gtemata.com

Cum se utilizează un termometru pentru urechi

Febră reprezintă creșterea temperaturii corpului. Când este moderată, este în general benefică, deoarece reflectă capacitatea normală a organismului de a se apăra împotriva infecțiilor, deoarece mulți agenți patogeni se pot reproduce numai atunci când temperatura din jur intră într-un interval limitat. Cu toate acestea, febra mare (peste 39 ° C la adulți) este periculoasă, trebuie monitorizată foarte atent și, eventual, tratată cu medicamente. Un termometru digital pentru urechi, denumit și timpan, este o modalitate rapidă și ușoară de a controla temperatura corpului, atât la adulți, cât și la copii. Acest instrument măsoară radiația infraroșie (căldură) emisă de timpan și este considerată destul de precisă în majoritatea situațiilor.

paşi

Partea 1
Urmați orientările bazate pe vârstă

Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 1
1
Alegeți un termometru rectal pentru nou-născuți. Cel mai bun sau cel mai potrivit model pentru măsurarea temperaturii corpului depinde în principal de vârsta pacientului. De la naștere până la vârsta de șase luni, se recomandă utilizarea termometrului standard pentru măsurarea temperaturii rectale (anal), deoarece este considerată metoda cea mai precisă. Earwax, infecții ale urechilor, ureche mică și curbată pot modifica datele obținute, astfel încât termometrele urechii nu sunt cele mai potrivite pentru nou-născuți.
 • Unele cercetări medicale au constatat că chiar și termometrele arterei temporale sunt opțiuni excelente pentru nou-născuți, datorită preciziei lor și reproductibilitate.
 • Nou-născuții au o temperatură mai scăzută decât cea normală - de obicei mai mică de 36 ° C, spre deosebire de temperatura normală de 37 ° C la adulți. La această vârstă ei încă nu sunt în stare să-și regleze bine temperatura când sunt bolnavi și tind să se răcească mai mult decât să se încălzească sau să manifeste o stare febrilă.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 2
  2
  Utilizați termometrul pentru urechi cu precauție la sugari. Până la vârsta de aproximativ trei ani, modelul rectal este încă capabil să garanteze date exacte privind temperatura părții centrale a corpului. Puteți utiliza un termometru ureche pentru copiii mai mici pentru a obține date generale (care sunt mai bune decât nimic), dar până la trei ani sau cam asa este considerata temperatura masura mai fiabile rectala, în axile sau chiar Artera temporal (zona templelor de pe cap). O febră ușoară sau moderată la copii este considerată mai periculoasă decât adulții, deci este deosebit de important să găsiți date precise în această grupă de vârstă.
 • Infecțiile la urechi sunt destul de frecvente, apar frecvent la nou-născuți sau sugari și pot afecta lectura corectă din cauza inflamației în canalul urechii. Termometrul timpanic detectează, de obicei, prea multe date în timpul unei infecții - prin urmare, este important să se măsoare temperatura în ambele urechi, în cazul în care una dintre ele este infectată.
 • Cu ajutorul termometrelor standard puteți măsura temperatura în gură (sub limbă), sub axială sau în rect și sunt modele adecvate pentru nou-născuți, copii mici, copii și chiar pentru adulți.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 3
  3
  Alegeți orice termometru pentru copiii de 3 ani sau mai mult. De la această vârstă, copiii au tendința de a suferi otita cu o frecvență mai mică, astfel că devine mult mai ușor să-i curățești urechile și să elimini acumularea de ceară ureche. Această substanță împiedică termometrul să citească cu precizie radiația infraroșie emisă de timpan. În plus, după trei ani, canalele urechii încep să crească și devin ușor curbate. Prin urmare, din acest moment, toate modelele de termometru folosite în diferite părți ale corpului sunt echivalente în ceea ce privește precizia.
 • Dacă utilizați un model timamban pentru măsurarea temperaturii unui copil, dar sunteți mai degrabă sceptici față de rezultat, măsurați și rectul cu un termometru normal și comparați datele.
 • Termometrele pentru urechi au devenit mult mai fiabile în ultimul deceniu și sunt disponibile pe scară largă în farmacii și în magazinele de aprovizionare medicală.
 • Partea 2
  Măsurați temperatura

  Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 4
  1
  Mai întâi curățați urechea. Cum ceara și murdăria acumulată în interior reduc acuratețea rezultatului, asigurați-vă că urechea este curățată cu atenție înainte de a măsura temperatura. Nu utilizați tampoane de bumbac sau alte instrumente similare, deoarece reziduurile din interiorul canalului urechii ar putea fi compactate pe timpan. Cel mai sigur și mai eficient mod de a curăța ureche este de a folosi cateva picaturi de ulei de măsline, ulei de migdale sau mineral, cu condiția ca acestea sunt calde, sau utilizarea de ureche specifice picaturi pentru a atenua cerume- clătirii capăt (flushing) l ureche cu câteva stropi de apă, folosind un dispozitiv de cauciuc mic, conceput pentru acest scop. Așteptați până când se usucă interiorul urechii înainte de a începe măsurarea.
  • Termometrul pentru urechi detectează o temperatură prea scăzută dacă există ceară sau altă murdărie în interiorul canalului urechii.
  • Nu trebuie să utilizați acest model dacă urechea este rănită, infectată, rănită sau dacă vă recuperați din intervenție chirurgicală.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 5
  2
  Puneți un capac steril pe vârful termometrului. Odată ce dispozitivul a fost scos din ambalaj și citiți instrucțiunile de utilizare, trebuie să acoperiți vârful cu o protecție sterilă, de unică folosință. Deoarece vârful este introdus în ureche, trebuie să vă asigurați că este curat, astfel încât să minimalizați riscul de infecție - la care chiar și copiii mici sunt deja predispuși în mod special. Dacă dintr-un motiv anume modelul dvs. nu include capace sterile sau le-ați terminat, curățați vârful cu o soluție antiseptică, cum ar fi alcoolul denaturat, oțetul sau peroxidul de hidrogen.
 • Argintul coloidal este un excelent antiseptic și, uneori, este posibil să îl faci acasă, făcându-l un produs și mai ieftin.
 • Puteți reutiliza protezele de vârf numai dacă le-ați dezinfectat complet. Asigurați-vă că ați curățat-o mai întâi și după fiecare utilizare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 6


  3
  Trageți înapoi aurul și introduceți termometrul. Odată pornit pe dispozitiv, încercați să nu vă mișcați capul (sau țineți ferm de a fiului tău) și trage înapoi în partea de sus a urechii pentru a îndrepta un pic „canalul urechii și să facă introducerea instrument mai ușor. Pentru a intra în specific, dacă este urechea unui adult, ridicați-o mai întâi ușor și apoi înapoi - dacă este copil, trageți-o înapoi în linie dreaptă. Îndreptarea canalului urechii împiedică vârful termometrului să cauzeze răniri sau iritații și să obțină date mai precise.
 • Urmați instrucțiunile pentru a vă asigura că introduceți dispozitivul la adâncimea corectă - nu este nevoie să atingeți timpanul, deoarece termometrul este proiectat să detecteze infraroșu la o anumită distanță.
 • Termometrul pentru ureche face ca un semnal infraroșu să reflecte asupra timpanului pentru a măsura temperatura, deci este important să creați un sigiliu în jurul dispozitivului, introducând-l la adâncimea corectă în canalul urechii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 7
  4
  Detectează citirea. Odată ce termometrul este introdus cu atenție în ureche, țineți-l în poziție fermă până când emite un semnal care a detectat temperatura - de obicei cu un semnal sonor. În acest moment, extrageți-l încet și cu atenție și citiți datele care apar pe afișajul digital. Înregistrați rezultatul pe hârtie și nu vă bazați numai pe memorie, deoarece asistentul sau medicul vor dori să știe rezultatul.
 • În acest fel, este mai ușor să comparați date diferite într-o anumită perioadă de timp dacă monitorizați febra.
 • Unul dintre avantajele acestui instrument este viteza cu care se obține un rezultat destul de precis, atunci când este utilizat corect.
 • Partea 3
  Interpretați rezultatele

  Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru ureche Pasul 8
  1
  Cunoașteți variațiile normale ale temperaturii corpului. Nu toate părțile corpului au întotdeauna aceeași temperatură. De exemplu, în timp ce temperatura fiziologică a cavității bucale (sub limba) a unui adult este de 37 ° C, casca (timpanului) este în mod tipic 0,3-0,6 ° C mai mare, se poate ajunge, de asemenea, prin urmare, 37,8 ° C și să fie considerat normal. Acesta poate varia, de asemenea, în funcție de sex, nivelul de activitate fizică, tipul de alimente sau băuturi consuma, ora din zi și perioada ciclului menstrual (la femei). Deci, trebuie să luați în considerare toți acești factori atunci când doriți să determinați dacă dumneavoastră sau altcineva aveți febră.
  • La adulți, în realitate, temperatura corporală normală variază de la 36,6 ° C la puțin sub 37,8 ° C.
  • Studiile au constatat că, cu ajutorul termometrelor pentru urechi, poate exista o diferență de temperatură de peste 0,5 ° C mai mult sau mai puțin decât rectalele, care sunt cele mai exacte instrumente de măsurare a temperaturii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 9
  2
  Determinați dacă există febră. Pentru toate motivele descrise până în prezent și datorită faptului că pot exista tehnici de detectare incorecte și / sau inexacte, ar trebui să măsurați temperatura de mai multe ori, chiar și mai bine dacă aveți termometre diferite în diferite părți ale corpului. Comparați toate citirile și calculați media. Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare alți indicatori comuni ai febrei ușoare sau moderate, cum ar fi transpirația chiar și în repaus, dureri de cap, dureri musculare, slăbiciune, pierderea poftei de mâncare și sete crescută.
 • Nu trebuie să vă bazați pe o singură lectură cu un termometru timpan pentru a defini un ciclu de tratament sau pentru a lua alte inițiative.
 • Copiii pot fi foarte bolnavi fără febră sau apar normali la o temperatură de peste 37,8 ° C - nu trebuie să ajungeți la concluzii bazate numai pe numere, ci trebuie să căutați și alte simptome.
 • Imaginea intitulată Utilizați un termometru pentru urechi Pasul 10
  3
  Știți când să vă adresați medicului dumneavoastră. Febră este un simptom comun al bolii, dar nu este întotdeauna negativ, deoarece joacă un rol important în combaterea infecțiilor. Deși o temperatură a urechii de 38 ° C sau mai mult este considerată febră mare, în cazul în care copilul dumneavoastră are mai mult de un an și bea multe lichide, el joacă și doarme în mod normal, există de obicei un motiv sau necesitatea de îngrijire medicală. Cu toate acestea, atunci când temperatura atinge sau depășește 38,9 ° C și este asociate la alte simptome, cum ar fi iritabilitate neobișnuită, disconfort, letargie, tuse și / sau diaree moderată sau severă, trebuie să mergeți cu siguranță la pediatru.
 • Când febra este ridicată (39,4 - 41,1 ° C), este adesea însoțită de halucinații, confuzie, iritabilitate puternică, convulsii și, de obicei, necesită o intervenție medicală urgentă.
 • Medicul dumneavoastră vă poate recomanda paracetamol (Tachipirina) sau ibuprofen (Brufen sau alte formulări pentru copii) pentru a încerca reducerea febrei. Cu toate acestea, ibuprofenul nu trebuie administrat copiilor cu vârsta sub 6 luni - în plus, aspirina nu trebuie administrată copiilor cu vârsta până la 18 ani din cauza riscului de apariție a sindromului Reye.
 • Sfaturi

  • Chiar și benzile termometrice (care trebuie sprijinite în partea din față și să profite de cristale lichide care reacționează la căldură) sunt rapid de utilizat și economic, dar nu sunt la fel de precise de termometre ureche pentru măsurarea temperaturii corpului.

  Avertismente

  • Toate informațiile din acest articol nu trebuie considerate consultanță medicală. Discutați cu medicul pediatru, asistenta medicală sau farmacistul dacă bănuiți că există o febră.
  • Discutați cu medicul pediatru dacă copilul dumneavoastră cu febră vărsă în mod repetat, se plânge de o durere de cap severă sau de stomac deranjat.
  • Dacă copilul este febril deoarece este într-o mașină fierbinte, duceți-l imediat la camera de urgență.
  • Sunați pediatrul dacă copilul are febră mai mult de trei zile.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit