gtemata.com

Cum să utilizați un verticale Bench Saw

Ferăstrărenii cu benzi verticale, în lucrări de uz casnic, care implică realizarea unui proiect în care este necesară prelucrarea lemnului, se pot dovedi foarte utile în realizarea de tăieri complexe, rapide, dar exacte. Utilizarea lor necesită o practică și o atenție deosebită, dar dacă este folosită cu expertiză, rezultatele obținute în mare parte rambursează eforturile depuse.

paşi

Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord din banda superioară Pasul 1
1
Găsiți tipul și dimensiunea aparatului de care aveți nevoie. De obicei, ferăstraiele cu bandă verticală sunt puțin mai mici decât verii lor mai mari fixați. Iată câteva aspecte care trebuie luate în considerare:
 • Capacitate. Sunt luate în considerare două măsurători pentru a determina capacitatea unui ferăstrău cu bandă, o descrie adâncimea de tăiere pe care fierăstrăul o poate face, cealaltă este grosimea maximă a materialului care poate fi tăiat. Un ferăstrău cu bandă verticală tip comun poate face tăieturi la o adâncime de aproximativ 25 cm. pe o grosime maximă de aproximativ 10 cm.
 • Viteză. Ferăstrăul cu bandă cu viteză variabilă oferă o flexibilitate mai mică decât ferăstraiele de bandă cu viteză fixă, dar sunt și mai scumpe. În scopuri practice, un ferăstrău cu viteză fixă ​​este bun pentru majoritatea proiectelor în care este necesară tăierea lemnului.
 • Lungimea lamei. Deși lungimea lamei nu afectează tăierea lamei, trebuie să alegeți o ferăstrău care utilizează o lamă de lamă dimensiuni comune disponibil cu diferite tipuri de dinți și diferite lățimi.
 • Caracteristicile planului. Această caracteristică este legată de planul de lucru al fierului în sine. Vârfurile realizate din materiale grele și durabile, cum ar fi aluminiu sau oțel presat, cu ghidaje înclinate pentru atacul unei echipe de a face tăieturi cu șuruburi, cu posibilitatea de a înclina vârful însuși, oferă o versatilitate mai mare decât podelele simplu și fix.
 • Simplitatea utilizării. Asigurați-vă că nu sunt necesare unelte speciale sau proceduri complicate pentru a regla fierăstrăul, pentru a schimba lamele sau pentru a efectua întreținerea de rutină.
 • Securitate. Alegeți o mașină care are o izolație dublă sau o împământare electrică și vă permite o bună vizibilitate în jurul zonei de tăiere. Prezența unui comutator siguranță face dificil pentru un copil să pornească o mașină de văzut, chiar dacă are acces la mașină fără supravegherea adulților.
 • Sursă de alimentare. Majoritatea uneltelor de acest tip au nevoie de o sursă de alimentare comună, cu tensiunea așteptată în țara în care sunt vândute. Mașinile mai mari, pentru uz comercial sau industrial, pot necesita în schimb o alimentare trifazată, care de obicei nu este disponibilă în casă.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord din banda superioară Pasul 2
  2
  Reglați ferăstrăul. Înainte de a monta un nou ferăstrău, citiți cu atenție întregul manual de instrucțiuni furnizat de producător și informațiile de siguranță. Montați ferăstrăul la o înălțime confortabilă, de obicei chiar deasupra vieții operatorului. Asigurați-vă că există o sursă de lumină suficientă. Pentru a împiedica răsturnarea mașinii, ferăstrăul cu bandă verticală a bancului trebuie să fie înșurubat și fixat pe blatul de lucru, de fapt, de obicei mașinile noi sunt livrate cu sisteme speciale de ancorare.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord din banda superioară Pasul 3
  3
  Alegeți lama potrivită pentru proiectul dvs. Există două criterii posibile pentru a face această alegere, în raport cu lățimea lamei și a dinților per inch (TPI, "dinți per inch"). Mai jos sunt câteva exemple:
 • Lățimea lamei. Aceasta este tocmai lățimea fizică a lamei în sine. Lamele mai stricte permit curbele atunci când se taie cu spițe inferioare, facilitând lucrările complexe. Lamele mai largi sunt, de obicei, un pic mai durabile în timp, deoarece sunt mai puțin flexibile și disipă căldura mai eficient.

 • Lamele de 30 mm. ele sunt cele mai înguste dintre lamele comune și vă permit să faceți tăieturi arcuite cu cele mai înalte curbe posibile.
 • Lamele de 60 mm. ele intră întotdeauna între lamele înguste și servesc pentru a face bucăți de cercuri mici sau arcuri.
 • Lamele de 80 mm. acestea sunt considerate o lățime medie sau lame de uz general. Acestea permit tăieturi cu o rază de aproximativ 7,5 cm, în funcție de duritatea și grosimea lemnului care urmează a fi tăiat, iar lamele sunt puțin mai durabile decât cele mai înguste de 60 mm.
 • Lamele de 95 mm. ele nu sunt potrivite pentru curbe strânse. Acestea permit tăieturi excelente drept și al patrulea trimestru și, de obicei, se mențin ascuțite mai mult decât lamele mai înguste.
 • TPI (dinți per inch). Numărul de dinți pe inci determină rezultatul tăierii pe material. Un număr mare de TPI permite o tăiere mai fină, dar se taie la o viteză mai mică, în timp ce un număr scăzut TPI se taie mai repede, dar produce tăieturi mai cruciale.

 • Cele 16 lame TPI au dinți foarte mici, adesea mici Grupuri, sau chiar proeminențe înclinate pe fiecare dinte. Acestea sunt de obicei folosite pentru a tăia materiale foarte subțiri, cu o grosime mai mică de 1,25 cm, la o viteză destul de scăzută.
 • Cele 12 lame TPI sunt concepute pentru a face tăieturi subțiri și bine lustruite pe lemn cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. unde este necesară o tăiere fină și netedă.
 • Cele 8 lame TPI sunt de obicei cele pentru uz general și permit tăieri destul de netede la o viteză mai mare pe lemne cu o grosime de 5 cm. sau mai mult.
 • Pentru scopuri comerciale specializate există și lame distanțate, cu pas variabil, cu dinți înțepați.
 • O altă caracteristică importantă a lamei de luat în considerare este grosimea acesteia. Cu cât sunt mai mici volanți (roțile de tip roată care trag și pe care rulează lama), lama trebuie să fie mai subțire, deoarece trebuie să fie îndoită continuu pe măsură ce curge pe aceste componente.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord cu banda superioară Pasul 4
  4
  În timp ce urmează să efectuați următoarele manevre, asigurați-vă că ferăstrăul are deconectat ștecherul electric. Oprirea comutatorului nu este o alternativă viabilă, deoarece întrerupătorul ar putea fi lovit accidental în timpul funcționării pe mașină.
 • Imaginea intitulată Utilizați o bandă cu bandă de sus în jos Pasul 5
  5
  Urmând instrucțiunile producătorului, reglați tensiunea lamei. Majoritatea ferăstrăului de bandă pentru a regla tensiunea lamei are un șurub sau un buton amplasat pe partea din spate a mașinii. Lama trebuie să fie suficient de tensionată încât să nu se alunece și să nu se defecteze în timpul tăierii, totuși o lamă prea strânsă ar putea deteriora fierăstrăul. O modalitate obișnuită de a verifica tensiunea lamei este să ridicați ghidajul la înălțimea maximă, apoi împingeți lama în lateral. Aplicând o forță destul de ușoară în acest fel, ar trebui să se deplaseze aproximativ 3 mm. Din nou, consultați manualul de instrucțiuni al producătorului pentru caracteristicile specifice ale mașinii dvs..
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord cu vârf la îndemână Pasul 6
  6
  Verificați traseu a lamei. Pentru acest tip de verificare va trebui să deschideți capacul care ascunde ansamblul volantului superior, care este de obicei închis cu cleme sau cu șuruburi cu butoane. Rotiți volantul cu mâna și verificați poziția lamei pe volant. Trebuie să alunece până la centrul volantului pentru 10-20 de rotații complete, fără a se învârti și fără a se deflecta. În caz contrar, pentru a corecta poziția lamei pe volant, trebuie să acționați pe butonul de reglare relativ. Odată ce această operație este finalizată, închideți toate panourile de acces.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă cu bandă de bord Pasul 7
  7


  Reglați ghidajele lamei. Cele mai multe, dacă nu toate, ferăstraie de bandă au un ghidaj de lame mobil care coboară din carcasa volantului superior. De obicei, există un buton sau o pârghie care blochează / deblochează acest dispozitiv pentru a permite ajustarea acestuia într-un mod ușor și rapid. Va trebui să reglați ghidajul pentru al plasa destul de aproape de suprafața bucății de lemn care urmează a fi tăiată, dar nu prea strânsă pentru a preveni prinderea sau blocarea piesei. Lăsați un spațiu de cel puțin jumătate de centimetru până la punctul în care piesa este mai groasă și blocați șina în poziție.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord din banda superioară Pasul 8
  8
  Reglați planul fierăstrăului. Pentru o tăietură la un unghi drept, perpendicular pe planul de lucru, utilizați un bloc pătrat sau o bucată perpendiculară de lemn pentru a verifica vizual alinierea lamei. Pentru a facilita această verificare, dacă ferăstrăul dvs. a fost pre-ajustat la zero pe un marcator de unghi gradat, utilizați marcajul zero sau 90 de grade.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă de bord cu vârf la îndemână Pasul 9
  9
  Reglați ghidajele din al patrulea trimestru dacă trebuie să le utilizați pentru a face o tăietură dreaptă. Ghidații din al patrulea trimestru, dacă aveți fierăstrăul dvs., păstrați piesa aliniată atunci când tăiați cu o pantă între 90 și 45 de grade.
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă cu bandă de vârf Pasul 10
  10
  Pe bucata de lemn marchează linia de tăiere. Faceți linii clare și ușor de distins, folosind un creion moale sau un marcator pentru acest scop. Pe lemn care trebuie să aibă un finisaj natural sau un lac transparent sau translucid, nu utilizați un marker de cerneală indelebil!
 • Imaginea intitulată Folosiți o bandă cu bandă de vârf Pasul 11
  11
  Verificați că aveți toate spațiul necesar. La jumătatea drumului, nu vă puteți lăsa să descoperiți că piesa pe care lucrați nu se poate întoarce sau nu poate fi complet introdusă în fierăstrău. În acest moment este timpul să ataci fișa ferăstrăului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o bandă de bord din banda superioară Pasul 12
  12
  Faceți tăierea. Lăsați ferăstrăul, lăsați-l să ajungă la viteza regimului, și verificați că lama se deplasează prin descrierea unei linii drepte și precise. Dacă observați orice oscilație sau abatere, opriți motorul și verificați dublu ansamblul volant superior pentru reglarea corectă! Păstrați întotdeauna degetele cât mai mult posibil de la lama de ferăstrău și introduceți piesa care urmează a fi tăiată astfel încât lama să urmeze linia de tăiere pe care ați tras-o.
 • Sfaturi

  • Mențineți întotdeauna mașina curată și efectuați întreținerea obișnuită necesară. Îndepărtați excesul de praf care se acumulează pe conductele de ventilație și de aspirație și păstrați bine ghidajele lamei.
  • Alegeți o bandă de ferăstrău care se potrivește cu toate nevoile dvs. Benzi de bandă verticale de benzi sunt destul de confortabile în medii în care spațiul este limitat, dar mașinile mai mari ancorate la sol sunt mult mai versatile.

  Avertismente

  • Nu uitați să deconectați-l întotdeauna când efectuați reglaje la ferăstrău și la înlocuirea lamelor.
  • Asigurați-vă întotdeauna că aveți o iluminare adecvată pentru operațiile pe care le efectuați.
  • Atunci când tăiați, purtați ochelari de protecție și o mască de praf.
  • Ca orice unealtă electrică, un ferăstrău cu bandă poate fi periculos dacă este folosit necorespunzător. Fixați piesa care urmează să fie tăiată astfel încât să o puteți împinge pe lamă ținând degetele la o distanță sigură.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Un ferăstrău cu bandă potrivită.
  • Un banc de lucru sau o podea pe care să se monteze ferăstrăul.
  • Unele bucăți de lemn trebuie tăiate în funcție de necesitățile cazului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit