gtemata.com

Cum să utilizați cuvântul "Numai" într-un mod corect

Cuvântul "numai" este folosit în multe cazuri puțin "oriunde în propoziție, generând adesea dificultăți și ambiguități în înțelegere. Dacă este folosit în mod incorect, interlocutorul (sau cititorul) ar putea să facă mai multe eforturi pentru a înțelege ceea ce într-adevăr vrea să înțeleagă. Cu toate acestea, odată ce ați înțeles motivul pentru regulile de gramatică, va fi mult mai ușor să vorbiți și să scrieți într-un mod mai clar și mai precis. Mai jos veți găsi câțiva pași simpli pentru a afla cum să faceți.

conținut

paşi

Imaginea intitulată Folosiți corect cuvântul corect Pasul 1
1
Înțelegeți faptul că "numai" descrie și modifică cuvântul sau expresia care îl urmează imediat. Asta înseamnă că "numai" acesta va fi inserat chiar înainte de cuvântul (sau fraza) pe care doriți să subliniez unicitatea.
 • Dacă luăm Exemplele ca exemple "doar un biscuit" sau "se uita la el", în ambele cazuri elementele modificate sunt destul de evidente. În primul caz, cantitatea și caracteristica substantivului în cauză - "numai" subliniază faptul că există doar un singur biscuit și nimic altceva. În al doilea exemplu "numai" schimbați sensul verbului "de a arăta", subliniind faptul că subiectul ca fiind singura acțiune a fost just "vizionarea. "
 • Imaginea intitulată Folosiți corect cuvântul corect. Pasul 2
  2
  Aflați din exemple. Mai jos veți găsi un exemplu în care cuvântul în loc "numai" poate fi folosit în poziții diferite în cadrul aceleiași propoziții, schimbând în mod semnificativ sensul!
 • "O sărută pe buze".
 • Dacă scrieți "Doar ea la sărutat pe buze", va însemna că numai ea și nimeni altcineva nu i-ar fi sărutat pe băiatul în cauză.
 • Dacă spui în schimb "El doar a sărutat-o ​​pe buze", va însemna că numai acțiunea lui "sărut" și nimic altceva de genul acesta (cum ar fi de ex. "pune rujul").
 • Dacă scrieți "El doar la sărutat pe buze", atunci cititorul sau ascultătorul o vor ști "el" ea a avut ceva special în ochii ei și de aceea ea a fost singura persoană care a ales să se sărute.
 • scriere "El a sărutat numai pe buzele lui", veți înțelege că el a avut intenții bune și sărutul său nu a depășit limitele gurii sale.
 • Dacă spui în sfârșit "El a sărutat-o ​​numai pe buze", înțelesul nu va fi foarte diferit de cel din exemplul precedent, dar va marca și mai mult faptul că singurele părți ale corpului care au fost sărutate au fost doar buzele.


 • Imaginea intitulată Folosiți corect cuvântul corect. Pasul 3
  3
  Obișnuiți să utilizați "numai" chiar înainte de cuvântul pe care doriți să îl evidențiați exclusivitatea. Este foarte important deoarece poate schimba sensul propoziției, cu excepția cazului în care este foarte clar și evident din context. În conversațiile informale există, de obicei, mai puține riscuri de neînțelegere și ambiguitate, deoarece majoritatea interlocutorilor vor ști ce vă referiți. Utilizând ordinea corectă a cuvintelor, se va evita orice neînțelegere posibilă.
 • Imaginea intitulată Folosiți corect cuvântul corect. Pasul 4
  4
  Acordați atenție modului în care alții folosesc "numai". Acum că ați devenit expert, veți fi condamnați să îndurați folosirea abuzivă a cuvântului de către alții și veți încerca să înțelegeți cu adevărat ce vor ei cu adevărat! Dacă nu este clar, cereți clarificări și clarificări, mai ales dacă o decizie sau un rezultat important depinde de înțelegerea dvs. de semnificație exactă.
 • Sfaturi

  • Nimănui nu-i place gradassi. Deci, dacă vreți să corectați pe cineva, încercați să o faceți într-un mod politicos - adică cu un ton care implică "Cred că înțeleg ce vrei să spui, dar nu sunt sigur. Așa este?", evitând a fi agitat și enervant.
  • Când citești ceva copilului tău, în caz de eroare scrisă, încearcă să citești propozițiile folosind cuvântul "numai" corect, în loc să repetați utilizarea incorectă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit