gtemata.com

Cum se utilizează pistolul de lipire fierbinte

Nimic nu poate concura cu arma adezivă, atunci când vine vorba de crearea unor proiecte artistice, meșteșuguri sau reparații rapide. Spre deosebire de alte adezivi, acest tip de adeziv se raspandeste usor, se usuca rapid si asigura o fixare sigura pe tot felul de suprafete. Deși nu posedă cea mai puternică putere adezivă, ea poate fi folosită în continuare pentru a combina o varietate mai mare de materiale decât orice alt produs. Utilizarea acestui pistol este extrem de simplă, atâta timp cât respectați instrucțiunile de bază și respectați instrucțiunile de siguranță.

paşi

Partea 1
Încarcă arma

Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 1
1
Consultați manualul de utilizare. Citiți-o pentru a ști cum să utilizați arma în siguranță - uitați-vă la diferitele componente și la funcția lor. Manualul ar trebui să precizeze dacă pistolul începe să se încălzească automat de îndată ce este conectat la priza electrică, dacă este pornit și oprit, cât timp este necesar să se încălzească și pentru ce materiale să poată fi folosit.
 • Citiți cu atenție avertismentele de siguranță pentru a reduce la minimum riscul de accidente sau răniri în timpul utilizării.
 • Manualul trebuie să prezinte, de asemenea, tipul exact și mărimea barelor de lipire necesare.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipire Pasul 2
  2
  Controlați instrumentul pentru a vă deteriora. Înainte de conectarea la priză sau folosirea acesteia, uitați-vă la structura externă pentru a verifica dacă nu există fisuri, piese cioplite sau alte semne de rupere. Nu neglijați cablul electric și atenție la firele rupte sau deteriorate - este foarte periculos să folosiți un pistol cald în această stare.
 • Utilizarea unei arme defectuoase este extrem de periculoasă, deoarece este echipată cu componente electrice și de încălzire.
 • 3
  Verificați dacă bolțul de scurgere este brevetat și fără resturi adezive vechi. Adezivul topit ar trebui să iasă fără probleme de la vârful pistolului. Dacă este necesar, dezasamblați gura și curățați-o cu folie de aluminiu pentru a scăpa de adezivul uscat sau utilizați o scobitoare pentru a elibera gaura. Înainte de fiecare utilizare, trebuie să curățați întotdeauna instrumentul de resturile de lipici rămase din lucrările anterioare.
 • Asigurați-vă întotdeauna că pistolul nu este conectat la rețeaua de alimentare înainte de a manipula sau scoate bobina.
 • Nu folosiți niciodată apă pentru operațiile de curățare. În cel mai rău caz, așteptați ca adezivul rămas să se încălzească suficient pentru a se scurge.
 • 4
  Introduceți o bară de adeziv în partea din spate a pistolului. Luați un baston nou și introduceți-l în deschiderea circulară din spatele instrumentului - glisați-l până se oprește. Dacă există deja o bară parțial folosită în pistol, terminați-o înainte de a introduce una nouă - nu este necesar să folosiți o bară nouă pentru fiecare proiect.
 • Majoritatea lipiciului din bare este produsă cu un diametru standard care trebuie introdus în fiecare model de pistol - pentru siguranță, verificați instrucțiunile sau specificațiile instrumentului atunci când cumpărați piesa de schimb.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 5
  5
  Introduceți mufa în priză. Localizați priza de perete cea mai apropiată de zona de lucru și conectați mufa pentru pistol. Rezistența la încălzire a instrumentului începe să încălzească automat bara de lipire în interior, să nu atingă duza și să nu lase pistolul nesupravegheat în timp ce este conectat la electricitate.
 • Nu uitați să verificați întotdeauna cablul electric pentru deteriorări sau semne de uzură înainte de a-l conecta la priză - un cablu prost predispus poate provoca incendiu.
 • Unele pistoale cu clei fierbinți sunt alimentate de baterii și vă permit să lucrați oriunde și în orice fel doriți - dacă nu puteți obține unul dintre aceste modele, încercați să folosiți un cablu prelungitor pentru a lucra la distanțe mai mari de la priza.
 • Partea 2
  Utilizați arma

  Imaginea intitulată Folosiți un pistol de lipit Pasul 6
  1
  Așteptați până se încălzește. Permiteți pistolului câteva minute să înmoaie lipiciul. Când adezivul este suficient de topit, începe să iasă din gură în timp ce trage trăgaciul. Pentru majoritatea modelelor, faza de încălzire durează aproximativ două minute. Pistoalele mai mari pentru uz industrial necesită până la cinci minute pentru a încălzi adezivul suficient pentru a fi lichide.
  • Unele modele au un comutator pornit / oprit, dar nu toate. Dacă pistolul are comutatorul, trebuie să-l ajustați în poziție "pe" pentru a porni faza de încălzire - dacă nu există comutator, pistolul începe automat să topească adezivul de îndată ce este conectat la sistemul electric.
  • Puneți pistolul pe suportul de pe bază atunci când nu îl folosiți - nu îl așezați niciodată pe partea laterală când acesta este activ.
 • 2
  Apăsați ușor declanșatorul pentru a elibera adezivul topit. Orientați ghiața în jos și apropiați-o de punctul în care trebuie să lipiți. Aplicați o presiune ușoară asupra declanșatorului până când adezivul lichid începe să curgă din orificiu. Lăsați adezivul să cadă direct pe suprafața obiectului, ținându-l în contact cu gura de scurgere - aplicați adezivul într-un mod fluid, formând o linie continuă, întreruptă sau curbată.
 • Puneți o bucată de carton sau o foaie de folie sub obiectul pe care îl lipiți, pentru a împiedica ca filamentele de adeziv să cadă în pământ.
 • Încercați să lipiți niște bucăți de deșeuri pentru a vă familiariza cu arma, înainte de ao folosi pentru proiecte de precizie.
 • Dacă este posibil, purtați o pereche de mănuși atunci când lucrați cu acest instrument, pentru a vă proteja mâinile de căldură și a le împiedica să se murdărească.


 • 3
  Utilizați numai cantitatea minimă necesară. Începeți cu puțin adeziv și evaluați mai târziu dacă aveți nevoie de mai mult. Adezivul topit curge destul de repede când trageți trăgaciul și este ușor de aplicat prea mult, dacă nu sunteți atent - evitați impregnarea obiectului cu prea mult adeziv sau aplicarea acestuia în bucăți lipicioase.
 • De exemplu, pentru a atașa scrisori de polistiren la a dioramă, o mică picătură de adeziv este suficientă, în timp ce ar trebui să aplicați o cantitate mai mare urmând o cale spirală sau zig-zag pentru a face obiectele să rămână lipite cu o suprafață mare sau elemente grele.
 • Adezivul fierbinte este proiectat pentru a fi acoperit într-un strat destul de gros, dar dacă utilizați prea mult, puteți îngroșa suprafețele mai moi și obțineți un rezultat rău.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 9
  4
  Așteptați ca adezivul să se usuce. Scoateți gura de scurgere de la obiectul pe care tocmai ați terminat lipirea. Dacă pistolul are un întrerupător pornit / oprit, puneți-l în poziție "de pe" și puneți pistolul pe loc - lăsați adezivul să se usuce timp de câteva minute. Legătura dintre suprafețe este consolidată pe măsură ce adezivul se întărește.
 • Dacă aveți puțin timp, utilizați un uscător de păr setat la temperatura minimă sau astfel încât să emită aer rece, pentru a accelera procesul de întărire a lipiciului.
 • Adezivul uscat asigură o fixare fermă, dar poate reveni la moale, mai ales dacă este expus la temperaturi ridicate.
 • Partea 3
  Utilizați arma pentru diferite proiecte

  Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 10
  1
  Păstrați-l la îndemână pentru reparații simple. Faceți loc în cutia de instrumente pentru un pistol de lipire fierbinte, deoarece este foarte util pentru lucrările de reparații la domiciliu. Acest tip de adeziv este deosebit de potrivit pentru obiectele din lemn și plastic care rămân în medii reci și uscate. Indiferent dacă aveți nevoie să fixați o bucată de căptușeală sau să reparați jucăriile copilului dvs., acest produs creează o legătură puternică, flexibilă și perfectă pentru toate tipurile de lucrări de lipire.
  • Nu trebuie să încercați să combinați piese în mișcare sau obiecte grele și într-un echilibru precar cu lipici fierbinte - sarcini dificile ar trebui să fie întotdeauna efectuate de către profesioniștii cu instrumentele potrivite.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 11
  2
  Utilizați arma pentru proiectele de ambarcațiuni creative. Data viitoare când trebuie să îi ajutați pe copiii cu o școală sau doriți să faceți decorațiuni interioare pentru sărbători, luați pistolul de lipit fierbinte în loc de un autocolant normal. Acest produs este perfect pentru utilizarea pe o varietate largă de suprafețe, este aplicat cu ușurință și nu sfărâmă hârtia și nu se estompează, așa cum se întâmplă adesea cu adezivul din vinil. O picătură mică de lipici fierbinte fixează creatiile ambarcațiunilor mai bine și mai mult.
 • Nu este ușor să îndepărtați acest adeziv odată întărit. Verificați dacă măsurătorile, înclinările și dimensiunile proiectului sunt corecte înainte de a lipi întregul.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 12
  3
  Faceți lucrări de croitorie. Faceți tivul unei perechi de pantaloni de dimensiune greșită cu un inel cald de lipit sau înlocuiți un buton care a ieșit. Spre deosebire de alte elemente de fixare, acest tip de adeziv este destul de eficient pe țesături - însă oferă cel mai bun element din ele, cum ar fi butoane, balamale și alte detalii funcționale. Deși nu este o soluție permanentă, cum ar fi cusăturile, adezivul vă permite să faceți mici modificări atunci când nu există alternative.
 • Când se aplică pe haine, se poate deteriora cu spălări repetate, mai ales cu cele în apă fierbinte.
 • Folosiți un lipici fierbinte pentru a fixa pe haine patch-uri, pietre și alte accesorii.
 • Imaginea intitulată Utilizați un pistol de lipit Pasul 13
  4
  Aplicați acest tip de adeziv pe suprafețe delicate. Datorită consistenței sale dense și gelate, acest adeziv este perfect pentru combinarea suprafețelor subțiri și ușor deteriorate - în plus, duce la rezultate mai bune decât clemele mai lichide și chiar superglue. Adezivii pe bază de apă sunt greu de aplicat, necesită mai mult timp pentru a se usca și prezintă un risc mai mare de deteriorare a materialelor delicate. Adezivul cald este versatil și este adesea capabil să fixeze materialele "dificil" care nu ar adera la ele cu adezivi diferite.
 • Aplicați o cantitate mică de adeziv atunci când lucrați cu materiale delicate, pentru a evita deteriorarea acestora.
 • Adezivul fierbinte poate fi folosit pe dantelă, răchită, hârtie, bumbac și chiar pe obiecte care sunt utilizate în produse de cofetărie, pentru a crea case de turtă dulce și compoziții de bomboane.
 • Sfaturi

  • Stocați-vă cu bare de lipici, astfel încât să aveți o mulțime de ele disponibile pentru proiecte mari.
  • Dacă aveți adeziv fierbinte pe piele, rulați apă curgătoare peste zonă pentru a calma arsura și a întări adezivul suficient pentru a vă detașa.
  • Asigurați-vă că pistolul sa răcit suficient înaintea depozitării sau scoaterii butonului.
  • Deoarece acest tip de adeziv se topește cu căldură, nu este cel mai bun produs de utilizat pe obiecte care pot fi supuse la temperaturi ridicate. Acest lucru înseamnă că trebuie să găsiți alte soluții pentru a repara cana de cafea cioplit sau pentru a reatați talpa pe adăposturile pe care le utilizați în timpul verii.
  • Utilizați un uscător de păr setat la minim, pentru a topi și a elimina filamentele de adeziv care se formează adesea pe gura de scurgere atunci când îl deconectați.
  • Depozitați pistolul într-un loc răcoros și uscat când nu îl folosiți.
  • Dacă lipiciul se oprește din liber, curgeți bara în timp ce trageți trăgaciul și împingeți-l ușor în instrument.

  Avertismente

  • Nu atingeți duza când pistolul este conectat la priza electrică și este pornit deoarece este extrem de fierbinte.
  • Nu îndreptați niciodată pistolul și nu-l utilizați pe obiectele care sunt deasupra capului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit