gtemata.com

Cum se utilizează un scrub pentru față

Un scrub la față

este capabil să facă pielea mai frumoasă, tânără, luminoasă și moale la atingere. Spre deosebire de detergenți obișnuiți sau săpunuri, produse pentru Scrubs conțin particule solide mici sau substante chimice care elimina celulele moarte ale pielii si a face loc pentru cele mai noi printr-un proces cunoscut sub numele de piele exfolieri. Folosirea unui scrub facial este foarte simpla si, daca este facuta corect, nu risca sa provoace daune pielii. Având în vedere nenumăratele beneficii ale acestui tratament, ar fi util să-l includeți în rutina săptămânală de frumusețe.

paşi

Partea 1
Pregătiți-vă să utilizați frecare pentru față

Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 1
1
Evaluați avantajele și dezavantajele folosirii frezei. Nu toate piei sunt potrivite pentru exfoliere. De exemplu, cei care suferă de rosacee, acnee inflamatorie, negi sau herpes ar putea agrava starea lor prin efectuarea unui scrub. Dacă ați avut probleme specifice ale pielii, consultați un dermatolog pentru a afla care tratamente sunt cele mai potrivite pentru pielea dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Folosiți un scrub pentru facial Pasul 2
  2
  Determinați tipul de piele. Fiecare categorie de piele tinde să reacționeze diferit la scrumburi și produse cosmetice - din acest motiv există produse exfoliante specifice. Probabil deja știți dacă este pielea ta normal, cârd, uleios sau mixt. În caz contrar, veți putea să o determinați prin examinarea țesuturilor pielii.
 • Spălați-vă fața pentru a elimina toate urmele de produse cosmetice sau impurități.
 • Lăsați pielea să se usuce la aer și așteptați cel puțin o oră înainte de a continua.
 • Tamponează fruntea, nasul, bărbia, obrajii și templele cu un țesut.
 • Dacă hârtia tinde să rămână pe piele, înseamnă că există exces de sebum, astfel încât pielea ta tinde să fie grasă. Altfel ar putea fi uscat. În cazul în care "zona T"compus din bărbie, nas și frunte, apare grăsime în timp ce restul feței este uscat, cel mai probabil pielea ta este amestecată.
 • În plus, pielea poate fi mai mult sau mai puțin sensibilă la cosmetice. De obicei, dar nu întotdeauna, cei cu piele sensibilă aparțin categoriei de piele uscată sau mixtă. Dacă ați avut reacții deosebite la produsele cosmetice și de îngrijire a feței în trecut, este posibil să aveți o piele sensibilă. Printre principalii indicatori ai sensibilității acute se numără: roșeață, erupții neobișnuite, umflături, crăpări, mâncărime și dureri ale pielii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 3
  3
  Alegeți cele mai potrivite tipuri de ten. Majoritatea produselor exfoliante de pe piață indică dacă este potrivit pentru piele normală, uscată, uleioasă, mixtă sau sensibilă. Unele scrumbii sunt potrivite pentru orice tip de piele. În orice caz, pentru a determina compatibilitatea cu tipul de piele, este întotdeauna bine să urmați câteva recomandări:
 • Scrub facial conținând microgranule derivate din sâmburi de caise, coji de nuci, migdale sau oxid de aluminiu tind să fie mai adecvat pentru pieile grasse- De asemenea, nu sunt potrivite pentru pielea sensibilă.
 • Scrubiile faciale care conțin microgranule din plastic sau hidroxi-acizi (alfa și beta) sunt, în general, cele mai potrivite pentru cei cu piele sensibilă sau uscată.
 • Imaginea intitulată Folosiți un scrub pentru facial Pasul 4
  4
  Păstrați scrutarea adecvat. Unele produse exfoliante pot fi păstrate în duș, pentru a le avea mereu la îndemână, dar altele tind să fie mai eficiente dacă este depozitat într-un loc rece, uscat, de exemplu, în baie, într-un sertar lenjerie sau cămară bucătărie. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj în cazul în care ați achiziționat un produs cosmetic gata făcut. Dacă, pe de altă parte, v-ați hotărât să vă pregătiți propriul dvs. scrub, urmați instrucțiunile din rețetă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 5
  5
  Citiți și urmați instrucțiunile de utilizare a frezei. Acordați o atenție deosebită secțiunii rezervate avertismentelor, potențialilor alergeni și eventualelor interacțiuni cu alte produse faciale, verificați și data de expirare. În timp ce faci o exfoliere eficientă, unele demachiant exfoliant nu are o funcție, așa că va trebui să vă amintiți să se spele cu atenție fața ta înainte de a le utiliza, asigurându-se astfel un rezultat perfect.
 • Partea 2
  Utilizați scrutarea față

  Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 6
  1
  Umeziti pielea feței cu apă caldă. Dacă aveți păr lung, ridicați-le într-o coadă sau într-un bun. Asigurați-vă că vă udați pielea în mod egal. Pentru un rezultat ideal, reglați temperatura apei astfel încât să fie caldă, dar nu fiartă, altfel ar putea deteriora pielea.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 7
  2
  Aplicați frezul, masându-l ușor pe fața timp de aproximativ un minut. Luați o cantitate mică cu degetele și o împrăștiați uniform pe fața și gâtul. Aveți grijă să nu aplicați presiune excesivă, altfel veți risca roșeața sau crăparea inutilă și nedorită. De asemenea, nu vă apropiați prea mult de conturul ochiului.
 • Rețineți că frecarea pielii pentru mai mult de 60-90 de secunde poate provoca iritarea sau o deosebită sensibilitate. De asemenea, nu lăsați scrumiera în loc de prea mult timp.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 8


  3
  Clătiți pielea feței. Spălați-l cu grijă pentru a elimina orice urmă de produs. După clătirea completă, pielea va fi extrem de netedă și moale la atingere.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 9
  4
  Uscați-vă fața. Îndepărtați ușor pielea cu un prosop moale și continuați cu celelalte pași ai dvs. frumusete rutină.
 • Imaginea intitulată Folosiți un scrub pentru facial Pasul 10
  5
  Hidrații. Chiar și cei care au piele uleioasă sau mixtă nu o pot ajuta decât să o hidrateze și să o hrănească zilnic, mai ales după ce se exfoliază cu scrub. Produsele de hidratare contracarează producția excesivă de sebum și mențin pielea sănătoasă și bine echilibrată.
 • Imaginea intitulată Folosiți un scrub pentru facial Pasul 11
  6
  Utilizați frecarea cel mult o dată sau de două ori pe săptămână. Ideea de a vă exfolia pielea în fiecare dimineață pentru ao avea întotdeauna moale și netedă ar putea să vă ispitească. Cu toate acestea, o utilizare prea frecventă a scrumiței ar putea să-i priveze celulele foarte delicate și să o facă roșu, inflamat și dureros. Inițial esfoliala o dată la fiecare șapte zile, și dacă observi că este capabil să reziste la un al doilea tratament săptămânal, puteți utiliza frecarea la fiecare 3-4 zile. În contextul scruburilor faciali, moderarea este cheia eficienței.
 • Partea 3
  Analizați rezultatele Scrubului

  Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 12
  1
  În săptămânile care urmează după utilizarea scrumiului, monitorizați cu atenție pielea. Exfolierea eficientă ar trebui să o facă mai moale, mai fină și mai elastică în câteva aplicații. În acest caz, felicitări! Ați descoperit produsul ideal pentru nevoile dvs.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub pentru facial Pasul 13
  2
  Observați orice roșeață, erupție cutanată sau mâncărime. Acestea sunt semne care indică o posibilă alergie sau o sensibilitate ridicată la produs. În cazul prezenței oricăror simptome nedorite, trebuie să întrerupeți imediat utilizarea scrubului și luați în considerare contactarea unui dermatolog pentru o consultație. În unele cazuri specialistul vă poate sfătui să faceți o examinare pentru a afla ce substanțe trebuie să evitați.
 • Imaginea intitulată Utilizați un scrub facial Pasul 14
  3
  Dacă rezultatele nu vă satisfac, luați în considerare schimbarea produsului. Este posibil să trebuiască să faceți mai multe încercări înainte de a identifica cel care se potrivește cel mai bine nevoilor și caracteristicilor pielii. Fiți răbdători și amintiți-vă să-l păstrați permanent monitorizați - în cele din urmă veți găsi scrub perfect pentru tine!
 • Sfaturi

  • Nu întotdeauna cele mai scumpe scrubs sunt cele mai bune, să acorde mai multă atenție la ingredientele care prețul produsului și alege cel mai potrivit pentru tipul de piele.
  • Dacă doriți să aveți grijă de piele, dar nu doriți să vă cheltuiți banii cumpărați produse cosmetice gata făcute, încercați să pregătiți unul scrumiera de casa bazate pe ingrediente naturale de uz curent. Efectuați o căutare amănunțită pe wikiHow, veți găsi o mulțime de sfaturi despre asta.
  • Dacă aveți pielea foarte sensibilă, curățați-o pe o mică parte a corpului, de exemplu în interiorul încheieturii mâinii. În absența reacțiilor nedorite, puteți să o aplicați pe față.

  Avertismente

  • Atunci când utilizați scrumiera, evitați zona conturului ochilor.
  • Nu exfoliați pielea feței mai mult de o dată sau de două ori pe săptămână.
  • Dacă apar reacții alergice sau în cazul în care pielea este deosebit de sensibilă, opriți utilizarea produsului în cauză și să consulte un dermatolog.
  • Citiți cu atenție instrucțiunile și avertismentele de pe ambalaj: unele produse cosmetice interacționează negativ cu alte persoane.
  • Nu frecați pielea prea tare sau prea mult, altfel se poate rupe sau se poate deteriora.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit