motorului ar trebui să scadă brusc - dacă acest lucru nu se întâmplă imediat, înseamnă că ambreiajul este uzat și alunecat.
  Imaginea intitulată Diagnostice ambreiajul în mașină Pas 5Bullet2
 • Sfaturi

  • Dacă conduceți cu pedala pe pedala de ambreiaj, puteți provoca uzură excesivă. Ar trebui să vă păstrați piciorul departe de pedală în timp ce conduceți, cu excepția cazului în care trebuie să schimbați viteza sau să porniți motorul.

  Avertismente

  • Mișcarea pedalei nu este cel mai bun indicator pentru a determina starea ambreiajului, deoarece nu toate mașinile sunt echipate cu un ambreiaj cu o pompă hidraulică. Unele modele se bazează pe o eliberare mecanică care necesită o întreținere constantă pe măsură ce acestea se uzează.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pene pentru a bloca roțile
  • Șurubelniță cu șurub
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit