gtemata.com

Cum se scrie un document informativ

Aflați cum să scrieți o lucrare de informare (sau "document informativ") poate fi o cunoaștere utilă pentru studenți, oameni de afaceri, politicieni și activiști. Un document informativ descrie o anumită problemă și contextul său, propune soluții în acest sens, enumeră remedii deja implementate și sugerează îmbunătățiri. Un document eficient de informare este concis, bine organizat și ia în considerare cele mai importante fapte și cele mai relevante soluții. Iată pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a scrie unul.

conținut

paşi

1
Descrieți problema.
 • Distinge cauza de la simptome. Știind cauza vă va ajuta să rezolvați problema. Un exemplu: de la prima vedere, se pare că fetele unui anumit oraș nu vor să meargă la școală. Analizând situația în profunzime se înțelege că, în schimb, nu au mijloace de transport pentru a merge la școală sau că drumul pe care trebuie să-l călătorească este periculos.
 • Rezumați problema. Fii concis în descrierea ta. Mai întâi prezentați cauza și apoi listați simptomele. De exemplu: descrieți lipsa transportului public și starea drumurilor. Apoi, el explică modul în care acest lucru se reflectă în prezența scăzută la școală și, în cele din urmă, în lipsa educației și în perspectivele scăzute de viață pentru fete.
 • 2
  Faceți cunoștință cu nevoile publicului dvs.
 • Scrieți în limbaj simplu. Rețineți cine vă va citi documentul și toți cei interesați de această problemă. Utilizați o limbă pe care toată lumea o poate înțelege, evitând un jargon tehnic și detalii care pot crea confuzie.
 • Răspundeți întrebărilor cititorilor dvs. Gândiți-vă la întrebările care pot apărea în mod spontan în cititor și oferiți deja un răspuns în document. Dacă subiectul implică procese complicate, distrugeți-le în cele mai relevante aspecte.
 • 3


  Sugerați o soluție sau o gamă largă de soluții.
 • Convingeți-vă publicul. Dacă aveți în minte o soluție care poate rezolva problema, descrieți-o și explicați de ce este cea mai bună alegere pe care să o luați. Utilizați date și fapte documentate pentru a vă susține teza.
 • Prezintă mai multe soluții posibile. Este posibil să nu aveți în vedere o soluție eficientă, mai ales dacă este un subiect nou sau complicat. Gândiți-vă la diferite opțiuni și furnizați dovezi care arată modul în care fiecare remediu propus a fost eficient în alte situații.
 • Descrieți consecințele. Unele remedii au un preț. Explicați care ar fi prețul pe care îl plătiți pentru individ sau pentru comunitate, amintiți-vă să fiți exacți și să includeți toate faptele necesare pentru a vă face să înțelegeți că ați studiat cu atenție această întrebare.
 • 4
  Scrie o concluzie. Rezumați succint problema, analiza și sugestiile dvs.
 • 5
  Acordați o structură documentului. Formatul general al unui document informativ ilustrează subiectul și descrierea contextului, propunerea soluțiilor și concluzia. Adăugați, de asemenea, o anexă cu statistici sau diagrame, dacă este posibil. Dacă faceți o școală, urmați instrucțiunile profesorului cu privire la cerințele care trebuie îndeplinite în ceea ce privește lungimea și formatul.
 • Sfaturi

  • Revedeți documente de informare scrise de lideri proeminenți și profesori eminenți pentru a învăța din strategiile lor de persuasiune.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit