gtemata.com

Cum se introduc caractere speciale pe tastatura americană

Pentru a scrie într-o limbă străină, trebuie să utilizați caractere și diacritice speciale. În limba germană, de exemplu, există umlaut (ü) și Eszett (SS), în limba spaniolă, diferite accente sau sedilă sedilă (c), tilda (ñ) în franceză și portugheză (Ó, à, ê) și ligaturi (æ). Iată trei moduri de a configura tastatura Americana, apoi tastați aceste caractere speciale în Windows.

paşi

Metoda 1

Utilizați panoul de control
Imaginea intitulată Introduceți caracterele limbii străine cu o tastatură americană Pasul 1
1
Deschideți panoul de control și faceți clic pe "Țară și limbă".
 • Imaginea intitulată Introduceți caracterele de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 2
  2
  Faceți clic pe element "Tastaturi și limbi" și apoi "Schimbați tastatura". O fereastră nouă se va deschide cu o listă de limbi instalate și disponibile.
 • Imagine intitulată Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 3
  3
  Dacă doriți, puteți șterge tastatura americană americană din listă, evidențiind-o în listă și făcând clic pe Ștergere. Rețineți că puteți avea mai multe tastaturi instalate. În acest caz, optați pentru o tastatură implicită (implicită) și alegeți o secvență de taste pentru a comuta rapid între ele.
 • Imaginea intitulată Tipul caracterelor străine cu o tastatură americană Pasul 4
  4
  Faceți clic pe butonul "adăuga" dacă doriți să inserați altă limbă.
 • Imaginea intitulă Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 5
  5
  În primul câmp "Limba de introducere" alegeți limba engleză (SUA). În al doilea câmp, selectați din Statele Unite (Internațional).
 • 6
  Faceți clic pe OK, OK din nou și ați terminat! Ați instalat noua tastatură!
 • Imaginea intitulată Introduceți caracterele străine cu o tastatură americană Pasul 7
  7
  Folosind această tastatură veți observa că este similar cu cea veche, dar cu unele diferențe. De exemplu: când apăsați tasta [`] care se află în apropierea numărului 1, un accent serios va apărea [`]. Apăsând tasta [`] și apoi o voce (de exemplu, "sau") a lua ò. Tastarea:
 • [`] și [o] obțineți ò.
 • [`] și [o] veți avea.
 • Imaginea intitulată Tipați caracterele limbii străine cu o tastatură americană Pasul 8
  8
  Prin apăsarea tastei SHIFT veți obține mai multe simboluri:
 • La [~], [^], e ["] au funcția de accente.
 • Apăsând [~] și [o] obțineți õ (~ în limba spaniolă este folosit ca ñ, în timp ce în portugheză pe ã).
 • [^] și [o] devin ô.
 • Apăsând ["] și [o] obțineți ö.
 • Imaginea intitulată Introduceți caracterele limbii străine cu o tastatură americană Pasul 9
  9


  Aflați cum să utilizați cheia Alt-Gr. Pe această tastatură, Alt-Gr are aceeași funcție ca tasta Alt din partea stângă. Alt este diminutivul cuvântului englez "alternative". Apăsați pentru a obține caractere alternative.
 • Caracterele "alternativă" Acestea includ:
  ¡² ³ ¤ ¼ ½ ¼ ¥ ×
  ä å é å ü ü ú í ö «»
  á ß ð ø æ ©
 • Imaginea intitulă Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 10
  10
  Opțional: dacă doriți să introduceți caractere unicode (cum ar fi ç, ș, Ń, ą, ł sau ☏, ☼, ♂, etc.) instalați programul gratuit JLG Extended Keyboard Layout, apoi repetați pașii de mai sus, cu excepția faptului că, în loc să alegeți tastatura Statele Unite (internațională), alegeți tastatura US (JLGv11). Veți avea peste 1000 de caractere unicode disponibile!
 • Metoda 2

  Utilizați harta de caractere
  Imagine intitulată Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 11
  1
  Deschideți meniul Start. În Windows Vista sau 7, tastați cuvântul "acuzație" în câmpul de căutare din stânga jos (căutați programe și fișiere). Cu versiunile anterioare de Windows, faceți clic pe "alerga" sau "căutare" și în caseta de căutare, tastați "acuzație", apoi apăsați enter.
 • Imaginea intitulată Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 12
  2
  Se deschide o fereastră pop-up ("Harta caracterului") cu o listă de litere și simboluri, aranjate în diferite cutii mici. De asemenea, puteți alege tipul de font preferat. Căutați caracterul care vă interesează, dați clic pe acesta, apoi apăsați secvența -C pentru ao copia sau faceți dublu clic pentru ao adăuga în caseta de text "Caractere pentru copiere" apoi faceți clic pe "copie". Deschideți programul de text în care doriți să inserați caracterul și introduceți în secvență + V pentru al lipi.
 • Imagine intitulată Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 13
  3
  Când ați terminat, închideți fereastra "Harta caracterului".
 • Metoda 3

  Utilizați codurile Ascii
  Imaginea intitulată Introduceți caractere de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 14
  1
  Majoritatea limbilor europene folosesc setul de 256 de caractere ANSI (zero la 255).
  • în "Harta caracterului" (a se vedea mai sus), făcând clic pe un caracter accentuat (de exemplu "este"), veți vedea un cod (în acest caz "Alt + 0233").
 • Imagine intitulată Tipul caracterelor de limbă străină cu o tastatură americană Pasul 15
  2
  Puteți introduce acest caracter direct de la tastatură. Asigurați-vă că este introdus BlocNum (NumLock), apoi țineți apăsată tasta ALT din stânga până când codul este introdus. În acest exemplu, codul de tip este "0233".
 • 3
  Trecerea frecventă de la o limbă la alta sau necesitatea de a introduce caractere accentuate, acesta este cel mai rapid sistem.
 • Sfaturi

  • Utilizarea acestor taste pentru a insera accente poate fi utilă, dar rețineți că dacă doriți să introduceți o literă între două citate ["] va trebui să utilizați bara de spațiu înaintea literei (de exemplu "Fapte" în loc de Ät").
  • Dacă utilizați frecvent litere cu accent sau caractere speciale, puteți afla codurile ASCII (ALT + cod), cumpara un aspect de tastatură de interesele sau descărcați programul de la Microsoft care vă permite să creați o tastatură personalizată. Pentru a utiliza un cod ALT, țineți apăsată tasta Alt când introduceți codul: de ex. cu Alt + 165 veți obține ñ.
  • În cazul în care trebuie să scrieți într-o limbă care nu utilizează caractere latine, de exemplu greacă sau rusă, cea mai bună soluție este să instalați tastatura relativă. Alegerea unei secvențe de taste cu o singură atingere vă va permite să comutați rapid între tastaturi.
  • După cum puteți vedea, acest tip de tastatură include câteva litere și caractere utilizate în limbile europene, cum ar fi franceza, spaniolă, germană, daneză, suedeză, portugheză etc. simbolurile valute majore ale lumii precum euro sunt, de asemenea, disponibile (€), yenul (¥) și moneda simbolul generic (¤).
  • Rețineți că unele dintre aceste caractere pot fi înlocuite cu altele. "ß" pot fi înlocuite cu "ss". "Ä" cu "ae". "Ë" îl puteți înlocui cu literele "ee". "ï" se înlocuiește cu "și anume". "ö" din "oe". "ü" pot fi înlocuite cu "UE". "ñ" îl poți schimba "nn". "este" cu "ch". "š" este, de asemenea, scris "sh" și "ž" pot fi înlocuite cu "zh". Desigur, acest lucru se aplică numai în cazul în care va trebui să scrie câteva cuvinte străine în limba italiană sau engleză, nu și atunci când scrie un întreg text într-o limbă străină (ex. Koenigsberg, un oraș din estul Prusiei, germanul va fi Königsberg, în timp ce Corunna, un oras din Spania , La Coruna este scris în spaniolă).

  Avertismente

  • Unele limbi străine nu au tastaturi complete. Limbile din Asia de Est (chineză, coreeană etc.) și din India necesită instalarea unui anumit font.
  • Limbile pe care sunt scrise de la dreapta la stânga, precum ebraica sau araba, în anumite situații nu pot afișa correttamente- pot exista probleme de afișare a textului chiar și atunci când introduceți cuvinte individuale, scrise de la dreapta la stânga, într-un paragraf în italiană sau în engleză.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit