gtemata.com

Cum se evaluează și se tratează un bolnav de gât streptococ

Dacă aveți o durere în gât, aceasta nu înseamnă automat că aveți faringită streptococică. În realitate, majoritatea acestor tulburări sunt cauzate de viruși și se vindecă. Infecția cu Streptococcus, pe de altă parte, este cauzată de bacterii și necesită tratament antibiotic. Știind cum să recunoști simptomele acestei boli te poate ajuta să găsești un tratament potrivit pentru a te vindeca.

paşi

Partea 1
Diagnosticați faringita streptococică

Imaginea intitulată Evaluați și tratați Strepul gâtului Pasul 1
1
Documentează despre boală. Este o infecție bacteriană contagioasă provocată de bacterie Streptococcus pyogenes, De asemenea, cunoscut sub numele de grup streptococul A. Deși simptom caracteristic al acestei boli este durerea în gât, aceasta nu înseamnă că fiecare gât este rezultatul unei infecții bacteriene de Streptococcus. De fapt, în cele mai multe cazuri este o infectie virala normala, care nu are nevoie de îngrijiri medicale speciale.
 • Cu toate acestea, în cazul în care ați contracta această infecție, este important să se supună tratamentului medical, deoarece ar putea apărea complicații, cum ar fi răspândirea infecției în sistemul de sânge, piele sau alte organe, febra reumatică, care poate afecta inima și articulațiile și inflamația renală.
 • Cele mai afectate persoane au, de obicei, o vârstă cuprinsă între 5 și 15 ani, deși oricine poate contracta această infecție.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 2
  2
  Recunoașteți unele simptome. Cheia poate include oricare dintre următoarele: stare generală de rău asemănătoare gripei, care poate dura de la 2 până la 5 zile, febra (care se agraveaza a doua zi), dureri în gât, dureri de stomac, greață, energie scăzută, dificultăți la înghițire, dureri de cap, mărită a ganglionilor limfatici și a erupțiilor cutanate.
 • Majoritatea acestor simptome sunt uneori prezente, dar chiar și în acest caz nu poate fi faringită streptococică. Acesta este motivul pentru care este important să vă contactați medicul, deoarece veți putea efectua teste rapide pentru a determina etiologia stării dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 3
  3
  Adresați-vă medicului dumneavoastră și urmați instrucțiunile sale privind examinările și tratamentele în care vă aflați. Pe baza simptomelor dumneavoastră, puteți fi instruit să efectuați tamponul faringian. Durează doar câteva minute și este singura modalitate sigură de a diagnostica infecția cu streptare cu certitudine. Nu este posibil să se diagnosticheze pur și simplu prin observarea gâtului.
 • Tamponul faringian este un test rapid de antigen și se efectuează în câteva minute. Aceasta constă în detectarea prezenței unor substanțe (antigene) în gât. Deși este un test rapid, nu este întotdeauna corect. În unele cazuri, negative negative sunt obținute chiar și în prezența infecției. În cazul în care medicul dumneavoastră crede că suferiți de această boală, el va efectua o cultură a probei pentru a verifica supraaglomerarea bacteriană în decurs de una până la două zile.
 • Dacă tamponul sau cultura generează un rezultat pozitiv, medicul dumneavoastră va prescrie o terapie care include un curs de antibiotice.
 • Dacă nu se detectează prezența infecției streptococice, ar putea fi o gripă normală, dar și o boală mai gravă, cum ar fi amigdalita sau mononucleoza.
 • În unele cazuri, testul cu tampon produce falsuri negative chiar și în prezența bacteriilor. Dacă medicul consideră că este de fapt faringită streptococică, el va efectua cultura eșantionului pentru a vedea dacă dezvoltarea bacteriană se dezvoltă în decurs de una sau două zile.
 • Partea 2
  Tratamentul faringitei streptococice

  Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 4
  1
  Ciclul de antibiotice începe, dacă medicul a diagnosticat această boală. Tratamentul durează de obicei 10 zile, dar uneori medicul poate prescrie un ciclu mai scurt sau mai lung, în funcție de caz. Printre cele mai obișnuite antibiotice pentru tratarea acestui tip de infecție bacteriană se numără penicilina sau amoxicilina. Dacă sunteți alergic la aceste medicamente, medicul dumneavoastră vă va prescrie alte medicamente, cum ar fi cefalexina sau azitromicina. Când începeți tratamentul cu antibiotice, țineți cont de câțiva factori:
  • Finalizați întregul ciclu de tratament, chiar dacă vă simțiți mai bine. În caz contrar, ar putea crește riscul de recurență si sa agraveze infectia, deoarece la antibioticele care încep ucide bacteriile slabe, în timp ce cele mai puternice pot supraviețui și să devină rezistente la medicamente luați. Nu pierde nici o doză. Dacă îi angajați în mod regulat, sunteți sigur de eficiența lor.
  • Evitați consumul de alcool în timpul tratamentului cu droguri. Deși nu interferează cu majoritatea antibioticelor, pot crește reacțiile adverse, provocând amețeli, somnolență și probleme cu stomacul. Rețineți că unele siropuri de tuse și alimente de gură conțin alcool.
  • Luați medicamentul urmând instrucțiunile. Adresați-vă farmacistului ce este doza. În funcție de tipul de antibiotic prescris, medicamentul este mai eficient dacă este luat în timpul mesei sau departe de mese. De exemplu, penicilina V ar trebui să fie luate pe stomacul gol, în timp ce amoxicilina poate fi luată indiferent în timpul sau departe de mese. Aproape toate antibioticele trebuie luate cu un pahar de apă.
  • Verificați orice reacție alergică la medicamente, cum ar fi erupții cutanate, umflarea gurii, dificultăți de respirație sau înghițire. Dacă observați orice reacție adversă, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a prescrie un alt antibiotic. Dacă aveți dificultăți de respirație, sunați la 118, deoarece ar putea fi un șoc anafilactic, o reacție alergică mortală.
  • Verificați dacă apar efecte secundare. Cu cele mai multe antibiotice pot apărea dureri de stomac și diaree. De asemenea, puteți avea efecte secundare specifice tipului de medicament prescris.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 5
  2
  Luați analgezice de tip over-the-counter, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul. Acestea pot ameliora durerea asociată cu infecția și alte simptome, cum ar fi febra. De preferință, ar trebui să le luați cu mese.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 6
  3
  Gargle cu apă sărată de două ori pe zi. Acest remediu ajută la atenuarea simptomelor. Se amestecă un vârf de sare într-un pahar mare de apă fierbinte. Permiteți soluției saline să ajungă în partea din spate a gurii, să îndoiți capul și să garnizați timp de 30 de secunde. Odată ce gâtul este spălat cu apă sărată, scuipați amestecul.
 • Bea multe lichide. Consumați băuturi calde și liniștitoare pentru gât, cum ar fi ceai de lămâie sau miere, pentru ameliorarea simptomelor de infecție streptococică. În plus, lichidele și apa vă mențin hidratate, ajutându-vă să vă vindecați mai bine.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 7
  4


  Utilizați un umidificator. Acest lucru vă permite să umidificați aerul uscat și să vă ajutați să respirați mai bine.
 • Dacă nu aveți unul disponibil, îl puteți improviza prin fierberea unui vas de apă și lăsându-l să se evapore în încăperea unde vă aflați.
 • Dacă folosiți umidificatorul, aveți grijă să nu exagerați. Un pic de umiditate în mediul este bine, dar prea mult este nesănătoasă, deoarece creează condițiile perfecte pentru formarea unor mucegaiuri și ciuperci, agravând simptomele și dilatarea timpului de vindecare.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați Strepul gâtului Pasul 8
  5
  Luați bomboane balsamice. Bomboane și spray-uri balsamice pentru dureri în gât sunt disponibile în toate farmaciile fără prescripție medicală și sunt utile pentru găsirea unei ameliorări a simptomelor. Ele conțin, în general, anestezice locale sau antiseptice care atenuează disconfortul.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 9
  6
  Dacă simptomele nu dispar, contactați medicul. Dacă durerea în gât nu se îmbunătățește în câteva zile (48 de ore) sau se agravează, este foarte important să reveniți la medicul dumneavoastră. O astfel de situație indică faptul că antibioticele nu au efect.
 • Apelați medicul, chiar dacă prezentați orice efecte secundare asupra medicamentelor.
 • Partea 3
  Împiedicați faringita Streptococcus

  Imaginea intitulată Evaluați și tratați Strep Throat Pasul 10
  1
  Rămâi acasă în primele 24-48 de ore după începerea tratamentului cu antibiotice. Un pacient este încă contagios în primele două zile ale ciclului de antibiotice. Evitați contactul potențial infecțios cu alte persoane în acest interval de timp.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați Strepul gâtului Pasul 11
  2
  Aruncați vechea periuță de dinți și cumpărați o nouă. Poți evalua să o arunci după ce ai luat antibiotice timp de două zile, dar înainte de a termina ciclul de droguri. În caz contrar, la sfârșitul tratamentului, puteți fi infectat din nou cu bacteriile prezente pe periuța de dinți care se transformă într-un vehicul de infecție.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 12
  3
  Evitați contactul fizic și nu împărțiți obiecte personale. Dacă este posibil, nu intrați în contact direct cu persoanele afectate de această infecție, în special în faza infecțioasă (până la 48 de ore după începerea tratamentului cu antibiotice). Dacă pacientul este membru al familiei, nu împărțiți cu el ochelari și tacâmuri.
 • Imaginea intitulată Evaluați și tratați strepul gâtului Pasul 13
  4
  Spală-ți mâinile. O igienă corectă a mâinilor este cea mai eficientă metodă pentru a preveni orice fel de infecție. Potrivit i CDC, aceasta este procedura corectă de spălare a mâinilor:
 • Baie cu apă curată (atât rece cât și fierbinte), închideți robinetul și aplicați săpunul.
 • Creați o spumă groasă trecând mâinile cu săpun împreună. Asigurați-vă că spuma acoperă spatele și palmele, între degete și sub unghii.
 • Frecați mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Dacă aveți nevoie de a "timer", zâmbește "La multi ani" de la început până la sfârșit de două ori.
 • Apoi clătiți-l cu apă curată.
 • În cele din urmă, uscați-le cu o cârpă curată sau în aer.
 • Avertismente

  • Este foarte important să se diagnosticheze corect infecția cu gât strep, deoarece acest tip de bacterii se poate răspândi în alte părți ale corpului, provocând boli de inimă, sepsis și afecțiuni renale.
  • Streptococii pot muta și provoca febra reumatică, o boală foarte periculoasă.
  • Ar trebui să începeți să vă simțiți mai bine după aproximativ 24 de ore de la începerea tratamentului cu antibiotice. Dacă nu, contactați medicul. Tulpina bacteriană care ți-a infectat ar putea fi rezistentă la medicamentele prescrise și va trebui să te întorci la medic pentru o nouă terapie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit