gtemata.com

Cum se evaluează conformitatea fizică a bovinelor

Structura fizică a bovinelor este una dintre cele mai importante calități pe care un ameliorator trebuie să le ia în considerare și să știe să recunoască atunci când își desfășoară o activitate solidă și fiabilă de creștere a animalelor. Când vorbim despre conformația bovinelor, ne referim la scheletul și la structura musculară a animalului și, prin urmare, la acele caracteristici morfologice dorite și nedorite. Prin urmare, este vorba despre o definiție care cuprinde toate zonele importante ale corpului animalului, de la picioare și coloana vertebrală (adică linia dorsală) până la părțile posterioare, gâtul și capul.

Structura musculo-scheletic este un factor mai important mascul din specia bovină care la vaci, ca și acesta din urmă trebuie să asigure o bună conformație și să fie în condiții fizice, cum ar fi să fie considerat un bun cap de animale, solide și productive, potrivite pentru toate „reproducere.

paşi

Imagine cu titlul 1152624 1
1
Începeți să priviți fotografiile. Puteți începe să evaluați conformația unui bovin masculin, a unei vaci, a unei vită sau a unei viței, observând imagini pe internet sau într-o carte sau într-o revistă în care există bovine. Agricultura și ziarul agricultura locală poate fi o altă sursă adecvată, ori de câte ori a raportat în cadrul lor de publicitate privind vânzările de „cele mai bune bovine masculi“, în funcție de rasă (inclusiv Angus, Red Angus, Hereford, Simmental, Limousine, Beefmaster, Brahman etc.).
 • Dacă faceți una căutare pe net, scris "vânzare de bovine" sau "vânzare de bovine" în elementul de căutare din Google sau Yahoo !, veți găsi mai multe fotografii de bovine pentru a studia. De obicei, imaginile de acest tip sunt cele mai bune care trebuie folosite pentru a ajunge la o analiză atentă a conformării fizice a acestor animale.
 • Imaginea cu titlul 1152624 2
  2
  Începeți să priviți mai întâi la condițiile generale și corpul, înainte de a vă scufunda într-un studiu atent care merge de la cap până la coadă până la picioare. Următoarele instrucțiuni se referă la caracteristicile ideale ale unui bovin tipic și care ar putea fi imperfecțiunile sale.
 • Partea 1
  Conformarea generală a corpului

  1
  Conformarea generală a corpului unui bovin mascul sau unul vacă ar trebui să aibă o adâncime toracică pentru a acomoda în mod adecvat structura musculară. Este de preferat ca aceste animale sunt prevăzute cu un corp care nu este nici prea lung, nici prea scurt, pentru că, în primul caz, tind să aibă o carcasă de la un nivel foarte scăzut de calitate și, în plus, se maturizeze mai târziu, în timp ce cele cu un corp mai scurt sunt înclinați să a adus grăsimi mai repede decât se aștepta și au, de asemenea, niveluri destul de scăzute de creștere.
 • 2
  Vaca trebuie păstrată bine în zona inferioară și în piept pentru a evita deșeurile excesive. În același timp, este de preferat să prezinte o bună adâncime toracică astfel încât să constituie o bază de implantare adecvată pentru structura corpului. Podeaua toracică, precum și linia coastelor, ar trebui să prezinte o etanșeitate adecvată a sistemului muscular, indicând o atitudine productivă valabilă. O distanță adecvată între picioarele din față și din spate indică, de asemenea, prezența unor mușchi buni.
 • Partea 2
  Conformarea liniei dorsale, a umărului și a circumferinței toracice

  Imaginea cu titlul 1152624 2b8
  1
  Partea din spate. Linia Dorsală acoperă coloana vertebrală de la gât până la partea terminală a cozii. Cea mai mare parte a acestei zone este formată din ultimele două treimi din animal, care traversează partea centrală a umerilor până la cârpă. Linia dorsală trebuie să fie dreaptă, fără protuberanțe sau vârfuri care se extind de-a lungul coloanei vertebrale.
  • Bovinele din spatele crapului (cu atitudine kyfotică) fac obiectul unei proceduri selective stricte, deoarece această caracteristică inhibă abilitatea reproducător și de mers pe jos pe distanțe lungi, deși pe termen lung nu produce leziuni ale spinării sau ale membrelor inferioare. Nu este atât de dezavantajoasă la vaci, dar poate genera un proces de selecție în timp.
  • Bovinele cu spatele izolat (cu atitudine lordotică) fac, de asemenea, obiectul unei proceduri selective destul de rigide, deoarece această caracteristică poate împiedica mișcările și capacitatea de a deplasa corect greutatea pe picioare. Acest tip de defect este în general atribuită o lungime excesivă a spatelui și conduce la o slăbiciune generală a structurii vertebrelor, ceea ce duce la neregularități ale mușchilor lombare. O musculatură lombară bună indică o capacitate crescută de reproducere, în timp ce atunci când este inadecvată sau slabă, este un semn de fertilitate slabă a animalului.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b9
  2
  Umerii. O lățime bună a umerilor, atât la vaci cât și la bovine, sugerează o bună capacitate a cuștii, unde se află inima și plămânii.
 • La bovine masculi. În general, cu cât sunt mai mari umerii, cu atât mai bine. Un bărbat ar trebui să aibă umerii mai mari de 5 cm și mai mult decât cea a cârpei. Umerii largi denotă bărbația în animal și constituie cel mai înalt indice de eficiență reproductivă. Dacă prezintă această conformație, înseamnă că este capabilă să procreeze, atunci când este cuplată cu fenotipul corect de sex feminin capabil să genereze specimene masculine impecabile. Dacă se naște vițeii de sex feminin, ei vor putea să-și recupereze curând perioada de dezvoltare, să procreateze și să înțepenim un vițel robust. Caracteristica umerilor largi însoțește, de obicei, prezența unui scrot mai mare, împreună cu gâtul scurt și o cârpă la fel de largă ca și față, și aceste semne de virilitate în animal.
 • La masculi bovinele vârsta de un an, care au o lățime bună de umăr sunt rezultatul unei perioade de gestație de niveluri destul de regulate, de greutate sanatoasa la naștere, o naștere ușoară și o greutate normala la înțărcare.
 • La vaci. Lățimea umărului nu trebuie să depășească lățimea umerilor de peste 1,27 cm. Umerii prea mari și adânci conduc la o reducere a capacității de reproducere și la o lipsă a producției bune de lapte. Prea înguste sau puțin adânci conduc la o îngrijire mai mare și chiar la probleme de reproducere, precum și la creșterea riscului de anomalii genitale chiar și la copii.
 • Umerii bovinelor trebuie să aibă o lungime omogenă și să nu depășească linia din spate (altfel se numesc vaci cu "umerii grosiere"). În plus, se recomandă ca acestea să nu fie nici deschise, nici extrem de robuste (în cazul în care acestea pot depăși lățimea cârligului mai mare de 5 cm), deoarece pot prezenta dificultăți în timpul livrării.
 • Imagine cu titlul 1152624 2b10
  3
  Circumferința pieptului. Aceasta este partea care merge de la umeri și se termină în spatele cotului. Prezența unei adâncimi bune a circumferinței toracice este un semn al capacității puternice de a se adapta la nutreț de către animal și o conformație eficientă a picioarelor și a picioarelor. Circumferința pieptului trebuie să fie egală sau mai mare decât linia din spate. Cu cât veți ajunge mai departe la aceste măsuri, cu atât va fi mai adaptabil, mai viguros și mai eficient animalul.
 • Cercuri toracice mai mici nu sunt recomandate, deoarece acestea afectează negativ forma picioarelor din față (care, de exemplu, poate indica în afara), ele nu permit să pască bine și de a crește îngrijirea animalului.
 • Partea 3
  Conformarea coamei și a marginilor

  Imaginea cu titlul 1152624 2b11
  1
  Caracteristicile cârligului: pâlnia trebuie să fie adâncă, lată, lungă și uniformă la înălțimea părții superioare. Este de preferat ca zona lombară la masculi să iasă ușor din linia din spate a cârpei.
  • Lungimea furiei la bărbați și femele. Măsurarea nu trebuie să fie prea mare sau prea mică. Peste șobolani prea mari implică adesea virilitate slabă și, prin urmare, o mare îngrijire și asistență, mai ales în pășunat. Animalele mai mici tind să se termine mai târziu și necesită hrană mai energică pentru a obține o greutate optimă. Lungimea ideală a femelei la femele variază de la 38 la 40% din cele 2/3 din linia din spate.
  • Lățimea cârligului la bărbați și femele. Cu cât este mai largă, cu atât mai bine. Crupa și șoldurile largi la femei indică capacitatea excelentă de a face față nașterii și fertilității ridicate, dar și dezvoltarea timpurie și nivelurile scăzute de îngrijire. Cârnâna mare la bărbați este asociată cu alte caracteristici, cum ar fi umerii largi și gâtul scurt, chiar și aceste semne distinctive de virilitate.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b12
  2
  Conformarea șoldurilor. Dacă circumferința șoldurilor este mai mare decât pieptul, abilitățile de reproducere ale femeii vor fi mai mari. Motivul constă în faptul că partea este dreaptă în partea din spate a animalului.
 • Partea 4
  Conformarea capului

  Imaginea cu titlul 1152624 2b1
  1
  Fruntea: Fruntea (de la cel mai înalt punct al capului până cu puțin timp înainte de a ochilor) la bărbați ar trebui să fie mari și spațioase, dar nu suficient pentru a face să arate ca și cum ar avea o „aplatizate cap“ sau neted, osos fără prea mult tipic de caracteristici Manhood bovine.
  • La majoritatea bărbaților, ca și la rasa Charolais și Hereford, părul curat de pe cap este de obicei un indice bun al fertilității și virilității.
  • Masculii care nu implică părți dificile (adică acele animale masculi din specia bovină care sunt tați de viței mici și puțin grele, în conformitate cu standardul de reproducere) tind să aibă un cap mai mic, proporțional cu restul corpului, in comparatie cu barbatii care nu au această particularitate genetică.
 • 2
  La femelele adulte și în juninci (și chiar la bovine) caracteristicile capului ar trebui să fie opuse față de cele posedate de un bărbat adult. Prin urmare, aspectul va fi mai feminin și mai blând decât cel al bărbatului propriu-zis. De exemplu, vacile și junincile de la Hereford sau Charolais nu au frunțile buclate ale bărbaților aparținând rasei lor.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b3
  3
  ochii: Funny deși se pare, structura ochiului la bovine este foarte important, mai ales în zonele în care copaci înalți, praf și alte elemente externe se pot trăiați cu ușurință, provocând o serie de probleme, cum ar fi conjunctivită sau formațiuni tumorale. Acest tip de probleme provoacă boli grave ale ochilor la acele animale care nu prezintă pigment în jurul pleoapelor și tind să aibă o formă neplăcută a ochiului.
 • Structura ideală a ochiului la o bovină nu trebuie să prezinte exophthalmia sau să fie caracterizată prin genunchii paralele cu solul. Baza de ochi ar trebui să pară bine plasată pe locul orbital. Bovinele cu aceste proprietăți au gene care se extind paralel cu zonele laterale ale feței, nu cu solul.
 • Cu o pigmentare bună (nu parțială), în și în jurul ochilor animalul va fi mai puțin expuse deteriorării și a bolilor de ochi, dar, de asemenea, strălucirea luminii solare, razele UV și problemele cauzate de muște.


 • Imaginea intitulată 1152624 2b4
  4
  Gura: maxilarul unei bovine ar trebui să aibă o structură destul de uniformă și să nu fie caracterizat de prognanism mandibular sau maxilar. De asemenea, este de preferat să nu existe abcese, umflături sau alte leziuni și răni care ar putea împiedica animalul să mestece în mod corespunzător sau să câștige în greutate, așa cum ar trebui. Adesea, prognanismul mandibular și maxilar sunt defecte de transmitere genetică.
 • Rețineți totuși că vițeii tineri cu aceste caracteristici tind să crească mai mult decât de obicei, dezvoltând o conformație normală mandibulară și maxilară la vârsta adultă. Cu toate acestea, această particularitate poate fi agravată în alte specimene, a căror ucidere va fi inevitabilă.
 • Imaginea cu titlul 1152624 2b5
  5
  Dinții: având dinți în stare bună afectează producția, deoarece sunt necesari pentru pășunatul și tăierea mâncării în părți mici. Dinții consumați în gingii afectează starea de sănătate, sarcina și producția animalului.
 • În funcție de vegetația în care sunt scufundate, majoritatea agenților corozivi, în medie, încep să aibă efect între cinci și șapte ani. De la vârsta de doisprezece, mulți sau majoritatea dinților au o formă triunghiulară sau sunt consumați la baza gingiilor. Mediile cu sol nisip au consecințe considerabile asupra uzurii dinților, mai mare decât alte tipuri de teritorii.
 • Bovinele și bovinele cu dinți purtați pe gingie sau deteriorate ar trebui eliminate din efectiv.
 • Partea 5
  Condamnarea gâtului

  Imaginea intitulată 1152624 2b6
  1
  Forma gâtului la bărbați este foarte importantă. Un specimen bun ar trebui să aibă o creastă destul de groasă pe un gât scurt. Scurt gât este indicele libidoului și un nivel ridicat de testosteron, cum sunt o circumferință largă scrotală (asociat cu niveluri hormonale ridicate) și un mușchi destul de evident în spatele. Bărbații cu gât scurt au tendința de a genera femele caracterizate de o cârpă mare (mai adâncă în părțile posterioare) și de o dezvoltare timpurie.
  • Masculii cu cel mai lung gât. Dimpotrivă, aceste alte exemple (de asemenea, marcate de o sparser creasta) se dezvolta cu întârziere, au puține libidoului, un nivel scazut de testosteron, un build subțire și de a genera femele prin dezvoltarea lentă. Din cauza lipsei lor generale de virilitate și a proprietăților genetice superioare, nu merită să fie crescute bovinele masculine cu un gât mai lung.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b7
  2
  Conformarea gâtului la femei nu trebuie să fie prea lungă sau prea scurtă. Cei cu gâturi lungi tind să fie vaci de lapte și implică o mare îngrijire. Aceasta se întâmplă deoarece acestea tind să supraproduce lapte și din cauza capacității lor de vaci de lapte ele se dezvoltă și se reproduc târziu.
 • La rândul lor, vacile au gât scurte au o formă similară cu masculii cu umeri mari, capacitatea de lactate puțin și lipsa de calitate tipică a specimenelor de sex feminin.
 • O vacă trebuie să aibă un gât care este jumătate din lungimea totală a corpului, deci nici prea lung, nici prea scurt.
 • Partea 6
  Conformarea scrotului și a sânului

  Imaginea intitulată 1152624 2b15
  1
  Conformarea scrotului: Scrotul unui animal bovin ar trebui să fie în formă ca o minge de fotbal și, în cea mai mare parte din primul an de viață, circumferința sa trebuie să fie între 90 cm și 1 m, in functie de rasa. Bovinele mai mici au tendința de a avea o circumferință scrotală inferioară decât cele mari. Testiculele cu formă neregulată (dimensiuni neuniforme, epididimul care nu se găsește la baza testiculelor etc.) pot fi transmise genetic. Forma scrot la copii de sex masculin poate agrava și la femele forma sanilor ar putea reduce abilitățile lor de lactate, duce la colectari și mastita, dar, de asemenea, pentru a opri producția de lapte mai devreme.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b16
  2
  Conformarea mamelonului și a sânilor: o vacă ar trebui să aibă un sân cu sferturi uniforme și un mamelon mic. Mărimea mamelonului nu trebuie observată, altfel este mai greu pentru vițelul nou-născut să se atașeze și să sugă sau să ia colostrul în mod corespunzător.
 • Sânul trebuie să se afle într-o poziție ascunsă între picioarele posterioare cu o podea uniformă și fără a arăta nici un al patrulea (adică, nici un sfert nu trebuie să fie mai mare decât celălalt). În plus, este necesar ca ea se îmbină armonios cu partea inferioară a abdomenului, fără a crea orice V sau fantă cu burta, și că din evoluția de mai sus in spatele picioarelor din spate, fără înclinarea înainte sau înapoi spre spate.
 • Ligamentul suspensiv medial este responsabil pentru atașarea corectă a sânului la corpul animalului. Un ligament suspensiv slab face ca sânul să atârne în afara corpului, supunându-i problemelor grave cum ar fi mastita și riscul de rănire.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b17
  3
  O conformație fragilă a sânului într-un efectiv de lapte sau de carne reduce starea de sănătate a umerilor tuturor vitelor. Așa cum apare la vacile de lapte, producătorii care aleg să aibă o sursă de lapte care nu compromite greutatea în înțărcare materne și se bazează pe valorile Descendenții Diferența așteptată (EPD), reușesc să obțină un control genetic decent asupra calității uger.
 • Prin urmare, este întotdeauna mai bine să combinați noțiunile genetice cu condițiile de mediu în care decideți să vă ridicați animalele și să nu recurgeți la măsuri extreme, mai ales la vacile de vită.
 • Partea 7
  Conformarea picioarelor și picioarelor

  Imaginea cu titlul 1152624 2b18
  1
  Picioarele trebuie să aibă o poziție liniară, fiecare în cele patru colțuri ale animalului și să fie în mod rezonabil drept. Mișcările animalului trebuie să fie caracterizate de un mers liber și liber, nu necoordonat, lent, rigid sau redus. Animalele cu picioare neregulate, mici, curbe sau deformate sau cu picioare strâmbe devin de obicei lame.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b19
  2
  Conformarea picioarelor din față. Cele mai frecvente probleme care afectează membrele anterioare și picioarele includ genunchiul varus, genunchiul valgus și vârfurile în sau în afara.
 • bovine cu genunchi varus ele tind să aibă tensiune excesivă a genunchiului, ceea ce le face să arate arcuite pe genunchi, în loc să se ridice drept.
 • bovine cu genunchi valgus ele sunt opusul, adică ele au genunchiul care tinde să meargă înapoi, împingând picioarele înainte.
 • bovine cu vârfuri în afară sau "picioarele plate" au genunchi care se îndreaptă unul către celălalt, determinând o atitudine a picioarelor din față spre exterior, mai degrabă decât dreaptă. În acest caz, au tendința de a avea un mers oscilant, în care picioarele ies și se întorc înăuntru.
 • bovine cu vârfuri în interior sunt opusul precedent (genunchi arătând exterior mai degrabă decât în ​​interior) și pentru a muta, prin urmare, dimpotrivă: oscilanta picioarele mai întâi în interior și apoi în exterior în timp ce mersul pe jos.
 • Imaginea intitulată 1152624 2b20
  3
  Conformarea picioarelor posterioare: cele mai frecvente probleme care afectează o conformație proastă a picioarelor posterioare încep întotdeauna de la coapse și pastorale. Dacă acestea sunt poziționate prost, atunci aceasta afectează atitudinea picioarelor. De exemplu, o bovină cu genu valgum (vaca-amanetat în limba engleză) va avea picioarele din spate ale mersului bovine tipice cu degetele de la picioare spre interior, în timp ce una cu genunchiul varus va avea picioarele din spate, mersul tipic de bovine cu sfaturi în afara.
 • bovine cu genunchi valgus sau "cu picioarele plate" sunt cele care au coturi care se îndreaptă unul către celălalt.
 • bovine cu genunchi varus sau cu punctele din spate sunt opusul tipului anterior, adică cu coturile care îndreaptă fiecare în direcția opusă celuilalt.
 • Ambele formează o conformație necorespunzătoare a picioarelor, care obligă animalul să facă mișcări strânse și rotații în timpul mersului.
 • Animalele cu probleme articulare pot avea o ușoară curbură la nivelul cotului. În acest caz, acestea sunt predispuse la limp și adesea au un pitch scurt și incert. În limba engleză se definesc post-picioare.
 • Animalele care au o problemă contrară celei anterioare, cu toate acestea, au un unghi excesiv față de coamele care duc la insistența pe tocurile piciorului, slăbind astfel coamele. În limba engleză se definesc secera-amanetat.
 • o atitudine de închidere la picioarele din spate se produce la punctul în care picioarele tind să se unească astfel încât să nu se vadă partea din față a animalului.
 • Animalele cu această formă proastă pot avea, de asemenea, un genunchi ușor valgus și pot fi supuse inflamației și excoriării datorită frecării frecate pe picioarele posterioare.
 • Animalele cu o atitudine de închidere la picioare tind să meargă prin a pune un picior pe celălalt sau o deplasează spre centrul corpului.
 • Imaginea cu titlul 1152624 2b21
  4
  Degetele: structura degetelor de bovine afectează mobilitatea și poziția. Bovinele cu degete groase nu merg în mod normal și se plimbă insistând pe spatele copitelor, în loc să se odihnească pe întreg piciorul.
 • Degetele cu lățimea și lungimea neuniformă condiționează mobilitatea și distribuția greutății pe întreg animalul.
 • Bovinele masculi care au un deget mai subțire decât celălalt, care crește chiar mai mult decât celălalt (printre altele, este o condiție moștenită), va fi supus la limp și va pierde mobilitatea adecvată. Se recomandă descompunerea bovinelor cu aceste caracteristici.
 • Alte anomalii ale degetelor, pe care să le acordăm atenție, sunt:
 • Copiii scurți purtați pe degete, care indică faptul că piciorul a fost tras în funcție de mersul animalului
 • Lungi și îngustă copți cu grosime mică, adesea asociate cu conformația slabă a coapsei și pastoralelor și, uneori, copite în formă de creangă (atunci când degetele se încrucișează și se dezvoltă unul pe celălalt).
 • Sfaturi

  • Cele mai importante caracteristici care trebuie observate la vaci sunt gama din părțile posterioare, sânii, proprietățile tipice ale bovinelor femelă, picioarele și picioarele și capacitatea totală a tonajului.
  • Cele mai importante caracteristici pe care le observăm la bovinele de sex masculin sunt picioarele și picioarele, umărul, gâtul, cârpa și scrotul, dar și întreaga putere virilă.
  • Unele fotografii pot fi greu de evaluat în comparație cu altele, în funcție de unghiul în care au fost făcute și de înălțimea la care fotografia fotografia.

  Avertismente

  • Uneori, o imagine nu spune întreaga poveste: cu alte cuvinte, lucrurile nu sunt întotdeauna cum arată în imagini.
  • Nu vă confundați cu terminologia și lucrurile similare, mai ales dacă ați decis să uitați site-ul Engineering Bovine. Utilizați cunoștințele de bază privind conformația corectă pentru a începe să faceți primele evaluări ale efectivelor de animale.
  • Ar putea fi ceva mai greu să evaluezi forma bovinelor în persoană. Cu toate acestea, mai ales dacă vă petreceți timpul fără să vă grăbiți, veți găsi mult mai ușor să formulați o evaluare apropiată decât să utilizați o imagine bidimensională preluată dintr-un ziar sau computer.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit