gtemata.com

Cum să utilizați codul Wiki

Mulți oameni contribuie pe un wiki, dar uneori nu știu cum este structurat codul sursă și că aceștia nu reușesc în mod constant. Iată câțiva pași simpli pentru a afla codul wiki, cum ar fi Wikipedia! Vom folosi o casetă text a unui wiki anonim (pentru confidențialitate).

paşi

1
O intrare trebuie să înceapă întotdeauna cu subiectul paginii cu caractere aldine. Pentru tipul de caractere aldine, trebuie să tastați în caseta de text cuvântul înconjurat de trei apostrofe, dreapta și stânga (apoi șase). Aveți grijă să nu introduceți prea multe spații sau după ce ați salvat pagina, vor apărea spații excesive. De asemenea, puteți selecta B cu caractere aldine în partea stângă sus a barei de funcții, deși uneori poate fi un G (pentru caractere aldine). În acest fel, apostrofele vor apărea automat.

 • 2
  Multe înregistrări utilizează italic pentru a evidenția cuvinte, cum ar fi titluri de filme, cărți, jocuri etc. Pentru caractere cursive regula este foarte asemănătoare cu cea îndrăzneață. Trebuie să scrieți cuvântul dorit în mijlocul a patru apostrofe, două pe o parte și două pe cealaltă sau faceți clic pe I în italice în casetele de mai sus.

 • 3
  Fiecare pagină demnă de a fi chemată trebuie să aibă titluri pentru a separa secțiunile. Vocea trebuie împărțită în secțiuni. Pentru o secțiune, trebuie să scrieți titlul în mijlocul a patru simboluri ale aceluiași articol sau să faceți clic în casetele de deasupra celui care, în cea mai mare parte a timpului, este foarte mare A.

 • 4
  Dacă secțiunea este prea lungă, ar fi mai bine să o descompuneți în subsecțiuni. Subsecțiunile sunt incluse în secțiuni, dar pot acoperi subiecte interne (de exemplu, secțiunea unei cărți poate fi apelată "intrigă", și subsecțiunile "Primul capitol". "Capitolul al doilea" etc). Pentru o subsecțiune, trebuie să introduceți titlul în șase egale, trei în dreapta și trei în stânga. Nu uitați să înfășurați sau codul va apărea imediat după ce pagina este salvată. • 5
  O pagină are nevoie de imagini. Imaginea nu este dificil de inserat. Introduceți următorul cod: [[File: Immagine.formato | Dreapta sau stânga | Dimensiune | Dacă doriți o descriere puteți "deget mare"Legendă]]. În imagine, va fi un exemplu care să urmărească introducerea unei imagini cu o legendă.

 • 6
  Legăturile către alte pagini sunt importante. Un cititor va dori cu siguranță să știe ce înseamnă un cuvânt pe care nu-l cunoaște. Este ușor să conectați cuvântul la o pagină wiki existentă: trebuie doar să scrieți următorul cod: [[Link]]. Imaginea indică o modalitate foarte corectă de a conecta cuvinte care nu sunt prea evidente.

  Imaginea intitulată Link Wiki.jpg
 • 7
  Și acum, că știți elementele de bază ale wiki-ului, scrieți o pagină. În cele două imagini există o voce cu tot ceea ce am învățat până acum.


 • Sfaturi

  • Desigur, pașii de mai sus sunt doar trăsăturile de bază ale wikicode-ului. Pentru o listă mai detaliată, trebuie să citiți întotdeauna manualul de cod, pe care orice wiki bun ar trebui să îl aibă (aceasta este o pagină de ajutor, astfel încât să o puteți găsi cu ușurință cu funcția Căutare).
  • Recent, Wikipedia și Wikis au găzduit pe Wikia editorul vizual, adică posibilitatea de a edita fără codul sursă. Ar fi mai bine, totuși, să practicăm codul, deoarece este întotdeauna datorită paginilor "ei stau în picioare".
  • Desigur, un fișier poate fi inițial inexistent, precum și un link (care este de obicei roșu). Cea mai bună soluție este să o încărcați cât mai curând posibil, spre deosebire de legăturile roșii care pot apărea pe pagină, chiar dacă nu în cantități exagerate.

  Avertismente

  • Trebuie să vă amintiți întotdeauna să puneți apostrofurile corecte. Un cursive incomplete (fără un apostrof) poate provoca daune întregii pagini, precum și una cu un apostrof mai poate aduce cuvântul murdar, cu semne inutile.
  • În plus față de coduri, trebuie să aveți grijă și de calitatea vocii. Nu acceptăm niciodată voci negramatice, cu tacturi, chiar dacă sunt configurate cu coduri corecte și în ordine perfectă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit