gtemata.com

Cum să ocolească Websense

Companiile, organismele publice și bibliotecile adoptă tot mai mult Websense și alte filtre similare pe Internet, pentru a bloca accesul la site-uri nedorite. Deși aceste filtre pot contribui la reducerea expunerii la virușii computerizate, la lupta împotriva atacurilor posibile de hackeri și, poate, chiar la îmbunătățirea productivității angajaților, de multe ori acestea ajung să împiedice accesul la multe site-uri utile și interesante. Din fericire, eludarea Websense poate fi surprinzător de ușoară.

paşi

1
Căutați un proxy sau anonimizator. Site-uri precum https://proxy.org lista de site-uri care pot oferi modalități de accesare a Websense, de exemplu prin utilizarea unei conexiuni securizate (rețineți că partea inițială a adresei URL este https, nu http). Puteți accesa proxy-ul și îl puteți accesa prin site-uri blocate. Alternativ, puteți utiliza programe cum ar fi vpntunnel pentru a rula programe (cum ar fi torrent-uri de biți) sau jocuri (cum ar fi World of Warcraft etc.). vpntunnel pot fi descărcate de pe site https://vpntunnel.com/.
 • 2
  pe proxy.org, scrieți adresa URL a proxy-ului pe care doriți să-l utilizați în câmpul din dreapta sus. Când ai acces împuternicit, scrieți adresa web a site-ului pe care doriți să îl accesați în câmpul care va apărea pe pagina proxy. Alternativ, dacă utilizați vpntunnel, instalați software-ul și conectați-vă.
 • Instalați un program pentru a ocoli Websense pe PC-ul de acasă. De pe site peacefire.org puteți descărca un program pentru a evita Websense pe PC. Odată instalat pe PC, acest software vă va permite să vă conectați indirect la site-uri blocate, trecând prin PC. Descărcați câteva programe, executați configurarea aferentă și programul vă va oferi o adresă URL pe care o puteți utiliza pentru accesul la distanță. Luați notă de această adresă URL și luați-o împreună cu dvs. Notă: nu este necesar să instalați acest program pe computerul blocat de filtru, trebuie să-l instalați pe un alt computer (de exemplu cel din casa dvs.) la care accesul nu este blocat de filtru.
 • Introduceți adresa URL a PC-ului dvs. de acasă în browser-ul web de pe computerul blocat de filtru. Când vă aflați folosind un computer a cărui conexiune la Internet este limitată de un filtru (de exemplu, la serviciu sau în bibliotecă), accesați pur și simplu adresa URL primită de la programul de bypass și veți putea accesa indirect site-urile blocate, trecând prin PC-ul de acasă. Desigur, acest lucru este posibil numai dacă PC-ul dvs. de acasă este pornit și conectat la Internet.
 • Utilizați interfața pentru linia de comandă pentru a găsi adresa IP a site-urilor web. În unele cazuri, aceasta se poate dovedi a fi o metodă bună. Utilizați comanda PING pe PC-uri cu Windows: în acest fel puteți obține adresa IP a site-ului dorit și accesați-l direct utilizând acest număr. Cu toate acestea, dacă site-ul Web se află pe un server partajat, adresa INGROUND va avea un formular ca acesta: https://123.123.123.123/~NOMEDELSITOWEB
 • Un truc ușor

  1
  Căutați cu Google specificând adresa URL pe care doriți să o accesați.


 • 2
  Lângă rezultatele căutării există o meniuri (care pot fi numite prin triunghiul în jos) cu două sau trei opțiuni: Cached copie, asemănător și acțiune. Faceți clic pe Cached copie.
 • 3
  În acest fel veți avea acces la o versiune mai veche de câteva zile, dar acest lucru ar trebui să fie bine în 95% din cazuri.
 • Sfaturi

  • Proxy-urile sunt blocate în mod regulat. Abonați-vă la o listă de corespondență specializată pentru a primi periodic o listă de proxy-uri întotdeauna noi.
  • Site-ul care acționează ca proxy poate oferi opțiunea de a dezactiva cookie-urile, scripturile etc. Dar amintiți-vă că blocarea tuturor lucrurilor poate face problema accesului la multe site-uri. Acest lucru este valabil mai ales în cazul blocării script-urilor.
  • Dacă trebuie doar să citiți textul static al site-ului, faceți o căutare cu Google pentru adresa URL a site-ului dorit și atunci când obțineți lista de rezultate faceți clic pe linkul Cached copie.
  • Site-urile la care se face referire în articol sunt doar câteva dintre numeroasele site-uri care oferă servicii similare pe Internet. Căutați pe ceilalți dacă cele indicate nu funcționează.
  • Puteți utiliza serviciul de traducere automată a paginilor web oferite de Google pentru a obține anumite filtre. Încercați să utilizați o adresă URL ca aceasta: "https://google.com/translate?langpair=fr%7Cen&u = www..com". În acest fel, utilizați Google pentru a accesa site-ul dorit și pentru că accesul este indirect prin intermediul Google, poate funcționa dacă nu este blocat în sine Google. Această abordare funcționează cu anumite tipuri de filtre, dar este posibil să nu funcționeze cu Websense.
  • O abordare a utilizării jocurilor online, descărcării etc.: din meniu start, alege alerga și scrie cmd urmat de întoarcere. Va apărea o fereastră cu interfața liniei de comandă. scrie "ping quimettilnomedelsitoacuivuoiaccedere.com". O scriere similară cu "Pinging quimettilnomedelsitoacuivuoiaccedere.com [#. #. #. #] Cu 32 octeți de date.". Cele 4 numere care vin mai târziu quimettilnomedelsitoacuivuoiaccedere.com reprezintă adresa IP a site-ului. Introduceți aceste numere (inclusiv puncte de întrerupere) în câmpul de adrese al browserului. Prin urmare, ar trebui să puteți accesa site-ul și funcționalitatea ar trebui să fie normală. Această abordare nu funcționează cu toate filtrele - în special nu funcționează cu Websense sau Norton Parental Control, dar cu alte filtre poate funcționa.

  Avertismente

  • Fii atent. Dacă bibliotecarul sau angajatorul dvs. descoperă că accesați site-uri interzise prin ocolirea filtrului de conectare, vă puteți confrunta cu probleme grave. Chiar ai putea fi concediat. Dar dacă șeful tău dorește doar să știe cum să o facă, nu-i spune.
  • Dacă site-ul bypass pe care doriți să-l utilizați, se află pe lista neagră Websense, nu veți putea să-l accesați.
  • Majoritatea acestor sugestii nu vor funcționa dacă departamentul IT are abilitățile potrivite. În locurile în care filtrele de acces la Internet sunt active, este de obicei interzisă instalarea de software de către utilizatori normali. De obicei, cea mai bună soluție este găsirea unui proxy care nu este blocat. Dar sunteți într-un clopot, deoarece Websense este întotdeauna activ pe acest front și continuă să adăugați site-uri de acest tip la lista sa neagră.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit