gtemata.com

Cum se utilizează un lanternă de propan

Lanterna cu propan este un instrument foarte versatil, potrivit pentru diverse lucrări de întreținere interne. Cu o flacără scăzută de căldură, se poate înmuia vopseaua veche sau se poate elibera un șurub ruginit - când este setat la temperaturi mai înalte, se poate suda conductele sau conexiunile electrice. Știind cum să o utilizați corect vă permite să finalizați eficient un proiect manual, fără a pune în pericol siguranța mediului de lucru.

paşi

Metoda 1
Utilizați o torță de propan

Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 1
1
Alegeți modelul care se potrivește nevoilor dumneavoastră. Cele mai multe dintre torțele este compus dintr-un cilindru mic de gaz cu un regulator care poate fi prezent sau nu un sistem electric de accensione- în cazul în care acest element nu este disponibil, trebuie să obțină mai întâi o cremene pentru a aprinde flacăra.
 • Dacă trebuie să lucrați cu puțin căldură, optați pentru o torță care are vârful care răspândește flacăra care controlează temperatura prin dispersarea focului pe o suprafață mai mare.
 • Când trebuie să efectuați lucrări la temperaturi ridicate, de exemplu pentru a înlocui o plasă de gard, luați în considerare utilizarea unei lanterne cu oxiacetilenă. Acest instrument este echipat cu doi cilindri separați: unul pentru carburant (de obicei propan sau acetilenă) și celălalt pentru oxigen.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 2
  2
  Purtați dispozitive de siguranță. Înainte de a utiliza o torță de acest tip, trebuie să purtați o pereche de mănuși de lucru groase și ochelari de protecție - de asemenea, trebuie să purtați pantaloni lungi și o cămașă cu mâneci lungi. Amintiți-vă că torța propanului trebuie utilizată întotdeauna în zone bine ventilate.
 • Fiți atenți la vânt - ar putea provoca incendii și ar putea aprinde accidental obiecte. Nu întoarceți lanterna în apropierea obiectelor inflamabile.
 • Evitați hainele mari sau învechite - ambele pot intra accidental în contact cu focul în timpul utilizării tortei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 3
  3
  Porniți instrumentul. Țineți lanterna cu vârful îndreptat spre dvs. și deschideți supapa de gaz. Dacă aveți un flintlock, mutați-l aproape de duza și creați o scânteie pentru a activa arderea propanului. Dacă lanterna este echipată cu un sistem electric de aprindere, trageți trăgaciul pentru a aprinde gazul. Pot fi necesare mai multe încercări.
 • Unele modele vin cu un seif care trebuie oprit înainte de a porni gazul.
 • Dacă utilizați instrumentul în interior, nu uitați să deschideți o fereastră pentru a asigura ventilația - dacă lucrați în aer liber, atenție la vânt, deoarece ar putea provoca incendii la obiecte inflamabile.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 4
  4
  Reglați lungimea flacării. Odată ce lanterna este pornită, trebuie să reglați flacăra prin rotirea supapei de gaz. Dacă trebuie să lipiți sau să efectuați alte lucrări la temperaturi ridicate, utilizați o flacără mică, deoarece flacăra mare este mai potrivită pentru proiectele care necesită puțină căldură.
 • Flacăra ar trebui să aibă un miez în formă de con foarte luminos și un exterior mai larg - cel mai fierbinte punct este vârful conului interior.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 5
  5
  Plasați flacăra pe materialul necesar pentru încălzire. Pentru a suda o țeavă, trebuie să puneți vârful miezului interior în contact cu articulația și să mențineți torța în continuare - pentru a slăbi șuruburile ruginite, încercați să concentrați flacăra asupra piuliței sau asupra metalului înconjurător. Când trebuie să efectuați lucrări de căldură reduse, mențineți focul la o distanță mai mare de material și mutați lanterna continuu.
 • Căldura face ca metalul să se extindă - atunci când trebuie să mutați șuruburile, este mai bine să încălziți zona înconjurătoare pentru a preveni dilatarea pieselor mici.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 6
  6
  Când ați terminat, opriți căldura. Rotiți supapa de gaz în poziția complet închisă la sfârșitul fiecărei utilizări - lăsați cuptorul să se răcească înainte de ao depozita într-un loc uscat. Acordați atenție eventualelor șireturi care indică o pierdere de propan.
 • La sfârșitul lucrării, separați torța de cilindrul de propan pentru a reduce riscul de accidente.
 • Dacă simțiți o scurgere de gaz, verificați supapa și asigurați-vă că este complet închisă - dacă continuați să auziți șuieratul, verificați dacă există scurgeri, așa cum este descris în secțiunea de depanare.
 • Metoda 2
  Lipiți o conductă de cupru

  Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 7
  1
  Filetați muchiile aspre ale tubului, dacă este necesar. Utilizați un fișier metalic și scoateți din tub tubulaturile, muchiile ascuțite și șpaclurile metalice. Dacă ați tăiat conducta pentru a se potrivi unui design hidraulic, această fază este deosebit de importantă.
  • După ce marginile zimțate au fost netezite, îndepărtați reziduurile și praful cu o cârpă curată.
  • Dacă nu aveți un fișier adecvat, îl puteți înlocui cu șmirghel, șmirghel sau oțel.
  • Dacă nu ați putut să tăiați rapid conducta și ați lăsat o suprafață zimțată sau așchii, purtați mănuși de lucru pentru a evita tăierea sau rănirea.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă propanică Pasul 8
  2
  Uscați tubul. În majoritatea cazurilor, puteți pur și simplu de înclinare prin inversare și forța apei spre dacă nu exterioare noi este posibil, folosiți o cârpă curată, uscată pentru a absorbi umezeala sau lichidul din vecinătatea zonei care urmează să fie sudate.
 • Apa poate interfera cu procesul de sudare și poate genera o legătură slabă - faceți o sarcină exactă atunci când uscați tubul.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă propanică Pasul 09
  3
  Polonează metalul. Tuburile lustruite sunt sudate mai bine decât cele opace - utilizați o perie cu fire de metal pentru a trata zona care trebuie îmbinată până când cuprul straluceste. Repetați procedura de îmbinare la care trebuie să vă aderați.
 • Când ați terminat, ștergeți suprafața cu o cârpă curată pentru a elimina orice murdărie sau particule de metal care s-au pierdut în timpul procesului.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 10
  4
  Împiedică scurgerea apei. Introduceți un capac special, disponibil în hardware, pentru a preveni trecerea apei. Dacă conducta este încă conectată la sistem, este posibil să curgă apă până la punctul de sudură, compromițând rezistența legăturii.
 • Capacele de acest tip sunt în general prevăzute cu un aplicator care servește să-i împingă de-a lungul tubului. La sfârșitul lucrării de sudură puteți dizolva blocul prin aplicarea rapidă a flacării tortei în zona în care este localizată.
 • Imaginea intitulată Utilizați o lanternă propanică Pasul 11


  5
  Aplicați fluxul în zona de sudat. Purtați mănuși și ochelari de protecție în timp ce lucrați - fluxul care nu a fost tratat cu căldură este periculos pentru ochi, gură și tăieturi deschise. Utilizați aplicatorul din pachet și aplicați un strat subțire pe suprafața exterioară a conductei de sudat.
 • Dacă aceasta este prima dată când încercați să sudați un tub, puteți aplica prea mult flux - frecați excesul cu o cârpă curată.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 12
  6
  Încălziți substanța. Porniți lanterna și păstrați-o la 5 cm de zona unde este localizat fluxul. Mutați flacăra dintr-o parte în alta timp de 10-20 de secunde - la început produsul este lustruit, dar după aceea tubul trebuie să se întunece. Când fluxul începe să strălucească și să emită un pic de fum, tubul este gata să fie sudat.
 • Acordați atenție atunci când manevrați fier de metal. Atingându-l puteți obține o arsură accidentală ca și cum ați fi atins flacăra tortei.
 • Țineți flacăra la un nivel moderat sau scăzut atunci când încălzi fluxul - este nevoie doar de o temperatură relativ scăzută pentru ao topi.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 13
  7
  Asamblați diferitele componente ale tubului și încălziți-le. Continuați cu scruple în această etapă pentru a evita arderea cu piese fierbinți. Glisați conducta în adaptor până când se blochează și se răsucesc într-o direcție, iar cealaltă pentru a răspândi fluxul în interiorul articulației - apoi utilizați torța pentru a reîncălzi piesele.
 • Aplicați căldura uniform pe diferite componente, altfel materialul de umplere se topește într-o manieră neomogenă, determinând scurgerea apei.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 14
  8
  Puneți materialul de umplere. Plasați-o pe tubul fierbinte - dacă se topește, înseamnă că metalul este suficient de fierbinte pentru a începe procesul. Dacă piesele devin incandescente sau albastre, căldura este excesivă.
 • Dacă ați aplicat prea multă căldură în tub, așteptați până când se răcește complet înainte de a repeta întregul proces de la început.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 15
  9
  Curățați conducta după sudare. Împrăștiați un alt strat ușor de flux pe materialul de umplere întărit în timp ce tubul este fierbinte - apoi utilizați o cârpă curată pentru a freca articulația. Nu încercați să răciți rapid lipirea, altfel o va distruge.
 • Nu strângeți adaptorul și nu mutați îmbinarea până când materialul de umplere nu sa răcit complet.
 • Metoda 3
  Depanarea

  Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 16
  1
  Evitați înclinarea lanternei la un unghi mai mare de 60 ° față de planul orizontal. În caz contrar, puteți genera o explozie foarte periculoasă, în special în zilele cu vânt. Curenții de aer alimentează focul împingându-l spre zonele înconjurătoare și declanșând un incendiu.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 17
  2
  Învățați să recunoașteți efectul temperaturii asupra flacarii. Dacă utilizați torța în timpul lunilor reci și tensiunea arterială nu este bine reglementată, este posibil să observați că flacăra este mai mică decât de obicei rece reduce presiunea din interiorul cilindrului de gaz care produce un foc mai mic.
 • Păstrați rezervorul într-un mediu cald și închis, folosind torța rapid și eficient atunci când vă aflați în aer liber și în frig, pentru a obține o flacără potrivită pentru utilizare.
 • Utilizați o lanternă cu regulator de presiune pentru a evita acest fenomen.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 18
  3
  Controlați instrumentele pentru scurgeri. Dacă auziți un șuierat cauzat de gazul care iese din lanternă chiar și atunci când supapa este închisă, există probabil o scurgere. De asemenea, puteți observa că nivelul combustibilului este coborât chiar și atunci când nu utilizați instrumentul, un alt semnal de pierdere.
 • Deschideți supapa tortei, fără ao porni, într-o zonă bine ventilată și protejată de paiete - aplicați apă cu săpun pe toate conexiunile. Dacă observați bule, ați găsit pierderea.
 • Imaginea intitulată Utilizați un lanternă propanică Pasul 19
  4
  Trimiteți torța unui tehnician pentru reparații. Multe modele sunt concepute pentru a absorbi impactul unei căderi pentru a evita deteriorarea cilindrului de gaz sub presiune. Acest lucru înseamnă că, în unele cazuri, lanterna se rupe la nivelul orificiilor de aer sau poate fi spart o altă componentă majoră.
 • O torță deteriorată reprezintă un pericol grav - trimiteți-l producătorului sau unui tehnician pentru reparațiile necesare.
 • Puteți găsi numărul și de servicii de centre de servicii pentru clienți autorizate în manualul de utilizare al instrumentului în sine, sau pe site-ul operatorilor de telefonie costruttore- ar trebui să poată să ajute în procesul de reparare.
 • Sfaturi

  • Întotdeauna opriți lanterna atunci când o puneți pe pământ - acest lucru reduce riscul de a se întoarce cu susul în jos și de a arde ceva.

  Avertismente

  • Utilizați întotdeauna protecții de siguranță, cum ar fi mănuși de lucru și ochelari de protecție, atunci când utilizați lanterna.
  • Dacă nu respectați instrucțiunile de utilizare a echipamentului, riscați vătămări grave sau deteriorări.

  Lucruri de care ai nevoie

  Utilizați o torță de propan

  • Torță de propan
  • acciarino
  • Mănuși de lucru
  • ochelari de protecție

  Lipiți o conductă de cupru

  • Cupru de țeavă (complet cu îmbinări și componente)
  • ochelari de protecție
  • Mănuși de lucru
  • Plumb fără plumb (în general, un aliaj pe bază de staniu cu antimoniu, cupru și / sau argint)
  • Pipe capace
  • Paste pastă pentru țevi
  • Torța de propan (și un flintlock)
  • Șmirghel sau cârpă de șmirghel
  • Pensula cu fire de metal
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit