gtemata.com

Cum de a câștiga mania de a juca cu părul tău

Ai o nebunie să te joci cu părul de când erai în grădiniță, dar acum ai decis că vrei să renunți. Întoarcerea părului, tragerea acestuia și mutarea acestuia în spatele urechilor sunt tendințe foarte frecvente printre copii și adulți. Schimbarea acestui comportament poate fi o provocare, mai ales dacă a devenit un obicei sau o atitudine compulsivă. Puteți să depășiți problema prin a vă îndrepta spre piept, folosind diversiuni sau folosind accesorii și coafuri: cu aceste instrumente disponibile, puteți să le scăpați odată pentru totdeauna.

paşi

Metoda 1
Gestionați problema

Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului Pasul 1
1
Rămâi vigilent și fii conștient de acțiunile tale. Ai putea să te joci cu părul fără să-l dai seama. Dacă încercați să vă schimbați comportamentul, trebuie să rămâneți prezenți și să fiți conștienți indiferent ce faceți. V-ați pregătit pentru o schimbare majoră și acum aveți ocazia să continuați în intenția dvs. și să câștigați securitate.
 • Întârzierea ritmului și limitarea activităților pe care încercați să le faceți în același timp vă vor ajuta să vă creșteți gradul de conștientizare.
 • Amintiți-vă că trebuie să fiți complet atenți și să aveți grijă să nu vă jucați cu părul.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului Pasul 2
  2
  Creați un plan de acțiune. Stabiliți o dată de începere și pașii de care aveți nevoie pentru a vă elimina comportamentul: un plan bine definit vă va crește șansele de succes. Va trebui să stabiliți obiective pentru a ajunge și cum să ajungeți acolo.
 • Nu lasati nimic indefinit. Știți ce vreți și dacă nu știți cum să obțineți, puteți lucra la ea până când veți obține o soluție.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului Pasul 3
  3
  Determinați gravitatea problemei și dacă aveți nevoie de ajutor. Înțelegeți că jocul cu părul dvs. este o plângere comună care ar putea risca să devină dependență. În general, un comportament este măsurat pe o scară care variază de la un grad ușor până la moderat, până la o dependență gravă. Dacă jucați cu părul dvs. a devenit un obicei necontrolabil, care poate provoca probleme în viața dvs. personală, poate că este timpul să abordați problema.
 • Deși este mai bine să vă bazați pe un profesionist pentru a primi un diagnostic oficial, puteți examina comportamentul dvs. și puteți decide ce nivel de îngrijire și tipul de acțiune doriți să faceți. În unele situații, este posibil ca oamenii din jurul dvs. să nu fie de acord cu alegerea dvs. și vă vor cere să luați măsuri mai stricte.
 • La un capăt al scalei sunt cazuri mai blânde care pot fi rezolvate singure sau necesită strategii simple pentru a elimina comportamentul în cauză.
 • Pe partea opusă există tulburări cum ar fi trichotillomania sau obiceiul de a rupe constant părul și părul de genelor și sprâncenelor. Această tulburare extremă poate duce la formarea de zone goale în zona afectată și poate cauza iritații ale pielii care pot interfera cu viața de zi cu zi. În acest caz, veți avea confirmarea că vă confruntați cu o dependență și aveți nevoie de ajutor pentru a monitoriza sau elimina problema.
 • Această afecțiune este adesea asociată cu alte tulburări obsesiv-compulsive (DOC), depresie și anxietate. Poate fi necesar să recurgeți la un remediu pentru aceste tulburări pentru a rezolva comportamentul în cauză.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului Pasul 4
  4
  Adresați-vă unui profesionist pentru ajutor dacă vă luptați pentru a vă elimina comportamentul compulsiv. Puteți găsi mai mulți profesioniști disponibili prin intermediul unor grupuri, cum ar fi Asociația italiană a psihologilor sau Societatea italiană de psihiatrie. Nu veți avea dificultăți în găsirea de ajutor și ar putea fi cea mai bună alegere pe care ați făcut-o vreodată pentru dvs.
 • Introspecția este procesul prin care o persoană încearcă să-și cunoască dinamica internă. În momentul în care înțelegeți cum și de ce reacționați într-un anumit fel la oamenii și lucrurile din jurul vostru, veți rezolva multe din problemele personale. Doar voi puteți face munca necesară pentru a găsi răspunsurile la aceste întrebări. Analiza poate fi dificilă, dar vă poate pune pe calea cea bună pentru schimbare.
 • Căutarea ajutorului de care aveți nevoie este o mișcare curajoasă care vă va satisface dorința de a trăi o viață plină și fericită, transformându-o în realitate.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului 5
  5
  Răsplătește-te de fiecare dată când planul tău funcționează. Fiecare succes - mare sau mic - este un obiectiv și înseamnă că faceți o schimbare semnificativă. Identificați ceea ce vă este răsplătit pentru a fi gata să vă răsplătesc când va veni timpul. Dacă vă bucurați de gratificațiile - materiale și imateriale - pentru munca depusă, veți fi și mai motivați să vă deplasați înainte.
 • Felicitați-vă dacă puteți depăși o situație particulară în care ați jucat în mod normal cu părul. Este important să dați greutate chiar și cele mai mici schimbări.
 • Metoda 2
  zăpăcit

  Imaginea intitulată Depășește dependența de jocul părului Pasul 6
  1
  Găsiți distracții sănătoase. De îndată ce simți nevoia să te joci cu părul, întoarce-ți atenția în altă parte. Alegeți activitățile care necesită concentrarea dvs., dar nu până la punctul de a pierde gradul de conștientizare a tendinței vătămătoare. Activități cum ar fi citirea, jocul de jocuri video, vizionarea unui film și scrierea ar putea crește șansele de a vă juca cu părul. Redarea în aer liber sau luarea câinelui la o plimbare poate fi o distragere bună.
  • Unele activități, gânduri sau sentimente pot crește nevoia de a vă juca cu părul. Dacă observați că faceți acest lucru, ați ordonat să opriți imediat, apoi găsiți o activitate de înlocuire. De exemplu, dacă vorbești cu cineva și începi să te joci cu părul, ridică un stilou sau chiar stai pe mâini.
  • Observați de câte ori trebuie să vă distrageți de comportamentul dăunător: vă va ajuta să înțelegeți seriozitatea acestuia. La începutul cursului frecvența va fi probabil ridicată, dar acest lucru înseamnă că veți avea mai multe progrese pentru a sărbători mai târziu.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului Pasul 7
  2
  păstra ambii mâinile ocupate pentru a evita jocul cu părul. Puteți încerca diferite activități cum ar fi pregătirea unui tort, jocul unui sport, prelucrarea metalului sau a lemnului, gătitul, cumpărăturile, crearea unei grădini de rock, pictarea cu ambele mâini (încercați!), Așezați mânerul, pisica sau juca un instrument muzical.
 • Nu numai că veți înceta să vă jucați cu părul, dar ar putea fi și o mulțime de experiențe distractive.
 • Descoperiți activități noi pe care nu le-ați mai făcut înainte. Aruncați-vă: ați putea descoperi interese noi și plăcute.
 • Pietrele anti-stres vă pot ajuta să vă risipiți nervozitatea la rădăcina tulburării. Acestea sunt pietre lustruite, special concepute pentru a se mișca și freca. Ele s-au dovedit deja utile în tratarea neliniștită a fumătorilor care doresc să renunțe. Acestea sunt disponibile online sau în anumite magazine de produse naturale sau noi de vârstă.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului 8
  3


  Determinați nivelul dvs. de anxietate sau plictiseală. Jocul cu parul dvs. poate fi semnalul că sunteți agitat sau plictisit, deci este important să gestionați cauzele tulburării, mai degrabă decât să vă răsturnați părul. Dacă problema este anxietate, există mai multe tehnici liniștitoare de experimentat - vorbind cu cineva care dorește să te asculte, te va ajuta să gestionezi ceea ce simți. Dacă te plictisești, găsește ceva care să te distrezi.
 • Încercați meditația sau yoga: vă pot învăța să vă concentrați asupra respirației și să restaurați calmul.
 • Găsiți alte comportamente de relaxare care vă permit să gestionați anxietatea. Chiar și doar vorbind cu tine - cu voce tare sau în tăcere - cu un ton pozitiv poate ajuta. Repetați-vă că totul este bine: aveți grijă de tine, deci nu trebuie să vă jucați cu părul.
 • Un remediu sigur pentru plictiseală este să vă ocupați și să efectuați imediat activitățile pe care trebuie să le dedicați. Faceți o listă și le ștergeți unul câte unul pe măsură ce le completați.
 • Metoda 3
  Utilizați accesorii pentru păr

  Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului Pasul 9
  1
  Purtați pălării amuzante și la modă. O astfel de schimbare, chiar dacă este temporară, poate servi pentru a sparge imediat obiceiurile rele și pentru a ajuta chiar și pe termen lung. Practic, aceasta va împiedica mâinile să ajungă în zona capului în care vă întoarceți să vă jucați cu părul. Există mai multe alternative posibile pentru tipul de pălărie, unele dintre ele putând să vă ofere mai mult decât altele. Un capac tricotat ar putea fi mai bun decât un capac de baseball sau o pălărie de cowboy: alegeți cel care vă face să vă simțiți mai confortabil.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul de păr Pas 10
  2
  Utilizați benzi de cauciuc și cleme pentru stil și colectați-vă părul. Dacă le rezolvi pe cap, nu vei putea să te joci cu ei. Așezați aceste accesorii strategic pentru a vă aduna părul și pentru a vă menține la îndemână. Folosind puțin creativitate, puteți începe și o nouă modă în domeniul accesoriilor de păr.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de joacă a părului 11
  3
  Acoperiți-vă părul cu o batică sau o bandană. Acoperirea lor complet va elimina orice șansă de a juca cu ei. De fiecare dată când atingi eșarfa sau bandana, îți vei aminti că încerci să faci o schimbare pozitivă. Dacă vă puteți împotrivi tentației de a vă scoate capul, veți putea petrece o mare parte din timpul liber din mania ta.
 • Metoda 4
  Schimbați combinarea

  Imaginea intitulată Depășește dependența de jocul de păr Step 12
  1
  Faceți o panglică pentru a îndepărta părul de pe față. Modificările simple, chiar și temporare, ajută la depășirea obiceiurilor și schimbarea atitudinii pe termen lung. Dacă puteți remedia firele de păr pe care le puteți juca în altă parte, nu veți găsi nici o aderență atunci când vă puneți mâinile la cap. Procedând astfel, vă veți aminti mental să nu mai jucați cu părul. De vreme ce v-ați hotărât să le împletiți, nu vă puteți juca cu ei, altfel ați risca slăbirea și distrugerea panglicii.
  • O coadă de cal sau un bun poate fi bine. Ținerea părului departe de umeri și evitarea căderii în față vă va elimina tentațiile de a se juca cu el.
  • Coaforul vă poate ajuta să găsiți un stil care să reducă la minimum tentația. Mai exact, păstrați-le departe de fața dvs., la îndemâna sau utilizarea unor produse de fixare va ajuta să evitați să jucați cu ea. Dorința de a păstra coafura va fi de ajuns pentru a vă opri.
 • Imaginea intitulată Depășește dependența de jocul părului 13
  2
  Taie-le. Dacă doriți o tăiere mai scurtă sau mai mare, este timpul să o faceți. Bărbatul dvs. poate fi o soluție extremă, dar dacă vă place acest tip de aspect, vă poate plăcea rezultatul.
 • Există câteva asocieri benefice la care puteți dona părul cu care să faceți peruci pentru pacienții cu cancer care le-au pierdut după chimioterapie. Ai putea face o donație, ajutându-i pe alții și pe tine în același timp.
 • Imaginea intitulată Depășiți dependența de jocul părului 14
  3
  Tingili. O simplă schimbare de culoare poate fi interesantă - vă poate face să vă simțiți mai bine despre voi sau vă face să vă vedeți într-o lumină mai pozitivă. O schimbare a cadrului poate fi tot ce trebuie să vă motivați.
 • În cazul în care "noi noi" vrea să oprească jocul cu părul tău, alege o culoare nouă care să-ți arate lumii: ar putea fi o experiență cathartică.
 • Sfaturi

  • Fii bun cu tine: schimbările pot fi dificile.
  • Asigurați-vă că vă spun că părul dvs. arată grozav așa cum este.
  • Rămâi concentrat în prezent, pentru a evita rătăcirea cu gânduri și a cădea în comportament nedorit.

  Avertismente

  • Redarea excesivă a părului poate duce la pierderi permanente și la alte afecțiuni legate de piele.
  • Dependențele de orice fel ar trebui să fie ținute sub control și luate în serios.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit