gtemata.com

Cum se afișează un site blocat

La școală, la serviciu sau doar la domiciliu ați instalat un sistem de verificare și restricționare a accesului la internet, dar trebuie să accesați unul dintre site-urile blocate? Cu toate că aceste programe devin tot mai puternice și mai fiabile în fiecare zi, există încă soluții pentru a eluda restricțiile de acces aplicate anumitor site-uri web. Cea mai fiabilă metodă este să folosiți servere proxy, adică computere pentru a vă conecta și de la care să accesați paginile web dorite. Procesul de operare este foarte simplu: informațiile de navigare sunt trimise de pe computerul dvs. către serverul proxy, care va executa solicitarea html pentru dvs. și vă va trimite datele primite ca răspuns, ocolind restricția de acces existentă. Puteți utiliza un server proxy deja activ sau puteți crea proxy-ul personal direct acasă.

paşi

Metoda 1
Proxy Servers Accesibile de pe Web

Imaginea intitulată Introduceți un site blocat Pasul 1
1
Identificați site-urile care accesează serverele proxy prin intermediul web-ului. Cu numele "împuternicit" este definit un server care este capabil să redirecționeze traficul către site-ul sau pagina web solicitat. În mod normal, acest proces necesită o configurație specifică a browserului, care uneori nu poate fi executabilă pe computerul dvs. Serverele proxy de pe web sunt pur și simplu site-uri web instalate direct pe un server proxy. Pentru a profita de un serviciu proxy de acest tip, accesați site-ul serverului proxy și de acolo navigați la site-ul care este în mod normal blocat. Mecanismul funcționează deoarece solicitarea paginii web este efectuată de serverul proxy (care acționează ca intermediar) și nu direct de pe computer.
 • Numărul de site-uri care cataloghează servere proxy pe web este practic infinit. Acest tip de instrumente pot fi găsite cu o căutare simplă pe web efectuată utilizând cuvinte cheie "proxy web" și motorul de căutare preferat. Notă: în mod normal, accesul la majoritatea site-urilor care serverează proxy-uri este blocat de același instrument care blochează accesul la conținutul solicitat, astfel că cel mai probabil va trebui să faceți o căutare foarte aprofundată sau, alternativ, va trebui să accesați aceste listele utilizând un alt computer.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 2
  2
  Conectați-vă la serverul proxy. Accesați site-ul web al unuia dintre serverele proxy din listă prin intermediul browserului de internet dorit. Dacă acesta este un server proxy bine-cunoscut, este foarte probabil că accesul va fi blocat. În acest caz trebuie doar să încercați să utilizați un alt server din listă.
 • Site-urile web bazate pe serverul proxy sunt actualizate în mod constant, deci nu ar trebui să aveți dificultăți în găsirea unui site accesibil și funcțional.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site blocat Pasul 3
  3
  Introduceți adresa site-ului pe care doriți să îl accesați. Practic, toate interfețele web ale serverelor proxy oferă un câmp de text în care puteți introduce adresa URL sau adresa IP a site-ului pe care doriți să-l atingeți. De exemplu, dacă încercați să accesați YouTube, va trebui să introduceți adresa URL youtube.com.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site blocat Pasul 4
  4
  Așteptați încărcarea paginii solicitate. Accesul la un site web prin intermediul unui server proxy este mai lent decât răsfoirea obișnuită, deoarece serverul proxy acționează ca intermediar, mai întâi trebuie să descărcați conținutul necesar și apoi să-l transferați pe computer. În pagina afișată pot apărea erori care se referă la părți ale conținutului care nu au fost transferate corect.
 • Utilizarea de servere proxy pentru a accesa site-urile web care necesită conectare este extrem de descurajată. Motivul este că nu este posibil să cunoașteți numărul de persoane care vor avea acces la informațiile dvs. personale în timpul tranzitului prin serverul proxy. Dacă aveți nevoie să accesați site-uri cu autentificare, vă rugăm să consultați această secțiune a articolului.
 • Metoda 2
  Traducerea Google

  Imaginea intitulată 1 300.jpg
  1
  Accesați site-ul web al Traducerea Google.
 • Imaginea intitulată 2 216.jpg
  2
  Introduceți adresa URL a site-ului pe care doriți să îl accesați în panoul din stânga.
 • Imaginea intitulată 3 193.jpg
  3
  Selectați o limbă diferită de cea folosită pentru a compune conținutul prezent pe site. Pentru aceasta, utilizați butoanele din partea de sus a panoului stâng.
 • Imaginea intitulată 4 171.jpg
  4
  Asigurați-vă că traducerea din a doua casetă (cea dreaptă) este sub forma unei legături HTML (textul trebuie să apară subliniat și albastru).
 • Imaginea intitulată 5 128.jpg
  5
  Utilizați butoanele din partea de sus a panoului din dreapta pentru a selecta limba curentă în care sunt scrise conținutul site-ului web solicitat.
 • Imaginea intitulată 6 109.jpg
  6
  Apăsați butonul Traducere.
 • Imaginea intitulată 8 67.jpg
  7
  Dacă primiți mesajul Această pagină nu a fost preluată din locația inițială printr-o conexiune securizată și bara de căutare Google Traducere nu este vizibilă, înseamnă că conexiunea la site-ul solicitat nu este complet sigură, astfel încât un atacator ar putea intercepta informațiile dvs. sensibile, cum ar fi parolele de conectare. În acest caz, evitați efectuarea de activități care implică transferul de informații sensibile.
 • 8
  Dacă conținutul solicitat este încărcat fără probleme (de ex. Nu este afișat niciun mesaj de avertizare), dar bara de instrumente Google Translate nu este vizibilă, înseamnă că pagina solicitată este protejată printr-o conexiune securizată, astfel încât să puteți efectua operații care necesită acces autentificat, cum ar fi verificarea e-mailului sau a soldului cardului de credit (chiar dacă nu este recomandat).
 • 9
  Utilizați bara de instrumente Traducător Google pentru a naviga. Introduceți adresa URL a paginii web pe care doriți să o vizitați în bara de căutare din partea de sus a ecranului.
 • Metoda 3
  Browser Internet portabil  Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 5
  1
  Descărcați versiunea "portabil" un browser de internet. Acest termen se referă la un browser web care poate fi rulat direct din suportul USB fără a fi necesar să fie instalat. Mediul de stocare USB poate fi conectat la orice computer și browserul conținut în acesta poate fi utilizat fără a mai fi necesar să îl instalați mai întâi în sistem. Aceste tipuri de aplicații sunt foarte utile deoarece vă permit să schimbați setările de configurare ale conexiunii la serverul proxy, care nu este permisă în mod normal pe computerele sau școlile.
  • Cea mai populară versiune portabilă este Firefox. Puteți să o descărcați de pe site-ul PortableApps.com.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 6
  2
  Instalați versiunea portabilă a browserului de pe unitatea USB. Introduceți dispozitivul detașabil în computer, asigurându-vă că acesta are cel puțin 100 MB de spațiu liber. Rulați fișierul de instalare pe care tocmai l-ați descărcat, apoi selectați mediul de stocare USB ca destinație. Instalarea trebuie să dureze doar câteva secunde.
 • Imagine intitulată Introduceți un site blocat Pasul 7
  3
  Identificați un server proxy pentru a vă conecta. Pentru a profita de noul browser portabil pentru a ocoli restricțiile de acces active din rețea, trebuie să vă conectați la un server proxy. Exact ca și serverele proxy accesibile prin intermediul paginii web analizate în prima secțiune a articolului, un server proxy acționează ca intermediar prin descărcarea paginii solicitate și transferarea datelor către browserul utilizat. În loc să rulați acest proces printr-o interfață web, veți schimba adresa la care se va conecta browserul de internet, astfel încât toate solicitările http sunt redirecționate direct și automat către serverul proxy indicat. Acest avantaj va avea un efect asupra întregii sesiuni de navigare pe web.
 • Există sute, dacă nu chiar mii, de site-uri care cataloghează servere proxy la care vă puteți conecta. Veți avea nevoie pur și simplu pentru a identifica unele dintre ele printr-un computer care poate accesa cu ușurință acest tip de site-ul.
 • Copiați numele gazdei sau adresa IP a serverului proxy ales împreună cu portul de comunicare care urmează să fie utilizat.
 • Dacă ați creat proxy-ul dvs. personal direct în casa dvs., vă puteți conecta utilizând un browser de internet portabil. Aceasta este cea mai sigură opțiune, dar și cea mai complexă pentru configurare. Dacă ați ales această opțiune, consultați următoarea secțiune a articolului pentru mai multe detalii despre cum să instalați și să configurați un server proxy.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site blocat Pasul 8
  4
  Modificați setările proxy ale browserului portabil. Lansați versiunea portabilă Firefox, apoi apăsați butonul pentru a accesa meniul principal (☰). Selectați elementul "Opțiuni" și accesați fila Rețea.
 • Apăsați butonul Setări ... pentru secțiune "conexiune" din fila Rețea.
 • Alegeți elementul "Configurare manuală proxy".
 • Introduceți numele gazdei sau adresa IP a serverului proxy selectat în câmp "Proxy HTTP"
 • Introduceți numărul portului de comunicație în câmp "Porta"
 • Când ați terminat, apăsați butonul OK pentru a salva modificările.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site blocat Pasul 9
  5
  Porniți întotdeauna cu dvs. versiunea portabilă a browserului de internet. Data viitoare când intenționați să utilizați un computer conectat la o rețea pe care este activ controlul și restricționarea accesului, puteți utiliza stick-ul USB pe care l-ați pregătit și naviga cu ușurință cu versiunea portabilă a Firefox. În acest fel, ar trebui să puteți accesa toate site-urile web pe care le doriți, fără a întâmpina dificultăți.
 • Dacă utilizați un server proxy obținut prin intermediul unei căutări pe web, amintiți-vă că cel mai probabil va schimba foarte curând adresele URL. Acest tip de proxy-uri gratuite nu sunt perene, "se nasc" și "muri" foarte repede, astfel încât setările de configurare ale browserului portabil pe care îl folosiți va trebui să fie schimbate frecvent.
 • Utilizarea de servere proxy pentru a accesa site-urile web care necesită conectare este extrem de descurajată. Motivul este că nu este posibil să cunoașteți numărul de persoane care vor avea acces la informațiile dvs. personale în timpul tranzitului prin serverul proxy. Dacă aveți nevoie să accesați site-uri cu autentificare, vă rugăm să consultați această secțiune a articolului.
 • Metoda 4
  Creați un server personal proxy

  Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 10
  1
  Descărcați și instalați un server web pe calculatorul dvs. Cea mai sigură și mai ușoară modalitate de a lucra în jurul unui sistem de restricționare și control al accesului la web este să instalați un server proxy pe serverul dvs. Web. Operația este foarte simplă, odată ce ați creat și ați configurat un server web direct la casa dvs., vă puteți conecta la acesta din orice parte a globului (desigur, atâta timp cât computerul rămâne aprins). Instalarea unui server web este un proces simplu și intuitiv. Pentru utilizatorii de sisteme Windows, arhitectura WAMP este cea mai ușoară soluție de a pune în practică, în timp ce utilizatorii sistemelor OS X pot utiliza o platformă MAMP.
  • După instalarea unui server web bazat pe arhitectura WAMP, pictograma sa va fi afișată în bara de activități.
  • Selectați-l cu butonul drept al mouse-ului, apoi alegeți elementul "Puneți online". Aceasta va porni serverul.
  • Selectați din nou pictograma server cu butonul din dreapta al mouse-ului, apoi alegeți opțiunea "localhost". Dacă pagina de configurare a serverului dvs. WAMP este afișată, înseamnă că instalarea a avut succes.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 11
  2
  Descărcați și instalați PHProxy. Acesta este un server proxy open source, care poate fi descărcat și folosit gratuit. Puteți descărca fișierul de instalare PHProxy de pe site-ul SourceForge. Asigurați-vă că utilizați această sursă de internet pentru descărcare, deoarece altfel ați putea obține o versiune modificată a programului.
 • Extrageți dosarul de instalare din fișierul ZIP pe care tocmai l-ați descărcat.
 • Copiați dosarul în directorul rădăcină WAMP al serverului (sau MAMP). Căile implicite pentru directorul în cauză sunt:
 • Sisteme Windows: C: wamp www .
 • Sisteme OS X: Aplicații / MAMP / htdocs /.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 12
  3
  Verificați dacă serverul proxy funcționează corect. PHProxy este instalat prin copierea pur și simplu a directorului de fișiere în directorul corect. Porniți browserul de internet al computerului, apoi utilizați-l pentru a accesa adresa URL http: // localhost / PHProxy / și testați funcționarea corectă a serverului proxy. Dacă apare pagina PHProxy, înseamnă că programul a fost instalat corect.
 • Imagine intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 13
  4
  Găsiți adresa IP a computerului. Pentru a accesa serverul de oriunde din lume, trebuie să redirecționați cererile primite către serverul web din rețeaua de domiciliu. Primul pas este identificarea adresei IP a mașinii pe care este instalat software-ul.
 • Porniți Promptul de comandă Windows, apoi tastați comanda ipconfig. Adresa IP locală trebuie indicată în secțiunea de date a conexiunii de rețea active. Consultați acest ghid pentru mai multe detalii despre modul de urmărire a adresei IP locale a computerului.
 • Luați notă de adresa IP deoarece veți avea nevoie de ea în pașii următori.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 14
  5
  Redirecționați traficul primit pe portul 80 al routerului de rețea. Când vă conectați la serverul web din rețeaua de domiciliu din exterior, trebuie să utilizați portul 80 al routerului care gestionează întreaga rețea a casei dvs. Porturile de comunicare controlează fluxul de date care intră și iese dintr-o rețea. Pentru a vă putea conecta la serverul web, trebuie să deschideți portul 80 al router-ului de rețea (astfel încât să puteți accepta conexiunile de intrare din exterior) și să redirecționați traficul către serverul dvs.
 • Accesați pagina de configurare a routerului de rețea. Puteți face acest lucru utilizând un browser de internet de la un computer conectat direct la rețeaua locală. Tastați adresa IP a router-ului în bara de adrese a browserului. consulta acest ghid pentru mai multe informații despre acest lucru.
 • Accesați secțiunea pentru configurarea "port forwarding". Formula exactă cu care este denumită poate varia în funcție de producătorul ruterului. Creați o nouă regulă de rutare utilizând adresa IP locală a serverului web. Asigurați-vă că portul de comunicare implicat este doar numărul 80 și că traficul de date privește atât TCP, cât și UDP. consulta acest ghid pentru a obține mai multe detalii despre cum să faceți "port forwarding".
 • Imaginea intitulată Introduceți un site blocat Pasul 15
  6
  Identificați adresa IP publică a modemului / router-ului în rețea. Acum, că ați creat "port forwarding", serverul web este gata de utilizare. Tot ce trebuie să vă conectați la el de oriunde din lume este să cunoașteți adresa IP publică a rețelei de domiciliu. Aceasta este adresa IP atribuită modemului / routerului care gestionează accesul la Internet al ISP-ului dvs.
 • Puteți să reveniți rapid la aceste informații accesând Google direct de pe serverul web și făcând o căutare cu cuvintele cheie ip. Adresa IP publică atribuită rețelei de domiciliu trebuie să apară în partea de sus a listei de rezultate.
 • Imaginea intitulată Introduceți un site web blocat Pasul 16
  7
  Conectați-vă la serverul proxy. Acum, că totul funcționează și cunoașteți adresa IP publică a rețelei, vă puteți conecta la serverul dvs. proxy de oriunde din lume. Serverul va încărca pagina web solicitată, apoi va transfera datele în locația dvs. curentă.
 • Pentru a vă conecta la PHProxy și a utiliza interfața web, va trebui să utilizați următoarea adresă URL Indirizzo_IP_Pubblico/ PHProxy /. Presupunând că adresa IP publică a rețelei dvs. este 10.10.10.15, pentru a accesa serverul PHProxy de oriunde din lume, trebuie să utilizați adresa URL 10.10.10.15/phproxy/ și tastați-o în bara de adrese a unui browser de internet.
 • Pentru a vă conecta la serverul proxy utilizând versiunea portabilă a browserului, va trebui să configurați setările conexiunii pentru a utiliza adresa IP publică și portul 80.
 • Sfaturi

  • Dacă doriți să utilizați versiunea portabilă a unui browser de internet, dar nu doriți să vă faceți griji că trebuie să găsiți un server proxy pe care să îl utilizați pentru conexiune, puteți încerca să utilizați browserul de internet pisc. Acesta este un browser configurat pentru a putea utiliza rețeaua Tor, care, pe lângă faptul că vă permite să accesați site-uri blocate, îl face complet anonim pentru a naviga pe web.

  Avertismente

  • Amintiți-vă că, dacă vă aflați în încercarea de a eluda restricțiile privind accesul la internet, cel mai probabil veți fi pedepsit, de exemplu prin suspendarea activității școlare sau prin concediere.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit