gtemata.com

Cum de a construi o casa simpla de pui

Construirea unei case de găină în curte vă va permite să colectați ouă organice, să ridicați puii broiler, să reciclați resturile de alimente și să creați un îngrășământ de înaltă calitate din excrementele de pui. Cu puțină lucrare este mai ușor decât crezi!

paşi

1
Determinați obiectivele. Elaborați un plan pentru casa dvs. de găină pe baza nevoilor actuale sau viitoare. Intreaba-te cat de multe pui pe care ai de gand sa le pastrezi, cat de mult spatiu ai si in ce scop vrei sa-ti ridici puii. Răspunsurile la aceste întrebări vor influența modul în care vă veți construi casa de găină.
 • 2
  Elaborați un plan. Puteți găsi proiecte gata făcute sau creați-vă propriile. Iată o listă de elemente pe care trebuie să le luați în considerare în ceea ce privește designul de bază pentru cele mai multe case de păsări:
 • Înălțime. Majoritatea coopelor sunt ridicate de la sol, aproximativ 40 cm / 1 mt. Înălțimea mai mare face puii mai puțin accesibili pentru prădători. În plus, prea multă proximitate a solului ar putea, de asemenea, să ofere un spațiu pentru rozătoare.
 • Izolație. În funcție de locul în care locuiți, haina dvs. poate avea nevoie de mai mult sau mai puțin izolație de elemente. Selectați materiale pe baza cantității necesare pentru a vă proteja găinile.
 • Ventilația. Puii dvs. vor face nevoile în interiorul coopului de pui și, prin urmare, este necesar să se mențină un schimb de aer bun. Cele mai multe prize de aer constau din ușile articulate pe părțile laterale ale cuștii care sunt sprijinite, cu deschideri acoperite de o plasă.
 • Alimente și apă. Puii dvs. vor avea nevoie de acces la hrană și apă curată în interiorul coopului de pui, departe de cutia de gunoi. Sistemul utilizat în acest scop poate fi simplu sau prelucrat în funcție de nevoile dvs.
 • Stinghiile. Pernițele din interiorul stiei vă vor oferi puiilor tău un loc unde să dormi noaptea. Amintiți-vă că puii preferă să doarmă pe o coadă și că trebuie să fie suficient de distanțați, astfel încât animalele să nu fie în contact strâns unul cu celălalt.
 • Așternutul de paie. Deoarece puii nu-și controlează defecările, va trebui să oferiți un fel de așternut sub găluște, cum ar fi șlefuirea de paie sau de lemn. Dacă excrementele atașate materialului de gunoi vor face mai ușoară curățarea cuștii - în plus, așternutul murdar poate deveni un îngrășământ excelent.
 • Cuiburile. Cuibul dvs. ar trebui să fie un mic spațiu adânc, unde găinile își pot pune ouăle. Îi împiedică să devină prea mari și confortabile, așa că nu sunt încurajați să rămână acolo prea mult timp. Unele păsări de pui sunt proiectate astfel încât să poată avea acces la ouăle din cuiburi din exterior, printr-o ușă mică.
 • Rampă. Pentru a ieși din coșul de pui ridicat, puii tăi vor avea nevoie de o mică rampă care se duce în curte. Pictați rampa cu un amestec de nisip și vopsea pentru al face mai puțin alunecos și adăugați benzi transversale (cum ar fi cheile de pe chitară) pe care puicuțele le pot folosi ca pași mici. Dacă rampa oferă acces la o curte neînfrânată, cel mai bine este să găsești o modalitate de ao închide noaptea pentru a ține puii în siguranță în găină.
 • 3
  Puneți împreună materialele și uneltele necesare. Veți avea nevoie de cel puțin lemn sau placaj de diverse dimensiuni, cuie, ochiuri, balamale, șuruburi și așternuturi. Dacă intenționați să construiți un coș de pui mai elaborat, veți avea nevoie de mai multe materiale. Veți avea nevoie, de asemenea, de bandă de măsurare, mașină de șlefuit, ferăstrău electric, ciocan, perforator, bancă de lucru, mască și mănuși din piele. Puteți găsi aceste materiale în magazinele de mâna a doua.


 • 4
  Începeți clădirea. Prin construirea casei de găină, este mai bine să lucrați cu meticulozitate, astfel încât să nu trebuiți să începeți să rezolvați greșelile.
 • Mai întâi se alăture cadrelor pentru bază, apoi pentru ramele laterale și suport. Când asamblați piesele, folosiți adezivul de lemn la punctele de îmbinare pentru a le ține în loc și forați găurile foarte mici pentru unghii - în acest fel vă veți asigura că șuruburile intră drept. Mai bine, utilizați joncțiuni în coadă de coadă sau suprapuse. Aceste două tipuri de articulații sunt cele mai frecvente pe care va trebui să le folosiți pentru a vă construi casa de găină pentru a asigura stabilitatea și robustețea proiectului dumneavoastră.
 • Montați pereții laterali (placaj și / sau plasă) și materialul de acoperire al găinilor atunci când structura este gata. Asigurați-vă că dublează lungimea suporturilor din lemn și grosimea atunci când creșteți dimensiunea sau dimensiunea casei de găină. De exemplu, dintr-o bucată de lemn de 25 mm x 25 mm x 2 m, duceți-o la 50 mm x 50 mm x 3 m, pentru a vă asigura că cadrul este puternic și robust!
 • Adăugați ferestre și uși. Ferestrele și ușile ar trebui să fie ultimele lucruri la care să lucrăm.
 • 5
  Inspectați-vă munca. Imediat ce totul este terminat, verificați cu atenție și conectați toate cusăturile și îmbinările cu materiale izolante pentru a împiedica intrarea în aer a aerului rece în casa nouă a găinilor. Ați putea picta și coopul de pui de orice culoare, poate că se potrivește cu stilul general al casei dvs.
 • Sfaturi

  • Planul de expansiune. Luați în considerare construirea coopului de pui puțin mai mare decât aveți nevoie de moment, în cazul în care decideți să ridicați mai multe găini.
  • Unii cred că unele boluri speciale de apă pentru câini și pisici sunt funcționale pentru păsările de pui, în special modelele care sunt atașate la conducte pentru a asigura o alimentare continuă cu apă proaspătă.
  • Atunci când introduceți puii într-un coș de pui, asigurați-vă că aveți un loc sigur, aproape, în afara curții, accesibil prin deschideri mici în plasă. Asigurați-vă că au hrană în acest domeniu.
  • Luați în considerare construirea unui mobil coop de pui.

  Avertismente

  • Asigurați-vă că casa de pui este în siguranță de prădători.
  • Acordați cea mai mare atenție atunci când lucrați cu unelte electrice.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit