gtemata.com

Cum se utilizează o mașină de cusut

Utilizarea unei mașini de cusut nu este la fel de dificilă pe cât pare. Totuși, nu lăsați frica de o mașină necunoscută și de un set de abilități să vă oprească să creați proiecte minunate de textile! Acest ghid vine de la descrierea la utilizarea unei mașini de cusut: veți putea începe să pregătiți îmbrăcămintea dvs. personalizată cu mâna.

paşi

Partea 1
Cunoașteți părțile unei mașini de cusut

Imaginea intitulată Utilizați o mașină de cusut Pasul 1
1
Găsiți comutatorul de alimentare. S-ar putea suna stupid, dar identificarea comutatorului de aprindere este cel mai important pas! Acesta este situat în diferite locuri în funcție de model, dar este în mod normal pe partea dreaptă.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 2
  2
  Localizați știftul bobinei. Acesta este un mic știft din plastic sau metal care iese din partea superioară a mașinii de cusut și ține bobina filetului.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 3
  3
  Căutați ghidajul firului care direcționează firul de la bobina de pe partea superioară a mașinii la cheia de bobină. Este o bucată de metal care iese din partea superioară a mașinii de cusut pe partea stângă.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 4
  4
  Căutați bobina de bobinat. În dreapta acului bobinei din partea de sus a mașinii de cusut se află un alt ac mai mic, din plastic sau metal, lângă o roată orizontală mică. Aceasta este bobina de bobinat cu dispozitivul de fixare. Lucrați împreună (cu bobina) pentru a aduce firul pe navetă înainte de a începe să coaseți.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de cusut Pasul 5
  5
  Căutați butoanele de reglare a cusăturii. Sunt în poziții diferite, în funcție de modelul pe care îl aveți, dar, de obicei, există un mic ecran lângă câteva butoane de pe partea frontală a mașinii de cusut. Aceste butoane selectează tipul cusăturii de utilizat, lungimea și direcția sa (înainte sau înapoi). Verificați manualul mașinii dvs. specifice pentru a determina funcțiile fiecărui buton.
 • Imaginea cu titlul Utilizați o mașină de cusut Pasul 6
  6
  Căutați pârghia de preluare a firului. Când sunteți gata să introduceți firul în mașina de cusut, va trebui să deșurubați firul de pe bobină din partea superioară, prin ghidaj și apoi în jurul pârghiei de preluare. Echipat cu două caneluri, pârghia este amplasată pe partea din stânga față a mașinii. În general, există numere și săgeți tipărite lângă acesta pentru a vă ajuta să inserați firul.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 7
  7
  Căutați selectorul de tensiune. Selectorul de tensiune este o roată numerotată în apropierea pârghiei de înfășurare. Verificați tensiunea firului în timpul coaserii. Dacă tensiunea este prea puternică, acul va fi tras în dreapta. Dacă tensiunea este prea slabă, firul se va rostogoli pe partea inferioară a țesăturii pe care o coaseți.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 8
  8
  Găsiți clema șurubului cu ac. Aceasta este o bucată de metal care ține acul în loc în timpul coaserii. Acesta este situat sub brațul mașinii de cusut, arată ca un cui mare și iese în partea dreaptă a acului.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de cusut Pasul 9
  9
  Localizați piciorușul presor. Acesta este accesoriu metalic care se află sub șurubul de prindere al acului și arată ca un schi mic. Când sunteți angajat, păstrați materialul în poziție și îl conduceți în mașină în timp ce coaseți.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 10
  10
  Găsiți pârghia piciorușului presor și exersați-o pentru ao ridica și coborî. De obicei, poziționați pe partea dreaptă sau din spate a ansamblului acului. Pentru a ajusta piciorușul presor, mutați-l până jos și tot în sus.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de cusut Pasul 11
  11
  Localizați placa acului. Aceasta este placa de argint chiar sub ac. Găsirea este foarte simplă.
 • 12
  Găsiți transportorul. Este un ghidaj de metal mic sub piciorușul presor de pe placa acului care mișcă țesătura prin mașină atunci când coasează. O puteți găsi căutând două linii mici de metal sub piciorușul presor.
 • 13
  Localizați capacul și mecanismul de deblocare. Bobina este o bobină mică de fir care iese din partea inferioară a mașinii și oferă suport pentru firul cu ac. Sub placa metalică în care este amplasat acul este capacul bobinei și lângă acesta trebuie să existe un buton de eliberare a capacului sau un picior. Îl veți folosi pentru a fixa bobina înainte de a coase.
 • Partea 2
  Pregătiți mașina de cusut

  Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 14
  1
  Plasați mașina pe un raft robust în fața dvs. - o masă, un birou, un contor sau o dulap de cusut. Stați pe un scaun la o înălțime confortabilă pentru masă. Așezați mașina astfel încât capătul acului să fie în partea stângă și corpul mașinii în partea dreaptă. Va trebui să verificați mai întâi câteva lucruri și să aflați ceva despre mașină, deci nu vă conectați încă.
 • 2
  Instalați acul în siguranță. Acele au o latură plană, astfel încât acestea pot fi introduse doar într-o singură direcție, de obicei cu fața plană spre spate. Există o canelură de-a lungul o parte, în general, opusă plăcii - atunci când instalați acul, această canelură trebuie să fie aliniate în direcția din care se introduce firul, care rulează în această canelură ca merge în sus și în jos prin tesatura. Introduceți un ac complet în poziție și strângeți bine șurubul.
 • 3
  Înfășurați și introduceți bobina. O mașină utilizează două fire, una superioară și una inferioară, stocate pe o bobină. Pentru a înfășura bobina, așezați bobina bobinei deasupra bobinei. Urmați ghidajele și împachetați firul de pe bobină în jurul ghidajului și până la bobină. Porniți bobinatorul și așteptați să se oprească automat când bobina este plină.
 • Odată ce bobina este înfășurată, așezați-o în cutia sa sub acul inferior din jumătatea inferioară a mașinii de cusut. Lăsați capătul firului pe exterior să fie introdus în ac.
 • Urmați linkul anterior pentru instrucțiuni detaliate privind înfășurarea și introducerea unei bobine.
 • 4


  Introduceți firul în mașina de cusut. Bobina de fir se află în partea superioară a mașinii, dar trebuie derulată și atașată la ac. Pentru a face acest lucru, trageți firul și treceți-l prin ghidajul firului de sus, în jos și apoi în jurul pârghiei de preluare. Ar trebui să fie numere mici și săgeți tipărite pe mașină care să vă arate cum să inserați firul.
 • De asemenea, puteți urma ghidurile tipărite de pe mașină.
 • De obicei, firul urmează acest model general: "la stânga, în jos, în sus, în jos, într-un cârlig, prin acul". Un alt mod de a ști cum să introduceți firul în mașină este "mufa bobinei, tensiunea, maneta de preluare, acul, folosind ghidurile de sârmă furnizate între aceste părți".
 • În acul firul poate fi introdus de la stânga la dreapta sau de la față în spate. Dacă este deja introdusă, este un indiciu pentru direcție - în caz contrar, ultimul ghidaj de fir din fața acului este mai aproape de direcția de la care trebuie introdus acul.
 • 5
  Lăsați ambele fire să iasă. Treceți o pereche de foarfece între piciorușul presor și placa pentru a apropia ambele bucle de buclă. Acum ar trebui să aveți capetele celor două fire, una de la ac și una de la baza bobinei.
 • Imaginea intitulată Utilizați o mașină de cusut Pasul 19
  6
  Atacați mașina și porniți-o. Multe mașini de cusut au o lumină încorporată, adesea o modalitate bună de a înțelege dacă este alimentată. Comutatorul de alimentare, dacă există, este de obicei pe partea dreaptă sau pe partea din spate a aparatului. Unele mașini nu au un întrerupător separat, caz în care se pornesc imediat ce sunt conectate.
 • Conectați de asemenea pedala. Așezați-l într-un loc confortabil sub picioare.
 • Partea 3
  Coaseți cu mașina

  1
  Selectați o cusătură dreaptă și o lungime medie a cusăturii. Consultați manualul pentru a afla cum să faceți acest lucru pe mașina dvs. Pe această mașină, cusăturile sunt setate prin rotirea butonului inferior din partea dreaptă a mașinii până când se fixează în poziție. Fixați întotdeauna cusatura cu acul în sus și în afara țesăturii, deoarece acesta poate mișca acul.
  • Cusătura dreaptă este folosită pentru majoritatea cusăturilor. Celălalt punct cel mai obișnuit este zig-zagul, care este de obicei folosit pentru a împiedica marginile să se stingă.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 21
  2
  Practicați-vă anumite materiale. Pentru prima experiență de coasere, alegeți un material simplu în țesătură, nu tricotat. Nu utilizați o țesătură foarte grea pentru primele încercări de a coase mașina. Denimul și flanelul pot fi dificil de a coase deoarece sunt prea groase când sunt așezate pe diferite straturi.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 22
  3
  Puneți materialul sub ac. Coaserea celei mai mari părți din materialul din stânga mașinii - acumulând cea mai mare parte a acesteia pe partea dreaptă, poate crea cusături murdare.
 • 4
  Coborâți piciorușul presor de pe țesătură. Există o pârghie în spatele sau în partea laterală a ansamblului acului care ridică sau coboară piciorușul presor.
 • Dacă dați țesătura puțin în timp ce piciorușul presor este coborât, veți simți că mașina o controlează suficient. În timpul coaserii, mașina folosește un transportor sub piciorușul presor pentru a avansa materialul la viteza corectă. Nu este nevoie să trageți materialul prin mașină - de fapt, trăgând ar putea să îndoaie acul sau să deterioreze lucrarea. Puteți regla viteza și lungimea cusăturii de pe mașină.
 • 5
  Păstrați capetele ambelor fire în vrac. Pentru primele puncte, va trebui să le păstrați pentru a le împiedica să se retragă în țesătură. După ce ați coasat pe o distanță scurtă, le puteți lăsa să meargă și să utilizeze ambele mâini pentru a verifica materialul și mașina.
 • 6
  Apăsați pedala de control care controlează viteza. La fel ca acceleratorul unei mașini, cu cât împingeți mai mult, cu atât mai repede veți merge. Apăsați încet, la început, suficient pentru a menține mașina în funcțiune.
 • Mașina ar putea avea un genunchi, mai degrabă decât o pedală. Dacă este așa, folosiți genunchiul pentru ao împinge spre dreapta.
 • Puteți utiliza mreana din partea dreaptă sus a mașinii de filare sau puteți muta acul cu mâna.
 • Mașina va avansa materialul în mod automat departe de dvs. tu "plumb" țesătura într-o linie dreaptă sau curbată prin mutarea acesteia prin mașină cu mâinile. Practicati coaserea intr-o linie dreapta si urmand curbele. Singura diferență este în felul în care conduci țesătura.
 • Nu forțați sau trageți materialul în timp ce acesta se află sub ac. Acest lucru poate duce la întinderea țesăturii sau la ruperea acului sau la înfundarea cusăturilor în bobină. Dacă observați că materialul nu se deplasează suficient de repede, apăsați mai mult pedala, reglați lungimea cusăturii sau, dacă este necesar, cumpărați o mașină mai rapidă.
 • 7
  Găsiți butonul invers (sau pârghia) și încercați. Se inversează direcția în care este alimentată utilajul, astfel încât țesătura se deplasează spre dvs. în timp ce mașina coase. De multe ori, acest buton (sau pârghie) este încărcat cu arc, deci este necesar să îl țineți în jos pentru a coase în sens invers.
 • La capătul unei cusături, coaseți cusăturile inverse pe ultimele cusaturi făcute. Aceasta termină cusătura, împiedicând-o să iasă.
 • 8
  Utilizați manivela pentru a muta acul în poziția cea mai înaltă. Apoi, ridicați piciorușul presor. Țesătura ar trebui să se desprindă cu ușurință. Dacă firul se retrage atunci când încercați să îndepărtați materialul, trebuie să verificați poziția acului.
 • 9
  Tăiați firul. Pe mai multe mașini, există o mică crestătură pe spatele pinului care ține piciorușul presor. Puteți ține ambele capete ale filetului și treceți-l peste această crestătură pentru a tăia firul. Dacă nu aveați o astfel de crestătură sau preferați o tăietură curată, utilizați o pereche bună de foarfece pentru a tăia firul. Lăsați o anumită lungime de fir agățată de mașină pentru următoarea cusătură.
 • 10
  Practicati pe cusaturi. Încuiați, cu ace, cele două bucăți de țesătură, drepte de margine, lângă margine. Cusătura va fi de 1,3 - 1,5 cm de la margine. Este un singur strat de material textil poate fi cusute (de exemplu, pentru a opri o margine, astfel încât nici o destrămare), dar, din moment ce obiectivul de cusut este de a se alătura două bucăți de material, este necesar să se obișnuiască pentru a coase cu o pereche de straturi și pini.
 • Țesăturile sunt marcate pe laturi, astfel încât cusătura să rămână în interior. Partea "dreapta" este partea de țesătură pe care doriți să rămâneți în afara la sfârșitul lucrării. Țesutul imprimat are, în general, o parte cu culori mai luminoase.
 • Așezați știfturile perpendiculare pe linia de joncțiune. Puteți coase direct pe ace, apoi scoateți-le mai târziu, fără a deteriora mașina, țesătura sau știfturile. Dar este mai sigur să le îndepărtați înainte de a ajunge acolo cu acul, dacă accidental acul ar trebui să lovească un ac și să spargă ar fi un "plictisitor" incident. În orice caz, amintiți-vă întotdeauna să evitați coaserea peste capetele pinilor.
 • Pe măsură ce vă uitați la țesătură, rețineți cum se mișcă materialul. Cusăturile pot merge în orice direcție, dar cele mai multe proiecte de cusut sunt tăiate astfel încât cusăturile principale să fie paralele cu liniile de bătătură. Rețineți și direcția tipăririi - dacă țesătura prezintă una - și aranjați-o astfel încât partea "dreaptă", cea cu modelul, să fie în sus și să urmeze o anumită direcție.
 • 11
  Deplasați-vă în altă parte a țesăturii. Utilizați roata de mână plasat pe partea de sus partea dreaptă a mașinii pentru a muta acul de la începutul cursei sale înainte de a începe o cusătură și apoi din nou pentru a îndepărta materialul din mașină, la sfârșitul unei cusături. Roata ridică acul și vă permite să vă mutați în altă zonă a țesăturii pe care lucrați.
 • Dacă acul nu se află în partea superioară a cursei acestuia, firul nu se poate mișca atunci când trageți la capete.
 • Căutați linii pe mașină care indică o indemnizație pentru cusătură. Este vorba despre "normal" spațiu între marginea materialului și linia cusăturii. În general, se recomandă utilizarea liniei de 1,5-1,3 cm. Utilizați o riglă pentru a măsura ambele părți ale acului. Aceasta ar trebui să fie deja marcată pe placa mașinii (piesa metalică prin care trece acul). În caz contrar, marcați-o cu bandă.
 • 12
  Aflați să coaseți un colț ascuțit. În punctul în care doriți să rotiți colțul, coborâți complet acul în material. Puteți folosi roata manuală pentru a coborî acul. Ridică piciorușul presor. Lăsați acul în partea inferioară a țesăturii. După aceea, rotiți țesătura în noua poziție, lăsând acul acolo. În cele din urmă, coborâți piciorușul presor cu țesătura în noua poziție și reluați coaserea.
 • Imaginea intitulată Folosiți o mașină de cusut Pasul 32
  13
  Încercați un proiect simplu. Când ați încercat diferitele tipuri de cusături și vă veți simți confortabil cu elementele de bază, încercați să coaseți o pernă, o pernă sau o pungă de țesături.
 • Sfaturi

  • Acordați-vă timp pentru a testa diferitele tipuri de puncte disponibile pe aparat. Acest lucru este important mai ales dacă faceți ochelari sau cusături fanteziste. Dacă aveți mai multe copci, nu vă faceți griji, puteți face multe lucruri cu doar o cusatura dreapta sau în zig-zag - aceasta din urmă nu este la fel de dificil pe cât pare. Doar setați-l și lăsați mașina să facă toată munca.
  • Va fi nevoie de multă practică înainte de a obține controlul simultan al pedalei și al ghidajului de material sub acul, menținând o viteză bună. Chiar și cei mai buni croitori fac niște teste înainte de a începe un loc de muncă.
  • Acele pot crea multe probleme, dar firele vechi sau de joasă calitate vor fi cu siguranță o problemă. Alegerea firului depinde de greutatea și consistența materialului. Ca referință standard puteți lua bumbac învelit în poliester, aceasta este cea mai bună alegere pentru proiectele cu dificultăți medii. Folosiți fir de tapițerie în cazul în care aveți nevoie să coaseți o țesătură greoaie, cum ar fi tapițerie, piele sau latex.
  • Filetul roșu folosit în acest "manual" are singurul scop de a facilita viziunea diferitelor operațiuni - în practică va trebui să folosiți un fir de culoare potrivit pentru tipul de proiect pe care lucrați.
  • Dacă tot vă simțiți confuz sau nu aveți un manual și mașina dvs. de cusut nu arată așa, întrebați un prieten care coase sau caută un magazin de reparații sau țesături. Aceștia ar putea oferi cursuri sau lecții pentru o taxă sau vă pot oferi câteva lucruri de bază. Dacă ei vă ajută, le răsplătiți cumpărând ceva de la ei.
  • Verificați punctele. Firele trebuie să se întoarcă între cele două bucăți de material. Dacă firele sunt legate de partea superioară sau de jos a țesăturii, va trebui să reglați tensiunea mașinii.
  • Alteori, va trebui să schimbați acul. Un ac nu trebuie folosit pentru mai mult de două proiecte. În plus, o țesătură "pieptănată" necesită un tip diferit de ac decât o țesătură tricotată, un ac va fi necesar "greu" pentru blugi / denim și unul "lumină" pentru lenjerie. Tipul de țesătură care este utilizat determină dimensiunea acului.

  Avertismente

  • Țineți degetele departe de ac. Opriți mașina în timpul operațiilor necesare pentru a firului firul și nu puneți degetele de dedesubt în timpul coaserii.
  • Nu forțați mașina. Dacă acul nu poate traversa materialul, probabil că încercați să coaseți prea mult sau dacă acul trebuie înlocuit.
  • Nu coaseți deasupra știfturilor care țin materialul: ați slăbi cusătura și riscând ruperea acului.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Mașină de cusut
  • Ace suplimentare: alegeți cele potrivite pentru tipul de țesătură
  • Inele drepte pe un pincushion sau un magnet (nu va trebui să le pierdeți)
  • țesătură
  • O masă robustă pentru zona dvs. de lucru
  • sârmă
  • Baterii de dimensiune potrivita pentru masina ta
  • Un cârlig
  • Foarfece de cusut
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit