gtemata.com

Cum să vă izolați casa

O casă care nu este izolată în mod corespunzător provoacă o mare pierdere de căldură. În loc să întoarceți termostatul, încercați să vă izolați casa în mod corespunzător! Acest articol vă va explica cum să procedați, ajutându-vă să economisiți niște bani în facturi și să reduceți emisiile de carbon din mediul înconjurător.

paşi

Imaginea intitulată Izolați-vă acasă Pasul 1
1
Izolați ușile bine pentru a evita pierderea de căldură. Puneți niște excluse de zgomot pe ușile de intrare și, de asemenea, pe celelalte ușile interioare ale casei, dacă este necesar. Materialul de etanșare - un produs ieftin găsit în toate magazinele DIY - este foarte ușor de utilizat și trebuie aplicat ca și cum ar fi o bandă adezivă. Puteți, de asemenea, să o aplicați cu o perie pentru a sigila cutia poștală, partea de jos a ușilor și pentru a repara câteva găuri sau crăpături.
 • Imaginea intitulată Izolați-vă casa Pasul 2
  2
  Asigurați-vă că geamurile sunt bine izolate. Fisurile sau fisurile din ferestre sunt principala cauza a dispersiei termice in casa. Pentru a verifica dacă nu există deficiențe, treceți palma mâinii lângă marginile ferestrei: dacă simțiți căderi de aer rece înseamnă că la acel moment structura este deformată sau deteriorată. Încercați să remediați această parte cu substanța de etanșare sau mastic.
 • Pentru a face lucrurile mai ușoare, cumpărați un dispozitiv de etanșare a tubului și un aplicator mic. Doar apăsați tubul și aplicați ușor produsul pentru a termina lucrarea în câteva minute.
 • Imaginea intitulată Izolați-vă casa. Pasul 3
  3
  Luați în considerare ipoteza instalării geamurilor duble. Dacă nu aveți geamuri duble, poate că ar merita o investiție mică. Acest instrument vă va permite să economisiți o mulțime de bani pe facturile de încălzire.
 • Imaginea intitulată Izolați-vă casa. Pasul 4
  4
  Utilizați perdele și obloane. Închideți balcoanele, obloanele și perdelele pe timp de noapte pentru a vă menține căldura în interiorul casei și pentru a reduce dispersia. De asemenea, perdelele fac ca casa să arate mai caldă și mai primitoare! Pentru a vă optimiza resursele și pentru a vă păstra mai multă căldură, puteți cumpăra perdele termale.
 • Imaginea intitulată Insulați-vă acasă Pasul 5


  5
  Umpleți găurile și crăpăturile de pe podea. Cele mai multe dintre case au sloturi pe podea și pe panourile de bord și, prin urmare, este posibil ca chiar casa ta are această problemă. Pentru a rezolva aceasta, este suficient să aveți etanșant siliconic. Dacă aveți o podea din lemn, ar fi mai bine să vă bazați pe profesioniști pentru a stabili puncte critice. Pentru a rezolva problema mai repede, este suficient să cumpărați un covor și să-l răspândiți peste crăpături.
 • Imaginea intitulată Insulați-vă acasă Pasul 6
  6
  Izolați podul. Izolarea bine a casei vă poate permite să reduceți semnificativ emisiile de carbon pe an și să economisiți facturile. Această opțiune este una dintre cele mai ieftine și ușor de făcut - chiar și o persoană fără experiență ar putea încerca! Doar cumpărați vată de sticlă și acoperiți toate părțile laterale ale podului. Vata de sticlă cu o grosime de 15 cm costă aproximativ 5 euro pe metru pătrat. Acesta este compus dintr-un amestec de nisip natural reciclat din sticlă turnat la 1450 ° C și apoi redus la fibră. Vata de sticlă este, de asemenea, un material complet reciclabil.
 • Imaginea intitulată Izolați-vă casa Pasul 7
  7
  Construiți un gips carton. Dacă aveți un zid de beton puțin sau deloc acasă, puteți construi un perete uscat de 10-15 cm grosime. Procedura este foarte simplă și puteți alege să utilizați plăcile Ytong [1] sau panouri din plăci de gips carton. Acestea din urmă sunt ușor de construit și puteți salva chiar mai mult prin introducerea unei vate de sticlă foarte economică în interiorul lor. Vata de sticlă este foarte bine izolată de zgomot. În plus, ambele panouri Ytong și gips-carton sunt rezistente la foc.
 • Imaginea intitulată Izolați-vă casa 8
  8
  Înfășurați rezervorul de apă cu un capac de 80 mm. Această metodă vă va permite să reduceți pierderile de căldură cu 75%, iar în câteva luni veți vedea o mare diferență în ceea ce privește costurile.
 • Sfaturi

  • Dacă nu sunteți sigur ce să faceți, aveți încredere într-un profesionist - banii pe care îi cheltuiți vor fi rambursați în cel mai scurt timp și veți observa imediat o schimbare pozitivă în casa dvs.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Etanșant
  • Geamuri duble
  • covor
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit