gtemata.com

Cum să utilizați o torță de tăiere

O torță de oxiacetilenă este o unealtă periculoasă, dar cu precauțiile corecte și puțină practică o poți folosi pentru a tăia oțelul pentru măsurare și în diferite forme. Citiți mai departe pentru a afla cum să faceți acest lucru.

paşi

Metoda 1
preparare

Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 1
1
Înțelegeți elementele de bază ale procesului de tăiere. Căldura inițială produsă de arderea acetilenei este capabilă să topească oțelul. Prin adăugarea unui flux de oxigen sub presiune, flacăra taie metalul de-a lungul unei linii precise. Oțelul și oțelul carbon sunt singurele materiale care pot fi tăiate. Aluminiu, oțel inoxidabil și alte materiale și aliaje nu pot fi tăiate cu o lanternă cu oxiacetilenă.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 2
  2
  Obțineți instrumentele potrivite. Înainte de asamblarea tuturor (procedura care va fi descrisă ulterior), trebuie să aveți:
 • extinctor. În majoritatea cazurilor, un stingător cu aer comprimat și cu apă este bine, dar este nevoie de un ulei clasic pentru ulei, materiale plastice și materiale combustibile "ABC".
 • Unelte pentru măsurarea și urmărirea liniilor de tăiere. În acest fel, veți fi siguri că faceți corect lucrarea. Veți avea nevoie de conducător, de echipă și de o "cretă" steatit.
 • Echipamente de siguranță care include ochelari de protecție și mănuși din piele grele.
 • Haine corespunzătoare, practic obligatorii. Nu purtați îmbrăcăminte în vrac fabricate din țesături sintetice inflamabile sau haine cu franjuri și muchii rupte, deoarece acestea se pot aprinde mai ușor decât cele bine tăiate și aderente la corp. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu există buzunare parțial rupte sau ture de tricot fluture - îmbrăcămintea ignifugă ar fi potrivită, dar dacă nu este disponibilă, purtați ceva de bumbac și potriviți-vă. Nailon și alte țesături sintetice utilizate pe scară largă în îmbrăcăminte captură imediat!
 • Bocanci rezistenți cu talpă din piele: acestea sunt foarte recomandate, deoarece cei cu o talpă din cauciuc, atunci când intră în contact cu deșeurile incandescente, ard rapid. În plus, ar trebui să le preferați pe cele fixate, deoarece cizmele care pur și simplu lipesc (la fel ca cele de cowboy) sunt largi la vițel și zgura topită poate cădea înăuntru.
 • Un flintlock pentru a aprinde flacăra. Utilizarea chibriturilor sau a brichetelor este foarte periculoasă- un ligand specific pentru toracele cu oxiacetilenă reduce probabilitatea de rănire.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 3
  3
  Pregătiți-vă munca într-o zonă sigură. Este indicat să folosiți lanterna pe pământ deschis sau pe o suprafață de beton, deoarece scânteile pot cădea chiar și câțiva metri de torță. Materialele uscate, cum ar fi hârtia, rumegușul, cartonul și frunzele uscate / iarba, ar trebui mutate în cel puțin 4-5 m sau mai mult. Împiedică flacăra să intre în contact direct cu cimentul, mai ales dacă este proaspătă, deoarece ar putea provoca expansiunea și ruperea violentă cu cimenturile de zbor care arborează în consecință.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 4
  4
  Puneți piesa de care aveți nevoie pentru a tăia pe un suport și o suprafață de lucru la o înălțime confortabilă. O masă din oțel este ideală pentru că vă permite un suport stabil în timpul încălzirii și arderii bucății de tăiat. Nu utilizați niciodată suprafețe inflamabile sau pe care au fost vărsate produse inflamabile. În plus, verificați dacă suprafața nu are o acoperire cu oxizi de metal, cum ar fi vopsea de plumb, grunduri de crom și galvanizare, deoarece emit fumuri toxice atunci când sunt inhalate.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 5
  5
  Desenați liniile de tăiere cu piatra soap, care vă permite să efectuați modificări dacă este necesară o anumită precizie. Dacă nu aveți piatra de soap disponibile, utilizați un marcator de neșters, dar amintiți-vă că semnul tinde să dispară de îndată ce intră în contact cu flacăra. Pentru tăieturi de înaltă precizie, ar trebui să utilizați un ferăstrău particular, dar nu este subiectul acestui articol.
 • Metoda 2
  Montați lanterna de tăiere

  Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 6
  1
  Fixați manometrele la cilindrii drepți. În mod obișnuit, tuburile și rezervorul de oxigen sunt verzi, în timp ce tuburile de acetilenă sunt roșii - ele sunt cuplate cu capetele separate care trebuie conectate la cilindrii respectivi. Tubul de acetilă are un băț inversat cu accesorii de tip masculin pentru a evita schimbarea reciprocă a tuburilor și a manometrelor. Fitingurile sunt realizate din alamă și pot fi ușor deteriorate, strângeți-le cu cheia de dimensiune corectă.
 • Imaginea intitulată Utilizați o torță de tăiere Pasul 7
  2
  Asigurați-vă că regulatorul de acetilină este închis prin rotirea butonului înapoi pentru câteva rotații, apoi rotiți supapa de gaz situată deasupra cilindrului. Deschideți-o cu o singură rotire a încheieturii mâinii. Această operațiune se face din motive de securitate. Nu permiteți niciodată presiunii acetilenei să depășească 15 PSI deoarece la presiuni mari gazul devine instabil și se poate aprinde sau exploda spontan. Iată cum să reglați acetilenă la presiunea corectă:
 • După deschiderea supapei principale a cilindrului, deschideți regulatorul rotind butonul în sensul acelor de ceasornic. Trebuie să o faceți foarte încet păstrând întotdeauna o privire asupra manometrului. Deschideți regulatorul până când instrumentul indică o presiune cuprinsă între 5 și 8 PSI.
 • Pentru a aerisire presiunea din furtun, deschide supapa de pe torta până când auziți gazul de ieșire, apoi monitorizează indicatorul de presiune pentru a verifica dacă presiunea se menține constantă în timpul fluxului, în acest fel sunteți sigur că autoritatea de reglementare este setată corect.
 • Închideți supapa acetilenă de pe torță.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 8
  3
  Închideți regulatorul de oxigen și reglați presiunea. Întoarceți setătorul în jos și apoi în sus pentru câteva rotații. Când ați terminat, procedați astfel:
 • Deschideți complet supapa principală a sticlei de oxigen. Aceasta este o supapă de evacuare dublă și, dacă nu este complet deschisă, există o pierdere de oxigen în jurul tijei și garniturii datorită presiunii ridicate (2200 PSI).
 • Deschideți încet regulatorul și verificați manometrul în timp ce face acest lucru, presiunea ar trebui să rămână între 25 și 40 PSI.
 • Deschideți supapa de oxigen de pe torță pentru a ușura presiunea din interiorul tubului. Rețineți că există două supape pentru oxigen. Cel de lângă racordul de țeavă controlează fluxul de oxigen în camera de combustie, atât pentru operațiunea de încălzire, cât și pentru jetul de tăiere. În acest fel, nu există scurgeri de oxigen de la vârful lanternei până când trăgaciul nu este stresat sau dacă vana cea mai apropiată de torță nu este deschisă. Pentru a începe, deschideți această primă supapă cu mai multe rotații pentru a vă asigura că există suficient oxigen pentru ambele funcții (încălzire și tăiere). Apoi deschideți ușor supapa frontală pentru a scurge tubul (3-5 secunde pentru o conductă de 7,5 m).
 • Închideți supapa frontală.
 • Metoda 3
  Folosiți lanterna

  Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 9
  1
  Purtați mănuși și ochelari de protecție înainte de a aprinde flacăra. Verificați încă o dată zona de lucru pentru a vă asigura că nu există materiale inflamabile. În acest moment, sunteți gata.
 • Imaginea intitulată Utilizați o torță de tăiere Pasul 10
  2
  Aprindeți flacăra. Deschideți supapa acetilenă lăsând oxigenul din camera de amestecare timp de câteva secunde. Apoi închideți robinetul suficient pentru a auzi doar un șuierat ușor de gaz. Luați bricheta și țineți-o în fața vârfului tortei, unde este generată scânteia. Puneți cu pumnul piatra cu mâna. O flacără galbenă mică ar trebui să aprindă la vârful tortei când scânteia aprinde acetilenă.


 • Imaginea intitulată Utilizați o torță de tăiere Pasul 11
  3
  Reglați supapa acetilenă până când obțineți o flacără galbenă de aproximativ 25 cm lungime. Asigurați-vă că iese din vârful tortei - dacă este alimentat cu prea mult acetilenă, flacăra ar putea sări sau să scape de o altă deschidere care nu este vârful.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 12
  4
  Deschideți ușor ventilul de oxigen din față. Flacăra devine albastră deoarece există suficient oxigen pentru o combustie completă de acetilenă. Creșteți oxigenul până când flacăra începe să se micșoreze spre vârf.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 13
  5
  Deschide mai multe valve de oxigen pentru a crește lungimea flăcării interioare, astfel încât este puțin mai mare decât grosimea oțelului care trebuie să taie (pentru foi rece prelucrate groase de 9 mm de la o 1,25 cm flacără interior trebuie să fie foarte bine). Dacă auziți despre scoppiettii sau flacăra albastră pare a fi necontrolată și dezordonată, probabil că există prea mult oxigen - reduceți-l până când flacăra devine stabilă și flacăra internă are o formă conică precisă.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 14
  6
  Aduceți vârful flacării interne pe suprafața pe care doriți să o tăiați. Trebuie să încălziți oțelul cu această flacără până când se formează un bazin de metal topit și secțiunea devine incandescentă. Dacă aveți o bucată de oțel de 6 mm la temperatura camerei, va dura 45 de secunde înainte de a deveni această stare. Cu toate acestea, este nevoie de mai mult timp pentru metale mai grele sau mai reci. Păstrați vârful flacării într-o poziție stabilă de 9 mm față de metal și concentrați căldura într-un singur punct.
 • Imaginea intitulată Utilizați o torță de tăiere Pasul 15
  7
  Apăsați în jos "declanșatorul" de tăiere pentru a elibera jetul de oxigen, aceasta va aprinde oțelul topit. Dacă se declanșează o reacție violentă, înseamnă că oțelul a luat foc și puteți mări treptat presiunea până când flacăra a tăiat toată grosimea metalului. Dacă nu se produce nicio reacție, înseamnă că metalul nu este suficient de fierbinte, apoi eliberați declanșatorul și continuați să încălziți zona.
 • Imaginea intitulată Utilizați o torță de tăiere Pasul 16
  8
  Începeți să mutați vârful lanternei încet de-a lungul liniei de tăiere atunci când flacăra a depășit grosimea oțelului. Ar trebui să observați că aproape toate scânteile și piesele de turnare ies din tăiere deasupra și dedesubt. Dacă fluxul acestui material stralucitor încetinește sau se întoarce, reduceți viteza de tăiere sau opriți-l pentru a permite ca metalul să se încălzească puțin mai mult. Este mai bine să taie prea încet decât prea repede..
 • Imaginea intitulată Folosiți o torță de tăiere Pasul 17
  9
  Continuați până când aveți divizat metalul și a terminat tăierea. Asigurați-vă că sub picioarele tale nu sunt piese de metal topit și scintille- chiar mai robust tălpi de boot poate arde daca pas pe o bucată mare de metal.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă de tăiere Pasul 18
  10
  Răciți metalul cu multă apă. În mod alternativ, dacă nu vă grăbiți, așteptați să reveniți la temperatura camerei în mod natural. Amintiți-vă că prin scufundarea unei bucăți de oțel strălucitor într-o găleată sau într-un curent de apă rece se va genera imediat un nor de abur fierbinte.
 • Acest sfat se aplică numai oțelului slab deoarece răcirea cu apă poate deteriora oțelul întărit.
 • Imaginea intitulată Utilizați o torță de tăiere Pasul 19
  11
  Elimină reziduurile din tăiere. Puteți șlepi linia de tăiere dacă doriți o lucrare precisă finalizată.
 • Sfaturi

  • Asigurați-vă că toate racordurile furtunului, supapele de reglare, manometrele și alte conexiuni sunt bine închise. Pericol de scurgere a gazului poate provoca imediat un incendiu.
  • Puneți întotdeauna cilindrii de gaz în poziție verticală.
  • Îndepărtați copii și animale din zonele în care lucrați cu flacăra.
  • Păstrați vârful lanternei întotdeauna curat.
  • Este mai bine să instalați o supapă de siguranță pentru flashback-ul pe ambele capete, este mult mai sigur decât să aveți numai unul.

  Avertismente

  • Folosiți acest aparat numai în zone bine ventilate și departe de materialele combustibile.
  • În unele state, reglementările de siguranță necesită prezența unei alte persoane cu un stingător de incendiu atunci când lucrează cu flăcări deschise.
  • Utilizați o supapă de siguranță pentru a preveni întoarcerea.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Flacără oxi-acetilenă completă cu rezervor de combustibil și oxigen.
  • Echipamente de siguranță, unelte pentru urmărirea liniilor de tăiere și a baloanelor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit